- Konu Sahibi dertbitmez
-
eşime sen krediyi çek biz ödiycez söz demişer eşim de öylelikle çekmiş krediyi
onları hayatımdan tamamen çıkarmak istiyorum ama Allah sorarsa ne diycem
Allah katında anne baba önemlidir
çok zordayım Allah yardımcım olsun
ayrıca dediğiniz gibi bunu şimdi ödetcekler bize zorla bu açıkca belli ama bu kumar bitmeycek onda eşimin babası olduguna göre bende ömrümce çekcekmiyim böle
eşimi çok seviyorum ayrılmak istemiyorum ama oda ailesini atamazya
ben 2 yıllık evliyim
eşimle konuşarak evlendik eşimin annesi peçeli bense açıgım kayınvaldem yakınçevresine hocalık yapıyor bu cemalltlere falan gidio işde
şuanda o kadar donuk nötr bi durumdayım ki ne yazcagımı bile bilmiyorum
ailem kayınvaldem hoca die ayrıca kayınbabamda imamhatip mezunu die çok sevinmişlerdi aman bi hürmet bi ikram Ama onlar bana hep eli boş gelmişlerdi ben soruncada borcumuz var diodu eşim (evlenmeden önceki durumdan bahsediyorum)bende aileme borçları varmış kayınbabam birine kefil olmuş sıkıntıları varmış dedim ailemde ben seviyorum die ellerinden geldiği kadar hoş gördüler hemde fazlasıyla İnsan din adamına inanmak istemez mi
kayınvaldem güle güle gül sokar cinsten di yani güya şaka yapardı ama etmediği hakaret kalmamıştır bana Kendim kaçıp gelmişim muamelesi bile yaptı bana telimle duvagımla gelmiş olmama ragmen
Evet düğünüm olmadı ama ben hocayım dedi şimdi karışık bi düğün bize uygun olmaz dedi bende onun açısından hoş gördüm kabul ettim
bi nikah şekerim bile olmadı çok büyük yaralarım kaldı içimde
Ve ben bu çektiğim sıkıntıların aslında çok çirkin bi sebepten olduğunu ögreniyorum
yıkıldım
bu insanlar kuran ı hatim etmiş insanlar
bugüne kadar laflarıyla sözleriyle çok eziyet ettiler bana ama bu durum başka
söylicek söz bulamiyorum
ayrıca arsızlığın bu kadarı olmaz bugüne kadar üstüme tek bişi almış yada harçlık vermiş insanlar diiller ben işe başladım Benden çektikleri krediyi benm ödememi istio
eşimin üstüne çekmişler o kadar kurnazlar ki şimdi ben işe başladım die o borcu üstümüze yıkıolar
tamam ben bunu Allah rızası için ödiyim de Bu kayınbabam daha rahatmı oynasın kumarını
zaten ödiycek durumumda yok ayrıca kirada oturuyorum
birbiribimizden biraz uzak kalalım dedik (eşimin ailesiyle)çünki çok sık görüşürdük
utanmaz bana iftira bile atıo
yani anlıycagınız ben yaşamaktan bile bıktım
çektiğim onca sıkıntı milletin düğünüm olmadı die ettiği lafların hapsini ben bi hiç için çekmişim
kocamı çok seviyorum ama ailesi bana artk huzur vermio
eşim benden yana çünki ailesini tanıo ama onlar bana huzr vermilar
Allah rızası için ben daha nasıl davranmalıyım
oncelikle Allah yardimciniz olsun .o cok dindar kayinvalideniz ve kayinpederinize bi sorarmisniz dinimizde kredi cekmenin ne hukme girdigini ayni sekilde kumar oynamanin ne oldugunu ne dicekler cok merak ettim !siz alin terinizle kazandigniz hellal paranizi sakin ama sakin kumar maslarinda heba etmyin .ayrica merak ettigim bir diger konu kaynananiz sohbet filan anlatiyomus Allah askina onu kim dinliyo.hersey sohebt anlatmakla olsaydi ohooooo neyse gercekden cok zor bir durum insan nedicegini bilemiyo
ewet dışarıdan müslümanız diy geçiniyolar içleri harabe...konu sahibi hala Allah katında suclu olmaktan bahsediyo kimsenin kumar borcunu ödemek zorunda değil....hem de maddi açıdan kötüyken....
bide çok ilginçtir kayınvaldemin babası sag kendi memleketlerinde evleri var yani kayınvaldem kayınbabamın bu kumar hastalığından rahatsız olmuş olsaydı bence çoktan ayrılmış olurdu bilen varsa die soruyorum yani dini açıdan kocası kumar oynayan bi kadın ona sabretmek zorundamıdır acaba
yani kayınvaldem açısından soruyorum
çünki kayınvaldemin bu işe çana tutuuğunu düşünüyorum
mesala ben bunu ögrendiğimde kayınbabama tavır aldım konuşmadım onunla elini bile öpmedim
kayınvaldem dedi ki Allah bile herkezi affediyorda sana ne oluyor gibi bişi ima etti yani ona tavır alınmadını bile istemio
bence buda kayınbabamı destekliycek bi tavır
öle diil mi
bide çok ilginçtir kayınvaldemin babası sag kendi memleketlerinde evleri var yani kayınvaldem kayınbabamın bu kumar hastalığından rahatsız olmuş olsaydı bence çoktan ayrılmış olurdu bilen varsa die soruyorum yani dini açıdan kocası kumar oynayan bi kadın ona sabretmek zorundamıdır acaba
yani kayınvaldem açısından soruyorum
çünki kayınvaldemin bu işe çana tutuuğunu düşünüyorum
mesala ben bunu ögrendiğimde kayınbabama tavır aldım konuşmadım onunla elini bile öpmedim
kayınvaldem dedi ki Allah bile herkezi affediyorda sana ne oluyor gibi bişi ima etti yani ona tavır alınmadını bile istemio
bence buda kayınbabamı destekliycek bi tavır
öle diil mi
evet yüzüne bakmiyorum elini öpmüyorum çünkü artk ona tahammül edemiyorum biyere giderken otobüs parasını gelininden isteyen bi adam Bana borç ödetirken mi utanacakMadem bu kadar dindar bir ailenin gelinisin güzelim, bilmiyor mu bu insanlar dinen kadının çalışması doğru değil.. Ve hatta namazını bile evde kılması tavsiye edilir.. Yani camiye bile gitmesi istenmiyor, kaldı ki kadınlı erkekli bir toplumun içinde saç baş açık çalışsın, para getirsin, kumar borcu ödesin..
Kumar oynamak neden büyük günah? Çünkü ya kendi çocuklarını aç bırakır kumar oynayan, ya da hile ile parasını elinden aldığı başkas insanların çocuklarını..
Şu durumda parası elinden alınan sen oluyorsun sevgili konu sahibi..
Bu kumardan en büyük zararı gören sen ve ileride doğuracağın yavruların..
K.validen kumar oynayan kocasına sabretmek zorunda mıdır, orası senin derdin değil bence..
Dinimiz anne babaya itaati emrediyor, haklısın. Ama "Allah'a isyan" söz konusu olmadığı müddetçe.. Kumar ise dinen Allah'a isyan sayılmakta, malumun..
Dolayısıyla yapman gereken şu: K.pederinin isteklerini yerine getirmeyecek ve o borca karışmayacaksın. Ama isyan da etmeyeceksin. İtaat başka, isyan başka.
Yani k.pederine hesap sormayacaksın, ters davranmayacaksın, eğer dinen yapman gerekeni soruyorsan.
Ha ama senin yaptığın tam tersi.. Elini öpmüyor, yüzüne bakmıyorsun. Ama kuzu kuzu borcunu ödüyorsun..
Eksik biliyorsun dinini, ya da şöyle diyelim, eşinin ailesi seni Allah ile aldatıyor..
Her şekilde yanlış yoldasın, Allah akıl fikir versin.
evet yüzüne bakmiyorum elini öpmüyorum çünkü artk ona tahammül edemiyorum biyere giderken otobüs parasını gelininden isteyen bi adam Bana borç ödetirken mi utanacak
tekrar söylüyorum ben ödemek istemiyorum ama eşimin adına çekilmiş kredi yani borç bize geliyo onlarda bi bahaneyle ödemiyolar işde
ben tabiki de aileme laf ettirmiyorum ama yine saygı çerçevesinde bu işi halletmeye çalışiyorum ama karşımda heran kavgaya hazır bi aile var benm yetişme tarzım böle diil birine bişi söylerken 2 kere düşünürüm onlar sa afedersin yaptıkları yüze bakan lardanHerşeyi kabullenmek zorundaymışsınız gibi bir tavır sergiliyorsunuz . . !!
Öncelikle kendinizi bir sorgulayın doğrumu yapıyorum yoksa yanlışmı!!
kayınvalidenizin size ve ailenze laf çarpmasına birşey dememeniz sizin aile büyüklerine saygılı olduğunuz anlamına mı geliyor . .Eee onlara saygısızlık etmemk için ailenize söylenen sözleri yutuyorrsunuz demekki . . kendinizi savunmayı öğrenin çalışan aklı başında bir insansınız . .Sizi kimsenin ezmesine izin vermeyin . .imaları karşısında ses çıkarmayan gelin demekki borcumuzu ödeyincede ağzını açmaz diye düşünüyorlardır emin olun. . Herşeye dur demenin vakti gelmişte geçiyor. .
Yuvanıza zarar geliyorsa 3.şahıslar tarafından ilişknizi tamamen kesmenizi öneririm .. Eşiniz ailesiyle elbette görüşebilir ama siz kimsenin hamalı olmamalısınız . . Ne alırsanız onu verin maddi manevi karşınzdaki kişilere..Yoksa değeriniz hiç ama hiç olmaz . . :82:
Allah yardımcın olsun cnm
Düğün yapmamak işine gelmemiş biz de bi cemmate mensubuz ama düğünlerimiz kadın erkek araya perde çekilerek ve sohbetli olur çalgı olmaz,bu bi bahane değil yani...
Ödemek zorunda değilsiniz kimsenin borcunu..eşinizi ikna edin bence....Allah yardımcınız olsun
Aynılarını yazacaktım hiç gerek kalmadı zaten ne söylesek boş gibi.Neden "Allah rızası için" borçların ısen ödüyorsun?
Elalemin kumar borcunu ödemekle Allahın rızasını mı kazanacağını sanıyorsun..
Allah sana akıl fikir vermiş, kullanmazsan suçlusun..
Eşin seni neden düşünmüyor, gerçi sen düşündüğünü iddia ediyorsun?
Seni düşünseydi eğer, krediyi kendisi üstlenir ve senin alınterinle öder miydi? Hem de söz konusu olan adi bir kumar borcu??
Nişanlıyken sana bir hediye alacak paraları yok, ama kumara dökecek servetleri de var, maşallah onu ödemek için kredi çekmeyi de biliyorlar..
İnsan kendi değerini kendi biçer canım benim..
Borcu üzerine alan madem eşin, çekecek cezasını. Kol kanat germe, destek olma. Hem evi geçindirsin, hem borcu ödesin. Gerekirse çık işten, kolay kolay demem bunu. Ama ya paranı kendi hesabında biriktir, ya işten çık. Çok ciddiyim. Aksi takdirde evlilik hayatın k.pederinin arkasını toplamakla geçer ve sızlanmaya hakkın olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?