- Konu Sahibi astalavista12
-
Bu kadar basit şeyleri sorun haline gelip ilişkilerinize yansıtmayın yahu. Demişse demiş gül geç. "evet ben ayaklı cehennem alametiyim" de.
Konunu okuyunca sorunun aslında başka bir noktada olduğunu düşünmeden edemedim. Bir evlat babasına nasıl dengesiz, dengiz vs der. Gerçi bugün babası için sana densiz diyen, yarın babasına senin için densiz der haberin olsun. Karı/koca her zaman bulunur ama anne baba bulunmaz. Ne kadar kötü ne kadar eğitimsiz olurlarsa olsunlar çok çirkin ifadeler kullanılıyor ailelere.
Burada insanların başka türlü dertleri varken sizin bu kadar önemsiz bi konuyu ağlayan suratlarla ifade edip akıl istemenize şaşırdım doğrusu! Tamam, akrabalarınızın içinde sizi rencide etmiş olabilir ama nişanlınız bu konuda size bi baskı uygulamadıktan sonra sorun ne??? Zaten olayı bu kadar büyüttüğünüze göre aldırma,boşver desek de kayınvalidenize ve kayınpederinize soğuk davranacağınız gayet belli.Ne dememizi bekliyorsunuz ki bizden???
meraba arkadaşlar çok mutsuzum belki dertlerim sizin ki kadar büyük değil ama çok kırıldım ben 19 yaşımda nişanlıyım temmuz da düğünüm var nişanlımı çok sewiorum aramızda şu ana kadar hiç bi sorun olmadı ailesini de ne sewerim ne sewmem saygıda kusur etmem yüzlerine gülerim iyi davranırım. olaya geçeyim dün kaynanam kayınbabam ananemlere oturmaya geldiler bizde ordayız teyzelerim dayılarım onların akrabaları herkes orda cenazemiz vardı dedem vefat etmişti konu kapanma mevzusuna geldi teyzem yeni kapandı. kayınbabam teyzeme dedi ki maşallah pek güzel olmuşsun Allah hayırlara vesile eylesin dedi. hemen arkasına bana döndü. sen kıyamet alametleri nedir bilirmisin dedi erkeğin kadına kadının erkeğe benzemesi kadının vücudunu göstermesi kadının kot giymesi dedi ( üstümdede mavi tşört kolları uzun baya altımdada bol paça kotum var ) yani diyeceğim sen kıyamet alametisin günaha giriosun dedi. (ellerini baş parmağını bana doğru çevirerek ) hiç bi şey söylemedim sonucunda büyüğüm saygısızlık etmedim. bu sırada babam mutfakta sigara içioyordu Allah tan duymadı duysaydı çok kızardı. bende bugün olayı serkana anlattım o da babası için densiz terbiyesiz adam işte boşwer ben sana kapan demiorum boşwer sen onları dedi. ama yinede beni orada bütün akrabalarımın önünde rezil etti
sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım
Bence hic de onemsiz degil sorununuz.
Yasiniz kac olursa ve karsinizdaki neyiniz olursa olsun size boyle bir konuyu birakin herkesin ortasinda hakaret vari bir sekilde, basbasayken guzel guzel bile ima etme hakki yok. bu sizin kimliginize, secimlerinize bir hakarettir ve siddetin bir cesitidir.
yani kapali birine "acik olsan ne guzel olursun, sen bu halinle hepimizin sonunun geleceginin alametidir" dendigini dusunsenize!
Bu ne kadar yanlissa tersi de o kadar yanlistir. Cunku siz kendi icinizde istediginize inanabilirsiniz ama baskalarinin inanclarina ve gorunuslerine karismaya curet etmek cok buyuk bir saygisizliktir.
Bence kirilmakta ve incinmekte haklisiniz ve kesinlikle bu konuyu en kisa zamanda esinizin ailesiyle kesin bir dille netlestirmelisiniz. Bir daha size hic bir sekilde bu tarz bir mudahelede bulunamamalilar. Sizin kisiliginize ve kimliginize saygi duymayi ogrenmeliler.
Herkesin derdi kendisine büyüktür. Arkadaş üzülmüş paylaşmış senin için dert gibi gözükmüyorsa, saçma geliyorsa neden cevap yazma gereği duydun ki?
Burada insanların başka türlü dertleri varken sizin bu kadar önemsiz bi konuyu ağlayan suratlarla ifade edip akıl istemenize şaşırdım doğrusu! Tamam, akrabalarınızın içinde sizi rencide etmiş olabilir ama nişanlınız bu konuda size bi baskı uygulamadıktan sonra sorun ne??? Zaten olayı bu kadar büyüttüğünüze göre aldırma,boşver desek de kayınvalidenize ve kayınpederinize soğuk davranacağınız gayet belli.Ne dememizi bekliyorsunuz ki bizden???
Ayrıca arkadaşım Allah örtüye saça kota eteğe pardesüye bakmıyor. Allah kalbine bakıyor, korkma. O ki her an kendisine isyan edene binlerce rızık veriyor. Biz insanlar olarak kim oluyoruz da yaradan her an karşılıksız verirken affederken, başkalarını yargılama hakkını kendimizde buluyoruz? Ama sana birşey diyeyim mi, bazı insanlar bunu anlayamıyor. Benim dedem de dünya iyisi insandır ama kapalı olmadan cennete girilmez zannederdi. Şimdi daha ılımlı bir insan. Evet kötü bir durum keşke yaşanmasaydı ama çok büyütmeye hatta cevap vermeye de değmez. Belki kayınpederin çok iyi bir insan ama gelinim kapansa ne güzel ahiret hayatı kurtulur diye ilkel bir düşünce içindedir. İlkel dedim, çünkü kimin nereye gideceğini imanın kimde olduğunu yalnız Allah bilir.
öyle demesinin sebebi babası bütün kardeşleriyle küs ağzında küfür eksik olmayan birisi anlatılmaya kalkılsa daha neler neler etrafta hiç kimse sewmez kaynanamda der benm kocam aksi adam diye
Agzindan küfür eksik olmayan biri nasil olur da baskalarinin girdigi günahi sorgulayabilir cok enteseresan ama bizim kanimizda var nedense kendi cöplügümüze bakmayip baskalarina kulp takmayi yada camur atmaya bayiliriz!!! Kayinpederine göre o zaman herkes günahkar..
Bence her koyun kendi bacagindan asilir, sonucta hayat senin hayatin nisanlin ile böylesi mevzularda sorun yasamiyorsan eger sen sadece önüne bak derim.
Çok mu rahatsız olmuş beyefendi senin kotundan!!! Böyle düşünen erkek bozuntuları asıl Kıyamet alameti!!!
Ayrıca arkadaşım Allah örtüye saça kota eteğe pardesüye bakmıyor. Allah kalbine bakıyor, korkma. O ki her an kendisine isyan edene binlerce rızık veriyor. Biz insanlar olarak kim oluyoruz da yaradan her an karşılıksız verirken affederken, başkalarını yargılama hakkını kendimizde buluyoruz? Ama sana birşey diyeyim mi, bazı insanlar bunu anlayamıyor. Benim dedem de dünya iyisi insandır ama kapalı olmadan cennete girilmez zannederdi. Şimdi daha ılımlı bir insan. Evet kötü bir durum keşke yaşanmasaydı ama çok büyütmeye hatta cevap vermeye de değmez. Belki kayınpederin çok iyi bir insan ama gelinim kapansa ne güzel ahiret hayatı kurtulur diye ilkel bir düşünce içindedir. İlkel dedim, çünkü kimin nereye gideceğini imanın kimde olduğunu yalnız Allah bilir.
Her ne olursa olsun, bır evlat anne-babasını bır baskasına karsı koruyabılmelı.
Sızınle bır hayat paylasacak olması sebebı ıle sızı ıncıtenlere karsı durması elbette onur verıcı.
Fakat bunu, ona emek veren ınsanları sızın gozunuzde kucuk dusurmeden de yapabılır.
Dogru, baskalarının ayıplarını aramayı ınsan olarak hepımız fazlaca severız.
Fakat bu demek degıldır kı; bır hatayı yapan kısı, butun hataları kabul eder.
Gunahkar olmak ıse, ona buna suna gore yorumlanacak kadar basıt bır konu degıldır.
Dını mevzular gercekten cok hassas.
Yazsam bır turlu, yazmasam bır turlu.
Tek soru?
Kayınpederın soyledıgı soze karsı gelen bır zıhın, nasıl olur da onun gıbı bır hataya duser?
Alametler, ne vakıttır kısılerın egolarına gore belırlenır oldu?
(ıkı soru oldu ama neyse)
Hayır efendım, Allah onlara da bakıyor.
Oyle olmasaydı, dınımızde ortunun emrı olmazdı, kalbınız temız olsun yeter denırdı.
Lutfen dını, kendı ınanıs seklımıze gore yorumlamayalım.
Zıra bu, yapacagımız hatalardan en buyugu olur.
Dını mevzular gercekten cok hassas.
Yazsam bır turlu, yazmasam bır turlu.
Tek soru?
Kayınpederın soyledıgı soze karsı gelen bır zıhın, nasıl olur da onun gıbı bır hataya duser?
Alametler, ne vakıttır kısılerın egolarına gore belırlenır oldu?
(ıkı soru oldu ama neyse)
Alametler egoya göre belirlenmez, alametlerin yorumlanması egoya göre değişiyor.
Kayınbaba "pantolon giymişsin erkeğe benzemişsin kızım, etek giy de hanım hanımcık ol" demiyor, evlenmekte olduğun kişinin ailesi senin varlığını onaylamıyor haberin olsun diye gözdağı veriyor ve oldukça da kırıcı.
Dinen ya da ahlaken bir insanın varlığını dışlayarak hoşgörüsüz ve kalp kırarak, bir baba gibi değil, bir yargıç gibi davranarak, kendini bir görüşün ya da dinin emsalsiz temsilcisi olarak görmek doğru mudur?
Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil demiş Yunus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?