Kayın valide ile oturmak

Kızlar iyi aksamlar size bir konu da danışmak istiyorum özellikle de tecrübeli olanlardan 2 ay sonra doğum yapacam İnşAllah 4 ay doğum iznim bitince işe başlamam lazım eşimle konustuk bebeğe kesinlikle bakıcının bakmasına izin vermiyor ya annen ya annem gelsin diyor annem bebek bakmak istemiyor daha doğrusu ayrı şehirlerdeyiz bebek bakmak için yanımıza taşınması gerekecek bunu istemiyor kayınvalidem ise seve seve kabul etti ayrı ilçelerde yaşıyoruz kayınvlide ve kayınpeder im bize taşınacaklr bir süre aslında aramız cok iyiydi hatta eşimin tayin olayından dolayı yeni evliyken onlarla yaşadım 3 4 ay gibi cok iyi davrandılar haklarını yiyemem ama geçenlerde annemle bşr tartışmaları oldu ondan sonra kayınvalidemin her yaptığı bana dokunur oldu onun söylediği seylere normalde alınmazdım simdi tahmmül edemez oldum sizce hamilelik pskolojisi mi geçer mi siz olsanız napardınız bebek için bşr süre aynı evde kalmayı kabul edermiydiniz
kimseyle ayni evde yasanmaz! kendi annen babanla bile... siz evlisiniz bir evin icinde anne baba demek cocuk olma duruma düsmek demek. Özeliniz bile kalmaz eşinizle...
ben kusura bakmayın sizin gibi anneleridr anlamıyorum.. madem eşin bakıcı istemiyor ozaman ben o işede geri dönmem oturup cocuguma kendim bakarım. Ifacık cocugu doğrup anne kvdeyi bırakmağı doğru bulmuyorum ben. 1 yaşında olsa neyse... Bebeğin size ihtiyacı var annenşze ve kayınvaldenize değil. İllerde 2 olunca ne olacak yinemiösizde kalacaklar:) otur kendin bak. Para kısmınıda bırak eşin düşünsün

Işten ayrılirim yine de istemem..
Melek olsa istemem ..
Tahammül sınırım pek kalmadı.
Üstelik kayinvalide ve kayınpeder birlikte geliyorlar.

Kızlar iyi aksamlar size bir konu da danışmak istiyorum özellikle de tecrübeli olanlardan 2 ay sonra doğum yapacam İnşAllah 4 ay doğum iznim bitince işe başlamam lazım eşimle konustuk bebeğe kesinlikle bakıcının bakmasına izin vermiyor ya annen ya annem gelsin diyor annem bebek bakmak istemiyor daha doğrusu ayrı şehirlerdeyiz bebek bakmak için yanımıza taşınması gerekecek bunu istemiyor kayınvalidem ise seve seve kabul etti ayrı ilçelerde yaşıyoruz kayınvlide ve kayınpeder im bize taşınacaklr bir süre aslında aramız cok iyiydi hatta eşimin tayin olayından dolayı yeni evliyken onlarla yaşadım 3 4 ay gibi cok iyi davrandılar haklarını yiyemem ama geçenlerde annemle bşr tartışmaları oldu ondan sonra kayınvalidemin her yaptığı bana dokunur oldu onun söylediği seylere normalde alınmazdım simdi tahmmül edemez oldum sizce hamilelik pskolojisi mi geçer mi siz olsanız napardınız bebek için bşr süre aynı evde kalmayı kabul edermiydiniz
çocuğu annene götür o baksın evinde aynı evde olmaz kv 2 3 gün değil bu

kendi kv m ile bir yıla yakın aynı evde kaldım, benim eşim de bakıcı istemiyordu.
şimdi herkes pişman maalesef.
hani öyle kavga etmedik ama iki taraf açısından da zor oldu. çok saçma bir karardı.
eşim de hep arada kaldı, çok yoruldu ve bunaldı.

İyi niyetlidir hakkını yiyemem annemden daha fazla fedakarlık yapar beni de her konuda savunur

Kesinlikle hayır, ne olursa olsun beraber oturmayın.
Bir yolunu çaresini bulun ama bu şekilde olmasın.
İyiyken kötü olursunuz, hep böyle tatlı kalın.
İnanın olur olmadık bir şeyler hem onun, hem sizin gözünüze batacak.
Bu dediklerimi kayınvalidesiyle yaşayan biri olarak söylüyorum.

Aynı koşullar bende de var. Ama ben hamilelikten önce kesinlikle bakıcı istediğimi belirtmiştim eşime. Annem gelmez, rahat edemez. Kayınvalide severek gelir, kayinpederle. Onlar burda diye sürekli gelen kayin misafirler...
Ben yorgun argın gelip eşimle çocuğumla vakit geçirmek isterken kendi evimde misafir gibi olacağım. Bu stres bebeğe de yansiyacak; çocuğumun anneanneye babaanneye ihtiyacı yok belki; ama anneye hem de sağlıklı, mutlu bir anneye ihtiyacı var. Belki eşimle tartışmam olacak; evimde özelim kalmayacak. Yok yani, benim kabul edeceğim bir şey değil. Yine de sizin hayatınız, koşullarınız.
Eşini nasıl ikna ettin canım benim eşim cok korkuyor bakıcı konusunda

kimseyle ayni evde yasanmaz! kendi annen babanla bile... siz evlisiniz bir evin icinde anne baba demek cocuk olma duruma düsmek demek. Özeliniz bile kalmaz eşinizle...
ben kusura bakmayın sizin gibi anneleridr anlamıyorum.. madem eşin bakıcı istemiyor ozaman ben o işede geri dönmem oturup cocuguma kendim bakarım. Ifacık cocugu doğrup anne kvdeyi bırakmağı doğru bulmuyorum ben. 1 yaşında olsa neyse... Bebeğin size ihtiyacı var annenşze ve kayınvaldenize değil. İllerde 2 olunca ne olacak yinemiösizde kalacaklar:) otur kendin bak. Para kısmınıda bırak eşin düşünsün
Para için değil bebek için taşınmak istiyorum oyuzden 3 yılı doldurmam gerek

Eşini nasıl ikna ettin canım benim eşim cok korkuyor bakıcı konusunda

Ona da aynı açıklamayı yaptım. Çocuk için stressiz mutlu anne çok önemli, öbür türlü evimde misafir gibi olacağım, yorulup geleceğim ama gerile gerile çocukla vakit geciremeyecegim; özelimiz kalmayacak ne sarılıp uzanma ne ağız tadıyla tartışma yasayamayacagiz dedim.
Ona da mantıklı geldi. Kendi annem de olsa, kayınvalide de olsa olmaz aynı evde.

kendi kv m ile bir yıla yakın aynı evde kaldım, benim eşim de bakıcı istemiyordu.
şimdi herkes pişman maalesef.
hani öyle kavga etmedik ama iki taraf açısından da zor oldu. çok saçma bir karardı.
eşim de hep arada kaldı, çok yoruldu ve bunaldı.
Eşim daha cok anlaşamıyor aynısı olacağını düşünüyorum ama anlatamıyorum bebek için herseye katlanacaz diyor

Bende bu duruma geleceğimizi düşünüyorum ama eşime nasıl anlatıcam bilmiyorum: (

yaşama sende

Bir buçuk yaşında krese verecekmissiniz zaten. Bildiğim kadarıyla 2 yıl kadar günlük 2 saat süt izni var. O süt izninizi birleştirmeyi talep edemez misiniz? Özel sirkette calistigim sıralarda bir arkadasim öyle yapmisti. Düşün 7 aylik hamileyken bi izne cikti 4 ayida geckin aylar sonra döndü. Bu sure boyuncada her ay tıkır tıkır maasi yatti. Geri kalan eksik suredede ucretsiz izne cik 18 ayi tamamla sonra dön isine. Hem bebeginin sana ihtiyaci olacak giden günler geri gelmiyor bunu düşün.

Kaynana ile birlikte yaşamazdım değil 1-2 sene 1-2 ay dahi... bakıcı yada kreş düşünün , eşin bakıcıya kesinlikle karşı ise ücretsiz izne ayrıl o zaman ;)

Ona da aynı açıklamayı yaptım. Çocuk için stressiz mutlu anne çok önemli, öbür türlü evimde misafir gibi olacağım, yorulup geleceğim ama gerile gerile çocukla vakit geciremeyecegim; özelimiz kalmayacak ne sarılıp uzanma ne ağız tadıyla tartışma yasayamayacagiz dedim.
Ona da mantıklı geldi. Kendi annem de olsa, kayınvalide de olsa olmaz aynı evde.
Aynısını bende düşünüyorum ama eşim bebek için herseye razı olmamız gerektiğini düşünüyor: ((

Bir buçuk yaşında krese verecekmissiniz zaten. Bildiğim kadarıyla 2 yıl kadar günlük 2 saat süt izni var. O süt izninizi birleştirmeyi talep edemez misiniz? Özel sirkette calistigim sıralarda bir arkadasim öyle yapmisti. Düşün 7 aylik hamileyken bi izne cikti 4 ayida geckin aylar sonra döndü. Bu sure boyuncada her ay tıkır tıkır maasi yatti. Geri kalan eksik suredede ucretsiz izne cik 18 ayi tamamla sonra dön isine. Hem bebeginin sana ihtiyaci olacak giden günler geri gelmiyor bunu düşün.
Süt izninin birleştirildiğini bilmiyordum onu bir araştırayım cok teşekkür ederim

Kaynana ile birlikte yaşamazdım değil 1-2 sene 1-2 ay dahi... bakıcı yada kreş düşünün , eşin bakıcıya kesinlikle karşı ise ücretsiz izne ayrıl o zaman :KK66:
Ücretsiz izne ayrılmam suan için cok zor gözüküyor zaten yarım gün çalışıyorum ben bakıcı istedikçe kötü anne oluyorum eşimin gözünde onun için bebek cok çok onemli ama benim için öyle değilmiş gibi davranıyor

seni cok iyi anliyorum benzerini ben yasadim hamileyken annemle zitlasti surat yapti anneme o zmn cok takilmamistim dogum yaptim hastanedeki ilk gun kvalidem bende kalicam dedi zaten annem var,annemde artik bugune kadarki kvalidemin herseyde onun olmak istemesinden bikmiski isterseniz hepiniz kalin dedi kvalidem bu cevaba alindi tabi yinede kaldi.kvalidem sirf bu diyalog yuzunden 15 gun boyunca her gun gitti geldi anneme surat yapti keza banada yapti soguk davrandi ki ben lohusayim ve hicbi gunahim yoktu bana rahmetli anneme bunlari yasattigi icin 4 sene oldu halen unutamiyorum yaptigi iyilikler yardimlar bile gorunmuyo gozume.Allah kolaylik versin insan sindiremiyor.

Back
X