- 30 Ağustos 2015
- 12.243
- 21.883
- 318
- Konu Sahibi yavuzmunevver
-
Çok güzel bir örnek olmuş. Katılıyorum. Kadın aslında doğru birşeyi yanlış bir dille söylemiş.Zamanin birinde bir hunkar gelecegi icin fal baktirmis. Butun falcilar ayni seyi soylemis. Cocuklarinizin hepsi sizden once olecek. O da butun falcilarin kellesini vurdurmus. En son bir falci hic bir cocugunuz sizin acinizi yasamayacak demis ve sonuncusunu altina bogmus.
Aslinda kayinvalideniz hayirlisi ile evlat sahibi olun diyenlerle ayni seyi cok cirkin bir sekilde soylemis.
Bende anlayamıyorum canım gerçekten bazen korkuyorumda bizdemi böyle olacağız diye. Bebek olayını kafaya ne kadar takarsan o kadar olmuyor ben artık yeter olmazsa olmasın dedim 1 senenin sonunda ama böyle dediğim ay oldu. İnanmazdım ama gerçekten doğruymuş. Allah yardımcımız olsun. İnşallah olacak bir gün.Seninki gene iyiymiş, benim kv sakın çocuk yapmayın bu dünyaya çocuk mu getirilir deli misiniz diyor. 2 yıllık evliyim, 7 aydır istiyoruz olmuyor bir türlü. Kv de böyle konuşunca çok can sıkıcı gerçekten
Su an düşünmüyoruz de. Düşünmüyoruz ama korunmuyoruz demek bebek için bir uğraş var demektir. Sen niye takıyorsun kayinvalideyi onu bu konu dışında tut boşuna üzme kendini. Kaynana işteÇok çocuk istiyoruz altı aylık evliyiz iki aydır korunmadan özellikle yumurtlama günlerinde birlikte oluyoruz ama hamile kalamadım KAYINANNEM HAYIRLI DEĞİLSE İNŞALLAHH HİÇ ÇOCUĞUNUZ OLMAZ DEDİ ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama içim çok acıyor bu sözlerden sonra çok üzüldüm kafama taktım haksız mıyımHayırsız evlat konusu yoktu sadece bebek konusu vardı Kadınlar la gün vardı oraya gittik daha bebek yokmu dediler bende utandıgım için bi sürü daha beklemek istiyoruz bebek için dedim ama olmasına engel olmuyorum korumuyorum dedim ama hiç alaka yokken eşimin annesi boşanırlar falan şimdi bebek yapmasınlar dedi ve güldü şok oldum bilmiyorum eşim beni anlamıyor anlamaz da sanırım
Haklısın canım etrafı sağı solu kafaya takınca hiç olmuyor. Esasında çevre bahane, insan kendi kendine baskı yapıp sıkıntıya sokuyor. Alınganlaşıyor. Eşim de ben de ilk evliliğimiz, severek evlendik, ben 34 eşim 38 di ama hiç acelemiz yoktu. Rahattık. hatta milleti eleştirirdik canım; aman ne kadar da abartıyolar olmazsa olmaz ne yapalım kader Allah vermezse zorla oldurulmaz diyen biriydim, ne zaman ki bebek zamanı geldi dedik ve sonuçsuz beklemeler, testler muayeneler başladı işte o zaman etraftakilerin ne dediği, kimin ne zaman bebek yaptığı filan bir anda önemli olduBende anlayamıyorum canım gerçekten bazen korkuyorumda bizdemi böyle olacağız diye. Bebek olayını kafaya ne kadar takarsan o kadar olmuyor ben artık yeter olmazsa olmasın dedim 1 senenin sonunda ama böyle dediğim ay oldu. İnanmazdım ama gerçekten doğruymuş. Allah yardımcımız olsun. İnşallah olacak bir gün.
İnan bana çevrenin etkisi çok oluyor ne zaman ki o etkiden sıyrılıyorsun o zaman işler rayına giriyor. En iyi hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlat dileyip beklemek eminim Rabbimin vardır bir hesabı. Sakın yaşı falan da kafana takma dayımın oğlu 45 yaşında evlendi karısıda 40 rahat vardır pat diye oldu bebekleri Rabbim dileyince herşey oluyorHaklısın canım etrafı sağı solu kafaya takınca hiç olmuyor. Esasında çevre bahane, insan kendi kendine baskı yapıp sıkıntıya sokuyor. Alınganlaşıyor. Eşim de ben de ilk evliliğimiz, severek evlendik, ben 34 eşim 38 di ama hiç acelemiz yoktu. Rahattık. hatta milleti eleştirirdik canım; aman ne kadar da abartıyolar olmazsa olmaz ne yapalım kader Allah vermezse zorla oldurulmaz diyen biriydim, ne zaman ki bebek zamanı geldi dedik ve sonuçsuz beklemeler, testler muayeneler başladı işte o zaman etraftakilerin ne dediği, kimin ne zaman bebek yaptığı filan bir anda önemli oldu
Sağol canım inşallah, evet benim de çevremde akrabalarım arasında 40 yaş üstü ilk doğumunu yapan çok var. Sen 1 yıl sonunda hamile kaldım demiştin, bir aksilik olmamıştır inşallah?İnan bana çevrenin etkisi çok oluyor ne zaman ki o etkiden sıyrılıyorsun o zaman işler rayına giriyor. En iyi hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlat dileyip beklemek eminim Rabbimin vardır bir hesabı. Sakın yaşı falan da kafana takma dayımın oğlu 45 yaşında evlendi karısıda 40 rahat vardır pat diye oldu bebekleri Rabbim dileyince herşey oluyor
Canım evet 1 senenin sonunda oldu ama ne yazik ki 7 haftalıkken gelişimi durduğu için bir hafta önce alındı. Hayırlısı böyleymiş daha yeni atlatmaya başladım. Artık tek umudum bir sonrakinin sağlıklı bir şekilde sürmesi inan bu durum daha zor keşke olmasaydı dediğim bile oldu çünkü o kadar zor bir süreç ki psikolojik açıdan. Sonra dedim kendime saçmalama belki böylesi daha hayırlıdır. Şimdi daha mantıklı düşünebiliyorum. O yüzden hep sağlıklı ve hayırlı bir gebelik için dua etmek gerek ben hep dediö hayırsızsa son bulsun diye Allah ın sevdiği kuluymuşum diyorum şuan çünkü dr sağlıklı bit gebelik değildi en başından beri diyor.Sağol canım inşallah, evet benim de çevremde akrabalarım arasında 40 yaş üstü ilk doğumunu yapan çok var. Sen 1 yıl sonunda hamile kaldım demiştin, bir aksilik olmamıştır inşallah?
Başın sağolsun canım çok üzüldüm. Böyle birşeyin yaşanacağı varmış ve gerçekten doğumdan sonra bi aksilikle tatsız bir durumla kucağına alsaydın milyon kez daha fazla acı çekerdin. Minik yavru için de hayırlısı öyleymişCanım evet 1 senenin sonunda oldu ama ne yazik ki 7 haftalıkken gelişimi durduğu için bir hafta önce alındı. Hayırlısı böyleymiş daha yeni atlatmaya başladım. Artık tek umudum bir sonrakinin sağlıklı bir şekilde sürmesi inan bu durum daha zor keşke olmasaydı dediğim bile oldu çünkü o kadar zor bir süreç ki psikolojik açıdan. Sonra dedim kendime saçmalama belki böylesi daha hayırlıdır. Şimdi daha mantıklı düşünebiliyorum. O yüzden hep sağlıklı ve hayırlı bir gebelik için dua etmek gerek ben hep dediö hayırsızsa son bulsun diye Allah ın sevdiği kuluymuşum diyorum şuan çünkü dr sağlıklı bit gebelik değildi en başından beri diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?