Kayınbabam Neden Böyle Yapıyor?

şöyle de düşünüyor olabilirler bir de onların tarafından bakalım;gittiğin yer köy
orda kış için birşeyler kurutma,konserve yapma,salça yapma,turşu yapma imkanları falan daha fazladır.senin dednler çok yakınlarındır ve bu yaptıklarından sana da verebilirler bu çok doğal hatta yapılması gereken birşeydir. ayda yılda bir ziyaretlerine gidiyorsan sen de eli boş gitmiyorsundur sanırım sen hediye bile götürürken onların senin evine dönerken hiçbirşey koymamaları çantana tuhaf geliyor olabilir
ben beklerim şahsen köyde taze taze yapılmış şeylerden bana tadımlık verilsin,bahçe varsa meyvelerinden verilsin bana vermeyip başka torunlarına verdiklerini biliyorsam da daha çok üzülürüm
belki böyle bir nedenle kızıyor olabilirler
tabii bu senin oraya gitmene karışmalarını gerektirmez büyüklerindir ziyaret edeceksin de
ama imkanları var da yapmıyorlarsa şahsen önce ben bozulurum
bunun ihtiyacı olmakla falan alakası yok
bilmem anlatabildim mi?

Canım demek istediğini tam anlamıyla anladım...
Ben de şöyle açıklayayım. Elim boş gidiyorum ne yalan söyleyeyim. Götürsem de çok ufak tefek şeyler götürebiliyorum...
Bu dediklerini onlar zaten veriyor. Babaannem kendi yaptığı tarhana, salça, pekmez ve reçellerden bir sürü verdi. Bunun dışında bahçeden meyve sebze veriyor. Kuruttuğu veya dondurduğu gıdalardan veriyor.
Torunları arasında sadece ben evli olduğum için bu ayrıcalık benim için yani opuyorumnanaktan
Ama kayınbabamın bahsettiği şeyler bunlar değil. Güya beni bi markete götürüp bana erzak almalıymışlar. Üstüne bir de bana para vermeliymişler...
Bunu yapmak zorunda değiller ki...

Son düzenleme:
hımm anladım
tabii buna mecbur değiller
sizin durumunuz çok kötü,onların ki de çok iyi olsa beklenti belki yapabilirler ama zaten herkes kendi yağıyla kavrulurken bu beklenti saçma
eşine hiç sordun mu peki sebebini?
mutlaka kendi aralarında konuşmuşlardır bu konuyu

O zaman beklemeleri normal olurdu ama yine de bunu bu şekilde dile getirmek hiç hoş değil...
Ne demek gittin de ne oldu? Gittim de yaşlı insanları sevindirdim. Bu da önemli birşey değil mi?
Henüz konuşmadım ama konuşucam inşallah...

canım cok ıyı nıyetlı bıseyler yamıssın ama kayınpederın soyleme tarzı cok ters. Para verdılermı sana ,gıttınde ıyımı oldu kelımelerı kesınlıkle ıyı dusunceyı sılen seyler.
Senın dedıgınde olabılırdı ama tavır almaları,yolda defalrca aramaları,esının anneme sor demesı bunları curutuyor .

diablo kesinlikle katılıyorum. Daha gittim otobüsten indiğim gibi aradı. Orada defalarca aradı. Yolda telefonum hiç susmayacaktı ki kapattım. Ne bu terbiyesizlik anlamadım. Ayıp yani...

berrakada hayatta tek kuruş vermez canım... Söylediğine de pişman eder. Asla söylenmez yani...

kayınbabanı hiç kafana takma eşin sana bakmaya mecbur ama bazı aileler çocuklarının parasını almaya alışık olduklarından evlendiklerinde yine kendilerine vermeye devam etmeyince kötü davranıyorlar.Kimisi de oğlunu gelininden kıskanır.bence hiç takma kafana ailenle irtibatı koparttığında yalnız kalırsın sürekli üstüne gelirler sahipsiz diye.

ezdirmeyin kendinizi ay ben okurken çıldırdım kim oluyo ki adama bak saygısız! çok biliyosan sana geldiğimizde sen de para ver oğluna diyin bu ne saçmalıktır. eşinizin de ayrı maaşallahı var yani annemden izin al ne demek! sabrınızdan dolayı tebrik ederimalkisalkisalkis ama ben sizin yerinizde olsam çoktanklava:

Boşver takma kafana..
benim kaynanamda kardeşlerim bi kaç günlüğüne bana geldiler..Kadın sabah kalktı gece gitti benim evimden..ne yemek yapıyorum ne yediriyorum diye..4 gün benim evimde yemek yedi..kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği...sırf kardeşlerime ne yediriyorum diye

Yakında ben de öyle yapıcam gibi duruyor canım...

Aaa ne ayıp şey...
Sanki ona da aynısını ikram etmemişsin gibi...

Aaa ne ayıp şey...
Sanki ona da aynısını ikram etmemişsin gibi...

aman canım benim vallahi biz bu kaynana kayınbabayı çekecez aman ne yapalım derken onlar bizi sinirlere boğup günümüzü beter ediyorlar bazen..
inanki bazen fıttırıyorum diyorumki içimden saygısı batsın onlar beni kıracaklarını niye düşünmüyorlar bende düşünmeyecem kırılırlarsa kırılsınlar diyorum ama zor tutuyorum kendimi ,vallahi ezdirmeyelim kendimizi ne bu böyle yaa bizim ailelerimiz onların oğullarına böylemi yapıyor..

o zaman ona de ki: babacım, siz de para vermiyosunuz, size de gelmiyim ozaman...
tööbe yaaaa..
of bak delirdim yineeee..

hele böyle şeylere hiç dayanamıyorum sinir oluyorum bak küçükbişey anlatayım

doğum yaptım bizim burda misafirlere kaynar denilen bir içecek ve tatlı ikramı yapılır..
eşim bir sürü tatlı almış,gelen giden çok oluyor.
neyse ablam geldi eşiyle,onlara kaynar ikram ettik,
bekar ablamda var o tatlı hazırlayacaktı mutfakta kayınvalidem ablama dur tatlıyı verme demiş
ablamda diyorki; bende kendisi bişey hazırlayack sandım dedi..
sonra baktım evli ablamgil kalktılar tatlı verilmedi yani..
sonra kaynanamın kardeşleri geldii..kaynanam bir baktım tatlı hazırlıyor
eşimi çağırdım durumu anlattım bak böyle böyle oldu dedi..

eşim ne yaptı biliyormusun ; gitti o tatlıları aldı hepsini anasının yanında çöpe attı..
ben bu tatlıları misafirlerim için aldım,ne bu birine vermeyip diğerine vermek ne demek dedi..ya karışma ikrama hizmete otur yada adam gibi hizmette yardımcı ol dedi..
kaynanam bişey diyemedi..utanmaz terbiyesiz ayy off ağzım açıldı yazdım gene
kaydirigubbakcemile3

meryemmeryem sonuçta herkesin bir sabır sınırı var bir gün bir patlayacam onlar bile tanıyamayacak beni...

nursevde öyle demeliyim bence de...

valla ben ilk mesajına iyi de kayınpeder uzaktan nerden biliyor onun gittiğini diye düşünüyordum ki iş anlaşıldı

canım kocanla konuşman lazım elbette ki izin almıyorsun ama annemden izin al demesi bile ters sen de o yüzden gidiyorum demek zorudna kalmışsın sizin evde olan her şeyi bilmek zorunda değiller ki

benim ailem de şehir dışında ben her bayram giderim yanlarına ya da tatile ama hiçbir zaman sorulmadıkça söylemem eşim de öyle hatta bir kere ne zaman gelecek diyen görümceme kafasına esince demişti o derece yani siz ailesiniz eşinden başkasının her şeyi bilmesine gerek yok

Bence de hiç gerek yok ama eşim işte...
Büyük bir kavga yaşanıcak çok yakın bir zamanda malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…