Kayınbabadan ev alma mevzusu. Fikirlere ihtiyacım var

Canım şimdiden planını yapıyorlar. Satın alsak vaktinde alir evin parasini peşin verir ve kayinbabam o parayla kalan borcunu bankaya ödeyip artik o evin sahibi oluyor ve bize satmis oluyor.
Arkadaşımın kayınvalidesi de temelli döndü ama yine gidip geliyor,orada evi var,oğlu oturuyor,gidince onunla kalıyor.sizinkiler seninle mi kalacak?
Gerçi başkasına satsa bile kalır sizde belki yine
.

o ev standartlarinda baska bir ev alsaniz cok mu fiyat farki cikiyor yani cok fiyat farki yoksa bence almayin kvalideler cenelerini tutamazlar parayla satin alsaniz sahi yarin oburgun yine onlarinmis gibi davranabilirler

Evet. Dönüs yapmadan biraz önce satın aliriz zaten alirsak. Ama sanirim bu işe girişmicem

iyide dönüş 5 yıl sonra değil mi?
faizin çoğu ödenmiş olacak zaten. 5 seneye kadar sizde istediğiniz evi alsanız ödeyip yol katetmiş olursunuz.
kaç senelik taksit ?

iyide evi sen almazsan baskasialacak gene sende kalacak, sende kalamsiyla evi satin almanin bi ilgisi yok

evin ederi gerçetken o kdr sa sizde kar ediyorsaniz alin geçin derim ..

iyide dönüş 5 yıl sonra değil mi?
faizin çoğu ödenmiş olacak zaten. 5 seneye kadar sizde istediğiniz evi alsanız ödeyip yol katetmiş olursunuz.
kaç senelik taksit ?
Kayinbabamin daha faizi ödenmedi ama 10 yildir faizini ödediginden 5 yila biter faizi. Kaliyor geri evin parasi. Aslinda ogluna kar yapip satmasida beni dusuduruyor sonucta babasi. Ne bileyim girmicem bu ise yabanciya satarlar artik

300.000 i taksit taksit nasil odeyeksniz acaba sormasi ayip :)
banka mi bu

300.000 i taksit taksit nasil odeyeksniz acaba sormasi ayip :)
banka mi bu
Doğru ama yazdiginiz gibi nakit paraya ihtiyaci olacak. Ben satmasina birsey demiyorum ama en cok zoruma giden evi kar ederek bize satmak istemesi. Evin ederi neyse öderiz ama kar yapacaksa baskasina satsin.

Faizle alınan evden hayır mı gelir kredinin kim hayrını görmüş neden herkesin evi olmak zorunda ki bu mantığı anlamıyorum ve yerinizde olsam eşimin ailesinin evine saray olsa bulaşmazdım.
Bu durum seni neden ilgilendiriyor mor sever her konuda vaaz vermekten vazgeç kadın onu mu sormuş ayrıca anne babaya iyi davranmayandan da hayır gelmez bildin mi

Faizle alınan evden hayır mı gelir kredinin kim hayrını görmüş neden herkesin evi olmak zorunda ki bu mantığı anlamıyorum ve yerinizde olsam eşimin ailesinin evine saray olsa bulaşmazdım.
Alemsin valla
Niye öyle diyorsun ki herkes kirada oturmak zorunda mi demezler mi adama
Kayinpeder neden evi size parayla satiyor neden hibe etmiyor diye soraydin iyiydi.

iyide evi sen almazsan baskasialacak gene sende kalacak, sende kalamsiyla evi satin almanin bi ilgisi yok

evin ederi gerçetken o kdr sa sizde kar ediyorsaniz alin geçin derim ..
Asıl şimdi sorunumda cikti ortaya. Adam evi 180.000 euroya aliyor faizler cok yüksek olduğundan 10 sene sadece faiz ödüyor ve geriye 2 sene faizi kaliyor yani faiziyle toplam ev 300.000 euroya geliyor. Adamcigaz da 10 sene sirf faiz ödediginden 5 sene sonra evin kalan borcu 160.000 euro oluyor. Şimdi bende düşünüyorum kayinbabam 160.000 eurosu borcu kalan bir evi kendi öz ogluna neden 300.000 euroya satiyor? 200.000 desin onada raziyim. Ama 300.000 fazla cunku yabanciya 350.000 euroya satacak. Ben pek kar göremiyorum bu işin icinde tekliflerinide rededecegim. Yabanciya versin daha iyi.

Bu durum seni neden ilgilendiriyor mor sever her konuda vaaz vermekten vazgeç kadın onu mu sormuş ayrıca anne babaya iyi davranmayandan da hayır gelmez bildin mi
Sizi ne kadar ilgilendiriyorsa benide o kadar ilgilendiriyor.Benim kimseye nasıl davrandığımı Allah biliyor siz rahat olun.

Alemsin valla
Niye öyle diyorsun ki herkes kirada oturmak zorunda mi demezler mi adama
Kayinpeder neden evi size parayla satiyor neden hibe etmiyor diye soraydin iyiydi.
Benim fikrim bu sizin fikriniz o.
Kimsenin bana hibe ettiği birşey yok ki bunu söyleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…