kayınbabam bizi kovdu ne yapacağız şimdi

Bu yorumlara katılmakla birlikte....

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum!

Allah yardımcınız olsun, inşallah gönlünüze göre ve kesenize göre bir ev bulursunuz, bu vesile ile kendi yuvanızı kurarsınız. Biraz harcamalarda dikkat ile herşey olur, hiç sıkmayın canınızı... Vardır herşeyde bir hayır

Bana yazacak bişey bırakmamışsınız...ağzınıza sağlık

ozlem öyle bı konuşuyorsun kı
ne demek aranızda kırada oturupta rahat olan var mı
çevrende hıç kırada oturan yok mu, konuya uzaylı gıbı bakmışsın

hem kendı yuvan evın olacak mutlu olman gerek
yavaş yavaş eşyalarınızıda alırsınız ımkansız dıye bırşey yok zamanla olur
ınsanlar kaynananın yanından kurtulup kendı evıne geçmek ıçın neler yapıyor
sen alışmışsın onların yanında oturmaya sonuçta daha az masraf
eşın kırayı ödemıyorsa eğer bı bırıkımınız vardır mutlaka değıl mı

Aranızda kirada oturup rahat sikintisiz mutlu olan varmı

Arkadaşım, rahat sıkıntısız demişsin her zaman sıkıntı vardır, bu hayattan ne beklediğinle alakalıdır birazda. Sen eşinle başbaşa bir yaşam hayali kuruyorsan inan ki rahat ve sıkıntısız olursun.

bence sebep olmuş olaylar 10 aylık evlisiniz daha yolun başındasınız yarın cocuğunuz olacak senden cok herkesten bir ses cıkacak tabiki zorluk olacak ayrı evde hayat pahalı bende 5 senedir evliyim hala kiradayım borçum varmı var ama huzurum varmı herşeyden önemlisi o ne demişler borç yiğidin kamcısı hem eşinle başbaşa kalmak bile huzur veriyor insana allah yardımcınız olsun

Sizi çalıştırmayacaksa ( bu sizin deyiminiz, bence çalışıp çalışmamaya siz karar vermelisiniz ama neyse ) evin geçimini tek başına da olsa sağlamak zorunda..

Hangi dünya da yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 8 bilezikten bahsediyoruz.. Hazıra dağ dayanmazken 8 bileziğe mi güveneceksiniz..

İleri de çocuğunuz da olacak muhtemelen..

Aranızda kirada oturup rahat sikintisiz mutlu olan varmı

aramızda kendi evinde oturup sıkıntıları olanlarda var,kusura bakmayın ama sırtınızı k.pederinize dayamışsınız rahata alışmışsınız bence fazlasıyla.onlar ne zamna kadar yanınızda olabilirki sonuçta hepimiz bugün varık yarın yokuz garantimiz yok.madem kendi ayaklarınızın üzerinde duramıcaktınız,kendinize güveniniz yoktu o zaman evlenmeyecektiniz.evliliğin ne olduğunu ayrı eve cıktığınızda ancak anlarsınız diye düşünüyoruö,öyle ekmek elden su gölden anlaşılmaz....

birikim değil de takilar var

birikim değil de takilar var

düğünde takılan mı sonradan alınan mı??

eğer düğünde takılansa sız 1O ay boyunca hıç bırıkım yapmadınız mı?
Tabı kaynananın evınde oturuyorsunuz çok büyük ıhtımalle kıra derdınız yok
olsa ayda bır market alışverışı
eşının maaşı ne oldu? ınsan üç beş bırşeyler bırıktıremez mı madem kıranız, eşya borcunuz felan yok?

Haklisiniz arkadaşlar bende sizin gibi düşünüyorum ama İşte korkular oluyor ister istemez hem ikimizde genciz çalışırsak neler neler olur bende ayri oturmaktan yanayim karisanin olmuyor rahat oluyorsun

Kayınbabam çalışmadı işsizdi o yüzden herşey eşime bakıyordu e

eşinizin yaptığı çok yanlış öncelikle onu söyleyeyim.
ne güzel ayrı eve çıkıyorsunuz daha ne istiyorsunuz ki.
burada birsürü insan ayrı ev istiyor da çıkamıyor.
sizin elinize fırsat geçmiş her ne kadar olumsuz bir olay nedeniyle olsa da.
eşinizin maaşı çok mu düşük?
gramajları bilmiyorum ama 8 bilezik 10.000 liraya yakın birşey tutar.
mobilya kampanyaları var 3 takım 3000 liraya modalife vs gibi markaların.
beyazeşyalarda sıfır ama biraz eski modelleri oluyor geçen arçelikte gördüm
500 liraya çamaşır makinası 700 e bulaşık makinası 1000 liraya buzdolabı.
yaklaşık 6-7 milyara tüm eşyalarınızı alabilirsiniz.
tamam hepsi son model olmaz ama sizi bir süre idare eder.
ileride eliniz bollaşınca değiştirirsiniz.
tek maaşla kirada da yaşanıyor benim annemler 20 yıl kirada yaşadılar :)

Kader'in söylediklerine katılıyorum.
Günümüzde ev almanın kolay birşey olmadığı gerçek, kirada oturan o kadar çok insan var ki...
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama, hele ki İstanbul şartları söz konusu olursa.

Ben eşinizin sizin çalışmanıza izin vermemesine anlam veremiyorum... Yarın öbürgün seni o mu emekli edecek?
Eğer eşiniz sağlayacaksa sizin geçiminizi (madem çalışmanıza izin vermiyor) bu konuları bizimle değil,
Öncelikle eşinizle konuşup sonra karar vermeniz gerek...

Kader'in dediği gibi hazıra dağ dayanmaz, ya sen de çalışır eşine destek olursun, ya da eşin buna müsade etmiyorsa, sizin geçiminizi bir aile reisi olarak sağlar...

Ha diğer seçenekte, oturur kayınpederinin - kayınvalidenin - eşinin arasında kalır, kavga gürültü patırtı yaşarsın.
Bi bakmışsın hiç istemediğin yerlerde görmüşsün kendini.

24 senedir kirada oturuyorum.allaha şükür aç değilim açık değilim.azıcık aşım,ağrısız başım de,çık kiraya

Bende evlendiğimde ilk kirada oturacağım.
Allah'a şükür kiradan korkmadım, kesene göre davrandıktan sonra dediğin gibi "azıcık aşım, ağrısız başım" geçinir gideriz Allah'ın izniyle... Bu kadar korkulacak birşey yok bunda. Maaşına göre kiralık ev tutar eşinde, olur biter...

Bende bunu merak etmedim değil.
Bunca zamandır ne yaptınız peki? Kayınvalide - Kayınpederinin yanındayken onlarında bütün geçimlerini eşin mi sağladı?

Son düzenleme:
görümcende esinde ani oranda hatali.ama olan size olmus.bence daha hairli olmus.sogan ekmek yiyin.huzurunuz erinde olsun.ne güzel ari eve cikacaksiniz.esya dedigin nedir ki?zamanla her sey alinir inan bna..

Kayınbabam çalışmadı işsizdi o yüzden herşey eşime bakıyordu e

Sorumu cevaplamış oldun...
Buna rağmen eşini ailesi kovdu öyle mi?

Bence eşiniz evden o an çekip gitseydi yeriydi yani...
Neden böyle olur erkek ailesi anlamam.... Nedir yani, tamam yapılan hareket doğru birşey değil...
Fakat illa insanın yanlışı köstek olarak mı gösterilmeli?

eşim görümcemi dövdü ne demek ya.abi mabi ne hakkı var buna.siz bide savunup damarına bastı diyorsunuz

iki gün sonra siz damarına basarsanız sizide döver bu. evlilik sonuçta her zaman huyuna gidilmiyor.

ayrıca Türkiyede kendi evinde oturanlar %10 dur ancak. herkes tek maaşla kirada hayat kolay değil ki.

kendi ayaklarınız üzerinde durmanız sizin içinde iyi.

Ben beyaz eşyalarımı aldım, tümü Siemens, dediğin gibi modeller ve fonksiyonlar açısından biraz düşük aldığın zaman, mesela 5 programlı bulaşık makinası alma, 3 programlı al veya 6 programlı çamaşır makinası alma, daha düşük fakat işini görecek çamaşır makinası al... Benim aldıklarımın tamamı buzdolabı, ankastre ocak, çamaşır, bulaşık makinaları toplamda 5.000 kadar ödedik.
Ama benim aldığım buzdolabı çok pahalıydı, sen daha uygunlarından seçtiğinde ve hatta daha uygun markalarda mevcut, çok daha düşük miktarda bir bütçe ile halledebilirsin... Elektronik mağazalarında kampanyalarını takip edebilirsiniz.

Mobilya'ya gelince. Bu haftasonu gittik nişanlımla baktık, o kadar çok seçenek o kadar çok fiyatlar fark ediyor ki. Doğtaş'ta bile nakit almaya kalktığında toplamda 15.000 tutan mobilyayı (yatak odası, yemek odası, salon, tv ünitesi) 11.000'e bırakırım diyor. Mobilya çok pazarlık payı olan birşey. Hele bir yer vardı, masko'da bütün bu saydıklarımı 7000 - 8000 liraya halledip çıkabilirsin. Kaldı ki senin yatak odan varmış! 2500 - 3000 civarı zaten yatak odası tutuyor.

Siz yeterki gözünüzü karartın herşeyi halledersiniz, o kadar kafanızda büyütmeyin...
Fakat mutlaka bunu eşinizle konuşun. Öncelikle onun size güveni vermesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…