Kayınannem hayırlı değilse bebeğiniz olmasın dedi

Çok güzel bir örnek olmuş. Katılıyorum. Kadın aslında doğru birşeyi yanlış bir dille söylemiş.
Gerçi "boşanırlarsa" demesinin mantığını anlamadım. Kim yeni evli bir çift için boşanma düşünebilir ki. Boşanırlar diye bakıyorsa en başından neden evlenmelerine göz yumdu ki..

Bende anlayamıyorum canım gerçekten bazen korkuyorumda bizdemi böyle olacağız diye. Bebek olayını kafaya ne kadar takarsan o kadar olmuyor ben artık yeter olmazsa olmasın dedim 1 senenin sonunda ama böyle dediğim ay oldu. İnanmazdım ama gerçekten doğruymuş. Allah yardımcımız olsun. İnşallah olacak bir gün.

Su an düşünmüyoruz de. Düşünmüyoruz ama korunmuyoruz demek bebek için bir uğraş var demektir. Sen niye takıyorsun kayinvalideyi onu bu konu dışında tut boşuna üzme kendini. Kaynana işte

Haklısın canım etrafı sağı solu kafaya takınca hiç olmuyor. Esasında çevre bahane, insan kendi kendine baskı yapıp sıkıntıya sokuyor. Alınganlaşıyor. Eşim de ben de ilk evliliğimiz, severek evlendik, ben 34 eşim 38 di ama hiç acelemiz yoktu. Rahattık. hatta milleti eleştirirdik canım; aman ne kadar da abartıyolar olmazsa olmaz ne yapalım kader Allah vermezse zorla oldurulmaz diyen biriydim, ne zaman ki bebek zamanı geldi dedik ve sonuçsuz beklemeler, testler muayeneler başladı işte o zaman etraftakilerin ne dediği, kimin ne zaman bebek yaptığı filan bir anda önemli oldu

Daha 6 aylık evlisin niye çok çocuk istiyorsun yaş kaç 35 var mı? Ne bu acele?

Niye insanlarin sana çocuk ne zaman diye sormasina izin veriyorsun? Onlara ne. Niye cevap veriyorsun korunmuyorum istiyoruz bilmem ne diye niye laf veriyorsun? İki ay sonra yine karşılaştığında yine soracaklar hala olmadıysa herkes karışıp moralini bozacak bu sizin en ozeliniz KV bile bilmemeli böyle şeyleri, abartip buraya yazdigin gibi yumurtlama günlerinde deniyoruz dememissin iyi ki. Niye bu kadar açıyorsun özelini millete?

Ayrıca KV bence iyi niyetli değil, olsa bile bazen söyledikleri iyi niyetini gölgeler. Cümlenin başı nasıl olursa olsun sonunda inşallah hiç çocuğunuz olmaz diyorsa ve aman şimdi boşanırlar falan diyorsa ağzına kürekle vurulabilir. Kendisinin yaptığı hayır konuşmak değil doğrusu. Haa haklı mı dersen erken olduğu konusunda çok haklı da bunlar dile getirilmez. İnsanların içinde sanki evliliğiniz kötü gidiyormuş gibi konuşmuş. Genelde insanların ilk yıllarda çocuk istememesinin sebebi bu ama herkes birbirine açık açık aman şimdi boşanırız falan 3 5 sene bekleyelim diye konuşmaz. KV patavatsız ve haddini bildirmek gerek ama sen her seyinizi anlattıkça yapamazsın.

Söylediği sözün ne anlama geldiğini bilmeyen insanlara gerçekten tahammül edemiyorum. Nasıl bir laftır bu ya? Kişi karşısındakinin ne demek istediğini anlamak için efor harcamak zorunda mı?

İnan bana çevrenin etkisi çok oluyor ne zaman ki o etkiden sıyrılıyorsun o zaman işler rayına giriyor. En iyi hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlat dileyip beklemek eminim Rabbimin vardır bir hesabı. Sakın yaşı falan da kafana takma dayımın oğlu 45 yaşında evlendi karısıda 40 rahat vardır pat diye oldu bebekleri Rabbim dileyince herşey oluyor

Sağol canım inşallah, evet benim de çevremde akrabalarım arasında 40 yaş üstü ilk doğumunu yapan çok var. Sen 1 yıl sonunda hamile kaldım demiştin, bir aksilik olmamıştır inşallah?

neden millete korunmuyoruz dediniz? kime ne allah aşkına sizin cinsel hayatınızdan? inşallah de geç.

Doğumhanenin kapısında bile hayırlıysa olsun hayırsızsa hiç olmasın diye dua ettim.

Demek ki kv denin hayırsız evladı varmış yaşamış çekmiş ki, beddua eder gibi inşallah çocuğunuz olmaz demiş.

Bu insanların söylemleriyle olmaz. Rabbim hayırlı da olsa hayırsız da olsa bebek verdi mi verir. Kv denin demesiyle olmaz bu işler. Takma kafanı her yerde ağzı yere değen insanlar var. Takma kafanı tatlım.

Uluorta kadınların içinde cinsel hayatını paylaşma ki onların da ağzına laf vermemiş olursun..
KAYINANNEN kötü bi niyetle söylememiş belli ama patavatsızlık etmiş

Ben kendim icin de hayirli degilse cocugum olmasin diyorum.. Allah evladin da hayirlisini versin diye dua ederler belki ondan daha yeni evlisiniz evlilik oturmadan cocuk yapmak mantikli degil diye dusunuyordur (ki bence cok hakli)

Neden insanların içinde cinsel hayatını paylaşıyorsun ki düşünmüyoruz de geç. Ayrıca aceleniz ne bi evliliğinizi oturtsaydınız.

Kocanız ile ilişkiniz nasıl? Çocuk yapacak kadar iyi mi? Kaynananız neden boşanırlar falan dedi iliskinizde bir şey mi gördü. Sizden ricam lütfen eğer çocuk sahibi olmak istiyorsaniz çok iyi düşünün.
Ben çocukluğumdan beri acı çekiyorum. Annemle babam ayrıldı. O kadar bunalım hüsran yaşadım ki. Yeni Evli çiftlerin hemen çocuk yapması bana bencilce geliyor. Şak bosaniyorlar olan çocuklara oluyor. Mutsuz bir çocuk mutsuz bir birey oluyor. Konu ile alakasız ama eğer kendinizde o sorumlulugu görüyorsanız çocuk yapın yoksa bende hayırlısı ile olsun diyorum

Sağol canım inşallah, evet benim de çevremde akrabalarım arasında 40 yaş üstü ilk doğumunu yapan çok var. Sen 1 yıl sonunda hamile kaldım demiştin, bir aksilik olmamıştır inşallah?
Canım evet 1 senenin sonunda oldu ama ne yazik ki 7 haftalıkken gelişimi durduğu için bir hafta önce alındı. Hayırlısı böyleymiş daha yeni atlatmaya başladım. Artık tek umudum bir sonrakinin sağlıklı bir şekilde sürmesi inan bu durum daha zor keşke olmasaydı dediğim bile oldu çünkü o kadar zor bir süreç ki psikolojik açıdan. Sonra dedim kendime saçmalama belki böylesi daha hayırlıdır. Şimdi daha mantıklı düşünebiliyorum. O yüzden hep sağlıklı ve hayırlı bir gebelik için dua etmek gerek ben hep dediö hayırsızsa son bulsun diye Allah ın sevdiği kuluymuşum diyorum şuan çünkü dr sağlıklı bit gebelik değildi en başından beri diyor.

Başın sağolsun canım çok üzüldüm. Böyle birşeyin yaşanacağı varmış ve gerçekten doğumdan sonra bi aksilikle tatsız bir durumla kucağına alsaydın milyon kez daha fazla acı çekerdin. Minik yavru için de hayırlısı öyleymiş Allah cennetine almıştır onu merak etme.. Rabbim tekrarını yaşatmasın yüzünü güldürsün inşallah

İyi niyetle söylemiş. Kötü niyetli olsaydı aksine üzerinizde baskı kurardı. Gülmesindede kötü niyet bir yok bana göre kendince mizah yapmış.

Boşanma lafını ortaya atmasaymis cümleyi yanlış kurmus derdim ama pek iyi niyetle söylemiş gibi görünmüyor bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…