- 29 Mayıs 2021
- 3.024
- 5.932
- 108
- 40
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Ay çok iyi anlıyorum sizi.ama benimki daha da değişik çünkü ben ve eşim evde yokken de kalmak istiyorlar hani sizin kv kp i anlarım onlara evden çalışmak demek sanki çalışmıyormuşuz demek gibi geliyor belki, çocukları görelim diyorlar. Ama bizimkiler ben ve eşim evde yokken kalmak istiyor. Şimdi ben mesela anamın babamın evinde yayılırım onlarla vakit geçiririm ama anam babam yoksa gidip kalmam çünkü neden kalayım ki onlar yoksa?Ben de rahatsiz olurdum. Ben evdeyken buyursunlar, hizmette saygi da kusur etmem ama diger turlu içli dışlı sevmem. Mesela bizde de benzer bi durum oldu direk tavrimi koydum. Covidin ilk patladigi hafta biz home office gectik. Onlarda yazliklarindaydi istanbuldaki evlerine yeni gelmislerdi. Neyse kayinpederim demez mi iki evde yemek yapmaya gerek yok. Sen calisirsin annen yemek yapar. Sinir oldum. Tamam kotu bi niyet yok ama yine de sinir oldum. Esime dedim calisma odasinda calismayacagim. Salonun ortasina kurdurdum bilgisayarimi. Cift ekran koca kasa derken baya yer kapladi :) Zaten amerikan mutfak. Ertezi sabaj geldilerr niye calisma odasinda calismiyosun dediler. Dedim surekli isim olmuyor burada tv var izlerim, ara sira kalkar yemegimi yaparim. Ondan sonra bisey diyemediler. :) Yani kibarca rengini belli etmelisin. Ve ben ara sira yemek yapip cagirdim, dedim gelin bizde yiyelim. Ama onlar gelene kadar herseyimi hazirladim. Sevmiyorum isime mutfagima karisilip sahiplenilmesini. Belki sacma ama ben de boyleyim.
Çok şükür odam saçardı kişisel alanıma saygı da. Şimdi bir başka üyeye de dediğim gibi, cirilla cığım yarın sana geliyorum desem, çayımızı kahvemizi içsek, senin akşam bir yakınının düğününe veya bir yere gitme planın olsa, ben de aaa cirillacığım siz gidin ben biraz daha oturup kapıyı çekerim veya tamam siz gidin ben bu gece burda kalırım desem size normal gelir mi? Gelirse yarın size çaya geliyorumBen de gunlerce gelip kalip hizmet bekliyorlar sandim.
Adam tadilat işlerini yapiyormuş, ustanin basinda beklemek istiyormuş ne var bunda ki?
"Hanımı olmayan evde kalınır mı bunlar ne yapıyor diye?"
Ben de şu kafayi anlamiyorum. Siz evde olmayinca noluyor o evde?
Dusunuyorum kendi annem babam ben evde yokken evimde olsa beni rahatsiz eder mi diye, hayir etmez neden etsin?
Cocukken kendinize ait odaniz olmadi mi sizin ya da oldu da kişisel alaniniza aileniz saygi gostermiyor muydu?
Yani psikolog filan degilim de anlam.vermeye ugrasiyorum.Bu derece burasi bennnimm kalem, evin hanimiyim tavirlarini
Çok şükür odam saçardı kişisel alanıma saygı da. Şimdi bir başka üyeye de dediğim gibi, cirilla cığım yarın sana geliyorum desem, çayımızı kahvemizi içsek, senin akşam bir yakınının düğününe veya bir yere gitme planın olsa, ben de aaa cirillacığım siz gidin ben biraz daha oturup kapıyı çekerim veya tamam siz gidin ben bu gece burda kalırım desem size normal gelir mi? Gelirse yarın size çaya geliyorum
İşte tam da bu noktada siz kadınlar kulübünün akıllı hatunlarından fikir istiyorum ben bulamıyorum çünkü nedenini. Yani 3 te nüfus müdürlüğünde randevumuz vardı o an adam kalacağım diyor ne diyeyim ki hayır kalma mı diyeyim o anda? Ben de valizi hazırladım ordan yazlığa geçeceğiz diye, o tamam siz gidin ben sonra giderim diyorİyi de usta gitmiş iş bitmiş, siz de yola gideceksiniz falan
Adamın hala evde durmak istemesi ne mana?
Çok haklısınız sebepsiz saçma bir durum.
Ama bunu o an engellerseniz durdurursunuz ancak. Yani şimdi durduk yere konuşmak saçma olur. O an siz de evden çıkmayacaktınız ya da bir şekilde birlikte çıkacaktınız.
Ben müsaade etmem açıkcası. Kim olsa etmem, kendi anne babam da dahil.
Çünkü bir açıklaması yok, gerekçe nedir? Neden duracak yani usta gitmiş iş bitmiş.... Saçma.
Enteresan...İşte tam da bu noktada siz kadınlar kulübünün akıllı hatunlarından fikir istiyorum ben bulamıyorum çünkü nedenini. Yani 3 te nüfus müdürlüğünde randevumuz vardı o an adam kalacağım diyor ne diyeyim ki hayır kalma mı diyeyim o anda? Ben de valizi hazırladım ordan yazlığa geçeceğiz diye, o tamam siz gidin ben sonra giderim diyor
Ben de gunlerce gelip kalip hizmet bekliyorlar sandim.
Adam tadilat işlerini yapiyormuş, ustanin basinda beklemek istiyormuş ne var bunda ki?
"Hanımı olmayan evde kalınır mı bunlar ne yapıyor diye?"
Ben de şu kafayi anlamiyorum. Siz evde olmayinca noluyor o evde?
Dusunuyorum kendi annem babam ben evde yokken evimde olsa beni rahatsiz eder mi diye, hayir etmez neden etsin?
Cocukken kendinize ait odaniz olmadi mi
Tabi canim sanki kendi evleri yokk. Cok sacma. Esinle bu durumu kesinlikle kibarca konusmalisin.Ay çok iyi anlıyorum sizi.ama benimki daha da değişik çünkü ben ve eşim evde yokken de kalmak istiyorlar hani sizin kv kp i anlarım onlara evden çalışmak demek sanki çalışmıyormuşuz demek gibi geliyor belki, çocukları görelim diyorlar. Ama bizimkiler ben ve eşim evde yokken kalmak istiyor. Şimdi ben mesela anamın babamın evinde yayılırım onlarla vakit geçiririm ama anam babam yoksa gidip kalmam çünkü neden kalayım ki onlar yoksa?
Dediğim gibi hak veriyorum bu konuda. Ustaların başında beklemek isteseydi de anlamsız bulurdum. Her şeyi hallediyoruz bi usta isini halledemeyeceğiz sanki.Yahu biz demiyoruz ki gel başında dur. Yani hem eşim hem ben home office iz. Usta gelince başındayız zaten. Örneğin telefonda soruyorlar napıyorsunuz diye eşim de diyor sifon su akıtıyor yarına usta çağırdık boru almaya gidiyoruz tamam biz gelelim diyorlar sonra usta gidiyor biz de gidiyoruz onlar biz evde kalalım diyorlar
Kesinlikle çok haklısın. İlk mesajda irrite oldum zaten bu yaptıklarına. Bir de evde usta olsun kala kala sana mı kaldı usta başında durmak? Bir de ev sahibi yokken evde kalmak yani asla kabul edeceğim bir şey değil. Ben öğrenci evimde odama girilmesinden bile hoşlanmazdım, hala evime sayılı arkadaşım gelir. Kv kp annem babam beni eşimi görmeye gelir ne işleri olur ben yokken. O kadar hak verdim ve empati yaptım anlatamam.Çok şükür odam saçardı kişisel alanıma saygı da. Şimdi bir başka üyeye de dediğim gibi, cirilla cığım yarın sana geliyorum desem, çayımızı kahvemizi içsek, senin akşam bir yakınının düğününe veya bir yere gitme planın olsa, ben de aaa cirillacığım siz gidin ben biraz daha oturup kapıyı çekerim veya tamam siz gidin ben bu gece burda kalırım desem size normal gelir mi? Gelirse yarın size çaya geliyorum
Eğer siz annemseniz tabi kalın derim. Anne babama olmaz evin hanımı benim gidin dememŞöyle ki özel bir durum olur elbette kalsınlar. Ama hastalık yok anahtar unutma durumu yok evde kimse yok yine de kalınmak istemesi değişik geliyor şöyle izah edeyim diyelim yarın size öğlen çaya geldik, çayımızı içtik hoşbeş ettik, sizin de akşama düğününüz var diyelim. Ben size diyorum ki: iyi siz düğüne gidin, ben burda sizde kalacağım. Sonra giderim.
Onların düşünmesi lazım. Düşünmüyorlarsa eşinin uygun dille gerek yol eşimin mahrumiyet duygusu güçlü kalmayı n demesi lazım . Benim kv ütümü yapmak istedi sağolsun. Ben d e dedimki anne benim de camasirlarim var (iç camasiri) o yüzden sagol ben yaparım dedim. Anladı mesela. Bohca bile yaptırmadım içine gecelik ic camasiri konuyor diyeArkadaşlar belki beni fazla kuruntulu ve cadı gelin bulacaksınız ama yine de konumu açacağım.
Kv ve daha çok da kp nasıl desem, evimde olmak istiyor. Fırsat buldular mı kaçırmıyorlar. Ben aslında mesafeliyimdir evlendiğimden beri evimize sık sık gelmelerini engelledim (kavgalı gürültülü tatsız değil de işte biz yoğun çalışıyoruz şeklinde) beni rahatsız eden 2-3 olay oldu, mesela birşey yapılacak evle ilgili, kp hemen ben geleyim şunu yapayım gibi fikir beyan edip bizi es geçip kendi evi gibi bildiğini okuması beni rahatsız ediyor. Bugüne kadar bahçe demirlerinin boyanması gibi erkek işleri olduğundan pek ses etmedim. Birkere biz evde olmayacağız haftasonu otele gideceğiz vs dediğimiz halde (evde ufak bir tadilat vardı ve gündüz usta gelecekti) olsun biz kalırız diyip zorla kaldılar ben de hanımı olmayan evde kalınır mı bunlar ne yapıyor diye eşime carladım ve haftasonu planımı iptal edip ben de evimde kaldım. Bugün de yine bir tadilat işi vardı geldi sağolsun ustanın başında durdu, ustanın işi bitti. Bizim bir devlet dairesi randevumuz vardı üçte, hazırlandık çıkalım diye, ordan da yazlığa geçeceğiz. Yine “siz gidin ben biraz sonra kapıyı çekip çıkarım” diye ısrarcı oldu. Anlamıyorum sahibi olmayan evdemu var. Benim annem babam asla yapmaz sıkılır yani. Bunun karısı da demiyor ki ne işin var çık gel diye. Nedeni ne olabilir düşünüyorum bulamıyorum. Ev güzel bir sitede havuzlu vs ama mesela mayosu yok ki havuza girsin veya kendi yazlığı zaten deniz dibinde. Şimdi biz yollardayız o bizim evde. Zor bir durum olur anahtarını unutur vs anlarım da siz gidin ben kalıp sonra çıkayım diyebilmesi bile çok abes geliyor bana. Evden birşey alır vs diye asla aklıma gelmez öyle insan da değil (zaten herşey bankada) ne bileyim yine de zorunlu olmadıkça evimde birinin olması fikrinden hoşlanmıyorum. Kendi evleri yirmi dk mesafede bu arada. amaç ne ben şaşırdım siz bi akıl verin.
neden evde tadilat oldugunda haberleri oluyor? kendileri mi soruyorlar siz mi haber veriyorsunuz?Yoo eşim evde oluyor ustaların başında. Bakın tam anlatamadım. Sabahtan usta geliyor 12 de işi bitiyor çekip gidiyor. biz de 2 de otele gideceğiz. Kv ve kp diyor ki biz akşam burda kalalım. İyi de biz akşam otelde kalacağız? Yani usta gitmiş, biz yokuz, niye kalasınız ki? Hani bi akşam gelin yemek yiyelim çay içelim gece de kalın anlarım ama o akşam biz evde yokuz
Şunu gerçekten yaptınız mı??ben de hanımı olmayan evde kalınır mı bunlar ne yapıyor diye eşime carladım ve haftasonu planımı iptal edip ben de evimde kaldım
Bana da en yakın ihtimal bu geldiAceba kayinvalidenizden kaciyor olabilirmi diye dusunmedim degil. Sizin evde kafasini dinliyormus gibi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?