Kayınbabam kumar oynuyormuş borçlarını bana ödetmeye çalışiyorlar

Sakın ödeme ne yapayım diye sormuşsunuz sizin adınıza kredi çekecek halleri yok sakın sakın böyle bir hata yapmayın ne kadar çirkin birşeyHer günahı biliyorda kumar pisliğini size atmaya utanmıyorlar mıÇok özür dilerim kaba oldu ama sinir bozucu birşey bu ödesin kendi

Kendini öyle bir çıkmaza sokmuşsun ki, gerçekten bir psikologun terapisine ve öncesinde sağlıklı düşünebilmek için bazı antidepresanlara ihtiyacın var..

Son düzenleme:

Eşim madem sseni çok seviyo babasını karşısına almıyomu baba gelın senın borcu odemesı yakısırmı dıye nasıl insafsızlık var ya benımde dugun olmadı canım onlarında ısıne geldı benımkı farklı bı nedendı kayınpederım vefat etmınstı 4 ay sonra nıkah oldu erteleyelım dedım sonucta bıkez yasıyo ınsan onuda ıstememıslerdı onlar ıcın yenı kıyafet bıle masraf cunku dugun salonu flan esımın ustundeydı maddı acıdan kımse yardım etmedı esını al karsına konus bence sen o aıleyle gorusmen bıle kabahat esının senı korumaması kabaht daha ne dıyım vıcdansızlar ettıklerını bulurlar

Son düzenleme:
oncelikle Allah yardimciniz olsun .o cok dindar kayinvalideniz ve kayinpederinize bi sorarmisniz dinimizde kredi cekmenin ne hukme girdigini ayni sekilde kumar oynamanin ne oldugunu ne dicekler cok merak ettim !siz alin terinizle kazandigniz hellal paranizi sakin ama sakin kumar maslarinda heba etmyin .ayrica merak ettigim bir diger konu kaynananiz sohbet filan anlatiyomus Allah askina onu kim dinliyo.hersey sohebt anlatmakla olsaydi ohooooo neyse gercekden cok zor bir durum insan nedicegini bilemiyo

ewet dışarıdan müslümanız diy geçiniyolar içleri harabe...konu sahibi hala Allah katında suclu olmaktan bahsediyo kimsenin kumar borcunu ödemek zorunda değil....hem de maddi açıdan kötüyken....

ewet dışarıdan müslümanız diy geçiniyolar içleri harabe...konu sahibi hala Allah katında suclu olmaktan bahsediyo kimsenin kumar borcunu ödemek zorunda değil....hem de maddi açıdan kötüyken....

hicde suclu filan olmaz bu yardim yada sevap degildir anne babanin her dedgini yapmak elbetteki gerekli dinizmide bu var hatta anne baba muslan degilse bile ama dine aykiri emirlerini yerine getirmemek gerekir boyle diyo dinimiz en sinirimi bozanda boyle insanlar guya disardan dindan ama icerden dedigniz gibi harabe sonrada baska insnlar bunlari gorunce isde dindarlik bolye diyolar gercek bu degil ama bilmiyolarki gercekden dindar olsa kumarla ne isi olur ki yani keisnlikle yardim etmesin paralarinin beraketi kacar kumar oynarken bana mi sordu ya hu?

bide çok ilginçtir kayınvaldemin babası sag kendi memleketlerinde evleri var yani kayınvaldem kayınbabamın bu kumar hastalığından rahatsız olmuş olsaydı bence çoktan ayrılmış olurdu bilen varsa die soruyorum yani dini açıdan kocası kumar oynayan bi kadın ona sabretmek zorundamıdır acaba
yani kayınvaldem açısından soruyorum
çünki kayınvaldemin bu işe çana tutuuğunu düşünüyorum
mesala ben bunu ögrendiğimde kayınbabama tavır aldım konuşmadım onunla elini bile öpmedim
kayınvaldem dedi ki Allah bile herkezi affediyorda sana ne oluyor gibi bişi ima etti yani ona tavır alınmadını bile istemio
bence buda kayınbabamı destekliycek bi tavır
öle diil mi

canım su anda ıcım baska dılım baska soyluyor sana
sen kımsenın borcunu helekı kumar borcunu odemek zorunda degılsın bu bırrr
ıkıncısı cık ısten sana mı guvenmısleer hay allahım
madem bu kadar allaha ınanclı bırıler hangı kıtapta yazıyor kumar oynayın dıyee

evet anne baba onemlı ama
sen ne ıcın kendını feda edeceksın
ısı olsa batsa ıflas etse kuru ekmege muhtac olsa anlarım oderım borcunu
ama kumar parasını asla odemem canım senın yerınde olsam

zaten o para haramdır sende bılırsın
yazık ya

bu kadarda olmaz yanı
esınede soyle odeyemem borcunu de

mıllete bak ya amma uyanıklarmıs
kıza ne dugun yap ne bı seker al
ama kumara gelınce para bolll

ohh ne ala memleket yanı
sınır oldum sınır yaaa....

yani canim bildigim kadriyla soyleyim evet kayinvaliden kayin pederine tavir koymaliydi dini aciyi gecdim ne dmek benim esim evimizin rizkini tutup kumarda yicek oyle birsy olmaz tavir koyari m konusmam hakkimi helal etmem derim ben elaleme sohbet anlatiyorum itibarimi 2 paralik ediyosun derim cocuklarima kotu ornek oluyosun derim derim de derim yani.tamam Allah herseyi affediyo ama Allah nasilsa affeder diyede ustuste ustustede hatalar hatayi gecdim hepimiz insaniz hatasiz kul olmaz ama harama da bu kadar gidilmez.ayrica Allah bana kul hakkiyla gelmeyinde diyor bunlar sizin hakkiniza giriyo bu nasil dindarlikmis ben anlamim

Çık işten ne halleri varsa görsünler.Eşin paramız yok verin kredi taksitlerini desin.
Kayınpederine verecek paranız kalmasın,o adam ne hali varsa görsün.

Ben böle bişey için alınterimi kayınpedere vereceğime kuru ekmek yerim kafam ve vicdanım rahat eder.

Sen çalıştığın sürece o borcu sen ödeyeceksin canım

Allah aşkına yaşanılan her şeyi dini açıdan düşünmeyi bırakın artık yaa. Kumar bu adı üstünde KUMAR: Bunun dini imanı mı olur. Kumar kadar ahlaksızca bir para kazanma şekli var mıdır başka. Ve bu ahlaksızlığı sırf dinimiz babaya hörmet edin diyor diye nasl hoş görürler. Ben öyle dini kabul etmem o zaman. Onlar hırsızlıklarını (kusura bakmayın hırsızlık diyorum. Çünkü başkalarının çoluğun çocuğun hakkı gaspediliyor) kapatmak için tarikattan dinden bahsediyorlar. Onların Allaha inandıklarını bile zannetmem bu kadar büyük konuşuyorum. Allaha inanan Müslümanım diyen birisi bir başkasına zulm etmez ve haram para yemez. Eğer yapıyorsa iki rekat namaz kılıp dua edince müslüman olunmuyor. Allah affeder diyip ne güzel de bulmuşlar işin kolayını. Kusura bakmayın ama size çok kızdım. Hastalık olur mecburi durumlar olur iyi niyet olur bırak paranı gerekirse canını verirsin. Ama böyle kötü zihniyet için parayı bırak saçımın telini kıpırdatmam.

Madem bu kadar dindar bir ailenin gelinisin güzelim, bilmiyor mu bu insanlar dinen kadının çalışması doğru değil.. Ve hatta namazını bile evde kılması tavsiye edilir.. Yani camiye bile gitmesi istenmiyor, kaldı ki kadınlı erkekli bir toplumun içinde saç baş açık çalışsın, para getirsin, kumar borcu ödesin..

Kumar oynamak neden büyük günah? Çünkü ya kendi çocuklarını aç bırakır kumar oynayan, ya da hile ile parasını elinden aldığı başkas insanların çocuklarını..

Şu durumda parası elinden alınan sen oluyorsun sevgili konu sahibi..
Bu kumardan en büyük zararı gören sen ve ileride doğuracağın yavruların..

K.validen kumar oynayan kocasına sabretmek zorunda mıdır, orası senin derdin değil bence..
Dinimiz anne babaya itaati emrediyor, haklısın. Ama "Allah'a isyan" söz konusu olmadığı müddetçe.. Kumar ise dinen Allah'a isyan sayılmakta, malumun..

Dolayısıyla yapman gereken şu: K.pederinin isteklerini yerine getirmeyecek ve o borca karışmayacaksın. Ama isyan da etmeyeceksin. İtaat başka, isyan başka.
Yani k.pederine hesap sormayacaksın, ters davranmayacaksın, eğer dinen yapman gerekeni soruyorsan.

Ha ama senin yaptığın tam tersi.. Elini öpmüyor, yüzüne bakmıyorsun. Ama kuzu kuzu borcunu ödüyorsun..

Eksik biliyorsun dinini, ya da şöyle diyelim, eşinin ailesi seni Allah ile aldatıyor..

Her şekilde yanlış yoldasın, Allah akıl fikir versin.

Son düzenleme:
evet yüzüne bakmiyorum elini öpmüyorum çünkü artk ona tahammül edemiyorum biyere giderken otobüs parasını gelininden isteyen bi adam Bana borç ödetirken mi utanacak
tekrar söylüyorum ben ödemek istemiyorum ama eşimin adına çekilmiş kredi yani borç bize geliyo onlarda bi bahaneyle ödemiyolar işde

Borç eşimin üstüne, mecburum diyorsun..
Otobüs bileti de mi eşinin üstüne arkadaşım?
Verme?
Sabrının sonu yok mu, bir limitin, bir sınırın?

Son düzenleme:
Herşeyi kabullenmek zorundaymışsınız gibi bir tavır sergiliyorsunuz . . !!
Öncelikle kendinizi bir sorgulayın doğrumu yapıyorum yoksa yanlışmı!!
kayınvalidenizin size ve ailenze laf çarpmasına birşey dememeniz sizin aile büyüklerine saygılı olduğunuz anlamına mı geliyor . .Eee onlara saygısızlık etmemk için ailenize söylenen sözleri yutuyorrsunuz demekki . . kendinizi savunmayı öğrenin çalışan aklı başında bir insansınız . .Sizi kimsenin ezmesine izin vermeyin . .imaları karşısında ses çıkarmayan gelin demekki borcumuzu ödeyincede ağzını açmaz diye düşünüyorlardır emin olun. . Herşeye dur demenin vakti gelmişte geçiyor. .
Yuvanıza zarar geliyorsa 3.şahıslar tarafından ilişknizi tamamen kesmenizi öneririm .. Eşiniz ailesiyle elbette görüşebilir ama siz kimsenin hamalı olmamalısınız . . Ne alırsanız onu verin maddi manevi karşınzdaki kişilere..Yoksa değeriniz hiç ama hiç olmaz . . :82:

ben tabiki de aileme laf ettirmiyorum ama yine saygı çerçevesinde bu işi halletmeye çalışiyorum ama karşımda heran kavgaya hazır bi aile var benm yetişme tarzım böle diil birine bişi söylerken 2 kere düşünürüm onlar sa afedersin yaptıkları yüze bakan lardan
bu lafım sana diil genel bişi söylemek istiyorum 'davul bile dengine sözü çok doğruymuş
Ve bişi daha ben ne kadar az önemsediysem kendimi onlarda bu kadar tepeme bindiler

Inanamiyorum bide allah rizasi icin öderim diyosunuz.
Kumar oynamasa bile baska bisey icin bile üzernize kredi cekmek isteseler bile yapmayin derimm. Ben olsam yapmazdim buyuk konusuyorum cunku boyle bi sacmalik olamaz.

Kusura bakmayin belki kizacaksin ama bu benim dusuncem her imam hatip okuyan kapali peceli olan namuslu ve durust olmuyor ne yazikki.
Goruyoruz arab ulkelerinde muslmaniz diye geciniyorlar ama yapmadiklari pislik yok ayrica savasda onlardan cikiyo
Maalesef.
Ben insani insanliginla olcelerim muslman olms hirstyan olms hic farketmez
Ailen seni sirf hocalar diye vermesi cok cahilce bi davranis kusura bakma.

Son düzenleme:

Aynılarını yazacaktım hiç gerek kalmadı zaten ne söylesek boş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…