Kayınbabam kumar oynuyormuş borçlarını bana ödetmeye çalışiyorlar

dertbitmez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
15
0
36
Konya
ben 2 yıllık evliyim
eşimle konuşarak evlendik eşimin annesi peçeli bense açıgım kayınvaldem yakınçevresine hocalık yapıyor bu cemalltlere falan gidio işde
şuanda o kadar donuk nötr bi durumdayım ki ne yazcagımı bile bilmiyorum
ailem kayınvaldem hoca die ayrıca kayınbabamda imamhatip mezunu die çok sevinmişlerdi aman bi hürmet bi ikram Ama onlar bana hep eli boş gelmişlerdi ben soruncada borcumuz var diodu eşim (evlenmeden önceki durumdan bahsediyorum)bende aileme borçları varmış kayınbabam birine kefil olmuş sıkıntıları varmış dedim ailemde ben seviyorum die ellerinden geldiği kadar hoş gördüler hemde fazlasıyla İnsan din adamına inanmak istemez mi
kayınvaldem güle güle gül sokar cinsten di yani güya şaka yapardı ama etmediği hakaret kalmamıştır bana Kendim kaçıp gelmişim muamelesi bile yaptı bana telimle duvagımla gelmiş olmama ragmen
Evet düğünüm olmadı ama ben hocayım dedi şimdi karışık bi düğün bize uygun olmaz dedi bende onun açısından hoş gördüm kabul ettim
bi nikah şekerim bile olmadı çok büyük yaralarım kaldı içimde
Ve ben bu çektiğim sıkıntıların aslında çok çirkin bi sebepten olduğunu ögreniyorum
yıkıldım
bu insanlar kuran ı hatim etmiş insanlar
bugüne kadar laflarıyla sözleriyle çok eziyet ettiler bana ama bu durum başka
söylicek söz bulamiyorum
ayrıca arsızlığın bu kadarı olmaz bugüne kadar üstüme tek bişi almış yada harçlık vermiş insanlar diiller ben işe başladım Benden çektikleri krediyi benm ödememi istio
eşimin üstüne çekmişler o kadar kurnazlar ki şimdi ben işe başladım die o borcu üstümüze yıkıolar
tamam ben bunu Allah rızası için ödiyim de Bu kayınbabam daha rahatmı oynasın kumarını
zaten ödiycek durumumda yok ayrıca kirada oturuyorum
birbiribimizden biraz uzak kalalım dedik (eşimin ailesiyle)çünki çok sık görüşürdük
utanmaz bana iftira bile atıo
yani anlıycagınız ben yaşamaktan bile bıktım
çektiğim onca sıkıntı milletin düğünüm olmadı die ettiği lafların hapsini ben bi hiç için çekmişim
kocamı çok seviyorum ama ailesi bana artk huzur vermio
eşim benden yana çünki ailesini tanıo ama onlar bana huzr vermilar
Allah rızası için ben daha nasıl davranmalıyım

Allah yardımcın olsun cnm

Düğün yapmamak işine gelmemiş biz de bi cemmate mensubuz ama düğünlerimiz kadın erkek araya perde çekilerek ve sohbetli olur çalgı olmaz,bu bi bahane değil yani...

Ödemek zorunda değilsiniz kimsenin borcunu..eşinizi ikna edin bence....Allah yardımcınız olsun

Allah kolaylık versin canım.Hiç kolay bir durum değil,okurken bile kötü hissettim.
Eşin nasıl bir insan,sana değer veriyor mu ? Borçlar ve kumar konusunda ne düşünüyor ?
Biz ödeyelim,mecburuz gibi bir tavır mı sergiliyor ?
Siz rahat geçinebiliyor musunuz ?

"Evet düğünüm olmadı ama ben hocayım dedi şimdi karışık bi düğün bize uygun olmaz dedi bende onun açısından hoş gördüm kabul ettim"

karışık düğünün günah olduğunu düşünüyorlar ama kumarın ne kadar günah olduğunun farkında da değiller herhalde
siz hiç umursamayın bence,eşiniz size destekse eğer...
nasıl yediyse ödemeli...

Neden "Allah rızası için" borçların ısen ödüyorsun?
Elalemin kumar borcunu ödemekle Allahın rızasını mı kazanacağını sanıyorsun..
Allah sana akıl fikir vermiş, kullanmazsan suçlusun..

Eşin seni neden düşünmüyor, gerçi sen düşündüğünü iddia ediyorsun?
Seni düşünseydi eğer, krediyi kendisi üstlenir ve senin alınterinle öder miydi? Hem de söz konusu olan adi bir kumar borcu??

Nişanlıyken sana bir hediye alacak paraları yok, ama kumara dökecek servetleri de var, maşallah onu ödemek için kredi çekmeyi de biliyorlar..

İnsan kendi değerini kendi biçer canım benim..
Borcu üzerine alan madem eşin, çekecek cezasını. Kol kanat germe, destek olma. Hem evi geçindirsin, hem borcu ödesin. Gerekirse çık işten, kolay kolay demem bunu. Ama ya paranı kendi hesabında biriktir, ya işten çık. Çok ciddiyim. Aksi takdirde evlilik hayatın k.pederinin arkasını toplamakla geçer ve sızlanmaya hakkın olmaz.

Bence bir süre değil baya uzun bir zaman uzak durun. Madem eşin sana çok değer veriyor senin ağzından çıkanı saymalı. Elbette anne baba önemlidir ama kumar borcu ne demek yaa.. Hele de cemaat vs üyesi güya daha muhafazakar insanlar için.. Kadın erkek karışık düğün günah; gelin hanıma kumar borcu ödetmek serbst. Olur mu öyle şey. Senin ve eşinin yerinde olsam bağlarıımı bir süre kopartırım o borcu da asla ödemem

eşim çok ii biridir bazen anesinin dolduruşuna gelip beni üzsede ben benm için kurduğu cümlelerin onun aklından çıkmadığını bilirim bu duruma üzülüyor tabii zaten çok zor geçiniyoruz onlardan tek yardım görmedim Allahtan bi makarna almazlar evime Bunları sölemek aip ama onların evimde bulunan yicekler benm evimde yoktur gerçekten Ben artk bunlardan bile geçtim gözüm yok o kadar geçtim hayattan anlatabiliyormuyum
Allah muhafaza dinimden soguttular beni
cahil insan yapmaz onların yaptıklarını Eşime diomuş ki seni sevmio sevse bizi çekmek zorunda kalırdı Merak ediyorum acaba daha ne kadar sırtımda taşicam
ailem başka şehirde onlar gelir beni görmeye onlara bile laf sokar ilk fırsatta beni şikayet eder anneme kızın bize gelmio dio ki o zmanlar haftanın 3 günü onlarda oluodum
ama tabi ailem bana yaptıklarını bilmez çünki bilseler beni 1 dak. tutmazlar alıp götürürler
afedersiniz ailemin durumu çok iidir prensesler gibi büyümüş bi evlat olarak burda gördüğüm muamele besleme gibi abartmiyorum
bi örnek veriyim dilerseniz eşime demiş ki bana gelirken saçlarını örsün Benim saçların uzun ve gürdür dalgalı
amman ne anlatıorum kızlar
benm ölmüşümde aglayanım yok

Ailesi eşinizin adına, onun haberi olmadan mı kredi çekmiş? Öyle bir şey oluyor muymuş? Bana pek mümkün gibi gelmedi.

Çok yüzsüz insanlarmış gerçekten. Sakın sizi sömürmelerine izin vermeyin, ne kadar taviz verirseniz, sömürmeye o kadar meyilli oluyorlar. Hem konunun sizinle hiç alakası yok. Kumar oynarken gelip sormuş mu ki, borcundan sorumlu olasınız? Okurken bile içim daraldı, sizin durumunuzu düşünemiyorum. Ben olsam kesinlikle durumu eşimin çözmesini bekler, onlar için kılımı bile kıpırdatmazdım.

cnm eşinin aileisnden uzak yerde oturabilme olasılıgın varsa öle yap.. o krediyide size ödetirler benden sölemesii.. kumar borcu deilde gerçekten helalindennn zorda kalmış olsada ödesen amenna ama böle kumar borcuda ödemek nedemek ya.. valla bende yeni işe başladım kaynanamın istekleir bitmio ama duymamazlıktan geliyorumm.. çok şükür hali vakti yerinde.. valal bu devir öle bi hal almışki herkes zorla geçiniyor.. kimsenin kimseye faydası yokk..
bence uzak dur gitsin..

Bence bu konuyu mutlaka ama mutlaka ailene anlat.Bu şekilde başa çıkamayacaksın gibi görünüyor.
Eşin de ne kadar sana anlayış gösterse,yine ailesinin tarafını tutacaktır.
Kayınvaldenin tavrına bakılırsa,anlaşılan borcu ödemezseniz,onları silmiş olacaksınız.Eşin bunu kaldırabilir mi ?
Aile yapılarınızı sen biliyorsun,biz bilmiyoruz.Ama bana kalırsa eşin bu duruma gözyumacak ve sonu gelmeyecek.
Şimdiden bir karar versen iyi olur : Bu şekilde yaşayabilir misin ?
Evlilik 1 yıl-5 yıl değil canım.Ömür geçiyor.Allah uzun ömür versin,30-40 yılınız birlikte geçecek.
Çok iyi düşün ama ailen mutlaka yanında olsun,onların fikrini ve desteğini al.

ben eşini hatalı gördüm bu konuda. belki sen bilmiyordun bu borçların neden olduğunu ama eşin gayet iyi biliyordur.

dinden niye soğuyosun canım dindar değilki dinin arkasına saklanan günahkarlar bunlar maske takmış inanmayanlar allah böylelerinden korusun

eşime sen krediyi çek biz ödiycez söz demişer eşim de öylelikle çekmiş krediyi
onları hayatımdan tamamen çıkarmak istiyorum ama Allah sorarsa ne diycem
Allah katında anne baba önemlidir
çok zordayım Allah yardımcım olsun
ayrıca dediğiniz gibi bunu şimdi ödetcekler bize zorla bu açıkca belli ama bu kumar bitmeycek onda eşimin babası olduguna göre bende ömrümce çekcekmiyim böle
eşimi çok seviyorum ayrılmak istemiyorum ama oda ailesini atamazya

kesinlikle kayınpederinin borcunu ödemeye kalkma iyi valla kendi kumar masasında yedirsin paraları borcunu gelin ödesinsen şimdi bu borcu ödersen emin ol kayınpederin daha senin üstüne ne borçlar yıkar bırak senin paranamı güvenip kumar oynadı ay sinir oldum benim babamda böledir gider kumar masalarında bi gecede milyarlar verir evde bi tüp biter açar ağzını yumar gözünü benden para ister abimden ister biz hiç yüz vermiyoruz canım ne hali varsa görsün bak kumarbaz bi babayla yaşıyan biri olarak sana şunu söyleyebilirim bu yapacağı son borç değil sen eşinle tavrını koy uzak dur senden istemeye çekinsinler küserlersede konuşmuyoslarda konuşmasınlar emin ol böylesi senin için daha iyi olucak

Son düzenleme:

ailesini kimse atamaz. ama madem ödemeyeceklerini biliyordu ki bence gayet iyi biliyordu; biraz kendi kurduğu aileyi de düşünmeliydi. o krediyi çektiyseniz artık mecbur ödeyeceksiniz. ailesinin parasıyla kumar oynayan adam oğluna olan senetsiz borcunu ölse ödemez.

Son düzenleme:

nasıl ödemeyecek ki krediyi eşi çekmiş !! bundan sonra eşine gereken konuşmayı yap bence ve artık yoğurdunuzu bile üfleyerek yiyin...

nasıl ödemeyecek ki krediyi eşi çekmiş !! bundan sonra eşine gereken konuşmayı yap bence ve artık yoğurdunuzu bile üfleyerek yiyin...

ozamn yapıcak hiçbişey yok canım ama bidahaki sefere sakın aynı hataya düşmeyin yani eşinde babasının huyunu bilmiyomu allah aşkına yaaa şu kadınların düştüğü duruma bak yaa

yok cnm bu krediyi ödersin ondan sonrada bidaha kredi çekecek haliniz yok ya... sonrasında kendi başının çaresine baksın kayınpederin.. eşin ne dihyor bu konu hakkında.. şahsen ben bi kuruş bile vermem öle kumar oynayan adama..nsl oynamayı biliyosa öle ödemeyide bilsin..

Sen birşey yapamazsın herşey eşinde biter

yuh yani daha neler yardım etmeyi düşünme sakın canım günahına sende ortak olursun kumar borcunu ödemek yardım edip sevap kazanmak değildir bence haram bişey sonuç da. eşin senden tarafsa bunun lafıını bile açmasın sana duyurmasın bile nasıl yaptıysa ödesin babası oynarken iyi borca gelince milletten umarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…