Canım şimdiden planını yapıyorlar. Satın alsak vaktinde alir evin parasini peşin verir ve kayinbabam o parayla kalan borcunu bankaya ödeyip artik o evin sahibi oluyor ve bize satmis oluyor.
Arkadaşımın kayınvalidesi de temelli döndü ama yine gidip geliyor,orada evi var,oğlu oturuyor,gidince onunla kalıyor.sizinkiler seninle mi kalacak?Canım şimdiden planını yapıyorlar. Satın alsak vaktinde alir evin parasini peşin verir ve kayinbabam o parayla kalan borcunu bankaya ödeyip artik o evin sahibi oluyor ve bize satmis oluyor.
Evet. Dönüs yapmadan biraz önce satın aliriz zaten alirsak. Ama sanirim bu işe girişmicemama dönüş yapana kadar onlar oturacak dimi?
çok saçma.
Evet gelince yine de bizde kalirlar muhtemelenArkadaşımın kayınvalidesi de temelli döndü ama yine gidip geliyor,orada evi var,oğlu oturuyor,gidince onunla kalıyor.sizinkiler seninle mi kalacak?
Gerçi başkasına satsa bile kalır sizde belki yine
.
Ne diyeyim,Allah kolaylık versin.300 bine emsal bir ev bulamazmısınız acaba?Evet gelince yine de bizde kalirlar muhtemelen
Evet. Dönüs yapmadan biraz önce satın aliriz zaten alirsak. Ama sanirim bu işe girişmicem
Kayinbabamin daha faizi ödenmedi ama 10 yildir faizini ödediginden 5 yila biter faizi. Kaliyor geri evin parasi. Aslinda ogluna kar yapip satmasida beni dusuduruyor sonucta babasi. Ne bileyim girmicem bu ise yabanciya satarlar artikiyide dönüş 5 yıl sonra değil mi?
faizin çoğu ödenmiş olacak zaten. 5 seneye kadar sizde istediğiniz evi alsanız ödeyip yol katetmiş olursunuz.
kaç senelik taksit ?
300.000 i taksit taksit nasil odeyeksniz acaba sormasi ayip :)babamdan ev almak için kredi çekmezdim.Madem babam ona taksit taksit öderdim. Tabi kp in türkiyeye dönünce nakit paraya ihtiyacı olabilir ama teklifi yine de acımasız geldi bana. Kimseden bedava ev beklemem kabul etmem ancak babamdan alıyorsam bankadan faizle almak da hoşuma gitmezdi.
Insallah ariyoruz suanNe diyeyim,Allah kolaylık versin.300 bine emsal bir ev bulamazmısınız acaba?
300.000 i taksit taksit nasil odeyeksniz acaba sormasi ayip :)
banka mi bu
Doğru ama yazdiginiz gibi nakit paraya ihtiyaci olacak. Ben satmasina birsey demiyorum ama en cok zoruma giden evi kar ederek bize satmak istemesi. Evin ederi neyse öderiz ama kar yapacaksa baskasina satsin.babamdan ev almak için kredi çekmezdim.Madem babam ona taksit taksit öderdim. Tabi kp in türkiyeye dönünce nakit paraya ihtiyacı olabilir ama teklifi yine de acımasız geldi bana. Kimseden bedava ev beklemem kabul etmem ancak babamdan alıyorsam bankadan faizle almak da hoşuma gitmezdi.
Bu durum seni neden ilgilendiriyor mor sever her konuda vaaz vermekten vazgeç kadın onu mu sormuşFaizle alınan evden hayır mı gelir kredinin kim hayrını görmüş neden herkesin evi olmak zorunda ki bu mantığı anlamıyorum ve yerinizde olsam eşimin ailesinin evine saray olsa bulaşmazdım.
Bu durum seni neden ilgilendiriyor mor sever her konuda vaaz vermekten vazgeç kadın onu mu sormuşayrıca anne babaya iyi davranmayandan da hayır gelmez bildin mi
Alemsin vallaFaizle alınan evden hayır mı gelir kredinin kim hayrını görmüş neden herkesin evi olmak zorunda ki bu mantığı anlamıyorum ve yerinizde olsam eşimin ailesinin evine saray olsa bulaşmazdım.
Bende
Gece gece iyi gūldūm tesekkurler
TeşekkürlerBu durum seni neden ilgilendiriyor mor sever her konuda vaaz vermekten vazgeç kadın onu mu sormuşayrıca anne babaya iyi davranmayandan da hayır gelmez bildin mi
Asıl şimdi sorunumda cikti ortaya. Adam evi 180.000 euroya aliyor faizler cok yüksek olduğundan 10 sene sadece faiz ödüyor ve geriye 2 sene faizi kaliyor yani faiziyle toplam ev 300.000 euroya geliyor. Adamcigaz da 10 sene sirf faiz ödediginden 5 sene sonra evin kalan borcu 160.000 euro oluyor. Şimdi bende düşünüyorum kayinbabam 160.000 eurosu borcu kalan bir evi kendi öz ogluna neden 300.000 euroya satiyor? 200.000 desin onada raziyim. Ama 300.000 fazla cunku yabanciya 350.000 euroya satacak. Ben pek kar göremiyorum bu işin icinde tekliflerinide rededecegim. Yabanciya versin daha iyi.iyide evi sen almazsan baskasialacak gene sende kalacak, sende kalamsiyla evi satin almanin bi ilgisi yok
evin ederi gerçetken o kdr sa sizde kar ediyorsaniz alin geçin derim ..
Gece gece iyi gūldūm tesekkurler
Kendine bakmadan yorum yapanlara bayılıyorumBende
Teşekkürler
Sizi ne kadar ilgilendiriyorsa benide o kadar ilgilendiriyor.Benim kimseye nasıl davrandığımı Allah biliyor siz rahat olun.Bu durum seni neden ilgilendiriyor mor sever her konuda vaaz vermekten vazgeç kadın onu mu sormuşayrıca anne babaya iyi davranmayandan da hayır gelmez bildin mi
Benim fikrim bu sizin fikriniz o.Alemsin valla
Niye öyle diyorsun ki herkes kirada oturmak zorunda mi demezler mi adama
Kayinpeder neden evi size parayla satiyor neden hibe etmiyor diye soraydin iyiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?