- 13 Mayıs 2020
- 1.051
- 4.356
- 53
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Oha şu an aydınlandim ..Ama sizin şimdi havuzlu güzel bir sitede eviniz yoktur olsa rahatsız olurdunuz. Bankada değerli eşyalarınız da yoktur. Ay yoksa yazlığınızda mı yok
Ama sizin şimdi havuzlu güzel bir sitede eviniz yoktur olsa rahatsız olurdunuz. Bankada değerli eşyalarınız da yoktur. Ay yoksa yazlığınızda mı yok
Usta başı bekleyecek kimsem yok şahsen. Keske oyle bi kayinbabam olsaydi dedim..Arkadaşlar belki beni fazla kuruntulu ve cadı gelin bulacaksınız ama yine de konumu açacağım.
Kv ve daha çok da kp nasıl desem, evimde olmak istiyor. Fırsat buldular mı kaçırmıyorlar. Ben aslında mesafeliyimdir evlendiğimden beri evimize sık sık gelmelerini engelledim (kavgalı gürültülü tatsız değil de işte biz yoğun çalışıyoruz şeklinde) beni rahatsız eden 2-3 olay oldu, mesela birşey yapılacak evle ilgili, kp hemen ben geleyim şunu yapayım gibi fikir beyan edip bizi es geçip kendi evi gibi bildiğini okuması beni rahatsız ediyor. Bugüne kadar bahçe demirlerinin boyanması gibi erkek işleri olduğundan pek ses etmedim. Birkere biz evde olmayacağız haftasonu otele gideceğiz vs dediğimiz halde (evde ufak bir tadilat vardı ve gündüz usta gelecekti) olsun biz kalırız diyip zorla kaldılar ben de hanımı olmayan evde kalınır mı bunlar ne yapıyor diye eşime carladım ve haftasonu planımı iptal edip ben de evimde kaldım. Bugün de yine bir tadilat işi vardı geldi sağolsun ustanın başında durdu, ustanın işi bitti. Bizim bir devlet dairesi randevumuz vardı üçte, hazırlandık çıkalım diye, ordan da yazlığa geçeceğiz. Yine “siz gidin ben biraz sonra kapıyı çekip çıkarım” diye ısrarcı oldu. Anlamıyorum sahibi olmayan evdemu var. Benim annem babam asla yapmaz sıkılır yani. Bunun karısı da demiyor ki ne işin var çık gel diye. Nedeni ne olabilir düşünüyorum bulamıyorum. Ev güzel bir sitede havuzlu vs ama mesela mayosu yok ki havuza girsin veya kendi yazlığı zaten deniz dibinde. Şimdi biz yollardayız o bizim evde. Zor bir durum olur anahtarını unutur vs anlarım da siz gidin ben kalıp sonra çıkayım diyebilmesi bile çok abes geliyor bana. Evden birşey alır vs diye asla aklıma gelmez öyle insan da değil (zaten herşey bankada) ne bileyim yine de zorunlu olmadıkça evimde birinin olması fikrinden hoşlanmıyorum. Kendi evleri yirmi dk mesafede bu arada. amaç ne ben şaşırdım siz bi akıl verin.
Ne sandın azdan az çoktan çok giderOha şu an aydınlandim ..
Fakirim diye mi eve gelen gideni kıskanmiyorum ben
Bence konuyu abartmissiniz gelsin size bir zarari yoksa hani günlerce gelip culu serip sizde kalıyorsa tamam haklısınız da bu durum da abartmissiniz size yardımcı olmaya calismislarArkadaşlar belki beni fazla kuruntulu ve cadı gelin bulacaksınız ama yine de konumu açacağım.
Kv ve daha çok da kp nasıl desem, evimde olmak istiyor. Fırsat buldular mı kaçırmıyorlar. Ben aslında mesafeliyimdir evlendiğimden beri evimize sık sık gelmelerini engelledim (kavgalı gürültülü tatsız değil de işte biz yoğun çalışıyoruz şeklinde) beni rahatsız eden 2-3 olay oldu, mesela birşey yapılacak evle ilgili, kp hemen ben geleyim şunu yapayım gibi fikir beyan edip bizi es geçip kendi evi gibi bildiğini okuması beni rahatsız ediyor. Bugüne kadar bahçe demirlerinin boyanması gibi erkek işleri olduğundan pek ses etmedim. Birkere biz evde olmayacağız haftasonu otele gideceğiz vs dediğimiz halde (evde ufak bir tadilat vardı ve gündüz usta gelecekti) olsun biz kalırız diyip zorla kaldılar ben de hanımı olmayan evde kalınır mı bunlar ne yapıyor diye eşime carladım ve haftasonu planımı iptal edip ben de evimde kaldım. Bugün de yine bir tadilat işi vardı geldi sağolsun ustanın başında durdu, ustanın işi bitti. Bizim bir devlet dairesi randevumuz vardı üçte, hazırlandık çıkalım diye, ordan da yazlığa geçeceğiz. Yine “siz gidin ben biraz sonra kapıyı çekip çıkarım” diye ısrarcı oldu. Anlamıyorum sahibi olmayan evdemu var. Benim annem babam asla yapmaz sıkılır yani. Bunun karısı da demiyor ki ne işin var çık gel diye. Nedeni ne olabilir düşünüyorum bulamıyorum. Ev güzel bir sitede havuzlu vs ama mesela mayosu yok ki havuza girsin veya kendi yazlığı zaten deniz dibinde. Şimdi biz yollardayız o bizim evde. Zor bir durum olur anahtarını unutur vs anlarım da siz gidin ben kalıp sonra çıkayım diyebilmesi bile çok abes geliyor bana. Evden birşey alır vs diye asla aklıma gelmez öyle insan da değil (zaten herşey bankada) ne bileyim yine de zorunlu olmadıkça evimde birinin olması fikrinden hoşlanmıyorum. Kendi evleri yirmi dk mesafede bu arada. amaç ne ben şaşırdım siz bi akıl verin.
İyi ki yok o zamanNe sandın azdan az çoktan çok gider
İşte ben de bunu merak ediyorum. Allah razı olsun geldi ama evde ben ve eşim yokken be ustalar da gitmişken gece kalması tuhaf geliyor onu sordum fikriniz var mı diyeUstalar varken kalmasi neysede siz gidin ben sonra cikicam demesi tuhaf geldi bana.niye boyle bisey yapiyor ki
Şöyle ki özel bir durum olur elbette kalsınlar. Ama hastalık yok anahtar unutma durumu yok evde kimse yok yine de kalınmak istemesi değişik geliyor şöyle izah edeyim diyelim yarın size öğlen çaya geldik, çayımızı içtik hoşbeş ettik, sizin de akşama düğününüz var diyelim. Ben size diyorum ki: iyi siz düğüne gidin, ben burda sizde kalacağım. Sonra giderim.Rowena hanımı olmayan evde olmasının hangi kısımları sizi rahatsız etti?
Benim annem babam ben evde yokken evimde kalabilir. O ev sadece benim olmadığına göre eşimin anne babası da kalabilir.
Sizin düşüncenizi mantığınızı merak ettim
Olabilir vallaKayınvalidenizden sıkılmıştır belki adam. Covid zamanı kahve köşelerinde oturmak istemiyordur. Evde kimse yokken çocukların evinde takılayım diyordur.
Yoo eşim evde oluyor ustaların başında. Bakın tam anlatamadım. Sabahtan usta geliyor 12 de işi bitiyor çekip gidiyor. biz de 2 de otele gideceğiz. Kv ve kp diyor ki biz akşam burda kalalım. İyi de biz akşam otelde kalacağız? Yani usta gitmiş, biz yokuz, niye kalasınız ki? Hani bi akşam gelin yemek yiyelim çay içelim gece de kalın anlarım ama o akşam biz evde yokuzesiniz hicbir sey yapmiyor mu? yani mesela bizim evde balkon demirleri boyanacak olsa ve boyaci cagirmasak nisanlim kendisi boyar. ya da eve bir usta gelecekse bizim evde olmadigimiz saatte cagirmaz cunku basinda kendisi durmak ister. siz otele gidecekseniz o usta neden o saatte geliyor? onlar olmasa basinda kim duracakti?
bana biraz esiniz babasinin ustune yikiliyormus gibi geldi. once o sorumluluk almaya baslasin, sonra kayinpeder hicbir isi olmadigi halde yine sizin evde durmak isterse o zaman uyarirsiniz. cunku adam hem isinizi halledip hem de evde durma lafini duyarsa can sikici olur.
Yahu biz demiyoruz ki gel başında dur. Yani hem eşim hem ben home office iz. Usta gelince başındayız zaten. Örneğin telefonda soruyorlar napıyorsunuz diye eşim de diyor sifon su akıtıyor yarına usta çağırdık boru almaya gidiyoruz tamam biz gelelim diyorlar sonra usta gidiyor biz de gidiyoruz onlar biz evde kalalım diyorlarNe alaka evin sahibi yokken eve girmek? Bazı kayınpederler şey biti gibi böyle işlere burnunu sokmaya çok meraklı oluyor. Kendi annem babam da zorunlu olmadıkça evimde kalsın istemem ben yokken. Ama hata sizde. Niye kayınpedere kayınvalideye tadilat işlerini duyuruyorsunuz? Yakında oturmasalar ne yapacaktınız? Kendi işinizi kendiniz çözün. Müsait olduğunuzda usta çağırın.
Kayınvalidem çok bağırıyor adama ondan kaçıyor olabilirKayınvalidenizle arası nasıl? Acaba ondan mı kaçıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?