• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınailenin Uzun Süreli Misafirliği

Söylersem çok kırılırlar,küserler.. Ders çalışamadığımı hissettirmeye çalıştım. Bu sefer bana dedi ki “Ya biz senin ders çalışmana engel oluyoruz erkenden gitsek mi?” Ben bu durumda ne diyebilirim evet rahatsız oluyorum diyemedim. Gerçekten alınırlar. Sürekli aşırı anlayışlı olduklarını düşünüyorlar eğer gerçekten öyleyse alırsın eşini karşına dersin ki biz sanki engel oluyoruz en iyisi artık dönelim diyip bu şekilde gidersin.. ama bana bu soruyu sormaları o kadar saçmaydı ki.. Evet gidin nasıl diyebilirim..
Böyle düşünürsen daha çok çekersin bunları. Kütüphaneye git çalış. Kocanda ama suç anne biletinizi ne zaman alayım diyemiyorsa pısırığın teki. Senin sorunun kocan önce bunu anla.

Kocana yanaşma ailesi kaldığı sürece. Elinden başka bişi gelmez karı koca pasifsiniz

Bizim kültürümüz böyle,bizde bu normal diyor. Bir şeyler yapmaya çalışıcam diyor ama yok ortada bir şey
Muhtemelen eşinizin ailesi doğu ya da Anadolu kültürlü sizin taraf batılı .Çünkü bu kültürler çok farklı ve hep uyum zorluğu yaşanır bu evliliklerde.Benim yeğenim de Anadolulu bir aile nin oğlu ile evlendi ,kv en başta bu tip şeyler yapmaya kalktı ama yeğenim müsade etmedi.Şimdiden önleminizi alın ,mutlaka çalışın, dersi atanmak için mi çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bu tip aileleri uzun yatılı kalmadan uzaklaştıracak enn büyük etken ,gelinin çalışmasıdır. Net.

Evet bir kaç gün önce kalp atışlarını duyup tam netleştirmiş olduk. Benim bu dönem evde olmam gerekirken onlar yüzünden dışarılarda ders çalışıyorum. Ama bir anlayışlı algısı yaratıyorlar ki görmeniz lazım.. bak sen ders çalış biz çıtımızı çıkarmayız,bak televizyonu açmayız,sana meyve tabakları yapar getiririm… bütün iyi niyetli davranışları için sağolsunlar ama olmuyor işte olmuyor..
Bir de yeni hamilesin fark etmedim. Kocanda is yok kızım seni düşünsene gönderir amasını babasını evine sen rahat et diye. Aç gözünü ya

nasıl içleri rahat ediyor anlamıyorum başkasının evinde 1 ay kalıpda nasıl durabiliyorlar hiç bilmiyorum.
Onlar kendilerine göre size çok yardımcı olduklarını düşünüyorlardır ama özel alan rahatlığı diye bişey var.
Bende misafir ağırlamayı çok seviyorum ama günü birlik tüm gün evde birileri olsa aşırı rahatsız olurum.
İyi bişey yaptıklarını sanıyorlar da işte farkında değiller kendi evlerinde canları sıkılıyor sizin ev farklı bi ortam Geliyo sosyalleşiyolar işte kendilerince.
Bizde mi yaşlanınca böyle olcaz bilmem ki 🤣
Yılbaşını beraber kutlamak istiyorlardır belki bilemedim ki Allahtan ben bu konuda çok şanslıyım 4 yıllık evliyim 4 kere gelmişlerdir günü birlik.
Daha çok bizim gitmemiz bekleniyor bizde düğün cemiyet bayram seyran bi bahane olmadığı sürece gitmiyoruz küsüyolarsada kendi kendilerine barışıyorlar geri 🤣
Bilmiyorum o sınırı çizmeniz gerek
Benım abla boyle bırgun agustosta bana gelmeye taktı
Hayır yani bızımde deli gibi işlerimiz var(mevsimlik iş) sırası değil misafirin yani.
Kendisı de öğretmen, eylulde boş olduğu bı donem var o zaman gelin demiştim ağustosa kabul edemeyip.
Oglunun o zaman üniversitesi açılmış olacakmış oglu olmadan bıyere gitmezmiş saçma saçma triplenmisti

Bu konu konuşulurken o günlere gittim geldim, her yerdeler

Muhtemelen eşinizin ailesi doğu ya da Anadolu kültürlü sizin taraf batılı .Çünkü bu kültürler çok farklı ve hep uyum zorluğu yaşanır bu evliliklerde.Benim yeğenim de Anadolulu bir aile nin oğlu ile evlendi ,kv en başta bu tip şeyler yapmaya kalktı ama yeğenim müsade etmedi.Şimdiden önleminizi alın ,mutlaka çalışın, dersi atanmak için mi çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bu tip aileleri uzun yatılı kalmadan uzaklaştıracak enn büyük etken ,gelinin çalışmasıdır. Net.
Hayır kızcagız biz doğuluyuz
Eşim akdenizli dedi

Söylersem çok kırılırlar,küserler.. Ders çalışamadığımı hissettirmeye çalıştım. Bu sefer bana dedi ki “Ya biz senin ders çalışmana engel oluyoruz erkenden gitsek mi?” Ben bu durumda ne diyebilirim evet rahatsız oluyorum diyemedim. Gerçekten alınırlar. Sürekli aşırı anlayışlı olduklarını düşünüyorlar eğer gerçekten öyleyse alırsın eşini karşına dersin ki biz sanki engel oluyoruz en iyisi artık dönelim diyip bu şekilde gidersin.. ama bana bu soruyu sormaları o kadar saçmaydı ki.. Evet gidin nasıl diyebilirim..
Ne tavsiyesi istiyorsunuz o zaman, gelip biz mi kovalım? Ya siz ya eşiniz kibarca söyleyecek ya da paşa paşa 2 ay evinizde misafir edeceksiniz. 2 seçenek var yani, 3.sü yok. Alınan alınsın diyip yollamak çok zor olmamalı. Yok ben yapamam diyorsanız da konuşup konuşup kafanızda büyütmeyin daha da batmasın gözünüze.

Onlar gelip aylarca başkasının evine kurulup misafir çağırmayı hak görüyorlarsa bende nazik bir dille kovmayı hak görebilirim diye düşünüyorum. Üstelik hamilesiniz kayın aileniz çok düşüncesiz ve lohusa döneminde bu sizin için cinnet geçirmeniz e beden olur şimdiden önünü alın.

Çok haklısınız ben de evde misafir olunca ders çalışamazdım. Kaldı ki aylarca kalma niyetinde olmaları oldukça düşüncesiz. Ayrıca misafir oldukları eve misafir çağırmaları da hiç hoş değil. Eşiniz kırmayacak şekilde ailesiyle konuşmaya çalışsa belki bir çözüm olur. Ben rahatsızlık vermemek için yakınım dahi olsa yatılı misafir kalma taraftarı değilim.

Alınırlarsa alınsınlar. Sınır çizmek böyle bir şey zaten. Gide gele bu durum normalleşecek ve zamanla sen çıldıracaksın o zaman da sana daha çok küsecekler. Hangi devirdeyiz ya iç içe yaşamak nedir mantığı ne yani ne kadar saçma sapan şeyler. Senin ders çalışamadığını anladıkları halde hala oradalar.
Gidin falan diyemiyorsan tavır koy bari. Surat yap. Sabah çık evden akşam gir kimseyle konuşma. Kocanın sınırı çizmesi lazım en çok tavrı ona yap ki huzurunun olmadığını anlasın.
Şu oğlunun evine mitili atanlar kadar uyuz olduğum bir tip yok yaa. Cinlerim tepeme çıkıyor

Evet bir kaç gün önce kalp atışlarını duyup tam netleştirmiş olduk. Benim bu dönem evde olmam gerekirken onlar yüzünden dışarılarda ders çalışıyorum. Ama bir anlayışlı algısı yaratıyorlar ki görmeniz lazım.. bak sen ders çalış biz çıtımızı çıkarmayız,bak televizyonu açmayız,sana meyve tabakları yapar getiririm… bütün iyi niyetli davranışları için sağolsunlar ama olmuyor işte olmuyor..
Sizde ailenize gidin ders çalışamıyorum gebeyim dinlenemiyorum diyin eşinizede orda kalın . Bi kaç gün sonra rahatsız olup dönerler .

Bu işler "kötü" olmadan çözülmüyor.
Eşiniz bizde böyle şeyler normal diyerek işin içinde çıkamaz. Onun biz diyeceği kişi sizsiniz artık.
Öyle aylarca keyfi yere evinizde kalamayacaklarını ailesine söyleyecek. O söylemiyorsa siz söyleyeceksiniz. Kayınvalide ağlarsa ağlasın bu sebepten. Siz ilk önce eşinize karşı net olun. Benim karım bu kadar uzun süre kimseyi evde istemez, kabul etmez diye o bilecek en başta. O yine sessiz kalırsa annesiyle konuşmaktan çekinmeyin. Yoksa bu işi çözemezsiniz.

Bi insanin evine gelip aylarca kalmak ne demek ? Bu ne dusuncesizlik ve bir de yeni hamilesiniz ne bu ozel hayat ihlali ya . Esimin sadece annesi yilda bir kez 3 haftalığına yurtdışından gelir ve ben 3 haftanin da cok uzun oldugunu dusunurum ayda bir kere bir iki gunluk neyse ama 3 hafta ayni ev ben surekli bogulurum esim disari cikarir hemen .
Bana söyler gelmeden fikrimi alir tek bir kez yillik izni oldugu icin bi sey diyemiyorum ama
Bu sekilde uzasa ben sinir krizi geciririm. Evim benim ozel alanim , bana ait alanim ya . İstersem tum gun uyurum istersem ders calisirim cit cikamaz. Ve benden onay alinmadan kimse evime çöp sokamaz . Bu arada esim arap kökenli yani onlarda da aile bağları güçlüdür ama bana her zaman senin özel alanini kimseye ihlal ettirmem der ve asla ettirmez. Ha su da var ama ben buna kirmizi cizgi cektim cok direttim. Bu benim icin olmazsa olmaz . Bu sekilde kirmizi cizgi cekin kavgalar olur biz de tartistik ama en sonunda cizdik siniri ayni seyi esim icinde yapiyorum o sıkılıyorum vs dediginde ben de önlemini alirim .

Çalıştığım yer haftasonu kapalı diye şu an evdeyim. Ama içerden kahkaha sesleri,sohbet sesleri,temizlik sesleri,telefonda uzun uzun birileriyle muhabbet.. dediklerini yapamıyorlar ki.. diyorum ya güya anlayışlılar hatta dünyanın en en anlayışlıları onlar.. arabamızı sattık ev aldık,bir süre arabasızız. Araba olsa uzakta başka yerlere gidip çalışıcam.
Mumkunse kutuphane, evdeyken de salonun kapisini kapatip, kendi odasinizinda kapisini kapatacaksiniz. Gerekirse kulak tikaci ya da kulaklila hafif muzik dinleyin.

Boyle davrandikca anlarlar heralde.
Sinava ne kadar var?
Ya da soyleyin denedim ama calisamiyorum, zorlaniyorum ne zaman gitmeyi dusunuyorsunuz diye.

Yani hiç etkiniz yok tamamen onlara bırakmışsınız eşinizinde sesi çıkmıyor oh ne alaa gelininin evini evin yap çekirdek aileye saygın olmasın hadi geldin sende bir odaya çekil dersini çalış bırak o yemek yapsın.Niye derslerinden oluyorsun ki aksine ders çalışmaya daha çok zamanın olur.Hem bu böyle olmaz eşin sınır koyacak sen onlarla hiç konuşma tartışmaya girersin ama oğlu konuşursa ve sınır koyarsa onlarda yerini bilir bu nedir

Allah aşkına kırılırsa kırılsınlar huzurunuzdan değerli mi? Size engel oluyor muyuz dediklerinde yani dışarda zor oluyor valla deseydiniz keşke.
Ben ilk günden beri bir haftadan uzun kimsede kalmam kimsede bende kalmasın derdim. Sohbet arasında dokundururdum. Ki kayınvalidem ilk sene bir iki kere geldiğinde de eşime demişimdir bir haftadan uzun kalacaklarsa sen söylemezsen ben söylerim haberin olsun diye. Doğumda dahi beşinci gün bana sizinki gibi “sen her şeyi hallediyorsun bana ihtiyaç yok” dedi ama belli kal de diyor. Demedim. Evet annecim hallediyoruz şükür dedim. Küserse de ağlarsa da yapacak bir şey yok. İlk senelerde sınırlarını belli etmezsen çok üzülürsün.

Sorun eşiniz. Ailesiyle sizi yüz göz etmemesi, sınır koyması gereken o. Hiç elinden bir şey gelmiyor diye düşünmeyin. İşine geliyor ya da umursamıyor diyebilirsiniz. Siz sınavınız için işinizi bırakmışsınız, hamile halinizle kütüphane peşindesiniz. Neden eşinizin annesi ağlarmış. Ağlayarak bir şey elde edemeyeceğini çocuklara 2 yaş civarı öğretiyoruz, sizinki geç bile kalmış.

Esinin cözmesi gerekiyor hatalı o ama hadi diyelim ki erkekler kıt anlamıyor anne baba da anlamıyor ama bu insanlarin hic kızı falan da mi yok ? o kadar kalıp düzenlerini bozmayin diyecek bi akli selim dostlari kardesleri de mi yok ? Ne mana yani gidip kalmak haftalarca.Inan benim annem babam öyle kardesimle gelinimizin evine gitse kalsa bir kac gün sonra kendileri akıl etmese ben söylerim yeter dönün artık diye.Bir de akraba cagiriyormus bir cinnet gecir gelin delirdi diyip kacsınlar yoksa kurtulamazsın.Gündüzleri düzenli olarak kütüphane veya etüt merkezi gibi bir yere gidin en azından bu durum cözülene kadar

Ona alınırlar buna alınırlar. Eeee ne yazacak buradaki insanlar size? Eşiniz de maşallah, anlayış deseniz yok. Empati deseniz yok. Kendi sınavı olsa anasını babasını kovardı

Üzücü
Karım hamile
Ve sınava hazırlanıyor
Sımdı olmaz gelmeyin dmek
çok zor galiba

Üç beş günse bile baştan kabul edilnemeliydi
Noldu aceleleri ne.
İste garip bulduğum konu sahibinin, kocam ne desin ne yapsın vs demesi. Kocası az insan olsa zaten eşinin zorlandığını farkeder ve onu korur destek olur. Ne yapayım ağlarlar vs demek ne kadra mıymıy bir hareket. Direkt sogurdum öyle kocadan

Demeyin aglayarak gunlugunuze yazın. Bu derece kendini ifade edemeyen insanlar buraya soru yazıp danışmasın yahu cidden

Back
X