- 27 Nisan 2009
- 2.789
- En iyi cevaplar
- 2
- 4.177
- 683
Canim bu Kapitalist sistemde kredu faizsiz nasil ev sahibi olacak insanlar?Benim fikrim bu sizin fikriniz o.
Kimsenin bana hibe ettiği birşey yok ki bunu söyleyeyim.
Fikrimi soyliyeyim. O paraya ev alma imkanim varsa kp evini almaz baska ev bakar alirdim kesinlikle.Iyi akşamlr hanımlar,
Konu başlıktaki gibi ev mevzusu. Ešimin ailesi ve biz yurtdışında yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce eşimin ailesi müstakil ev satın aldılar. Şimdi ise 5 yıl sonra Türkiyeye temelli dönüş yapacaklar. Kayınbabam faizsiz evi 180.000 euroya almıştı. Ama evi 300.00 euroya satmaya niyeti var çünkü haliyle değeri arttı ve faizinide hesaplıyor. Şimdide eşim söyledi annesiyle babası onla konuşmuş normalde ev 380.000 euroya satılır ama sizde ev sahibi olmanız için 300.000 euroya alın diye. Size gitsin yabancıya 380.000 euroya gideceğine demişler. Lütfen fiyata şaşırmayın çünkü evler ve arsalar burda gerçekn çok pahalı ve şuan faizler çok düşük. Kayınbabam evini zamanında açık arttırmadan ucuza aldı ama faizi çok yüksekti o zamanlar ve faizine çok para gidiyor. Şimdi ise ben gerçekten kararsızım. Allaha şükür maddi olarak kredi çekip evi alma imkanımız var ama bu seferde 3-4 belkide 6 aylığına kalmaya gelirseler ve kayinvalidem evi sahiplenmeye veya orda burda biz sattıkta ev sahibi oldular gibi cümleler sarfetmesinden korktuğum için karar veremiyorum....
Ben ev alma konusuna değindim yoksa babasının yaptığı tabiki doğru değil böyle bakan bir ailenin evi saray olsa alınmaz bence kredi meselesi göreceli bir kavram yarın kime ne olacağı belli değil borçlu gitmekte var ahirete bu sebepten herkes ev sahibi olmamalı bence.Canim bu Kapitalist sistemde kredu faizsiz nasil ev sahibi olacak insanlar?
Bilmem farkinda misin sistem bunu dayatiyor. Eskiden insan iliskileri daha fazla guvene dayaliyken ve kredi faizleri bu kadar revaçta degilken eşten dosttan borçla yapilirdi çogu şey.
Simdilerde ise yine Kapitalist Sistemin bir yansimasi olarak;
yarinin belirsizligi
guvensizlik
yabancilasma vb. etkenlerle insanlar sistemin dişlileri arasina sıkışmak zorunda kaliyor.
Sana babadan hibe aldin anlaminda yazmadim ayrica.
Madem faiz haramdi da bu babadan oğula ev satma mevzusunu nereye koyacagiz diye, onun karsiligi nedir sevap midir?
Bunun ayrimina farkina var veya bunu es gecme anlaminda yazdim.
Eviniz hibe edilmis de olabilir ayıp veya günah degil ya.
bankadan kredi çekince nasıl ödüyosunuz. Taksit taksit değil mi?300.000 i taksit taksit nasil odeyeksniz acaba sormasi ayip :)
banka mi bu
Iyi akşamlr hanımlar,
Konu başlıktaki gibi ev mevzusu. Ešimin ailesi ve biz yurtdışında yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce eşimin ailesi müstakil ev satın aldılar. Şimdi ise 5 yıl sonra Türkiyeye temelli dönüş yapacaklar. Kayınbabam faizsiz evi 180.000 euroya almıştı. Ama evi 300.00 euroya satmaya niyeti var çünkü haliyle değeri arttı ve faizinide hesaplıyor. Şimdide eşim söyledi annesiyle babası onla konuşmuş normalde ev 380.000 euroya satılır ama sizde ev sahibi olmanız için 300.000 euroya alın diye. Size gitsin yabancıya 380.000 euroya gideceğine demişler. Lütfen fiyata şaşırmayın çünkü evler ve arsalar burda gerçekn çok pahalı ve şuan faizler çok düşük. Kayınbabam evini zamanında açık arttırmadan ucuza aldı ama faizi çok yüksekti o zamanlar ve faizine çok para gidiyor. Şimdi ise ben gerçekten kararsızım. Allaha şükür maddi olarak kredi çekip evi alma imkanımız var ama bu seferde 3-4 belkide 6 aylığına kalmaya gelirseler ve kayinvalidem evi sahiplenmeye veya orda burda biz sattıkta ev sahibi oldular gibi cümleler sarfetmesinden korktuğum için karar veremiyorum....
Faizsiz derken nakit 180 e mi almış. Başka mesajda 10 yıl ödeme vs okudum. Bu evin maliyeti kayınbabanıza kaça gelmiş?Iyi akşamlr hanımlar,
evin ederi dedigin aldigi fiyat mi,piyasasina gore satiyordur benceDoğru ama yazdiginiz gibi nakit paraya ihtiyaci olacak. Ben satmasina birsey demiyorum ama en cok zoruma giden evi kar ederek bize satmak istemesi. Evin ederi neyse öderiz ama kar yapacaksa baskasina satsin.
tam da dediginzi gibi evin ederinden azaniye verisnAsıl şimdi sorunumda cikti ortaya. Adam evi 180.000 euroya aliyor faizler cok yüksek olduğundan 10 sene sadece faiz ödüyor ve geriye 2 sene faizi kaliyor yani faiziyle toplam ev 300.000 euroya geliyor. Adamcigaz da 10 sene sirf faiz ödediginden 5 sene sonra evin kalan borcu 160.000 euro oluyor. Şimdi bende düşünüyorum kayinbabam 160.000 eurosu borcu kalan bir evi kendi öz ogluna neden 300.000 euroya satiyor? 200.000 desin onada raziyim. Ama 300.000 fazla cunku yabanciya 350.000 euroya satacak. Ben pek kar göremiyorum bu işin icinde tekliflerinide rededecegim. Yabanciya versin daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?