Kayınbabamın yaptığı

bence büyütme hiç seni rencide etmiş belli ama soğuk davranma bence eşin kapanmanı istemedikten sonra evlendikten sonra sana karışamazki ona ne herkes kendinden sorumlu oda lafını bilememiş b

canım eşim haksızlığa hiç bi zaman gelemez ama haklısın sonuçta babası söyledikleri çok yanlış

Dini konuların bu kadar çirkin bir şekilde konuşulmasından çok rahatsız oluyorum.Sizi başta böyle görmüşler,istemişler şimdi değiş demeye hakları yok bence.İyi düşün evilik için.

Birde babası hakkında böyle konuşan birinin nasıl babalık yapacağını da merak ediyorum.Babasının söylediği ayıp ama babası hakkında size böyle konuşması daha da ayıp.

Herkesin derdi kendisine büyüktür. Arkadaş üzülmüş paylaşmış senin için dert gibi gözükmüyorsa, saçma geliyorsa neden cevap yazma gereği duydun ki?

o yaşına gelmiş adamı değiştiremezsiniz.önemli olan nişanlınızın tutumu.konuşsun.idare ediverin nişanlınızın hatırına siz gençsiniz daha hoşgörülü daha anlayışlı olmalısınız.farklı bir çevre farklı insanlar oldukları için k.valide k.pederin lafları kendine çoğunlukla ters gelir.kendi anne babanız gibi olmaz tabi.

canım ben senin yerinde olsam o anda kahkahayı basardım hiçte alınmazdım. Normal bir kıyafetle kıyamet alameti olabiliyorsan helal sana. İş sadece başı kapatmakla olmuyor. Başı kapalı altında derin yırtmaçlı etek daracıcık bütün hatlarını gösteren body altında açık ayakkabı giyinen çok kişi gördüm ben. Ayrıca böyle giyinipte yanlış işlerden dışkısını tutamayanlar bile var. Yanlış anlaşılmasın kızlar kapalılar böyle demiyorum ama aralarında böyleleride var onlardan bahsediyorum. Boşver sen kalbini temiz tut asıl önemli olan o bence. Bundan sonra nasıl davranıyım demişsin; bence yaşanmamış gibi davran hiç bozuntuya verme üzüldüğünü.

Bence hic de onemsiz degil sorununuz.
Yasiniz kac olursa ve karsinizdaki neyiniz olursa olsun size boyle bir konuyu birakin herkesin ortasinda hakaret vari bir sekilde, basbasayken guzel guzel bile ima etme hakki yok. bu sizin kimliginize, secimlerinize bir hakarettir ve siddetin bir cesitidir.
yani kapali birine "acik olsan ne guzel olursun, sen bu halinle hepimizin sonunun geleceginin alametidir" dendigini dusunsenize!
Bu ne kadar yanlissa tersi de o kadar yanlistir. Cunku siz kendi icinizde istediginize inanabilirsiniz ama baskalarinin inanclarina ve gorunuslerine karismaya curet etmek cok buyuk bir saygisizliktir.
Bence kirilmakta ve incinmekte haklisiniz ve kesinlikle bu konuyu en kisa zamanda esinizin ailesiyle kesin bir dille netlestirmelisiniz. Bir daha size hic bir sekilde bu tarz bir mudahelede bulunamamalilar. Sizin kisiliginize ve kimliginize saygi duymayi ogrenmeliler.

evet akşam 7 gibi nişanlımın yanına gidicem kızlar ama ben ailesiyle konuşamam kaynanamla konuşurum sadece nişanlımda babasıyla konuşsun başka türlü halledilmicek bu konu

konu açan arkadaşa hıh seninkide dertmi,bunu niye burda söylüyosan diyenleredir lafım.. herkesin kendine göre dert ibresi vardır,kapasitesi vardır..kimisi kaya gibi olur lafa söze aldırış etmez,öyle ufak rüzgarlar onu yıkamaz kimiside narin olur hassas olur,her dağın tepesinde aynı miktarda kar olmuyor yüksek olanların daha çok misal o yüzden arkadaşın derdini küçümsemek hiç doğru değil..

kayınpederiniz terbiyesizlik etmiş,sizi istediğinde siz o şekilde giyinmiyormuydunuz,o şekilde kabul etmedimi sizi,ilk başda deseydi o zaman biz gelinimizi şöyle isteriz vs diye,ki diyemezde o nişanlınla senin bileceğin iş..hatta nişanlının bile değil tamamen senin sorunun..seni değiştirmeye çalışmak,üstelik bunu onca kişi içinde söylemek hadsizlik..

bu işler önce saygıyla başlar efendimiz sav hiçde dinimizden olmayan birinin cenazesi geçerken bile ayağı kalkarmış,bizden olmayana "sen bizden değilsin git şunu yap gel,giy gel"dememiş..dini bilen insan önce kimi örnek alıcanı bilmeli,bu konuda en büyük hoşgörü örneği efendimiz,önce hoşgörülü olsun..Allahdan kendi ailenizde varmış,onlardan biraz güç almışsınızdır..tamamiyle onların olduğu bir ortamda söylendiğini varsayın insan yerin dibine girer..nişanlında bilmiş babasının terbiyesizlik ettiğini söylemiş..

Herkesin derdi kendisine büyüktür. Arkadaş üzülmüş paylaşmış senin için dert gibi gözükmüyorsa, saçma geliyorsa neden cevap yazma gereği duydun ki?

hiç yani..millet saldıracak yer arıyor ya,gerçekdemi böyle bu millet bilmiyorum ki..ben bana derdini anlatana "ya yürü git buda dertmi bak benimki daha büyük"hiç dememişimdir..denir mi ya..oda onu dert edinmiş işte..

ya arkadaşım herkesin derdi kendine büyüktür, bu forumda derdi dağlardan büyük olmayanlar konu açamaz da demiyor. Belki canınız sıkkın konu açıp rahatlayabilirsiniz yazıyor. Kız bütün ailesinin önünde eşim diyeceği insanın babası tarafından rencide edilmiş. Sizin kişiliğiniz için bu önemsiz olabilir ama arkadaşı küçümsemenizi gerektirmez. Yorum yapmaz başka konuyu takip edersiniz. Arkadaşı yargılama hakkına da sahip değilsiniz.

Ayrıca arkadaşım Allah örtüye saça kota eteğe pardesüye bakmıyor. Allah kalbine bakıyor, korkma. O ki her an kendisine isyan edene binlerce rızık veriyor. Biz insanlar olarak kim oluyoruz da yaradan her an karşılıksız verirken affederken, başkalarını yargılama hakkını kendimizde buluyoruz? Ama sana birşey diyeyim mi, bazı insanlar bunu anlayamıyor. Benim dedem de dünya iyisi insandır ama kapalı olmadan cennete girilmez zannederdi. Şimdi daha ılımlı bir insan. Evet kötü bir durum keşke yaşanmasaydı ama çok büyütmeye hatta cevap vermeye de değmez. Belki kayınpederin çok iyi bir insan ama gelinim kapansa ne güzel ahiret hayatı kurtulur diye ilkel bir düşünce içindedir. İlkel dedim, çünkü kimin nereye gideceğini imanın kimde olduğunu yalnız Allah bilir.

evet çok doğru söledin en başında din Allah ile insan arasındadır öbür dünyada aa bak bu kapandı başı örtülüydü cennete gitcek denemez herşeyi alemlerin rabbi bilir.

öyle demesinin sebebi babası bütün kardeşleriyle küs ağzında küfür eksik olmayan birisi anlatılmaya kalkılsa daha neler neler etrafta hiç kimse sewmez kaynanamda der benm kocam aksi adam diye

Her ne olursa olsun, bır evlat anne-babasını bır baskasına karsı koruyabılmelı.
Sızınle bır hayat paylasacak olması sebebı ıle sızı ıncıtenlere karsı durması elbette onur verıcı.
Fakat bunu, ona emek veren ınsanları sızın gozunuzde kucuk dusurmeden de yapabılır.

Dogru, baskalarının ayıplarını aramayı ınsan olarak hepımız fazlaca severız.
Fakat bu demek degıldır kı; bır hatayı yapan kısı, butun hataları kabul eder.
Gunahkar olmak ıse, ona buna suna gore yorumlanacak kadar basıt bır konu degıldır.

Çok mu rahatsız olmuş beyefendi senin kotundan!!! Böyle düşünen erkek bozuntuları asıl Kıyamet alameti!!!

Dını mevzular gercekten cok hassas.
Yazsam bır turlu, yazmasam bır turlu.
Tek soru?
Kayınpederın soyledıgı soze karsı gelen bır zıhın, nasıl olur da onun gıbı bır hataya duser?
Alametler, ne vakıttır kısılerın egolarına gore belırlenır oldu?
(ıkı soru oldu ama neyse)

Hayır efendım, Allah onlara da bakıyor.
Oyle olmasaydı, dınımızde ortunun emrı olmazdı, kalbınız temız olsun yeter denırdı.

Lutfen dını, kendı ınanıs seklımıze gore yorumlamayalım.
Zıra bu, yapacagımız hatalardan en buyugu olur.

Son düzenleme:
Arkadaşım; tesettür bir tercih meselesidir. Nasıl ki; bir insan tesettürlü diye ona uzaylı muamelesi yapılmaması gerekiyorsa; aynı davranış tesettürü seçmeyenler için de geçerli.

Hem, kimin imanlı gideceği belli değil. Sizi yadırgayan, küçük düşüren o adam (Allah korusun) belki imansız ölecek.

Nişanlınızın sizin yanınızda olması güzel. Fakat her bayram, seyran çekeceğiniz var derim. Şimdiden sınırları çizin. Ve o adama minnet duyacağınız hiçbir yardımını (düğün, kira, ev vs) kabul etmeyin.

Son düzenleme:

bunu başı açık ilahiyatçılarla başka bir ortamda tartışırsınız.burası yeri değil

Anneye babaya ne kolay hakaret edilir olmuş..

Kayınpederin iyi yapmamış, onunki de bir nevi saygısızlık.

Ama nişanlınınki daha büyük ayıp, saygısızlık!

senin kapanmak gibi bir düşüncen var mı belli ki bunu ilerde de yaşayacaksın çünkü
bir de karşında ki kim olursa olsun söylenen bir şeyi onaylamıyorsan saygılı bir şekilde cevabını ver arkadaşım
nişanlını filan araya sokmaya ne gerek var ki
kendinizi savunun
işin dini taraflarına hiç girmeyeceğim lakin hiç bir din insanı bu şekilde aşağılamayı hele ki cenaze ortamında aşağılamayı hoş görmez heralde

kapalı bir bayan olarak kayınpederinizin size yaptığını asla ama asla tasvip etmiyorum..
onca insanın içinde ne hakla sizi küçük düşürür,keşke baban orda olsaydıda ağzının payını verseydi,
kimse sahipsiz değildir,babanızında size sahip çıktığını görmüş olur ayağını denk alırdı..
bende bunu anlamam,ne hakla oğlunun tercihine saygısızlık yaparsınki,baş örtmekmidir kıstas..
erkek arkadaşımın aileside beni kapalıyım diye istememişti,açılmayacağımı anlayıncada ayırmak için neler yaptılar,
başardılarda..neyse ben nişanlınızın babasına karşı söylediği şeylere katılmıyorum,tmm densizlik yapmış ama böyle fütursuzca babasının arkasından konuşmasıda hoş değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…