- Konu Sahibi Bellagla234
-
Doğumumda da gelecek ve uzun uzun kalacak eminim.. Kahraman olmayı çok sever. Sürekli yaptığı şeyleri anlatır. Şu gelinime şunu yapmıştım çok iyi gelmişti,bütün misafirleri ben ağırlamıştım vs vsBöyle devam edersen daha çok sıkıntı yaşarsın. Açık açık söyliceksin. Doğum yaptığımda kaynanam geldi kalmaya ama çok faydası yoktu ayaklandığımda sen artık git ben işimi yaparım dedim. Misafir çağırdığında ben misafir istemiyorum demen lazım çekinirsen bi ömür çekersin
O kadar haklısınız o kadar haklısınız ki…Eş, eş, eş... İş eşte bitiyor maalesef. Biz kabul etsekte, etmesekte.. Bende şu sıralar aynı durumdan muzdaribim. Tamamen suçlu eşim. O dengeyi kuramıyorsa kendi çekirdek ailesini önde tutmuyorsa hatalı eştir. Anası babası benim uzun misafir sevmediğimi bilmek zorunda değil, ama eşim bilmek ve buna uygun hareket etmek zorunda.
Burada üzgünüm ama suç eşinizde. Siz birşey derseniz kötü olup yıllarca konuşulur asla affedilmezsiniz. Ama eşiniz derse bir küslük olsa da unutulur sonra. Eşinizin "kız ders çalışacak, az zamanı kaldı siz sınavdan sonra gelin" demesi lazımdı en başında. Ya da baktı gitmiyorlar "yanlış anlamayın ama sınava çalışması lazım anne sonra kazanamazsa falan çok üzülürüz, siz gidin sınav sonrasi gelin" demesi lazım. Sorun eşinizde.Herkese iyi haftasonları..
Beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evli bir çiftiz. Eşimin ailesiyle aramızda yaklaşık 9 saatlik bir uzaklık var. Yılda iki kez olacak şekilde bayramlarda vs eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. Benim ailem yaşadığımız ilde.
Evliliğimizin 3. Ayında ilk gelişleri oldu ve 1 hafta kadar kaldılar sonra bi sağlık durumundan dolayı memleketlerine dönme kararı aldılar. Bu ikinci gelişleri ve geldiklerinde aylarca kalma niyetiyle geldiklerini ilk günlerdeki konuşmalarından sezdim. Hiçbir zaman demediler zaten biz şu zaman döneriz diye. Ocak ayı ile ilgili bir plan yaptılar vs o zaman anladım.
Benim ailem bu tarz şeylerde gerçekten karşı tarafı rahatsız etmemek adına bir hafta 10 günü geçmeyecek şekilde hareket eden,gelininin evinde bir yerden sonra “herkesin kendi düzeni var,bu kadar misafirlik yeterli” diyebilen bir aile. Eşimin ailesinde ise aylarca kalmanın hiçbir mahsuru yok. Hastalıklı olsalar,bizim yanımızda bu sebeple kalsalar tabiki sesimi çıkarmam çünkü bu evlatları olarak bizim görevimiz. Fakat keyfi olarak aylarca kalmak… şu an 25 gün oldu..
Bu arada ben önemli bir sınav için işinden istifa etmiş biriyim. Evde ders çalışıyordum. Ama artık çalışamıyorum da.. Aşırı anlayışlı görünüp aslında büyük anlayışsızlık yapıyorlar. Kayınvalidem evi tamamen sahiplendi ve tanıdıkları falan evime davet ediyor bana sormadan. Sen hiçbir şeye dokunma ben hallederim yemeği,ikramlıkları diyor fakat benim bu davetlerden dolayı kaç günüm gitti.. Ders çalışabilmek için bir yer buldum gündüz oraya gidiyorum ama gerçekten çok yoğun ders çalışmam gereken bir dönem ve akşamları hiç çalışamıyorum bu sefer. Eşimde farkında ders çalışamadığımın. Ama elinden bir şey gelmiyor.
Çok uzun oldu galiba kusura bakmayın.. içimi dökmek istedim… ne yapmam konusunda fikrini söylemek isteyenler olursa memnun olurum..
Yarın bunun adı geline bakmaya gittik olur.Evet bir kaç gün önce kalp atışlarını duyup tam netleştirmiş olduk. Benim bu dönem evde olmam gerekirken onlar yüzünden dışarılarda ders çalışıyorum. Ama bir anlayışlı algısı yaratıyorlar ki görmeniz lazım.. bak sen ders çalış biz çıtımızı çıkarmayız,bak televizyonu açmayız,sana meyve tabakları yapar getiririm… bütün iyi niyetli davranışları için sağolsunlar ama olmuyor işte olmuyor..
Çalıştığım yer haftasonu kapalı diye şu an evdeyim. Ama içerden kahkaha sesleri,sohbet sesleri,temizlik sesleri,telefonda uzun uzun birileriyle muhabbet.. dediklerini yapamıyorlar ki.. diyorum ya güya anlayışlılar hatta dünyanın en en anlayışlıları onlar.. arabamızı sattık ev aldık,bir süre arabasızız. Araba olsa uzakta başka yerlere gidip çalışıcam.Madem size is guc yaptirmiyor, siz de gecin oda da ders calisin. Misafir muhabbeti yaptiginda da ,anne biliyorsun ders calisiyorum artik bana engel oluyor diyeceksiniz
Sen oturmazsin yanimizda, derse de , hosgeldiniz deyip odaya geçersiniz.
Sen daha çok şikayet edersinÇalıştığım yer haftasonu kapalı diye şu an evdeyim. Ama içerden kahkaha sesleri,sohbet sesleri,temizlik sesleri,telefonda uzun uzun birileriyle muhabbet.. dediklerini yapamıyorlar ki.. diyorum ya güya anlayışlılar hatta dünyanın en en anlayışlıları onlar.. arabamızı sattık ev aldık,bir süre arabasızız. Araba olsa uzakta başka yerlere gidip çalışıcam.
Diger türlü de siz agliyorsunuz ama. Sizin aglamaniz uzulmeniz niye daha değersiz oluyor. Evde rahat olsanız ders çalışmak için başka yere gitmezdiniz sonuçta ortalama zeka her insan bilir bunu. Ayrıca net bir şekilde eve misafir çağırmayın deyin yani. Evliliğin ilk yılları ve ilk çocuk doğumunda kadınların üzerinde bir saflık oluyor cidden. Sonra da bağlar tamamen kopuyor aklı başına gelince. Halbuki en baştan konuşarak çözmek bağları da korur.Ama bi görseniz bana yemek yaptırmıyor,temizlik yaptırmıyor hani sanki bana destek olmak için burada. Oysa düşündükleri gibi ilerlemiyor. Zaten eşim temizlik yemeği hallediyordu. Onların gelmesiyle daha rahatlamadım ben. Bir de aşırı duygusalllar eşim ağzını açsa ağlar öyle giderler
Eşinizin elinden neden bir şey gelmiyor neden ana babasına yeter bu kadar misafirlik demiyor diyemiyor. Sizin kıyamadığınız kocanız size gayet güzel kıyıyorHerkese iyi haftasonları..
Beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evli bir çiftiz. Eşimin ailesiyle aramızda yaklaşık 9 saatlik bir uzaklık var. Yılda iki kez olacak şekilde bayramlarda vs eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. Benim ailem yaşadığımız ilde.
Evliliğimizin 3. Ayında ilk gelişleri oldu ve 1 hafta kadar kaldılar sonra bi sağlık durumundan dolayı memleketlerine dönme kararı aldılar. Bu ikinci gelişleri ve geldiklerinde aylarca kalma niyetiyle geldiklerini ilk günlerdeki konuşmalarından sezdim. Hiçbir zaman demediler zaten biz şu zaman döneriz diye. Ocak ayı ile ilgili bir plan yaptılar vs o zaman anladım.
Benim ailem bu tarz şeylerde gerçekten karşı tarafı rahatsız etmemek adına bir hafta 10 günü geçmeyecek şekilde hareket eden,gelininin evinde bir yerden sonra “herkesin kendi düzeni var,bu kadar misafirlik yeterli” diyebilen bir aile. Eşimin ailesinde ise aylarca kalmanın hiçbir mahsuru yok. Hastalıklı olsalar,bizim yanımızda bu sebeple kalsalar tabiki sesimi çıkarmam çünkü bu evlatları olarak bizim görevimiz. Fakat keyfi olarak aylarca kalmak… şu an 25 gün oldu..
Bu arada ben önemli bir sınav için işinden istifa etmiş biriyim. Evde ders çalışıyordum. Ama artık çalışamıyorum da.. Aşırı anlayışlı görünüp aslında büyük anlayışsızlık yapıyorlar. Kayınvalidem evi tamamen sahiplendi ve tanıdıkları falan evime davet ediyor bana sormadan. Sen hiçbir şeye dokunma ben hallederim yemeği,ikramlıkları diyor fakat benim bu davetlerden dolayı kaç günüm gitti.. Ders çalışabilmek için bir yer buldum gündüz oraya gidiyorum ama gerçekten çok yoğun ders çalışmam gereken bir dönem ve akşamları hiç çalışamıyorum bu sefer. Eşimde farkında ders çalışamadığımın. Ama elinden bir şey gelmiyor.
Çok uzun oldu galiba kusura bakmayın.. içimi dökmek istedim… ne yapmam konusunda fikrini söylemek isteyenler olursa memnun olurum..
Oha bir de hamile miymiş. Hala da kocası olaya el atmamış. Cidden kadınlar kocalarının hatalarını görüp az ağzını açsa herşey daha yolunda olurduAy ben asıl şuna şok oldum ynei hamileymissiniz hamileliğin ilk zamanları zordur misafir olunur mu hamile kadına ya
Haklısınız eşimle konuşacağım. Güzel bir dille artık gitmeleri gerektiğini söylemesi lazım. Söylemezse mecburen ben söyleyeceğim. Baştan sınır koymam lazım. Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Bazı konularda aydınlanmamı sağladınız.insanlar sana söyle diyorlar söyleyemem diyorsun, şunu yap diyorlar küserler ağlarlar diyorsun. Bu kafayla onlar ağlamasın diye sen çok ağlarsın bacım. Ne münasebet aylarca kalmak ay cinlendim resmen ne alaka yani. Yüzsüz arsız olacaksın
ÜzücüOha bir de hamile miymiş. Hala da kocası olaya el atmamış. Cidden kadınlar kocalarının hatalarını görüp az ağzını açsa herşey daha yolunda olurdu
Doğulu değil ki.. ben doğuluyum. Eşim Akdeniz.. ama biz onlara göre daha modern,daha düşünceli bir aileyiz..Doğulu erkekle evlenmemek gerekiyor, bu siteden çıkardığım bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?