• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınailenin Uzun Süreli Misafirliği

Söylersem çok kırılırlar,küserler.. Ders çalışamadığımı hissettirmeye çalıştım. Bu sefer bana dedi ki “Ya biz senin ders çalışmana engel oluyoruz erkenden gitsek mi?” Ben bu durumda ne diyebilirim evet rahatsız oluyorum diyemedim. Gerçekten alınırlar. Sürekli aşırı anlayışlı olduklarını düşünüyorlar eğer gerçekten öyleyse alırsın eşini karşına dersin ki biz sanki engel oluyoruz en iyisi artık dönelim diyip bu şekilde gidersin.. ama bana bu soruyu sormaları o kadar saçmaydı ki.. Evet gidin nasıl diyebilirim..

Ben istemiyorum şu an misafir dedim.. ama bir hafta sonra yine başka birini davet etme konusu oldu. Bu sefer de eşim söyledi gerek yok diye.. Asla anlamıyorlar ama buranın benim evim olduğunu ve bana sormadan kimseyi davet etme fikrinin bile olmaması gerektiğini..

İlk misafir çağırdıkları gün kitaplarımı toplar annemin evine geçerdim. Kv kp ve onların misafirleri için ders çalışmamı asla aksatmazdım. 25 gün ve daha fazlası ne demek ya.

Ama bi görseniz bana yemek yaptırmıyor,temizlik yaptırmıyor hani sanki bana destek olmak için burada. Oysa düşündükleri gibi ilerlemiyor. Zaten eşim temizlik yemeği hallediyordu. Onların gelmesiyle daha rahatlamadım ben. Bir de aşırı duygusalllar eşim ağzını açsa ağlar öyle giderler
O duygusallık değil, klasik manipülasyon yöntemi

Söylersem çok kırılırlar,küserler.. Ders çalışamadığımı hissettirmeye çalıştım. Bu sefer bana dedi ki “Ya biz senin ders çalışmana engel oluyoruz erkenden gitsek mi?” Ben bu durumda ne diyebilirim evet rahatsız oluyorum diyemedim. Gerçekten alınırlar. Sürekli aşırı anlayışlı olduklarını düşünüyorlar eğer gerçekten öyleyse alırsın eşini karşına dersin ki biz sanki engel oluyoruz en iyisi artık dönelim diyip bu şekilde gidersin.. ama bana bu soruyu sormaları o kadar saçmaydı ki.. Evet gidin nasıl diyebilirim..
Bu kadar pasif, kendini savunmaktan aciz insanlar evlenip çocuk sahibi olmamalı kusura bakmayın. Daha kendi hayatınızın üzerinde söz sahibi değilsiniz. Kocadan kork, kayın aileden çekin, bu ne böyle ya

Uğruna işten istifa ettiğiniz bir sınav var çalışmanız gerek belli ki hayatı önem taşıyor
Diğer taraftan her hamilelik bir olmaz ama ben 3 gebelikte de ilk aylar gözümü acamiyordum uykudan sizin böyle gecmiyor demek ki maşallah ne güzel
Ama bakın kendinizde demişsiniz doğuma da gelir kalır uzun uzun diye
Yani bu demek oluyor ki siz tam da şimdi sınırı koydunuz koydunuz yoksa hayatiniz böyle devam edecek
Niye ben hamile halimle kış günü ders çalışmak için evimden çıkıyorum ay ne münasebet yaparım programımı en verimli şekilde çalışırım mis gibi
Lütfen aksiyona geçin
Bakin eşiniz falan gayet memnun olan size oluyor gözünüzü açın
Allah aşkına şunu düşünün çok önemli sınavı olan siz değil eşiniz olsaydı siz caya bile çağırır miydiniz ailenizi hayır eşimin sınavı var bu uğurda işi bıraktı bu sınav çok önemli derdiniz o neden demiyor onun ailesinde kalp var sizinkilerde yok mu

Herkese iyi haftasonları..
Beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evli bir çiftiz. Eşimin ailesiyle aramızda yaklaşık 9 saatlik bir uzaklık var. Yılda iki kez olacak şekilde bayramlarda vs eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. Benim ailem yaşadığımız ilde.
Evliliğimizin 3. Ayında ilk gelişleri oldu ve 1 hafta kadar kaldılar sonra bi sağlık durumundan dolayı memleketlerine dönme kararı aldılar. Bu ikinci gelişleri ve geldiklerinde aylarca kalma niyetiyle geldiklerini ilk günlerdeki konuşmalarından sezdim. Hiçbir zaman demediler zaten biz şu zaman döneriz diye. Ocak ayı ile ilgili bir plan yaptılar vs o zaman anladım.
Benim ailem bu tarz şeylerde gerçekten karşı tarafı rahatsız etmemek adına bir hafta 10 günü geçmeyecek şekilde hareket eden,gelininin evinde bir yerden sonra “herkesin kendi düzeni var,bu kadar misafirlik yeterli” diyebilen bir aile. Eşimin ailesinde ise aylarca kalmanın hiçbir mahsuru yok. Hastalıklı olsalar,bizim yanımızda bu sebeple kalsalar tabiki sesimi çıkarmam çünkü bu evlatları olarak bizim görevimiz. Fakat keyfi olarak aylarca kalmak… şu an 25 gün oldu..
Bu arada ben önemli bir sınav için işinden istifa etmiş biriyim. Evde ders çalışıyordum. Ama artık çalışamıyorum da.. Aşırı anlayışlı görünüp aslında büyük anlayışsızlık yapıyorlar. Kayınvalidem evi tamamen sahiplendi ve tanıdıkları falan evime davet ediyor bana sormadan. Sen hiçbir şeye dokunma ben hallederim yemeği,ikramlıkları diyor fakat benim bu davetlerden dolayı kaç günüm gitti.. Ders çalışabilmek için bir yer buldum gündüz oraya gidiyorum ama gerçekten çok yoğun ders çalışmam gereken bir dönem ve akşamları hiç çalışamıyorum bu sefer. Eşimde farkında ders çalışamadığımın. Ama elinden bir şey gelmiyor.
Çok uzun oldu galiba kusura bakmayın.. içimi dökmek istedim… ne yapmam konusunda fikrini söylemek isteyenler olursa memnun olurum..
Eşinin elinden neden bir şey gelmiyormus bu sorunin kayınvalide değil de kocanizn sizi ezdirmesi sorunu olarak görün artık ya.

Ben istemiyorum şu an misafir dedim.. ama bir hafta sonra yine başka birini davet etme konusu oldu. Bu sefer de eşim söyledi gerek yok diye.. Asla anlamıyorlar ama buranın benim evim olduğunu ve bana sormadan kimseyi davet etme firinin bile olmaması gerektiğini..
Eşinizin nereli olduğunu tahmin edyrm da siz de baştan bilyrdnz bence bunların yasancgni ki şuan susuyorsnz ve bir ömür susmayin inşallah

Kayınaileyi göndermek için sınavı bahane etmeyin. Bu kadar misafirlik yeter artık herkes kendi düzenine diye gönderin. Yoksa sınav bitince anında geri çökerler tepenize. Var bunlarda bu potansiyel belli.

Beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evli bir çiftiz. Eşimin ailesiyle aramızda yaklaşık 9 saatlik bir uzaklık var. Yılda iki kez olacak şekilde bayramlarda vs eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. Benim ailem yaşadığımız ilde.
Evliliğimizin 3. Ayında ilk gelişleri oldu ve 1 hafta kadar kaldılar sonra bi sağlık durumundan dolayı memleketlerine dönme kararı aldılar. Bu ikinci gelişleri ve geldiklerinde aylarca kalma niyetiyle geldiklerini ilk günlerdeki konuşmalarından sezdim. Hiçbir zaman demediler zaten biz şu zaman döneriz diye. Ocak ayı ile ilgili bir plan yaptılar vs o zaman anladım.
Benim ailem bu tarz şeylerde gerçekten karşı tarafı rahatsız etmemek adına bir hafta 10 günü geçmeyecek şekilde hareket eden,gelininin evinde bir yerden sonra “herkesin kendi düzeni var,bu kadar misafirlik yeterli” diyebilen bir aile. Eşimin ailesinde ise aylarca kalmanın hiçbir mahsuru yok. Hastalıklı olsalar,bizim yanımızda bu sebeple kalsalar tabiki sesimi çıkarmam çünkü bu evlatları olarak bizim görevimiz. Fakat keyfi olarak aylarca kalmak… şu an 25 gün oldu..
Bu arada ben önemli bir sınav için işinden istifa etmiş biriyim. Evde ders çalışıyordum. Ama artık çalışamıyorum da.. Aşırı anlayışlı görünüp aslında büyük anlayışsızlık yapıyorlar. Kayınvalidem evi tamamen sahiplendi ve tanıdıkları falan evime davet ediyor bana sormadan. Sen hiçbir şeye dokunma ben hallederim yemeği,ikramlıkları diyor fakat benim bu davetlerden dolayı kaç günüm gitti.. Ders çalışabilmek için bir yer buldum gündüz oraya gidiyorum ama gerçekten çok yoğun ders çalışmam gereken bir dönem ve akşamları hiç çalışamıyorum bu sefer. Eşimde farkında ders çalışamadığımın. Ama elinden bir şey gelmiyor.
Çok uzun oldu galiba kusura bakmayın.. içimi dökmek istedim… ne yapmam konusunda fikrini söylemek isteyenler olursa memnun olurum..
Elinizde harika bile açıklama var “benim çok ciddi ders calismam lazım”. Bunu eşiniz söylesin ve halletsin lütfen, misafiri çağırmamasını da söyledin ayrıca. 25 gün kalmak ne, daha da kalacaklarmış.

Yahu ne kadar kalacaklarını söylememeleri zaten ilginç olmuş. Şunu anlayamadım köyde falan yaşıyorlar da hani kışın şehirde sıcak evde kalmak için mi gelmişler yoksa sizi ziyarete mi? Hani eskiden öyle şeyler vardı ya onun gibi bir durumsa zaten sürpriz olmaması gerek uzun kalmalarının ama günümüz modernliğinde bir ziyaret ise zaten normalde onlarında rahat edememesi gerekmez mi? Eşinizin başka kardeşi var mı? Onlarla ilişkileri nasıl ? Siz haklısınız ama bunu şu sebepten bu sebepten gibi kriterlendirerek bu durumdan rahatsızlığınızı ifade ederseniz kırılmasınlar falan diye bu işin sonrasını planlayamamış olursunuz bence en baştan mantıklı bir şekilde aile dinamiğinize göre uygun bir konuşma yapmalısınız. Aile dinamiklerinizi bilmediğim için daha detaylı yorum yapamıyorum ama sonuç olarak uygun değil bu belirsiz süreli misafirlik

Asıl sıkıntının eşinizde olduğunu anladığınız da umarım iş işten geçmiş olmaz.Eşinize göre ortada hiç sorun yok onlar sizin iyiliğinizi düşünüyor, ağzınızı açsanız eşinizle karşı karşıya kalacaksınız....
Şimdi ya herşeyi göze alıp sınır çizer,eşinizinde gerçek yüzünü görme fırsatı yakalarsınız ya da aman eşim başımda dursun diye minnoş gelin olup bir ömür kv kb ile yaşarsınız....

Back
X