Kayınbabamın yaptığı

ben kayinpederinizin iyi niyetle bunu söyledigini düsünmüyorum. eger kapali olsaydiniz bu seferde baska birsey söylerdi kesin...

aciklik ya da kapalilik bireysel tercihtir, kimseye laf düsmez... bunu onlara net bir sekilde belirtin..

öyle demesinin sebebi babası bütün kardeşleriyle küs ağzında küfür eksik olmayan birisi anlatılmaya kalkılsa daha neler neler etrafta hiç kimse sewmez kaynanamda der benm kocam aksi adam diye

Kapanma mevzusu haricinde,küfür mevzusu da dikkate değer.
Küfürlü-hakaretli konuşulan bir aile...Babaya densiz,terbiyesiz diyen bir evlat.
Baba,anneye de küfür ediyordur korkarım.Fena bir rol model...
Acele etmemeni,daha iyi tanımaya çalışmanı ve örtünme konusunu evlenmeden önce netleştirmeni öneririm.

kayınbabama belirtemiyorum çünkü adamla oturup konuşamazsın ama kaynanamla konuşurum ona söylerim herşeyi o da tamam der ama toplum içinde ya da çarşıda gezerken kapalı birisi görsün aaa ne kadar güzel nasıl yakışmış Allah senn içine de versin der kızmam bende kaynanama konuşmasıyla kalcak çünkü 4 temmuzda nikahım var ama sanırım nikahtan önce bu konuyu konuşmam lazım

kendi kızları da var görümcem daha ilk okul 4 e gidiyor bana abla ben kapancakmışım büyüyünce annem öyle diyo ama ben kapanmak istemiyom der bakalım kendi kızı karşı çıkınca neler olcak yine istemem kimsenin huzurunun bozulmasını

Din hashas bir konu, böyle ulu orta, toplum içinde iğneleyerek, ima etmesi hoş değil. Ben sana hak veriyorum canım. Senin kapanmanı isteyebilirler, bunu sana söyleyebilirler. Bunda kötü bir şey yok. Burada yanlış olan toplum içinde, azarlar gibi konuşması, ima etmesi. Misal ki senle yalnız kaldıklarında bunu sana güzel bir ifade ile dile getirseydi seninde böyle zoruna gitmezdi. Gerisi sana kalırdı, içinde varsa kapanırdın, yoksa kapanmazdın.
Ben açık bir bayanım, bu tarz şeylerin zorla yada kinaye laflarla insanlara dayatmasına kızıyorum. İçten gelmeli, belki günün birinde onların lafına gerek kalmadan sen kapanacaksın, yanlış olan söylediğim gibi, kırıcı ve imalı konuşmak. Peygamber efendimiz hiç öylemi yapmış. Müslümanlığı öğretirken, insanlara tavri mükemmelmişti..

yok kaynanama küfretmez Allah var duymadım nişanlıma bende kızarım her zaman kavga eder babasıyla hep öyle deme o senin baban iyi de olsa kötü de olsa baban diye ben sakinleştiririm. örtünme konusunu kesinlikle netleştircem zaten en yakın zamanda gidip düzgün bir dille konuşucam

"Dinde Zorlama Yoktur" lafından bihaber olan kayınbabana "he" de geç...Oğlu kabul ettikten sonra onun ne haddine..Boşyere üzülme nişanlın sana hak vermiş, umarım ilerde üzerinde baskı kurmaz.

canım çok sağ ol zaten onların evine gittiğimde de söyler aynı şeyleri ama hiç kızmamıştım biz bizeydik sonuçta hemde bu kadar iğneleyici konuşmamıştı. birde açığım ama helali haramı dinimi imanımı bilen bi insanım hani yanlış anlaşılmasın hiç bi zaman

Ne kadar densizmiş gerçekten.. Böyle insanlar insanı dinden soğutur, İstemiyorsan kesinlikle yapma, zorla kapatılıp sonra isyanla dayanamayıp açılanları çok duydum ve gördüm, bu gönül işi içinden gelmiyorsa zorla yapılacak bir şey değil.. Nişanlına söyle istemediğini kayınvalidene de, ben kapanmayacağım beni böyle kabul edin de, sonuçta senin günahı da sevabı da Allah bilir senin Allahla aranda olan bir şey bu, kimse karışamaz. Daha çok çok küçüksün, tavrını koy ki seni ezemesinler, Allah mesut bahtiyar etsin canım kendini üzme..

Babasina 'densiz, terbiyesiz' diyen bir adamla nisanlisin.
Bence bu cok daha onemli.
Herkes herseyi soyleyebilir. Onemli olan asil adamin ne dedigi-soylemleri.
Smdiden mutluluklar...

çok sağ ol canım Allah'tan nişanlım yanımda o da yanımda olmasydı çoktan atılmıştı bu nişan zaten annemde öle diyo bende artık tavrımı koyucam başka türlü huzur olmuyo çünkü

çok kırıcı bi konuşma olmuş seni anlayabiliyırum ama dicek bişe bulamadım ne diyebilirimki ayıp etmiş amca bey

siz bir yönden şanslısınız çünkü benim sevdiğim adam benim kapanmamı istemişti kapanmazsan ayrılırız demişti ve o beni değil, ben onu bıraktım. nişanlınız size sahip çıkmış ancak babasına öyle sözler söylemesi hoş değil tabii ki. siz kayınpederinize birşey söylemeyin olanları unutun her söyleneni duymayın. eğer başlangıçta büyüklere dik giderseniz sonra evlilik hayatında aile tarafından pek huzur bulamazsınız. ama böyle davranmaya devam ederse nazik bir dille onu uyarın. bence iyi niyetle söylemiş bunu size ama tabii kenara çekip söylese daha iyi olurdu.

çok üzüldüm canım demekki senin için hayırlısı böyleymiş. dediğin gibi yapcam canım kaynanamla konuşurum sadece

böyle densiz insanlar yüzünden insanın kapanacağı varsada kapanmaz zaten
bende kapalıyım ama bunu o istiyo bu istiyosa diye yapmadım
gönül ister kapanmanı ama bunu hazır olmadıgın zaman onlar istedi diye sakın yapma canım ağırlığını koy
şimdi kapansan bile hazır olmadığın için açılma ihtimalin çok yüksek
bu ki hepsinden günah..herkesin şahsi fikri..kendisi karar vermesi gerek..
o kim hem ya sana kendi ailen bişey demezken..

canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı.. benım kayınpederımınde dılının ayarı hıc yok bende suan sozluyum. daha kendı cocukları bıle cozememıs babalarını... ınsanın canını ne kadar yaktıgını bılırım hele bıde kendı aılen senı el ustunde tutuyosa....benım babam modern goruslu bı adamdır öle kolay kolay herseyıme karısmaz kayınpederımde tam tersıne herseye burnunu sokar.sozlum askerdeyken bıgun onlara gıtmıstım kayınpederım sız cok gezıyosunuz ben olsam kızıma ızın vermezdım gıbı konustu hıc cevap vermedım sonra bıgun aynısını babama dedı babamda devır degıstı benım kızım ne yapıcagını bılır falan dedı sustu kaldı odaa yetmezmıs gıbı bayramda herkesın ortasında yıne söledı bende dayanamadım artık gulerek ablamı( gorumcem olur) yasakladında ne oldu sankı senın arkandan gızlıce ıs cevırmedı dedım bozuldu kaldı. bu ona 5 6 ay gıttı gecen gun sozlumle bısı ıcın ugramıstık evlerıne yıne gezme muhabbetı yaptı babana sölıcem falan dedı bende babamdan gızlım yok söleyın babama gereken cevabı verır dedım agzını acamadı. ama bundan sonra resmıyet nasıl oluyo gorucez hep bırlıkte. bende senın gıbı cok uzuldum kı bu bıtanesı densızlıklerı saymakla bıtmez benımkının.ama gerektıgı kadar ölculu bı sekılde cevabımı verıyorum artık. bence sende agız dalasına gırmeden gulerek sölemek ıstedıklerını söle canım. ınsanın gururuna ne kadar dokunuyor cok ıyı bılıyorum

mesafeli olacaksın bu kadar sonuçta nişanlın seni anlıyor ve destek oluyor boşver hiçbirisini takma kafana. ben neler duydum neler aman at arkana sen mutlu olmaya bak. bizim yüreğimiz temiz ne öçarşaflı fereceliler tanıyorum ben yüreği kötülük dolmuş fesat kıskanç. komşuluk nedir bilmeyen. boşversene allah herkesin yüreğine bakar.

Bu kadar basit şeyleri sorun haline gelip ilişkilerinize yansıtmayın yahu. Demişse demiş gül geç. "evet ben ayaklı cehennem alametiyim" de.

Konunu okuyunca sorunun aslında başka bir noktada olduğunu düşünmeden edemedim. Bir evlat babasına nasıl dengesiz, dengiz vs der. Gerçi bugün babası için sana densiz diyen, yarın babasına senin için densiz der haberin olsun. Karı/koca her zaman bulunur ama anne baba bulunmaz. Ne kadar kötü ne kadar eğitimsiz olurlarsa olsunlar çok çirkin ifadeler kullanılıyor ailelere.

canım sen ne yaptın ki yerin dibine giresin? o gün orda ayıplanacak biri varsa o da kayınpederindir emin ol herkes seni değil yaşından ötürü böyle bir hareket ve tavır sergilediği için kayınpederini kınamıştır. sen özgürsün nasıl istersen öyle giyinirsin tabi ki tesettürlü olmak çok güzel, ne güzel demişsin içinden gelecek. Allah nasip etsin inşalllah. bende tesettürlüyüm. Nişanlının konuyu ailesine açmasına gelince bence açsın, sorun senin kafanda büyümeden; bir de bu konu evlenince tekrar açılmadan şimdi açın yoksa ilerde daha büyük problem olacak.Yumurtlamış desinler takma sakın eşin olacak o senin tabi ki paylaşacaksın yoksa eş olmanın anlamı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…