Kayınbabadan ev alma mevzusu. Fikirlere ihtiyacım var

Emlak piyasası ile kıyaslayın önce, aklınıza yatıyorsa o paraya alınabilecek en güzel ev o ev ise alın
Tabi kaynananın potansiyelini bilemiyorum sana satıp Türkiye de akrabalara bizim evide oğlana verdik onlar oturuyorlar diyebilir hazır ol

4 oda nasıl 97 metrekare olabiliyor?

En mantıklısi bankaya gidip şu an kalan parayı kapatmak için gerekli olan miktarı öğrenip üzerine geçmişi de ekleyerek almak evi. O zaman daha az tutar. Vadesinden önce kalan ödenecegi için

En mantıklısi bankaya gidip şu an kalan parayı kapatmak için gerekli olan miktarı öğrenip üzerine geçmişi de ekleyerek almak evi. O zaman daha az tutar. Vadesinden önce kalan ödenecegi için
O para az tuttugu icin onlara yetmezmis o yüzden daha çok istiyorlarmis. Türkiyede onlarada para lazimmis. Bakın düşününki eşiniz mesleğini yaparken, calisirken hep babasina maddi destek oldu ev aldigi icin. Biz evlendik hala aylik azda olsa belirli bir miktar veriyordu. Buna rağmen babasi ona 180.000'e aldigi ve suan 150.000 borcu kalan evi 300.000'e satmak istiyor çünkü değeri oymuş hatta yabanciya 350.000'e satarmis. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ben dedim eşime kesinlikle istemiyorum. Sen onun oğlusun destek oldun herzaman şimdi ise baban seni yabancidan ayri tutmaksizin neredeyse ayni fiyata evi satacak. Babasindan ev felan beklemiyorum satsın ama madem oğluna bir teklifte bulunuyorsun o zaman bu teklifi süper bir teklifmis gibi yapma! Ben eşime dedim 200.000 ancak o evi alirim. Sonuçta orda bile babasina 50.000 euro kaliyor. Ayrica ben o eve masraf yapacagim icini degistireceyim. Bunlari hic dusunmuyor. Bencil davraniyorlar gibi hissediyorum..

Gayette oluyor:) buranin evleri cok küçük 68 metrekare 3 odalı evler var. Ben şuan kiradayim ve evim 3 odalı 79 metrekare.
Abimin evi 3+1 110 metrekare ve odalari minicik. Daha küçüğünü düşünemiyorum ya. Farklı bir hesap sistemi olabilir mi

Faizi ile birlikte 300.000 euroya

E bu durumda adam sizden ekstra para istememiş ki, cebinden çıkan kadar para istemiş. Hatta zaman geçmiş ev değer kazanmış, o miktarı almayım demiş. Ben absürd birşey görmedim.

Anne baba olunca insan bekliyor oğluna çocuğuna ev versin ama hayat çok pahalı, neredeyse TL ile 1 milyon ve üstü miktardan bahsediyoruz. İçinize sinmiyorsa zaten ucuzda verse almayın. Ben olsam bütçeme göre hareket ederdim parasını verdikten sonra sizin eviniz olacak neticede

Inanın ki ben ekstradan ev beklemiyorum. Sadece zoruma giden ekstradan cok cok ucuza hatta neredeyse bedavaya evi bize verirmiş gibi konuşup, teklif yapmaları. Evi zamanında 180.000 euroya almışlar ama bunun faizide olduğundan dolayi 300.000 euroya gelmiş. Şimdide 300.000 euroya alin diyorlar. Yabanciya satarlarsa 350.000'e satarız ve bu durumda size indirim yapmış oluyoruz düşüncesi ile. Bugün kayinvalidem bana konuyu açtı. Kızım birkaç yıl sonra bizim temelli dönmeye niyetimiz var, evi size satalım dedi. Bende sordum kaça diye. 300.000 euroya ancak satabiliriz çünkü 150.000 euro daha borcu kaliyor o zaman bile dedi. Ve bu parayla hem size hem bize ev yaptiririz türkiyede diye söyledi. Ve icimden inanmak gelmedi çünkü nedense lafta olunca inanasim gelmiyor. O zaman gelincede türlü bahaneler üretilir eminim. Bende o fiyata evi alamayaccagımızı ve 250.000 den fazlasınında bütcemizi zorlaştiracagini en iyisi baskasina satmalari önerisinini söyleyerek konu şimdilik kapandı. Bakalım hayırlısı.

satsın madem daha fazlaya yabancıya. İllerde de biz size evi uyguna verdik diye yerleşirler evinize hic bulaşma

Evde cok is varmi, yani orasini burasini cok degistirmek istiyormusunuz?
Sahsen evi kacirmayin derim ben. 80.000 euro kardasiniz gercekten evin degeri oyle iyiyse. Gelipte aylarca kalacak degillerya, en fazla iki uc haftaligina gelirler. Evi almasaniz bile nasilsa satacaklar, yine sizin basiniza kalirlar.
Kaynana orda burda cok soylenecek gibi duruyorsa isin rengi degisir ama..

Babadan ev almak da ne garip bir iş öyle..eninde sonunda ev size kalacak neden alasınız ki? Sanırım eşinin ailesi hem evin parasını alayım hem ev hala benim olsun derdinde..

Şimdi ederi 350 bin olan evi size 300bine mi satıyorlar.
Siz alıp hemen 350bine satsanız satabilceniz mi?
Bir yandan karlı bir alışverişe benziyor, ama ben olsam alışmakta zorlanırım, kv min eski evine

Bir kere fiyat yurtdisina gore hic pahali degil hatta ucuz.turkiye icin de pahali degil. O fiyata istanbulda merkezde mustakil ev varsa hemen soyleyin alalim. Ayrica istanbuldan bu fiyata alacaginz evin kira getirisi 3000-4000 tl olur asla 3000 eur olmaz. Bizim sitede evler ve kiralar bu sekilde ondan biliyorum

1 bucuk milyona yakin fiyatli olan evin pahali olmadigini dusunuyorsaniz hayat kaliteniz yuksektir fikrinize saygi duyarim. Ben emlak sitelerinden baktigim fiyatlara, o fiyata giden evlerin verildigi kiraya gore yorum yaptim.

Bence elinizde eger nakit varsa belli bi nakidi kpye verin geri kalanini da taksit taksit odeyin siz de kredi cektiginizde zaten bolca faiz odeyeceksiniz

Şimdi ederi 350 bin olan evi size 300bine mi satıyorlar.
Siz alıp hemen 350bine satsanız satabilceniz mi?
Bir yandan karlı bir alışverişe benziyor, ama ben olsam alışmakta zorlanırım, kv min eski evine
Ben evi alırsam degiştircem zaten. Yer fayanslarından tutun duvar kagidi ve boyasina kadar. Yani nerden baksaniz bende o eve 50.000 euroluk masraf yaparim eger bu iş olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…