Kayınailenin Uzun Süreli Misafirliği

Eş, eş, eş... İş eşte bitiyor maalesef. Biz kabul etsekte, etmesekte.. Bende şu sıralar aynı durumdan muzdaribim. Tamamen suçlu eşim. O dengeyi kuramıyorsa kendi çekirdek ailesini önde tutmuyorsa hatalı eştir. Anası babası benim uzun misafir sevmediğimi bilmek zorunda değil, ama eşim bilmek ve buna uygun hareket etmek zorunda.

Madem size is guc yaptirmiyor, siz de gecin oda da ders calisin. Misafir muhabbeti yaptiginda da ,anne biliyorsun ders calisiyorum artik bana engel oluyor diyeceksiniz
Sen oturmazsin yanimizda, derse de , hosgeldiniz deyip odaya geçersiniz.

Doğumumda da gelecek ve uzun uzun kalacak eminim.. Kahraman olmayı çok sever. Sürekli yaptığı şeyleri anlatır. Şu gelinime şunu yapmıştım çok iyi gelmişti,bütün misafirleri ben ağırlamıştım vs vs

O kadar haklısınız o kadar haklısınız ki…

Burada üzgünüm ama suç eşinizde. Siz birşey derseniz kötü olup yıllarca konuşulur asla affedilmezsiniz. Ama eşiniz derse bir küslük olsa da unutulur sonra. Eşinizin "kız ders çalışacak, az zamanı kaldı siz sınavdan sonra gelin" demesi lazımdı en başında. Ya da baktı gitmiyorlar "yanlış anlamayın ama sınava çalışması lazım anne sonra kazanamazsa falan çok üzülürüz, siz gidin sınav sonrasi gelin" demesi lazım. Sorun eşinizde.

Yarın bunun adı geline bakmaya gittik olur.

Hamileliğin ilk ayları misafirlik mı olur ben anlamıyorum ya
İnsan kah o koltukta kah bu koltukta ya uyukluyor
Ya midesi alt üst oluyor
Hersey yolundaysa bile hamileliğin ilk zamanları kocanla basbasa geçsin ıstıyosun, daha yeni Bi haber cunku

Madem size is guc yaptirmiyor, siz de gecin oda da ders calisin. Misafir muhabbeti yaptiginda da ,anne biliyorsun ders calisiyorum artik bana engel oluyor diyeceksiniz
Sen oturmazsin yanimizda, derse de , hosgeldiniz deyip odaya geçersiniz.
Çalıştığım yer haftasonu kapalı diye şu an evdeyim. Ama içerden kahkaha sesleri,sohbet sesleri,temizlik sesleri,telefonda uzun uzun birileriyle muhabbet.. dediklerini yapamıyorlar ki.. diyorum ya güya anlayışlılar hatta dünyanın en en anlayışlıları onlar.. arabamızı sattık ev aldık,bir süre arabasızız. Araba olsa uzakta başka yerlere gidip çalışıcam.

Sen daha çok şikayet edersin

Siz bulabilirseniz 7/24 açık olan kütüphanelerde ders çalışmaya başlayın. Sabah 7 de evden çıkıp akşam 11 de evde olun hem canınız sıkılmaz hem de dersinizi rahatlıkla çalışırsınız. Aslında çözümü sizin konfor alanınızdan çıkmanız değil ama sizi çok iyi anlıyorum git diyemiyor ki insan.

Söyleyin gitsin işte ya onlar yaparken utanmıyor siz söylerken mi utanacaksınız? Benim ders çalışmam gerekiyor odaklanamıyorum bu benim için önemli zaten hamileyim uykum geliyor zorlanıyorum çalışırken beni yanlış anlamayın başka zaman yine gelirsiniz. Eve misafir çağırıyorsunuz falan ben sevmem böyle şeyleri hoşlanmıyorum diyin gitsinler ağlaya ağlaya.

Diger türlü de siz agliyorsunuz ama. Sizin aglamaniz uzulmeniz niye daha değersiz oluyor. Evde rahat olsanız ders çalışmak için başka yere gitmezdiniz sonuçta ortalama zeka her insan bilir bunu. Ayrıca net bir şekilde eve misafir çağırmayın deyin yani. Evliliğin ilk yılları ve ilk çocuk doğumunda kadınların üzerinde bir saflık oluyor cidden. Sonra da bağlar tamamen kopuyor aklı başına gelince. Halbuki en baştan konuşarak çözmek bağları da korur.

Eşinizin elinden neden bir şey gelmiyor neden ana babasına yeter bu kadar misafirlik demiyor diyemiyor. Sizin kıyamadığınız kocanız size gayet güzel kıyıyor

Ay ben asıl şuna şok oldum ynei hamileymissiniz hamileliğin ilk zamanları zordur misafir olunur mu hamile kadına ya
Oha bir de hamile miymiş. Hala da kocası olaya el atmamış. Cidden kadınlar kocalarının hatalarını görüp az ağzını açsa herşey daha yolunda olurdu

Haklısınız eşimle konuşacağım. Güzel bir dille artık gitmeleri gerektiğini söylemesi lazım. Söylemezse mecburen ben söyleyeceğim. Baştan sınır koymam lazım. Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Bazı konularda aydınlanmamı sağladınız.

Oha bir de hamile miymiş. Hala da kocası olaya el atmamış. Cidden kadınlar kocalarının hatalarını görüp az ağzını açsa herşey daha yolunda olurdu
Üzücü
Karım hamile
Ve sınava hazırlanıyor
Sımdı olmaz gelmeyin dmek
çok zor galiba

Üç beş günse bile baştan kabul edilnemeliydi
Noldu aceleleri ne.

nasıl içleri rahat ediyor anlamıyorum başkasının evinde 1 ay kalıpda nasıl durabiliyorlar hiç bilmiyorum.
Onlar kendilerine göre size çok yardımcı olduklarını düşünüyorlardır ama özel alan rahatlığı diye bişey var.
Bende misafir ağırlamayı çok seviyorum ama günü birlik tüm gün evde birileri olsa aşırı rahatsız olurum.
İyi bişey yaptıklarını sanıyorlar da işte farkında değiller kendi evlerinde canları sıkılıyor sizin ev farklı bi ortam Geliyo sosyalleşiyolar işte kendilerince.
Bizde mi yaşlanınca böyle olcaz bilmem ki
Yılbaşını beraber kutlamak istiyorlardır belki bilemedim ki Allahtan ben bu konuda çok şanslıyım 4 yıllık evliyim 4 kere gelmişlerdir günü birlik.
Daha çok bizim gitmemiz bekleniyor bizde düğün cemiyet bayram seyran bi bahane olmadığı sürece gitmiyoruz küsüyolarsada kendi kendilerine barışıyorlar geri
Bilmiyorum o sınırı çizmeniz gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…