Kayın valide ile oturmak

Ücretsiz izine ayrilsan olmaz mıydı?
Bende işe basliycam üç ay sora.
Kaynanamla altlı ustluyum çok şükür sorunumuz yok büyük temizlik yapacakken çocuğumu onlara rahatca teslim edebiliyorum bı sıkıntı olmuyor:) alışması lazım ki ise başladığımda zor olmasın diye.

yaşadıgınız şehirde başka birileri varmı hafta sonu oraya gidip gelirler mi ,
yani nefes almanıza yardımcı olurlar mı ,
birde kocan eşin anne ve babasının yanında sana nasıl davranıyor , bence once bunu düşün ve tart ,
çunku bazı eşler en sessiz koca benımki o bile kendı annemın yanında bana erkeklık taslar değil ki anasının yanında ,

bunlar önemli seyler ,
başka çaren yoksa kabul edeceksin.

ücretsiz izin alma imkanınız var mı 2 yıl eğer maddi olarak bir sıkıntı olmayacaksa siz bakarsınız kimsenin gelmesine gerek kalmaz.

En güzeli bu olur. En az 6 ay yaz tatiline kadar filan izin alın kendinizide bebeğide ne olur strese sokmayın.

seni cok iyi anliyorum benzerini ben yasadim hamileyken annemle zitlasti surat yapti anneme o zmn cok takilmamistim dogum yaptim hastanedeki ilk gun kvalidem bende kalicam dedi zaten annem var,annemde artik bugune kadarki kvalidemin herseyde onun olmak istemesinden bikmiski isterseniz hepiniz kalin dedi kvalidem bu cevaba alindi tabi yinede kaldi.kvalidem sirf bu diyalog yuzunden 15 gun boyunca her gun gitti geldi anneme surat yapti keza banada yapti soguk davrandi ki ben lohusayim ve hicbi gunahim yoktu bana rahmetli anneme bunlari yasattigi icin 4 sene oldu halen unutamiyorum yaptigi iyilikler yardimlar bile gorunmuyo gozume.Allah kolaylik versin insan sindiremiyor.
Başın sağolsun canım bende de aynı sey olacak gibi yani izne ayrılsam bile değişen bişey olmayacak ama bakalım nasıl olacak durum

Kızlar iyi aksamlar size bir konu da danışmak istiyorum özellikle de tecrübeli olanlardan 2 ay sonra doğum yapacam İnşAllah 4 ay doğum iznim bitince işe başlamam lazım eşimle konustuk bebeğe kesinlikle bakıcının bakmasına izin vermiyor ya annen ya annem gelsin diyor annem bebek bakmak istemiyor daha doğrusu ayrı şehirlerdeyiz bebek bakmak için yanımıza taşınması gerekecek bunu istemiyor kayınvalidem ise seve seve kabul etti ayrı ilçelerde yaşıyoruz kayınvlide ve kayınpeder im bize taşınacaklr bir süre aslında aramız cok iyiydi hatta eşimin tayin olayından dolayı yeni evliyken onlarla yaşadım 3 4 ay gibi cok iyi davrandılar haklarını yiyemem ama geçenlerde annemle bşr tartışmaları oldu ondan sonra kayınvalidemin her yaptığı bana dokunur oldu onun söylediği seylere normalde alınmazdım simdi tahmmül edemez oldum sizce hamilelik pskolojisi mi geçer mi siz olsanız napardınız bebek için bşr süre aynı evde kalmayı kabul edermiydiniz

Taşınmak yerine gidip gelinse?? Ya da yakın yerden ev tutulsa daha iyi. Bize de Bebek doğunca aileler gelecek ama çevremize bakıyoruz bu tip deneyimler geçirenler birbirinden uzaklaşıyor .. hele erkek annesi gelirse erkekler işten güçten el ayak çekiyor tembelleşiyor. En iyisi yakın yerde bir ev tutmak.. he biz yapabiliyor muyuz hayır.. zaten kendi kiramız 1000 tl (ki biz ucuz oturuyoruz eski kiracıyız) onlara ev tutsak hadi küçük ev olsa 800-900tl

Ücretsiz izne ayrılmam suan için cok zor gözüküyor zaten yarım gün çalışıyorum ben bakıcı istedikçe kötü anne oluyorum eşimin gözünde onun için bebek cok çok onemli ama benim için öyle değilmiş gibi davranıyor
her şekilde eşin sana dayatıyor bişeyleri. ücretsiz izne ayrılman maddi anlamda zorsa eşin bulsun çözümünü. kv ile aynı evde melek olsa yaşanmaz. 1 hafta 10 gün tamam ama 2 sene nedir? üstelik sadece yarım gün çalışmak için hiç mantıklı değil. arkadaşlarının bebeklerine bakan güvenebileceğin kimse yok mu? kesinlikle kaynana ile yaşamam, diğer çözüm önerilerini alalım de eşine bence direk

hatta malesef 1,5 sene dediğiniz olur size 3 sene..... çünkü çocugun düzeni bozulmasın lafları başlar, ama sizin hayatınız çoktaan bozulmuştur, cocuk gece agladıgında bıle kv ile sız beraber bvakarsınız, eşiniz başka bır odada uyuyo bıle olabılır, aman allahımmmmm yaşadıklarım geldı aklıma, bakıcı bulun, daha vaktınız var, arastırın. ben mecburen kaldım kv ıle sız yapmayın...

her şekilde eşin sana dayatıyor bişeyleri. ücretsiz izne ayrılman maddi anlamda zorsa eşin bulsun çözümünü. kv ile aynı evde melek olsa yaşanmaz. 1 hafta 10 gün tamam ama 2 sene nedir? üstelik sadece yarım gün çalışmak için hiç mantıklı değil. arkadaşlarının bebeklerine bakan güvenebileceğin kimse yok mu? kesinlikle kaynana ile yaşamam, diğer çözüm önerilerini alalım de eşine bence direk

Özel hayatiniz diye birşey belki kalmayacak. Bu yönden de düşünün..

Aynısını bende düşünüyorum ama eşim bebek için herseye razı olmamız gerektiğini düşünüyor: ((

Iste atladığı nokta o; gereksiz sinir stres yaşayacaksın. Çocuğun da mutsuz olacak sen mutsuz olunca. Madem çocuk önemli, onun için en mühim şey annesi.

Oğlende gidip aksam geliyorum ayrı evi teklif edemem kabul etmezler çünkü ayrı bir ilçede evleri de var :KK43:

bu daha kötü

yani evde onlarla geçirecek zamanınız daha çok

açıkçası günde 6 saat yabancı bakmasın derken 24 saat aile hayatınız olmayacak gibi

evde kv oldukça tüm kararları o almaya kalkacak

siz hep hizmet hörmet modunda olacaksınız

yani bebeğinizi alıp geç kalkayım deme şansınız da kısıtlı olacak

ya da bir gün toplantı olup erken gitseniz işe bebeği bize artı toplantı var dedi de gezmeye gitti bile diyecek potansiyelde kv gördü bu gözler

bir de haftasonu evdesiniz hiç çekirdek aile olamayacaksınız ki

eviniz 4 kişiye göre masrafı da artacak akşam eve gelince eşinizle bebeğinizle zaman geçiremeyeceksiniz başbaşa

bebek gık dese kv başında bitecek

ha aynı olumsuzluklar anneniz için de geçerli

kişiler değil evde birlikte yaşayanlara yönelik bu yazdıklarım

günde 6 saat çalışıyorsunuz zaten süt izniniz de var bakıcı araştırın ailelerle de aranız bozulmasın huzurla yaşayın

bu arada şimdi hamile iken bu stresten uzak olun bence

zaten çocuk ocakta doğacakmış Temmuz a kadar doğum izni ve gerekirse kısa bir ücretsiz izinle yaz tatilini getirin

eylül de 9 aylık olur

o zaman düşünürsünüz nasıl bakılır

kv olur mu olmaz mı

şimdiden bu kadar strese gerek yok

önümüzdeki seneye kadar şartlarda çok şey değişebilir şimdi üzüldüğünüzle kalırsınız boşuna

sağlıkla kucağınıza alın

çevremde sizin durumunuzda olan arkadaşlarım var. bence eşiniz haklı ne de olsa babaannesi olacak hiç bir bakıcı onun gibi içten güvenilir olamaz diye düşünüyorum bence çocuğunuz için dişinizi sıkıp biraz büyüyene kadar idare etmelisiniz.

bu arada şimdi hamile iken bu stresten uzak olun bence

zaten çocuk ocakta doğacakmış Temmuz a kadar doğum izni ve gerekirse kısa bir ücretsiz izinle yaz tatilini getirin

eylül de 9 aylık olur

o zaman düşünürsünüz nasıl bakılır

kv olur mu olmaz mı

şimdiden bu kadar strese gerek yok

önümüzdeki seneye kadar şartlarda çok şey değişebilir şimdi üzüldüğünüzle kalırsınız boşuna

sağlıkla kucağınıza alın
buna kesinlikle katılıyorum, benim de bakım konusunda ciddi kararlar almam gerekiyor hepsini ücretli izin bitimine erteledim düşünmek için dahi. sonunda bir şekilde çözülecek gidişata göre karar vermek en mantıklısı

buna kesinlikle katılıyorum, benim de bakım konusunda ciddi kararlar almam gerekiyor hepsini ücretli izin bitimine erteledim düşünmek için dahi. sonunda bir şekilde çözülecek gidişata göre karar vermek en mantıklısı

ben burada çok yazdım

bana kv baksın, ay iyi bakar vs dediler

bebek 2 aylıkken oturmaya gittik

kadın daha bebeği severken yoruldu, kızı vardı evde al sen tut diye ona verdi

eşim de orada idi, hali ile bak dedim annen daha şimdiden tutamıyor yoruluyor nasıl baksın her gün

eşim önce " bugün ev işi vs yapmış, yorulmuş " dedi

eee dedim anneni bilmiyor musun bebek bakarken de yapar ev işini lüzumsuz şeyler ile kendini yorar, hem bu çocuk hep bebek kalmayacak ki ardından koşmak gerekir vs vs

sonuç bebeğe bakıcı baktı ki kv bakmaya kalksa idi ikinci haftada ben istifa ederdim muhtemelen

asla kabul etmem.dışardan bakıcı tutarım kendim işi bırakırim gene etmem.cocuk yapmıyorum bakacak kimsem yok diye.

Bu tip kararlar daha bebek yapmadan düşünülmeli koskoca insanlarsiniz.
Tayin için ücretsiz izin alamam diyorsunuz bu önceden belli bir şey değil mi o zaman bakıcıya mecbursunuz.
Koskoca iki tane insanı düzeninden edeceksiniz evet torunları bakarlar ederler elbette.
Ama onların da düzeni bozulacak kendi evlerini kapatacaklar ben insanları asla böyle zahmetlere sokamam kendi ailemde dahil.
Eşiniz hiç mantıklı düşünmüyor bakıcı olmasın ama hep beraber koloni halinde yasayalim özel hayat çekirdek aile kavramı filan kalmasın zaten.
Ayrıca her bakıcı potansiyel manyak değildir annesinden daha iyi bakan bakicilar gördüm ben.

4 kişiye yemek yapmak ayrı 2 kişiye ayrı evin temizliği vs.oyle.
Kv yapsa etse bi süre sonra rahatsız olacak geline hizmet ediyorum olacak.
Insan işten gelip yayılmak ister kp varken ona göre hareket etmelisiniz vs.
Kendi evinizde misafir gibi olacaksınız her hareketinize oturup kalkmaniza dikkat etmek zorundasınız.

Ayrıca bir de ogretmensiniz yarım gün calisiyorsunuz yani bakıcı 10 numara olur yani.
Yarım gün için 4 kişi cümbür cemaat asla getirmem kimseyi evime işinin ehli vicdanlı bi bakici bulurum mis gibi.

Maddi imkanınız yerinde. Yarım günlük bakıcı için anlaşın verin bir 600-700 tl kadına aylık. Kafanız da rahat etsin. Bugün bir öğretmenin maaşı 4 bin tl nin altına inmiyor ders ücretleriyle. Bence kayınvalideyle o kadar yüzgöz olmayın. Her zaman derim gelin ve kayınvalide arasında uzlaşmaz çelişki vardır. Eninde ya da sonunda biri birinden muhakkak nem kapar. Eşinizi ikna edin, bakıcı tutun. Kafanız da rahat etsin. Ben de böyle yapacağım ileride çocuk oldugunda.

Back
X