Kayınbabam Neden Böyle Yapıyor?

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Öncelikle merhaba kızlar...
Bu sefer de kayınbabamdan dertliyim daha önce böyle birşey olmamasına rağmen...
Konuyu özetleyeyim hemen...

Cumartesi günü eşimin izni ve isteği dahilinde köyde bulunan dedemleri ziyarete gittim ve dün akşam döndüm. Köyle aramızda 1.5 saatlik bir mesafe var neyse.
Kayınbabam nedense dedemleri ziyarete gitmemi istemiyor. (Eltim sadece 15 dakikalık bir mesafede oturan babasının evine gidip 1 hafta kalınca sorun olmuyor ama.) Gittiğimde bana para vermeleri gerektiğini düşünüyor. Ne alaka bilemiyorum...
Neyse dün akşam eve geldim. 10 dakikaya kalmadan kayınbabam aradı. (Yoldayken ve köydeyken de aramıştı moralim bozulmasın diye açmayıp telefonumu kapatmıştım) Eşimin yanında olduğum için mecburen konuştum.
ışte bana diyor ki, gittin de ne oldu? Eşini iki gün yalnız bırakmana değdi mi? Sana erzak verdiler mi para verdiler mi? Bilmem ne.
Bu tavrı bir türlü anlayamadım...
Ben de bana bakmak zorunda olan ailem değil eşim dedim. Yüzsüz yüzsüz para mı isteyeceğim ailemden dedim. Ben bir çıkar için değil dedemi ziyaret için gittim dedim. Çok şükür eşim çalışıyor kimseye muhtaç değiliz (maşallah).

Arkadaşlar kayınbabam neden böyle yapıyor anlayamıyorum. Evli bi kadına neden ailesi bakmak zorunda olsun? Çok şükür eşim de çalışıyor. Kayınbabam neden ailemin bana bakmak zorunda olduğunu düşünüyor? Normal bir düşünce mi bu?

Bu sefer söylediklerinin cevabını verdim ama yine de kendimi kötü hissediyorum.
ışte sana para verdiler mi bilmem ne diye sorunca sanki kendimi bir çıkar için dedemlere gitmiş gibi hissettim. Halbuki ziyaretten ve beraber güzel vakit geçirmekten başka hiçbir amacım yoktu. Para ya da herhangi birşey verseydiler de almazdım. Çünkü ihtiyacım yok, çünkü gururuma yediremem...

Moralim bozuldu bu konuya. Sizlerin de fikrini almak istedim...
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Eşin birşey söylemedimi babasına?

kayınpeder babacın bence çok saçma konuşmuş derdi dedikodu falan herhalde

canım maalesef bazı erkekleirn aileleri böyle oluyor
bizleri oğlullarının parasını çarçur ettiğimizi gereksiz harcadığımızı sanıp
bu yüzden bizim masraflarımızı ailelerimizin karşılaması gerektiğini düşünüyorlar.

benim kayınvalidemde öyle mesela benim annem babam geldiğinde yemek yapmış oluyorum mesela kendiside tesadüf geliyor,hemen ne yemek yaptığıma ne ikram ettiğime bakar sanki ben kendi aileme para yediriyorum,oğlum çalışıyorum buda bak kimlere para yediriyor gibi düşünüyor.
halbuki evime gelen herkese aynı ikramları sunarım..
ama kalpleri fesat olan kişilerde ne yazıkki bu var ..

senin kayınpederde buna benzermiş..ne yani oğulları seni geçindirmeyecekse niye evlenmiş,senin ailen seni beslemeye mecburmu,deden niye sana para versin..

hani durumunuz kötü olur,yardımcı olmaya çalışırlar neyse ama durup dururken eşin çalışıyormuş anladığım kadarıylada bir maddi sıkıntınız yok eee o halde
bence takmamaya çalış kayınpederini.

aaaa ona noluyor ayol. Ailenin yanına gidersin, gitmezsin, ona nebenneyaptımki

cevabını vermen iyi olmuş. Aslında pek gelinlerin tarafında değilimdir genel olarak ama böylesine tavırlarda insanı çileden çıkarır. Doğruya doğrulmaz:

merhaba canım öncelikle bu konuda kayın pederin yüzde yüz haksız. Çünkü bir erkek evlendiği hanıma bakmak zorundadır. Ancak bir şey dikkatimi çekti. Profilinde öğrenci yazıyor. Gerçekten öğrenci isen benim oğlum elin kızını niye okutuyor gibi bir düşünceye kapılıp, ondan dolayı senin ailenden maddi destek almanı istiyor olabilir diye düşünüyorum. Ama böyle bir düşüncesi var ise bile bu düşüncede çok mantıksız.

Aman cnm takmana değmez.Eşin dururken kayınbabana laf düşer mi...
Hele ailen sonuçta istediğin zaman gidersin.Hayatta bazen bazı şeylere gülüp geçmek gerekiyo...

gulisk eşim birşey demedi çünkü kayınbabam ona değil bana söylüyor. Amacını anlamış değilim...

meryemmeryem kesinlikle öyle. Sanki oğulları bize değil başkasına bakmak zorunda. Eşim onlara para verse mutlu olurlar. Bunların kendi ihtiyacı var demezler... Ailem neden bana bakmak zorunda olsun?

Saruboceq kendisine de söyledim ama çok sabit fikirli...

Son düzenleme:
kuzum ben de anlamış değilim. Gitmeme karışıyor gelmeme karışıyor. Bana para vermek zorundaymışlar güya bide...

BarbunyaPilaki evet öğrenciyim. ama benim okumamı da kayınbabam kendisi istedi şimdi öyle düşünmesi de neyin nesi hç anlamıyorum...

MeDuSa kesinlikle öyle ama insanın da bi sabır sınırı oluyor...

Ha bir de şöyle bir durum var...
Eşime dedemlere gideceğim dediğimde anneme sor dedi. Daha neler!! :1shok:
Ben de kayınvalidemi aradım işte dedemlere gidebilir miyim demedim tabi. Kızgın bi şekilde yarın dedemlere gidiyorum haberiniz olsun dedim.
O da gt tabi selam söyle falan dedi...
Kayınbabam da arayınca kayınvaliden kalbin kırılmasın diye git demiş neden gidiyorsun değdi mi diyor :1shok:

Son düzenleme:
canım gereken cevabı vermısını hıc kafaya takacak nbıye boyle yapıyorlar dıyecek bısey yok.

bazen ınsanlar o kadar anlamsız seyler yapıyorlarkı kendılerı bıle neyı neden yaptıgını bılmıyorlar. senın kayınbabandada aynı sey var. neden boyle soyleuyorsun desen mantıklı bır acıklama bıle yapamaz.
sen dıyecegını demıssın,istedıgındede gıtmıssın hıc kafanı takmadan salla gıtsın. esın eger aılesıne canak tutup senı kısıtlamıyorsa hıc sorun etme derım

aaaaa bak sımdı olmadı esın tovbe estagfurullah herseyı annesıne sorarakmı yapıyor. kusura bakma canım sınırlendım ama . tavrını koy esınede. o zaman oda annesıyle konussacagı ve gıdecegı zaman senın anneden ızın alsın dıgıl ama yasakkelime

iki şık var canım 1* senin eşin ileri geri konuşuyor senin ailen hakkında ama sana

yansıtmıyor birde erkek kısmı hep kız tarafından para gözetler bazı beyler hava atar kaynanam bana bakıyor diye

2*kayınbaban zaten sizin aileyi sevmiyor birde kıskanıyor olduğu gibi sana yansıtıyor​

diablo ben de öyle dedim. Ben 26 saatlik mesafede oturan annenden izin almak zorundaysam bundan sonra sen de annenin yanına giderken dedemden izin alacasın dedim. Ne bu böyle ya...

ema1 2. şık doğru kesinlikle. Onlara bi garezi var nedense...

eee arkadaşım eşim sana annemden izin al diyorsa, diyebiliyorsa
kayinpederinde bal gibi karışır işte
niye gittin değdimi felan der yani
sen öncelikle eşinlen olan sorununu hallet, ne münasebet biyere giderken onun annesi ve babasındanmi izin alacaksın? eşinden bile izin almak zorunda değilsin haber verirsin olur biter
ben en son 17 yaşımdayken annem ve babamdan biyere gidiceğim zaman izin almıştım
ondan sonra biyere gideceğim zaman haber verirdim merak etmesinler diye izin almakta neymiş
annem ve babamdan izin almazken kaldıkı kayınvaldem ve kayinpederim

Gece de senin yanına yanaşınca annenden izin aldın mı diye sorsana???
Ne münasebet yaa.. KArı koca birbirlerinin nereye gideceğini bilirler diğer aile bireylerine laf düşmez.. ne demek annemden izin al... Neden annesinden izin alıyomuşsun....
Kusura bakma ama eşin daha koca olma sorumluluğuna sahip değil....
Kayınpderin sana böyle söleyince einin tepkisi ne oldu?? Eşine söylemedin mi baban bana böyle böyle diyor diye...

bencede ;eşleri izin almaya alıştırmayacaksın..ben hiç eşime şuraya gidebilir miyim demem,
ben bugün annemlere gidicem derim tamam
hergün annemlere gitsem eşim bişey demez,hiçbir konudada ailesine danışmaz,onlarda bişey diyemez bize..haa bakışlarıyla sevmedikleri durumlar olursa bunu belli ederler ama bir laf diyemezler bilirler eşimin cevap vereceğini.
benim eşimmi çok anlayışlı yoksa onu ben mi böyle alıştırdım bilemiyorum.
herşey eşlerde bitiyor bazen

maddiyatçı adam.sinir oluyorum böyle insanlara.
boşve üzülme canım ama cevabın hazır olsun.ben yaşlılardan para erzak vs bişey almam,onları ziyaret ederim.aynı şey senin için de geçerli.yaşlılığını bir düşün. de.lmaz:

canım seni üzmek istemiyorum ama bir düşündüm şimdi eşim bana herhangi bir konuda annemden izin al derse bilmiyorum ne yaparım düşünemiyorum,eşimi çiğ çiğ yerim sanırım
ne demek yaa

bide ben nedense bu erzak verdimi para verdimi gibi laflarında eşinlne ilgili olabileceğini düşündüm
yani mesela eşin onlarlan konuşurken işte niye gitiyse sanki paramı verecekler gibi bişey demiş olabilir
bilemiyorum yani annemden izin al diyebildiğine göre böyle bişeyde olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…