- 10 Şubat 2010
- 1.612
- 1.551
- 333
- Konu Sahibi astalavista12
-
herkes şaşırdı ben gece boyu ağladım bu sorun şimdi var ise evlendikten sonra da ortaya çıkacaktır. ayrıca sadece benm ailem onun ailesi yoktu herkes vardı komşular akrabalar siz hiç toplum içinde resil olmAdınız yerin dibine girmediniz sanırım. sizden isteğim kararsızım nişanlım bu konuyu açsın mı düğün üstü ailesine yoksa sölemesin mi söylese kayınbabama dicek ki hemen yumurtlamış bizim gelin Ayrıca kaynanamda sürekli kapan der bana. ben kapanmak istemezmiyim ama hem üniv okuyorum hemde içimden gelmiyor keşke içimden gelsede kapansam
bunu başı açık ilahiyatçılarla başka bir ortamda tartışırsınız.burası yeri değil
Alametler egoya göre belirlenmez, alametlerin yorumlanması egoya göre değişiyor.
Kayınbaba "pantolon giymişsin erkeğe benzemişsin kızım, etek giy de hanım hanımcık ol" demiyor, evlenmekte olduğun kişinin ailesi senin varlığını onaylamıyor haberin olsun diye gözdağı veriyor ve oldukça da kırıcı.
Dinen ya da ahlaken bir insanın varlığını dışlayarak hoşgörüsüz ve kalp kırarak, bir baba gibi değil, bir yargıç gibi davranarak, kendini bir görüşün ya da dinin emsalsiz temsilcisi olarak görmek doğru mudur?
Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil demiş Yunus.
arkadaşlar dün gittim kaynanamlara nişanlım ve kaynanam vardı sonra nişanlım da gitti markete ben hemen o arada kaynanama konuyu açtım anne dünki olay için çok kırıldım babama dedim. Kaynanamda kızım ben senelerden beri çekiyorum aksi yapcak bi şey yok onu böyle kabullenceksin dedi. ben yine söylüorum kapanmanı tabiki isterim ama kapanmıcaksın diye seni yargılamam dedi. bende anne ama bu konu evlendikten sonra yine açılmasın bi daha babam bana öyle söylerse kendisinden soğurum. kendi oğlunu yerine koy benm babam nişanlıma kızsa onu aşağılasa dedim haklısın kızım haklısın dedi sözümü kesti o sırada serkanla babam geldi yemeğe oturduk yemek bittikten sonra serkan anne baba ebru kapanmıcak onu ben böyle kabul ettim sizde böyle kabul edin dedi babasıda tamam biz kabul ederiz günahı bize değil dedi ve kapandı konu kaynanamın bulaşıklarını yıkayıp çıktık evden nişanlımla
Nıcın bılhassa bası acık ılahıyatcılar dıyorsunuz?
Bu ayrımcılıgın nedenı, maksadı ne?
Tek bır dogru vardır. Ve bu dogru, bası acık-kapalıya gore yorumlanamaz.
Cok da farklı bır dusunceyı savunmuyoruz.
Ben belırlenır dıyorum, sız yorumlanır. Kelımeler farklı, ıcerık aynı.
Kayınpederın tavrı ıle ılgılı aksı bır yorumda bulunmadım. Davranısı elbette tasvıp etmıyorum.
Bır arkadas, her koyun kendı bacagından asılır demıs, fakat uyarmak bır vazıfedır.
Burada uyarma bıcımı ıle kayınpeder hatalı davranmıstır.
Fakat oglu da babası ıcın uygunsuz konusarak daha buyuk bır hataya dusmustur.
Hem bır evlat olarak, babasına deger vermemıs, hem sızın ofkenızı tetıkleyerek babasına karsı mesafelı durmanıza neden olmustur.
Ben sunu bılır sunu soylerım;
Aılenıze deger vermıyorsanız, bır baskasının deger vermesını beklemeyınız.
Aılesıne deger vermıyorsa, sıze deger vermesını de beklemeyınız.
hiç açıklamama gerek yok, sağduyulu herkes benim "farklı görüşler"inde olduğunu belirtmek için "başı açık ilahiyatçılar" lafını kullandığımı anlamıştır zaten.diğer üyeler laflarının arasında başım kapalı yada açık dediklerinde bu size ayırımcılık gibi geliyor mu?.başı açık ilahiyatçılar lafı ayırımcılık olarak geldiğine göre size eminim siz hiç başım kapalı dememişsinizdir ozaman.öyle ya başkasının yaptığını eleştiren kendi yapmamalı aynı şeyi.mantık bunu gerektirir.yaptığınızın amacını da ben anlamadım.ama sizin gibi yapıp suçlamaya zan altında bırakmaya çalışmayacam sizi.
Ben sunu bılır sunu soylerım;
Aılenıze deger vermıyorsanız, bır baskasının deger vermesını beklemeyınız.
Aılesıne deger vermıyorsa, sıze deger vermesını de beklemeyınız.
bu düşünceyi savunan elefera arkadaşım,doğru bir tanedir diye devam eden düşüncelerinize katılıyorum fakat şu son kısım için niye öyle düşünmüşsünüz şahsen gerçekden merak ettim kendi adıma merak ettim yani..diyelimki ailenizden herhangibiri büyük ayıpda bulundu napıyorsunuz bu durumu savunup toz kondurmuyor musunuz..babamın ayıbını kabul etmek ona değer vermediğimi göstermezki,onlara değer vermemde ayıp ettiği gerçeğini değiştirmez..
benim nişanlımda ailesin bir hatası olduğunda "hatalılar,eksikler"der yani..inkar edip üste çıksa iki yüzlü olduğunu düşünürdüm..sırf bu ailesinin tüm yaptıklarına ses çıkaramayanlar,hatalı olduğunu kabul etmeyenler yüzünden kadınlar ezilmiyor mu zaten..objektif bakabilen birini bulmuş bence ne mutlu arkadaşa..
hiç açıklamama gerek yok, sağduyulu herkes benim "farklı görüşler"inde olduğunu belirtmek için "başı açık ilahiyatçılar" lafını kullandığımı anlamıştır zaten.diğer üyeler laflarının arasında başım kapalı yada açık dediklerinde bu size ayırımcılık gibi geliyor mu?.başı açık ilahiyatçılar lafı ayırımcılık olarak geldiğine göre size eminim siz hiç başım kapalı dememişsinizdir ozaman.öyle ya başkasının yaptığını eleştiren kendi yapmamalı aynı şeyi.mantık bunu gerektirir.yaptığınızın amacını da ben anlamadım.ama sizin gibi yapıp suçlamaya zan altında bırakmaya çalışmayacam sizi.
arkadaşlar dün gittim kaynanamlara nişanlım ve kaynanam vardı sonra nişanlım da gitti markete ben hemen o arada kaynanama konuyu açtım anne dünki olay için çok kırıldım babama dedim. Kaynanamda kızım ben senelerden beri çekiyorum aksi yapcak bi şey yok onu böyle kabullenceksin dedi. ben yine söylüorum kapanmanı tabiki isterim ama kapanmıcaksın diye seni yargılamam dedi. bende anne ama bu konu evlendikten sonra yine açılmasın bi daha babam bana öyle söylerse kendisinden soğurum. kendi oğlunu yerine koy benm babam nişanlıma kızsa onu aşağılasa dedim haklısın kızım haklısın dedi sözümü kesti o sırada serkanla babam geldi yemeğe oturduk yemek bittikten sonra serkan anne baba ebru kapanmıcak onu ben böyle kabul ettim sizde böyle kabul edin dedi babasıda tamam biz kabul ederiz günahı bize değil dedi ve kapandı konu kaynanamın bulaşıklarını yıkayıp çıktık evden nişanlımla
Nıcın bılhassa bası acık ılahıyatcılar dıyorsunuz?
Bu ayrımcılıgın nedenı, maksadı ne?
Tek bır dogru vardır. Ve bu dogru, bası acık-kapalıya gore yorumlanamaz.
bu ikili tartismaya dahil olmadan bir kac sey yazmak istiyorum sadece...
tek bir dogru vardir evet...
fakat dogrunun ne oldugu ''kesin olarak'' bilinemedigi ve ''kesin olarak'' anlamlandirilamadigi surece ''dogru'' olarak kabul edilmesi gereken sey farkli insanlar tarafindan farkli sekilde yorumlanir...
iste birden fazla dogru bu sekilde ortaya cikar...
ayni ilahiyatcilardaki gibi...
acik ilahiyatcilarin ''dogrularini'' anlamlandirmalari ve yorumlamalari farkli, ayni sekilde kapali ilahiyatcilarin ki de farkli...
bu durumda ortada net, kesin yani tam bir ''dogru'' yok aslinda...
herkes neyi nasil anlamdirir ve o sekilde kabul ederse oyledir dogrusu...
dini icerikli seyler yazmak yasak ama konu oraya gelmis madem vucudu ortmenin su anki durumuna aciklik getirmek isterim...
ilahiyatcilar bile hala bu konuda hemfikir degil, ikiye ayrilmis durumdalar...o yuzden neyin dogru olduguna kendi kendimize kati bir sekilde karar vermek ne kadar dogru bunu bilemiyorum...iste bu yuzden herkes kendi dogrusunu kabullenip ona gore hareket ediyor sanirim...
bir kismi icin kapanmak dogru ama bir kismi icin ise bu kutsal kitabimizi yanlis yorumlandirma ve aslinda istenen sey farkli...
isin sirri okunan seyin '' anlamlandirma ve yorumlanmasinda'' yatiyor...mesela Irandaki rejimciler pantolon giymeyi, sacin us bes telinin bile gorunmesini gunah sayip kadinlari yerden yere vurmalari da kutsal kitabimizi farkli sekilde ''anlamlandirma ve yorumlandirma'' bicimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?