kocamköylü değilim boşanırsam sırtımı yaslayacağım hiçbir şey yok şartlarıma güvenemiyorum o da bu boşluğunfarkında muhtemelen sindirdirçe sindiriyor ben yeni yeni ıyanıyorum mevzuyaEee 50 gram eksik olunca ne dedi? Neyine güvenicem demediniz mi? Pasifliğiniz sinir bozucu. Bu kadar kocamköylü olunmaz. Ağzımın tadı kaçmasın modunda takılırsanız daha çok kaybedersiniz.
çok çok ama çok teşekkür ederim gerçekten minnettarım kendi derdiniz gibi sahiplendiniz tavsiyeler vermeye çalışıyorsunuz güzellikle tatlılıkla çok teşekkür edeim Allah razı olsun sizdenBence adamın aileden gördüğü öğrendiği davranışlar var bunlar değişmez kolay kolay.
Bakmış görmüşler bu kızımız çakmıyor bişeyden bizim kadar kurnaz uyanık değil biz çok akıllıyız para tutarız işimizi hallederiz demişler.
Cinnet olayı bir yere vardırmaz,kız zaten tam bilmiyor ne doğru ne yanlış yeni yeni algılıyor.
Ki karşıdaki çakallar da manipüle ustası üste çıkarlar kızı haksız çıkarırlar iyice üstüne giderler hepten başa çıkamaz.
Bence dişli insanların çıkardığı cinnetler sonuca varıyor gerildiğiyle haksız çıktığıyla kalır.
Artık bi şekilde aydınlandı hep beraber burda gözünü açacağız.
Sakin planlı bi şekilde ilerlicek önce o kasadaki altınları alacak takarım mı der ne der bilemem.
Ondan sonra başlayacak kocasına ben bu ay çeyrekli bileklik alcam sonuçta yatırımda Buda yatırım çok hoşuma gidiyo istiyorum diyecek çeyeekli bileklik örnek burda.
Ondan sonra diyecek ki ya bu yatırım işi benim çok hoşuma gitti her ay bişey çıkaracak gram biriktircem kendime bilezik yapcam desin adam mecbur giderleri karşılayacak bi noktadan sonra.
Zorla elinden maaşını alacak hali yok ya hayır ben yapacam illa altın diyecek hali yok ya.
Daha maaşlar yatmadan da desin kocasına tüm paranı harcama bizim maaşlar bu ay geç yatacak şöyle olacak böyle olcak uydursun bişeyler.
Tamamda geleceğiniz içinse neden senin açtırdığın bi banka kasasında durmayacakmış? Kendim biriktirmek istiyorum vs hiçbir şey demediniz mi?hiçbir şey. altınlar geleceğimiz için dedi seni de asla hiçbir zaman mağdur etmem dedi kapandı konu. ben hala ağlıyorum ama aklıma geldikçe bu mesele. geçmedi yani bendeki yarası
ilk benimki yatıyor o memur olduğu için 15inden 15ine yatıyor onunki. benim de ayın ilk haftasıAşkım hanginizin maaşı önce yatıyor onu bi desene.
Tabi muhakkak yerine koyacaktır anası.kocamköylü değilim boşanırsam sırtımı yaslayacağım hiçbir şey yok şartlarıma güvenemiyorum o da bu boşluğunfarkında muhtemelen sindirdirçe sindiriyor ben yeni yeni ıyanıyorum mevzuya
bir şey demedi 50 gram eksiğe. annem almıştır bi şey için lazım olmuştur muhakkak yerine koyacaktır dedi. benden de gerizekalı
Sen memur musun değil misin ne iş yapıyorsun oraları kaçırdım benilk benimki yatıyor o memur olduğu için 15inden 15ine yatıyor onunki. benim de ayın ilk haftası
Gerizekalı değil 40 yıllık anasını gayet iyi biliyordur de sana çaktırmama derdindedir o çakal kocankocamköylü değilim boşanırsam sırtımı yaslayacağım hiçbir şey yok şartlarıma güvenemiyorum o da bu boşluğunfarkında muhtemelen sindirdirçe sindiriyor ben yeni yeni ıyanıyorum mevzuya
bir şey demedi 50 gram eksiğe. annem almıştır bi şey için lazım olmuştur muhakkak yerine koyacaktır dedi. benden de gerizekalı
Konunun uzmanı değilim ama ev almak için altın yatırımı yapmak dipsiz kuyuya taş atmak gibi değil mi? Her ay altın için ayrılan 15 bin, haydi 20 bin olsun. Ee gider fiyatları sürekli artıyor, her ay 15 bin ayıramayacak duruma gelirsiniz. Haydi her ay 15 bin ayırdınız diyelim, ev fiyatları sürekli artıyor, altın fiyatı da aynı şekilde...ya inanın konuşmadık çünkü hep öğrenciydik sevgililik boyunca. zaten burslarla geçinmeye çalışıyordul. yaptığımız neydi ki yemek yemek kahve içmek dışarıda. hep tutumlu biriydi o doğru ama bu evlilikten sonra ev almak için varını yoğunu altına yatırmaya öalışıyor beni de buna sürüklüyor. beni bu kadar sürükleyeceğine keşke ana babasına düğünde takılanların hesabını sorsaydı ama ne hesap sorması o şu an ana babasına resmen tapıyor, acıyor üzülüyor onlara ne yaptılarsa hak görüyor. hikayede yanan ben oldum galiba bilmiyorum iyice de soğudum zaten bakalım nereye kadar gidecek böyle
katılıyorum bunu söyledim zaten kendisine. gencecik yaşımızda her şeyinizden kısarak birikim yapacaksak istemiyorum öyle birikim ben dedim bi daha bu yaşlarımda olmıycam yani. başka türlü nasıl mal mülk sahibi olucaz başka çaremiz mi var diyo. yaa işte okumuş etmiş adam dersin de hep anasının beynine işlemeleri bunlar da. aynı anası. altın bilir başka bi şey bilmez.Konunun uzmanı değilim ama ev almak için altın yatırımı yapmak dipsiz kuyuya taş atmak gibi değil mi? Her ay altın için ayrılan 15 bin, haydi 20 bin olsun. Ee gider fiyatları sürekli artıyor, her ay 15 bin ayıramayacak duruma gelirsiniz. Haydi her ay 15 bin ayırdınız diyelim, ev fiyatları sürekli artıyor, altın fiyatı da aynı şekilde...
Ayrıca 15 bini yaşam kalitenizi aşırı düşürerek kenara ayırıyorsunuz. Böyle hayat mı olur?
ben memur değilim özel sektördeyim medya alanında çalışıyorum. eşim araştırma görevlisi istanbul üniversitesindeSen memur musun değil misin ne iş yapıyorsun oraları kaçırdım ben
Heh güzel.ben memur değilim özel sektördeyim medya alanında çalışıyorum. eşim araştırma görevlisi istanbul üniversitesinde
çok mantıklı aslında yaa çok teşekkür ederim o kadar uğraştınız benim için allah razı olsun sizdenHeh güzel.
Dersin maaşlar bu ay geç yatacak parayı harcama diye.
Sen giderleri karşıla şimdi benim maaş yatınca altın yapıcam ben merak etme de
Bişeyleri yoluna koymanı çok isterim kendine sahip çıkçok mantıklı aslında yaa çok teşekkür ederim o kadar uğraştınız benim için allah razı olsun sizden
aslında altınları ailesine yapmıyoruz, bize ait altınların hepsi bir yerde, kayınvalidemde duruyor. yoksa tabii ki kendi paramla kayınvalideme altın yapmıyorum her ay. o altınlar bizim. ama evet haklısınız, benim tüm öfkem eşime. beklentim ve yanımda olmasını tek istediğim kişi de o. tek derdim bir evimiz yuvamız olsun diyor her kuruşu artırıp her ay altın almaya çalışıyor. mesele kayınvalidemde durması. sizin onlar önce allaha sonra bana emanet diyor ama işte oğlu düğün sürecinde destek için eline 100 gram saydığı halde gidip 50 gramıyla kendine bilezik yapan kadından ne beklersin. söylememiş bir de. gel güven güvenebilirsen. hepsi bir oldular ağzımı açamıyorum
Sizin yerininizde olsam ilk işim maaşımın üzerindeki hakimiyeti kaldırmak olurdu. Önümüzdeki ay kışlık kılık kıyafet alışverişi yapıcam bana güvenme şimdiden söylüyorum altın falan yapma derim, bir sonraki ay makyaj malzemelerim eskir parfümüm biter, daha sonraki aylar çanta ayakkabı ihtiyacım olur böyle böyle yavaş yavaş alıştırırım.altına imzamı atarım ancak bu kadar güzel analiz edilebilirdi. teşekkür ediyorum. gerçekten öyle çok güzel anlamışsınız beni de. işte can alıcı kısım o dediğiniz son kısım. zaten şu an kıvranma sebebim de bu ikilem. onu bir çözebilsem aksiyon alacağım ama ne tür bir aksiyon vs vs kafamda deli sorular yani
Canım altınların ve paraların üstüne soğuk su iç. Senin kocanın yaptığı altını kardeşinin eşine takacaklar. Ben şunu bir ve savunurum, artık erkek aileleri iyilikten anlamıyor. Masraf etmedikleri insana insan muamelesi etmiyorlar. Zorluk çıkaran yoran her zaman baş tacıdır. Kaldı ki güya onların yaptığı 60 gram bileziğin niye kaynananda duruyor? Den en baştan her şeyi onlara teslim etmişsin geçmiş olsun. Sana yapılmayan her şeyin en güzeli o etliye yapılacak. Kolund abilexikşer boynunda kolye olacak en pahalısından ve düğün sonrası gelin o altınları asla vermeyecek, kavga bile edebilir. Benim kocasında bekarken yaptığı altınlara çökmüşler. Çok değil ama sonuçta ne düğüne ne evde bir tane paraları yok o yüzden zoruma gidiyor.. ama Allah kimsenin hakkını bırakmaz kimsede. Gidene üzülüp kahretme kendini, her şey ortada.merhabalar öncelikle, benim için oldukça önemli bir konuyu danışmak niyetiyle buraya üye oldum.
buradaki sağduyulu, akıllı ve tecrübeli kadınların fikirlerine ihtiyacım var...
şimdi çok uzatmadan en kritik noktaları aktarmaya çalışacağım.
eşimle geçen yıl temmuzda evlendik. 3 aylık nişanlılık sürecimiz ve çok hızlı bir düğün sürecimiz oldu. zaten öncesinde lise 1'den başlayan 11 yıllık bir ilişkimiz vardı, okullar bitti yüksek lisanslar bitti işler bulundu falan imkan bulduğumuz ilk fırsatta evlendik diyebilirim. birlikte büyüdük zira zaten kafamızda bir soru işareti yoktu evlenirken birbirimize dair.
nişan, kına, düğün süreci boyunca hiçbir şey istemedim ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden. herhangi bir altın, eşya, bohça isteğim vs olmadı. bu konularda her zaman kendimi, kendi değerimi benim için harcanan parayla ölçmemek gerektiği bilgisiyle yetiştirmeye çalıştım, hiç kimse zorlanmadan kolaylıkla en uygun biçimde evlenelim istedim, nitekim öyle de oldu.
fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen benim kafama yeni yeni dank eden şeyler var. ben altınmış düğünmüş bu konularda çok saftım çünkü ne ilgim ne bilgim vardı. ne nasıl olmalı, doğru mu yapıyorum yoksa hakkım mı yeniyor açıkçası etraftan duya duya ancak ampul yandı kafamda ve bazı şeyleri sorun etmeye başladım diyebilirim.
1. bin kişilik yemekli bir düğün yapıldı bize, eşimin ailesi yaptı ve hem onların tarafından hem bizim tarafımızdan inanılmaz altın, para takıldı. düğünün çoğu takı sırasıyla geçti yine de zar zor bitirdik diyebilirim. fakat ben o takılanları yalnızca düğün video kaydımda gördüm, takı sırası bittiği an boynumuzdaki kurdeleler alındı, bütün altınlar paralar toplandı ve ben bunların ne kadar ettiğini, kimin ne taktığını hiçbir şekilde öğrenemeden yok oldu. eşimin anne ve babası aldılar, yaptıkları düğünün parasını buradan karşılamışlar. düğün sonrası benim elimde kalan sadece eşimin ailesinin bana taktığı 60 gram bilezik, bir adet beşi bir yerde kolye idi. başka da bir şey yapılmadı. baktım herhalde 80 gram bile etmiyor. kendi ailemin taktığı bilezikler ve birinci dereceden akrabaların taktığı 4 bilezik. bize kalanlar finalde bu oldu. bir de ben salak gibi nişanımda bana takılan altınlara da dokunmadan aldım götürdüm düğün altınlarına kattım. ki bunlar da biz istanbul'da yaşadığımız için güvenlik dolayısıyla kayınvalidemin evinde, kasasında ayrı bir kesede toplanmış duruyor. altınlarım bende değil, kayınvalidemde. bana sorulmadı zaten orada kalmasına "karar verilmiş."
2. düğün haricinde her şeyi inanılmaz kolaylaştıran bir gelin olduğum için açıkçası başka herhangi bir masraf yapılmadı bana. stüdyo fotoğrafım indirimli olsun diye akrabaları tarafından çekildi ki korkunç ötesiydi düğünden gelinliğimle doğru düzgün tek bir fotoğrafım yok. fikrim sorulmadı zaten ama sorulsa da ben tamam olsun tanıdığınızla iş yapmak istiyorsanız öyle olsun derdim. kuaför aynı şekilde eşimin çok yakın bir akrabası (mahalle kuaförü) tarafından muhtemelen ücretsiz yapıldı. zaten o yüzden korkunçtu. bohça istemedim, insanlar masrafa girmesin diye hiçbir şey istemedim.
3. şimdi gelelim benim en çok canımı yakan konuya. yüksek lisans sürecinde aldığımız burslarla ben kendi çeyizimi düzmüştüm, eşim de o süreçte 100 gram altın biriktirmiş meğer. benim bundan haberim yoktu. geçenlerde öğrendim, o 100 gram altını ailesine düğün sürecinde kullanmaları için vermiş. annesi de 50 gramı kullanmış, 50 gram yoktu ortada. ben sorunca söyledi, hani bizim altınlarımız vardı ya bize ait olanlar tek bir yerde duruyordu. orada olması lazımmış ama yokmuş. sorunca söyledi annesi, 50 gramıyla bilezik yaptım başka yerde duruyor o dedi. size vericem o sizin falan demedi konu değişti gitti. ben zaten altının a'sını ağzıma alsam eşim triplere giriyor. daha evvel bundan dolayı kavga ettik maalesef. anamın babamın alın teri o altınlar gibi laflar söyledi, midem bulandı üç kuruşluk altın için polemiğe girmem dedim kurcalamadım. ama asla altınla ilgili soru sormamı, bunu sorgulamamı, nedir ne değildir diye üzerine düşünmemi bile istemiyor. ama benim kafama dank eden şu: düğünde bir gram çeyrek bile bırakmadan aldıkları o altınlar zaten düğünü karşılamış çünkü kayınvalidem sıfır borçla çocuk evlendirdim dedi, oğlumun verdiği 100 gramdan 50 gramla beyaz eşya parası verdik vs demişti ama aslında bu mümkün değil çünkü bizim beyaz eşyamız 100 bin lira tutmamıştı, mobilyalarımızı balayımızı, nişan yüzüklerini, aradaki ıvır zıvır bütün masrafları zaten eşim ödemişti kendi parasıyla. 100 gram paramız bağıra bağıra gitti gibi bir durum görüyorum ben arkadaşlar, bilemiyorum siz nasıl yorumluyorsunuz? bunlar normal mi allah aşkına ben mi bilmiyorum acaba? evlilik birliğinden önceki altın sonuçta beni ilgilendirmez diyorum ama nişanlıydık sonuçta ve 100 gram da az buz bişey değil onu burslarıyla biriktirip gitmiş ailesine vermiş, bana haber bile vermemiş. buna kızmam normal değil mi? ayrıca bu durumda eşimin onlara teslim ettiği altın, anne babasının bana taktığı altından çok daha fazla. bu durumda ailesi yalnızca düğün yapmış oluyor ki onu da düğünde takılan para ve altınlarla ödemiş oluyorlar. yani elde var sıfır. ama evlendiğimizden beri kayın ailem maşallah oğlumu şöyle evlendirdim böyle düğününü yaptım anlatıp duruyorlar her yerde.
4. bir mesele daha var ki aslında bundan öncekileri dert etmemi tetikleyen "adaletsizlik" duygusu. eşimin bir de erkek kardeşi var, üç yaş küçük bizden. iki kardeşler zaten başka çocuk yok. evet farkındayım bu kök aile arasındaki mevzular benim söz hakkım yok ama takılmadan edemiyorum. bu erkek kardeş ne yazık ki eşim gibi değil, inanılmaz şımartılmış ve standartlarını hiçbir zaman düşürmemiş, özel kurslar dershaneler markalı kıyafetler ayakkabılar her şeyini ailesi karşılıyor yıllardır. gezmesi tozması bilmem nesi lüksünden hiç ödün vermez ve anne babası ne derse yapıyor. onun da bir kız arkadaşı var liseden beri, kızın ailesi zenginmiş. herhalde zengin kızıyla sevgili olduğu için ona mahcup olmasın diye aynı zengin çocuğu gibi takılmasına yardım ediyor eşimin ailesi. benim eşim liseden beri ailesinden bir kuruş almadan dershaneye bile gitmeden kendi burslarıyla okudu, mezun oldu, memur oldu. kardeşi hala koskoca adam daha bir kuruş hayrı dokunmamıştır kimseye. bugün yarın evlilik sürecine girdiğinde abisi gibi 100 gram altın yapıp ailesine verecek mi acaba? mümkün değil. ya da eşimin ailesi bana yaptıkları gibi mahalle kuaförünü merdiven altı stüdyo fotoğrafçısıyla kapatabilecekler mi süreci? bu noktada kanıma dokunan eşime yapılan haksızlık, ağzımı açmıyorum beni ilgilendirmez diye telkin ediyorum kendimi ama zoruma gidiyor. kayınvalidem sürekli "büyüğe ne yaptıysam küçüğe de o, diğer geline de beşi bir yerde kolye ve 60 gram bilezik yapıcam" diyip duruyor. ısrarla ben çocuklarımı ayırmam ikisine de eşit masraf ederim vs diyor tabi yersen. zerre samimi bulmuyorum. zaten diğer gelinin beşi bir yerdesinin hazır olduğunu biliyorum, allah affetsin günahını almak istemem ama bence o 60 gram bileziği de hazır o küçük gelinin. kimin parasıyla acaba?
bir de evlendiğimizden beri her ay kayınvalidemdeyiz gık dese gidiyoruz bu kadar içli dışlı olmayı da hiç sevemedim çünkü kadına bir türlü ısınamıyorum negatif bir enerji alıyorum sürekli. görünürde bir şey yok ama yok yani olmuyor, sevemiyorum.
çok uzattım ama mevzular aşağı yukarı böyle. bu 100 gram altın meselesinde ne yapmalıyım, evlendikten sonra bir anda anne baba düşkünü olan kocama karşı nasıl davranmalıyım, düğün sonrası bütün altınlara çökülmesini hoş mu karşılamalıyım, ileriki süreçleri nasıl yönetmeliyim? teşekkür ederim lütfen fikirlerinizi esirgemeyin benden.
ben de buna tutunuyorum. inşallah gerçekten kimsenin en ufak hakkı kimsede kalmaz. çok üzüldüm, çok da üzgünüm hala. hayırlısı artık ne diyelim teşekkür ederim yorumunuz içinCanım altınların ve paraların üstüne soğuk su iç. Senin kocanın yaptığı altını kardeşinin eşine takacaklar. Ben şunu bir ve savunurum, artık erkek aileleri iyilikten anlamıyor. Masraf etmedikleri insana insan muamelesi etmiyorlar. Zorluk çıkaran yoran her zaman baş tacıdır. Kaldı ki güya onların yaptığı 60 gram bileziğin niye kaynananda duruyor? Den en baştan her şeyi onlara teslim etmişsin geçmiş olsun. Sana yapılmayan her şeyin en güzeli o etliye yapılacak. Kolund abilexikşer boynunda kolye olacak en pahalısından ve düğün sonrası gelin o altınları asla vermeyecek, kavga bile edebilir. Benim kocasında bekarken yaptığı altınlara çökmüşler. Çok değil ama sonuçta ne düğüne ne evde bir tane paraları yok o yüzden zoruma gidiyor.. ama Allah kimsenin hakkını bırakmaz kimsede. Gidene üzülüp kahretme kendini, her şey ortada.
Altınlarınızı alır kendi kiraladığınız banka kasasına koyarsanız sırtınızı yaslayabileceğiniz şeyiniz olur. Fiziki altın, altın hesabı konusunda bile makas vs ne deseler he demişsiniz. Sizin de okuma yazmanız var değil mi, açar yatırımlık altın hangi şekilde olur okursunuz. Size güvenmiyorlar farkında değil misiniz, hiç mi canınızı acıtmıyor bu? Sizin anne babanızın evi niye güvenli olmuyor, niye onlar da bir kasa alalım kızımızın altınları orada dursun demiyor? Kendi tarafınızın taktığı altınları hırsız gibi çalmışlar.kocamköylü değilim boşanırsam sırtımı yaslayacağım hiçbir şey yok şartlarıma güvenemiyorum o da bu boşluğunfarkında muhtemelen sindirdirçe sindiriyor ben yeni yeni ıyanıyorum mevzuya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?