• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınaile kaç günde bir ziyaret edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ooo siz baya gitmişsiniz. Eşimin anneannesi teyzeleri falan var onlara da 2 kere gittim 1 senenin içinde biri bayram da biri de oturmaya çağırdılar. Yani sizden beklenti var ama dediğim gibi kimsenin benden böyle bir beklentisi yok çok şükür. Kayınvalidem arar telefonda konuşuruz ama ben çok fazla aramam. Mesafeliyim her zaman öyle oldum sadece bir kere aramızda tatsızlık çıktı görümcemden kaynaklı onu da hallettik ama o olaydan sonra mesafemi daha akorudum. İnsanlar sık gidip gelmek istemeyebilir eşinizde size baskı yapmıyor neden böyle beklentileri oluyor anlamıyorum gelmek isteyen gelir zaten.
İşte oglu ve gelini gelsin istiyorlar. Bi de insanlar ne der kafasında.Mesela akrabası gün mü ne yapmış, ben gitmedim. Gelin nerde demişler. Dün tek gitti gelin nerde demişler. Köyden anneannesi geldi eşimin. Gitmedim görmeye.Eşim gördü tamam işte. Kayınvalidem biz birbirimize baglıyız derdi hep. Ben gitmesem de telefonla eşimi arar akşama gelin der. Şimdi arasa da sen git diyorum, eşim gitmiyor. İşte ben evde yoksam falan o arada gidiyor genelde.Annesi canciger olmak istiyor. Ama ben öyle olmak istemiyorum.Annemdeki sıcaklıgı hissediyorum. Halaa anne bile derken işte agzıma yakışmıyor.Eşimde benim anneme pek gidip gelmezki. Kimse kimseyi zorlamasın herkes kendi anne babasına gitsin işte.

Kayınvalidem biz birbirimize baglıyız derdi hep
Seni yine tesadüf diyeceksin de
O bahsettiğim üyenin de kayınvalidesi böyle diyordu
Aile ilişkileri kopuk diye genelde burdan vuruyordu o üyeyi de
Ha bi de eşinin erkek kardeşi vardı aynı sizin gibi 😂😂

GEl bak bi anlaşma yapalım
İşin aslını olduğu gibi anlat söz görmezden geleceğim ben de seni
Sonsuz kayınvalide konusu açmaya devam et özgürce 😂
Ama bize başka üyeyim ayağı yapma 😂

İşte oglu ve gelini gelsin istiyorlar. Bi de insanlar ne der kafasında.Mesela akrabası gün mü ne yapmış, ben gitmedim. Gelin nerde demişler. Dün tek gitti gelin nerde demişler. Köyden anneannesi geldi eşimin. Gitmedim görmeye.Eşim gördü tamam işte. Kayınvalidem biz birbirimize baglıyız derdi hep. Ben gitmesem de telefonla eşimi arar akşama gelin der. Şimdi arasa da sen git diyorum, eşim gitmiyor. İşte ben evde yoksam falan o arada gidiyor genelde.Annesi canciger olmak istiyor. Ama ben öyle olmak istemiyorum.Annemdeki sıcaklıgı hissediyorum. Halaa anne bile derken işte agzıma yakışmıyor.Eşimde benim anneme pek gidip gelmezki. Kimse kimseyi zorlamasın herkes kendi anne babasına gitsin işte.
Evlenince herkes kendi anne babasına gitsin olmuyor olmaz da. Sürekli gitmenin anlamı yok bana göre sınırında gidilmeli fazla yüz göz olunmamalı. Şimdi köyden anneannesi geldiyse görmeye gidilmesi gerekir bence hatta ben olsam evimde ağırlardım. Bende annemde ki sıcaklığı hissetmiyorum kayınvalidem çok iyidir ama hem annemin vefat etmiş olmasında ki eksiklik hem de hiç bir kayınvalide annenin yerine tutamaz. Benim eşimde ben evde yokken gider veya arada uğrar babasının dükkanına gider. 1 senelik evliyim daha kayınpederimin dükkanına gitmedim. Kayınvalidemler de bağlıdır kardeşiyle annesiyle semt olarak yakın oturuyoruz ama şuan gebe olduğum için onun da vermiş olduğu rahatlıkla kimseye gidip gelmiyorum. Geçen hep beraber toplaştılar çağırdılar ama midem bulanıyor diyip gitmedim normal de giderdim sürekli gitmiyorum çünkü. Benim demek istediğim hafta da 1 falan gidilmesi bana saçma geliyor. Aile binasında büyüdüm dayımlar yengemler hep bir aradaydık. Yani dediğim gibi gidilmesi gerekir sonuçta evlilik bu ben sadece çok mıç mıç olunmasına ve sürekli gidip gelinmesine karşıyım.

Kim, ne diyor diye niye bu kadar kafaya takıyorsun ayol?
Herkes bir laf söyler gitsen de gitmesen de.
Gerçekten zorlanıyorsan takıntı konusunda yardım almalısın bence.

Benimde öyle içimde nefret yok severim sayarım ama ayda 1 bana az geliyor tahammül sınırım aşıldığı halde annedir yani diyip haftada 1 olmuş 2 haftada 1 görmüşüm benim sınırımı etkilemediği sürece takılmam. Bana göre de sınırlı seviyeli ailelerle görüşülen evlililter daha huzurlu oluyor eşte memnun oluyor kayınvalide geline oğluna alışıyor geçinip gidiyorlar.
Benim an itibariyle 11 gün oldu görmeyeli.
Bazen bir ayı buluyor,ne yalan söyleyeyim.

Benim rekorum 2 hafta. O 2 hafta sıfırlandım resmen.
İki haftada ya da üç haftada bir ideal bence.
Ama evlatlar anne babasını ihmal etmemeli.
Benim kocam haftada 1,2 iş çıkışı uğrar,ben her gün uğra diyorum ama zor geliyor sanırım.İşte çok yoruluyor garibim.

Evlenince herkes kendi anne babasına gitsin olmuyor olmaz da. Sürekli gitmenin anlamı yok bana göre sınırında gidilmeli fazla yüz göz olunmamalı. Şimdi köyden anneannesi geldiyse görmeye gidilmesi gerekir bence hatta ben olsam evimde ağırlardım. Bende annemde ki sıcaklığı hissetmiyorum kayınvalidem çok iyidir ama hem annemin vefat etmiş olmasında ki eksiklik hem de hiç bir kayınvalide annenin yerine tutamaz. Benim eşimde ben evde yokken gider veya arada uğrar babasının dükkanına gider. 1 senelik evliyim daha kayınpederimin dükkanına gitmedim. Kayınvalidemler de bağlıdır kardeşiyle annesiyle semt olarak yakın oturuyoruz ama şuan gebe olduğum için onun da vermiş olduğu rahatlıkla kimseye gidip gelmiyorum. Geçen hep beraber toplaştılar çağırdılar ama midem bulanıyor diyip gitmedim normal de giderdim sürekli gitmiyorum çünkü. Benim demek istediğim hafta da 1 falan gidilmesi bana saçma geliyor. Aile binasında büyüdüm dayımlar yengemler hep bir aradaydık. Yani dediğim gibi gidilmesi gerekir sonuçta evlilik bu ben sadece çok mıç mıç olunmasına ve sürekli gidip gelinmesine karşıyım.
Başlarda çok gittigim için şuan hiç istek yok bende. Zaten anneannesi 2 3ayda bir geliyor buraya.Ay sonuna kadar duracakmış zaten.Ben gitmedim, gitmeyi düşünmüyorum. Ben ailelerin içiçe girmesini istemiyorum. Mesela eşimin ne kadar maaş aldıgınu, primi, benim ne aldıgımı, giderleri ayrıntısına kadar sorması beni irite ediyor. Ha ben işe girdim. Bana da sordular. Alıyoruz birşeyler dedim.Herşeyden haberdar olmaları rahatsız ediyor.

Yeni evliyken aramizda 1 saatlik yol vardi 2 ayda bir giderdik.sonra ayni yere tasindim 2 haftada bir gittik.simdi farkli yerlerdeyiz korona var bazen 3 ay bile oluyor.hicbir zaman cok gitme taraftari olmadim.yakinsaniz 2 haftada 1 iyidir

Kim, ne diyor diye niye bu kadar kafaya takıyorsun ayol?
Herkes bir laf söyler gitsen de gitmesen de.
Gerçekten zorlanıyorsan takıntı konusunda yardım almalısın bence.
Annesi bana diyorki kendi annene gidiyor musun bilmiyorum, buraya gelmiyorsun. Anneme gittigimi duyunca bozuluyor.Çagırdıgı an oraya gidelim istiyor. Ha kaynımda abimleri yemege çagır annr, abimlere yatılı gidin, abimleri kahvaltıya çagır.Onu da görcem ah bi evlense.... Annesinin eşime benimle ilgili gelmiyor demesi rahatsız edıyor. Tabı eşim der, kızın zamanı yok, ev işi, iş anca yürütüyor diye. Annesi bozuluyor.

Başlarda çok gittigim için şuan hiç istek yok bende. Zaten anneannesi 2 3ayda bir geliyor buraya.Ay sonuna kadar duracakmış zaten.Ben gitmedim, gitmeyi düşünmüyorum. Ben ailelerin içiçe girmesini istemiyorum. Mesela eşimin ne kadar maaş aldıgınu, primi, benim ne aldıgımı, giderleri ayrıntısına kadar sorması beni irite ediyor. Ha ben işe girdim. Bana da sordular. Alıyoruz birşeyler dedim.Herşeyden haberdar olmaları rahatsız ediyor.
He yok o kadarının olmaması gerekiyor ne eşimin ailesi ne de benim ailem asla ne maaş aldığını sormaz eşimin zaten kendi işi benim ailem en fazla iş var mı nasıl gidiyor diye sorar. Evin içine karışılması, herşeye dahil olmak iyi bir şey değil.

He yok o kadarının olmaması gerekiyor ne eşimin ailesi ne de benim ailem asla ne maaş aldığını sormaz eşimin zaten kendi işi benim ailem en fazla iş var mı nasıl gidiyor diye sorar. Evin içine karışılması, herşeye dahil olmak iyi bir şey değil.
Didik didik soruyor. Ee ben onun emeklisini soruyormuyum.Ne harcıyoruz, kenara ne atıyoruz. Kaynım başladı evinizi alın artık diyor. Yok arabayı sat şunu al dıyor. Yok şu işi kur diyor. Sürekli böyleler. Haa gidince Kaynımla bak şu kendıne 1 mılyons şurayı almış, bak bu bunu yapmış. Sıkıyor artık muabbetler. Ailesi ile de ne konuscaz. Evi maaşı falan soruyorlar. Yani ortak bişey yok sonucta. Ya da annesı akrabalarını anlatır. Çokta ilgimi cekmıyor muabbetleri. Geçen bana sordu eşimin maaşını. Şu kadar alıyor mu dıye. Yok ayın kacında alıyor. Yani herseyı bılmelerıne gerek var mı. Mesafe koymamın bır dıger sebebı bu. Eşime binbeşyüz kez tembıh ettım. Aldıgım maaşı söyleme diye.Rahatsız oluyorum. Giren çıkan hesabı yapıyorlar. Hoşuma gitmiyor bu durum.

İki haftada ya da üç haftada bir ideal bence.
Ama evlatlar anne babasını ihmal etmemeli.
Benim kocam haftada 1,2 iş çıkışı uğrar,ben her gün uğra diyorum ama zor geliyor sanırım.İşte çok yoruluyor garibim.
Doğru söylüyorsunuz sanırım ben yakın olduğum için haftada 1 e sesimi çıkartmıyorum kendi ailemde olsa bekler çünkü. Evlilik ilerledikçe de sıklık azalıyor olsa beklentide minimuma düşüyor sanırım. Evliliğin ilk senesini hep toz pempe sanardım :)

Doğru söylüyorsunuz sanırım ben yakın olduğum için haftada 1 e sesimi çıkartmıyorum kendi ailemde olsa bekler çünkü. Evlilik ilerledikçe de sıklık azalıyor olsa beklentide minimuma düşüyor sanırım. Evliliğin ilk senesini hep toz pempe sanardım :)
Ay bende sanardım. Balayı dönüşü gezerız dıyordum. Kaynana evınden cıkamadık.Gittigim günlere saysınlar. 2 haftada çok bunlara. En az ayda bir😊

Ay bende sanardım. Balayı dönüşü gezerız dıyordum. Kaynana evınden cıkamadık.Gittigim günlere saysınlar. 2 haftada çok bunlara. En az ayda bir😊
Senin evin uzak ben cumartesi akşam yemeğe kalırdım ertesi sabah kahvaltıya çağırırlarsı akşamınada yemek. Tüm güzel zamanlarım ağlarak geçti :)

Zamanim yok bahane sende bizde biliyoruz aynı şehirde bence 1,5 ay gitmemek ayıp :KK66: sevmiyor olabilirsin ama eşinin ailesi kimse bayılmiyor zaten biz pandemiden önce her hafta giderdik butün kardeşler toplanırdık simdi tabi coronadan dolayı nadir
Eşimde annemlere gelmiyor ki. Benim gitmemem ayıp onunki ayıp degil mi. Mesela en son onun ailesi ile görüştük. Sıra benim ailemde. Sıraya koydum artık napayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X