- Konu Sahibi astalavista12
-
öyle demesinin sebebi babası bütün kardeşleriyle küs ağzında küfür eksik olmayan birisi anlatılmaya kalkılsa daha neler neler etrafta hiç kimse sewmez kaynanamda der benm kocam aksi adam diye
ben kayinpederinizin iyi niyetle bunu söyledigini düsünmüyorum. eger kapali olsaydiniz bu seferde baska birsey söylerdi kesin...
aciklik ya da kapalilik bireysel tercihtir, kimseye laf düsmez... bunu onlara net bir sekilde belirtin..
Kapanma mevzusu haricinde,küfür mevzusu da dikkate değer.
Küfürlü-hakaretli konuşulan bir aile...Babaya densiz,terbiyesiz diyen bir evlat.
Baba,anneye de küfür ediyordur korkarım.Fena bir rol model...
Acele etmemeni,daha iyi tanımaya çalışmanı ve örtünme konusunu evlenmeden önce netleştirmeni öneririm.
Din hashas bir konu, böyle ulu orta, toplum içinde iğneleyerek, ima etmesi hoş değil. Ben sana hak veriyorum canım. Senin kapanmanı isteyebilirler, bunu sana söyleyebilirler. Bunda kötü bir şey yok. Burada yanlış olan toplum içinde, azarlar gibi konuşması, ima etmesi. Misal ki senle yalnız kaldıklarında bunu sana güzel bir ifade ile dile getirseydi seninde böyle zoruna gitmezdi. Gerisi sana kalırdı, içinde varsa kapanırdın, yoksa kapanmazdın.
Ben açık bir bayanım, bu tarz şeylerin zorla yada kinaye laflarla insanlara dayatmasına kızıyorum. İçten gelmeli, belki günün birinde onların lafına gerek kalmadan sen kapanacaksın, yanlış olan söylediğim gibi, kırıcı ve imalı konuşmak. Peygamber efendimiz hiç öylemi yapmış. Müslümanlığı öğretirken, insanlara tavri mükemmelmişti..
Ne kadar densizmiş gerçekten.. Böyle insanlar insanı dinden soğutur, İstemiyorsan kesinlikle yapma, zorla kapatılıp sonra isyanla dayanamayıp açılanları çok duydum ve gördüm, bu gönül işi içinden gelmiyorsa zorla yapılacak bir şey değil.. Nişanlına söyle istemediğini kayınvalidene de, ben kapanmayacağım beni böyle kabul edin de, sonuçta senin günahı da sevabı da Allah bilir senin Allahla aranda olan bir şey bu, kimse karışamaz. Daha çok çok küçüksün, tavrını koy ki seni ezemesinler, Allah mesut bahtiyar etsin canım kendini üzme..
siz bir yönden şanslısınız çünkü benim sevdiğim adam benim kapanmamı istemişti kapanmazsan ayrılırız demişti ve o beni değil, ben onu bıraktım. nişanlınız size sahip çıkmış ancak babasına öyle sözler söylemesi hoş değil tabii ki. siz kayınpederinize birşey söylemeyin olanları unutun her söyleneni duymayın. eğer başlangıçta büyüklere dik giderseniz sonra evlilik hayatında aile tarafından pek huzur bulamazsınız. ama böyle davranmaya devam ederse nazik bir dille onu uyarın. bence iyi niyetle söylemiş bunu size ama tabii kenara çekip söylese daha iyi olurdu.
herkes şaşırdı ben gece boyu ağladım bu sorun şimdi var ise evlendikten sonra da ortaya çıkacaktır. ayrıca sadece benm ailem onun ailesi yoktu herkes vardı komşular akrabalar siz hiç toplum içinde resil olmAdınız yerin dibine girmediniz sanırım. sizden isteğim kararsızım nişanlım bu konuyu açsın mı düğün üstü ailesine yoksa sölemesin mi söylese kayınbabama dicek ki hemen yumurtlamış bizim gelin Ayrıca kaynanamda sürekli kapan der bana. ben kapanmak istemezmiyim ama hem üniv okuyorum hemde içimden gelmiyor keşke içimden gelsede kapansam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?