Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Eee 50 gram eksik olunca ne dedi? Neyine güvenicem demediniz mi? Pasifliğiniz sinir bozucu. Bu kadar kocamköylü olunmaz. Ağzımın tadı kaçmasın modunda takılırsanız daha çok kaybedersiniz.
kocamköylü değilim boşanırsam sırtımı yaslayacağım hiçbir şey yok şartlarıma güvenemiyorum o da bu boşluğunfarkında muhtemelen sindirdirçe sindiriyor ben yeni yeni ıyanıyorum mevzuya

bir şey demedi 50 gram eksiğe. annem almıştır bi şey için lazım olmuştur muhakkak yerine koyacaktır dedi. benden de gerizekalı

çok çok ama çok teşekkür ederim gerçekten minnettarım kendi derdiniz gibi sahiplendiniz tavsiyeler vermeye çalışıyorsunuz güzellikle tatlılıkla çok teşekkür edeim Allah razı olsun sizden

hiçbir şey. altınlar geleceğimiz için dedi seni de asla hiçbir zaman mağdur etmem dedi kapandı konu. ben hala ağlıyorum ama aklıma geldikçe bu mesele. geçmedi yani bendeki yarası
Tamamda geleceğiniz içinse neden senin açtırdığın bi banka kasasında durmayacakmış? Kendim biriktirmek istiyorum vs hiçbir şey demediniz mi?

Tabi muhakkak yerine koyacaktır anası.
Anasının neyi nereye koyduğu belli değil nasıl bi kasaysa ayrı ayrı altınlar ayrı ayrı yerlerde bi bilezik yapıyor bi nişan altınlarını yok ediyor bi takılanları bi tarafa sokuyor.
Senden yontuklarıyla öteki gelinine takı yapacak işte dört dörtlük eşya alıp düğün yapacak yaz bunu kenara.
Ay kendi başıma gelse bu kadar kinlenmezdim herslfe

Gerizekalı değil 40 yıllık anasını gayet iyi biliyordur de sana çaktırmama derdindedir o çakal kocan
İlk katılacağın düğüne heves ettim bileziklerimi takmak istiyorum deyip bileziklerini al bankadan kasanı da aç en azından bileziklerini güvenli bir yere taşı.. sorarsa da ananın evi banka kasasından güvenli değil ya dersin

Konunun uzmanı değilim ama ev almak için altın yatırımı yapmak dipsiz kuyuya taş atmak gibi değil mi? Her ay altın için ayrılan 15 bin, haydi 20 bin olsun. Ee gider fiyatları sürekli artıyor, her ay 15 bin ayıramayacak duruma gelirsiniz. Haydi her ay 15 bin ayırdınız diyelim, ev fiyatları sürekli artıyor, altın fiyatı da aynı şekilde...

Ayrıca 15 bini yaşam kalitenizi aşırı düşürerek kenara ayırıyorsunuz. Böyle hayat mı olur?

katılıyorum bunu söyledim zaten kendisine. gencecik yaşımızda her şeyinizden kısarak birikim yapacaksak istemiyorum öyle birikim ben dedim bi daha bu yaşlarımda olmıycam yani. başka türlü nasıl mal mülk sahibi olucaz başka çaremiz mi var diyo. yaa işte okumuş etmiş adam dersin de hep anasının beynine işlemeleri bunlar da. aynı anası. altın bilir başka bi şey bilmez.

ben memur değilim özel sektördeyim medya alanında çalışıyorum. eşim araştırma görevlisi istanbul üniversitesinde
Heh güzel.
Dersin maaşlar bu ay geç yatacak parayı harcama diye.
Sen giderleri karşıla şimdi benim maaş yatınca altın yapıcam ben merak etme de

Neden açamıyorsunuz ağzınızı? Kendi paramın malımın derdine düştüğüm için paragöz diyeceklerse diyebilirler. Hiç umurumda olmaz.

Adam size resmen senin kafan bu işlere basmaz demiş.
Para kazanmayı biliyorsunuz da biriktirmeyi mi beceremeyeceksiniz?
Şu muameleye rağmen ağzınızı açamıyorsanız bu evlilikte çok çekersiniz siz.

O altınların sizin olduğuna ve güvende olduğuna inanıyorsanız siz bilirsiniz tabii ama arkadaşlarımın taktığı altınlara bile çöken insanlara hiçbir şey emanet etmem ben.
Eşiniz de güvenilir biri değil zaten.

Sizin yerininizde olsam ilk işim maaşımın üzerindeki hakimiyeti kaldırmak olurdu. Önümüzdeki ay kışlık kılık kıyafet alışverişi yapıcam bana güvenme şimdiden söylüyorum altın falan yapma derim, bir sonraki ay makyaj malzemelerim eskir parfümüm biter, daha sonraki aylar çanta ayakkabı ihtiyacım olur böyle böyle yavaş yavaş alıştırırım.

Ayrıca güvenimi yerle bir eden kocama mesaj atar kayınvalidemizde kaç gram altın olduğunu sorar ve yazılı bir cevap almaya çalışırım, bu kısmı hesap sorar gibi değil de ev için peşinat birikti mi kaç gram birikti gibi sorularla hallederim. Bunlar hep en kötü senaryo için, olası boşanmada delil bunlar.

Maaş için kavga mı ediyor illa o zaman açıklama kısmına 10 gr altın birikim diye mutlaka yazarım, çünkü bu da olası boşanma aşamasında işime çok yarar.

Altınlarımı düğünde dernekte takcam diye almaya çalışırım, alırsam da bankada kasa açar kesinlikle geri vermem. Her ay Sakarya’ya iki kişi gidiş-dönüş bileti alacağıma kasaya veririm o parayı, kocamı da böyle işleyebilirim daha ucuza denk geliyorsa.

Sürekli kendini öven kayınvalideye güle oynaya lafımı sokarım.

Kısacası yavaş yavaş, planlı şekilde ipleri elime almaya başlar, sesimi çıkarmaya başlarım bağırın demiyorum bakın, saf olmadığınızı belli edecek hamleler yapın ve karşı taraf da bunu görsün.

Canım altınların ve paraların üstüne soğuk su iç. Senin kocanın yaptığı altını kardeşinin eşine takacaklar. Ben şunu bir ve savunurum, artık erkek aileleri iyilikten anlamıyor. Masraf etmedikleri insana insan muamelesi etmiyorlar. Zorluk çıkaran yoran her zaman baş tacıdır. Kaldı ki güya onların yaptığı 60 gram bileziğin niye kaynananda duruyor? Den en baştan her şeyi onlara teslim etmişsin geçmiş olsun. Sana yapılmayan her şeyin en güzeli o etliye yapılacak. Kolund abilexikşer boynunda kolye olacak en pahalısından ve düğün sonrası gelin o altınları asla vermeyecek, kavga bile edebilir. Benim kocasında bekarken yaptığı altınlara çökmüşler. Çok değil ama sonuçta ne düğüne ne evde bir tane paraları yok o yüzden zoruma gidiyor.. ama Allah kimsenin hakkını bırakmaz kimsede. Gidene üzülüp kahretme kendini, her şey ortada.

ben de buna tutunuyorum. inşallah gerçekten kimsenin en ufak hakkı kimsede kalmaz. çok üzüldüm, çok da üzgünüm hala. hayırlısı artık ne diyelim teşekkür ederim yorumunuz için

Yurt dışından yabancı bir kadın Türk'le evleneceği zaman burada insanlar nasıl evleniyor, maddi kısımları kim nasıl ödüyor diye açar internetten bakar okur. Bin kişilik düğün lafını duyunca hemen sorur soruşturur bunu kim nasıl ödeyecek diye. Bakın bizden bahsetmiyorum, bizde 100 kadına sorsanız zaten hepsi bunu sorgular nasıl ödenecek der. Hiç mi kuzeniniz arkadaşınız evlenmedi hiç mi düğüne gitmediniz? Bir de kendi kafanızdan hesaplar yapıyorsunuz şu kadar gram var diye. Sadece gözünüzle gördüğünüz kadar altınınız var başka yok. Varsa bile kayınvalidenin altınları onlar.

Ayrıca her ay altın biriktirmeye devam edecekler siz de maaşınızı tıkır tıkır ellerine sayacaksınız. Hatta yok artık demeyin, o alıcaz dedikleri ev de kendi anne babası üstüne olacak çünkü siz hiç bir şeyi sorgulamayan beyim bilir kafasında birisiniz. 11 sene bir insan nasıl tanınmaz? Bu kadar eğitim hayatında hiç mi başka ortamlarınız olmadı da beşik kertmesi gibi bu haysiyetsize kaldınız?

Haticeye değil neticeye bakın artık. Bunlar size hayatınızın kazığını atmışlar. Allah acımış da gerçeği kabak gibi ortaya çıkarmış. Kocam dediğiniz adam annesine altın toplamak için evlenmiş. Zararın neresinden dönülse kardır, siz bu umursamazlıkla hamile kalırsanız ömrünüz çürür gider bunlarla. Sizin anne babanızın emeği yok mu siz sokakta mı büyüdünüz çöpten mi yediniz? Aslında bir bakıma iyi olmuş çünkü bir insan ailesini hiçe saydırıp paspas edince, kocam ve ailesi kafasında olunca ben başına gelenlere üzülmüyorum. Elin barzosu medeniyetten nasibini almamış mağara tiplisi ailesiyle bir olup tepe tepe sizi kullanacaklar.

Eğer bir gram akıllandıysanız avukat bulur, altın meselesini anlatır, nasıl geri alacağınızı sorar ve çocuk yokken boşanırsınız. Hiç mi çeyrek yarım vs takan akrabanız yoktu, sizin için gelmişler düğüne, size destek olmak için takmışlar o altınları ama siz kayınvalideye hediye etmişsiniz. O da diğer gelinine yağdıracak. Kasada duruyor dediğiniz altınları diğer gelinde göreceksiniz. Çünkü kocanız ve annesi öyle uygun görnüşler.

Altınlarınızı alır kendi kiraladığınız banka kasasına koyarsanız sırtınızı yaslayabileceğiniz şeyiniz olur. Fiziki altın, altın hesabı konusunda bile makas vs ne deseler he demişsiniz. Sizin de okuma yazmanız var değil mi, açar yatırımlık altın hangi şekilde olur okursunuz. Size güvenmiyorlar farkında değil misiniz, hiç mi canınızı acıtmıyor bu? Sizin anne babanızın evi niye güvenli olmuyor, niye onlar da bir kasa alalım kızımızın altınları orada dursun demiyor? Kendi tarafınızın taktığı altınları hırsız gibi çalmışlar.

Sizin hemen bu ay rest çekmeniz gerek. Sakarya tarafı 1. derece deprem bölgesi, altın hesabı açalım bankada dursun demek zorundasınız. Kavgaysa kavga tartışmaysa tartışma. Evlilik biraz böyle bir şey. Karşılıklı sınırları öğreniyorsun. Yalnız bunu yapınca sizin koca evliliğinizi hayatınızı zehir edecek kinlenecek. Anama babama nasıl yaparsın bunu diyecek çünkü önemsediği değer verdikleri onlar. Size lafta bizim için yapıyorlar ediyorlar altınlar güvende dediği an sağolsunlar ama ben onlara sorumluluk yüklemek istemiyorum, başkasının malından sorunlu olmasınlar diyeceksiniz.

Ben 19 senelik evliyim ve bu senin ailen benim ailem olayını ilk sene çözdüm. Anneyse bende de var, babaysa bende de var, eğitim meslek gelir bende de var, zeka bende de var. 1 adım sen bir adım ben dedim. Ki benim eş ailesi altın para takı konularında hiç hak yemezler. Ben uzakta yaşıyorum, her gittiğimde hatta çocuklar doğduktan sonra kadın getirir bir avuç çeyrek yarım altın verirdi. Düğüne gelememişler torun hayırlayamamışlar vs. Al kızım şunlar bunlar getirdi derdi. Lütfen biraz silkinin konuşmaya tavır koymaya başlayın. Böyle mutlu huzurlu bir evlilik hayatınız olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…