Kayinbiraderime alinan ev

evin %70 ini onlar ödeyip eşinizin üzerine yaptılarsa kirayı almaları bişey değiştirmiyor sonuçta ev eşinize kalıyor,
size haksızlık gibi geliyor ama zaman böyle göstermiş şimdi de paraları birikmiş diğer çocuklarına almışlar,
12 yıl boyunca kızınızın hakkını mı yediler yani kirayı size vermeyerek ben onu anlamadım? eviniz varken neden başka yerde oturdunuz onu da anlamadım? oturtmadılar mı sizi?

Merhaba kizlar. Bu aralar cok gerginim bana bir seyler soyleyin acaba ben mi haksizim.. isin icinden cikamiyorum. Esim daha yeni mezunken kayinvalidemler evin pesinatinin %70ini odeyerek esimi ev sahibi yapmislar. Kalan %30u icin esim kredi cekip kendisi odemis ve ailesi pesinati verdigi icin 12 yil o evin kirasini ailesi almis ki bu sure zarfinda esime verdikleri pesinati fazlasiyla geri aldiklarini dusunuyorum. Biz evliyken de hala kirayi onlar aliyorlardi. Sonra biz yeni bir ev daha almak icin kredi cekince esimin talebi ile kirayi esimin almasina izin verdiler. Buraya kadar bir sorun yok Allah razi olsun iyi insanlar ve kendi ailemden ayirmam. Esimin ailesinin elinde toplu bir para vardi ve yatirim icin ev aldilar onu da kayinbiraderimin uzerine yapmislar. Esime “onun adina yapicaz” demisler. Benimse haberim olmadi tabi. Sonra bi gun sohbet ederken oylesine “ev senin adina mi” diye sordum kvye ve o zaman ogrendim. Yasiyorken ona da ev alalim dedik dedi. Tamamini oesin ideyerek direkt kayinbirader adina yapilmis. Ben hayatim boyunca para hesabi yapmadim. Boyle bir hirsim olmadi. Cok sukur kendi yagimla kavruluyorum ama simdi bir evladim var ve o parada esimin de dolayisiyla kizimin da hakki oldugunu dusunuyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?
sen haklısın
iki kardesten birine peşinat verilmiş ama alınan ev kirası ile o peşinat kira bedeli olarak geri alınmıs
diğer erkek kardese havadan ev gelmiş

aile ciddei şekilde ayrımcılık yapmıs

burda haklısın ama kbiraderin ev üzerinde eşin ve kızın için hal talep edemezsin ne olursa olsun

evin %70 ini onlar ödeyip eşinizin üzerine yaptılarsa kirayı almaları bişey değiştirmiyor sonuçta ev eşinize kalıyor,
size haksızlık gibi geliyor ama zaman böyle göstermiş şimdi de paraları birikmiş diğer çocuklarına almışlar,
12 yıl boyunca kızınızın hakkını mı yediler yani kirayı size vermeyerek ben onu anlamadım? eviniz varken neden başka yerde oturdunuz onu da anlamadım? oturtmadılar mı sizi?
Ev isimize cok uzakta. İstanbulda yasiyoruz ve biz kiradaydik.

kv ve kpnin parasinda kizinin Hakki nasil oldu?
Esine ev alinmis ve simdide esinin kardesine alinmis- yanlis anlama ama senlik bir durum yok ortada.
eşine av almamıslar ki
aldıkları parayı kira bedeli olarak geri vermiş eşi

yani ailesi borc vermiş gibi birsey olmus bu durumda

ama diğer kardese ev bedelsiz alınmıs

kbiraderine alınan evde kızının ve eşinin hakkını gözetmesi doğru değil ama aile birine bedavadan ev vermiş, diğer kardese de bedeli ile

Bence iyi yapmışlar, her iki evlatlarını da düşünmüşler. Sizlik bir durum yok.
nasıl iki evladı da düşünmüş aile
birine verdiği parayı kira olarak geri almıs
diğer kardese bedelsiz evi almıs
burada ayrımcılık yok mu?
sadece bir evladını düşünmüşler

Şu milletin malına göz dikmeyin Allah aşkına
Hem kv istemezsiniz,evime karışıyor dersiniz yeri gelince
Hemde milletin cebindeki paraya ortak olmaya çalışırsınız
Ben hic istememezlik yapmadim. Kendi evinde gibi rahattir evimde. Malina da goz dikmisligim yok. İstedigi gibi harcar parasini. Ama iki evladi varken birine harciyorsa digerine de soz duser diye dusunuyorum.

Merhaba kizlar. Bu aralar cok gerginim bana bir seyler soyleyin acaba ben mi haksizim.. isin icinden cikamiyorum. Esim daha yeni mezunken kayinvalidemler evin pesinatinin %70ini odeyerek esimi ev sahibi yapmislar. Kalan %30u icin esim kredi cekip kendisi odemis ve ailesi pesinati verdigi icin 12 yil o evin kirasini ailesi almis ki bu sure zarfinda esime verdikleri pesinati fazlasiyla geri aldiklarini dusunuyorum. Biz evliyken de hala kirayi onlar aliyorlardi. Sonra biz yeni bir ev daha almak icin kredi cekince esimin talebi ile kirayi esimin almasina izin verdiler. Buraya kadar bir sorun yok Allah razi olsun iyi insanlar ve kendi ailemden ayirmam. Esimin ailesinin elinde toplu bir para vardi ve yatirim icin ev aldilar onu da kayinbiraderimin uzerine yapmislar. Esime “onun adina yapicaz” demisler. Benimse haberim olmadi tabi. Sonra bi gun sohbet ederken oylesine “ev senin adina mi” diye sordum kvye ve o zaman ogrendim. Yasiyorken ona da ev alalim dedik dedi. Tamamini oesin ideyerek direkt kayinbirader adina yapilmis. Ben hayatim boyunca para hesabi yapmadim. Boyle bir hirsim olmadi. Cok sukur kendi yagimla kavruluyorum ama simdi bir evladim var ve o parada esimin de dolayisiyla kizimin da hakki oldugunu dusunuyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Arttırıyorum sayın seyirciler..Bence Doğmamış bebelerinizin de hakkı var. Çirkeflik yapın alın hakkınızı.Allahtan para hesabı yapmıyormuşsunuz.

peki o zaman neden istemediniz kirayı? yani evim var kirada ama kirayı kayınvalidem alıyor ben kirada oturuyorum
bu biraz saçma, tabi durumlar nedir bilmek lazım
Pesinati onlar verdigi icin esim istemedi. Ben de karismadim. Burada yaftalandigim gibi hesapci olmadigimdan.

Ben hic istememezlik yapmadim. Kendi evinde gibi rahattir evimde. Malina da goz dikmisligim yok. İstedigi gibi harcar parasini. Ama iki evladi varken birine harciyorsa digerine de soz duser diye dusunuyorum.
Eşiniz ses çıkarmıyorsa size de susmak düşer bu ne açgözlülük.

Eşim bekarken biriktirdiği tüm parayı (bir kilo altın )abisine iş kursun diye verdi.Bana esimin soyledigi ev kredimizin taksidini bu işten odeyecegimizdi. Sonra kaynım battim dedi ve işi kapadı.Yeni is kurdu,araba aldi..Yillar sonra kayinvalidemin evinin içini yaptırıp o yerleşti.Ben evimiz için tüm birikimimi (bekarken biriktirdiğim) verdim ve taksitleri için tüm maasimi ortaya koydum.Bu konuda dahil çocuğumun hakkı demem çünkü eşim birikimini verme kararıni verdiğinde bekardi

Esim de haksizlik yaptiklarini dusunuyor ve rahatsiz. Ama bana sormadilar onun adina yapacagiz dediler ne diyeyim diyor.
Huzursuzluk çıkarmayın bence durduk yere. O zaman itiraz etseydi eşiniz rahatsızsa.Zaman onu gösterdi öyle oldu. Huzuurunuz yerindeyse muhtaç değilseniz başka bir ele şükredin hainize.Kim ne yaparsa da yapsın.Hak yeniliyorsa da bunun ahireti var.

Pardon da kaynına alınan evde senin ve kızının nasıl payı oluyormuş. İnsanlar senin eşine ev almış ona da alacaklar ne var bunda. O zaman o da sizin evinizden hak talep eder olur mu öyle şey. Sağ iken çocuklarının üzerine ev aldıysa o ev sadece o kişilerin mülkü olur. %70 ini ödemek az mı yani.

Kaldı ki kirayı ailesi almış da eşinizde o evde yaşıyormuş sonuçta size düğün yaptılar ettiler değil mi masraf yaptılar. O kadar para o kadar sene kira geliri almakla kapanmaz hem sonuçta ev eşinizin üzerine önemli olan bu evi kirasını almaları birşey ifade etmez. Zaten artık vermiyormuşsunuz kirayı onlara.

Kaynınızda borç ödeyecek zaten hepsini vermemişler. İki çocuğa da ev alınmış sizin kızınızla hakkınız olan size alınan ev ve yeni aldığınız evdir. Kredi çekip yeni ev alacak durumunuzda varmış hala kaynınıza alınan eve de göz dikmişsiniz hala para da gözüm yok diyorsunuz yani

Yanlış düşünüyorsun kusura bakma kayınvaliden parasını istediği şekilde kullanabilir ve senin bu konuda ufacık bi hakkın yok iki evladı arasında adaletli olur veya olmaz bu da kendi bileceği iş Ama sen şimdiden kadıncağız yaşarken adeta mezara sokmuş da mirasını paylaşıyor gibisin ben olsam elimi vicdanıma koyar da düşünürdüm bu yazdıklarımı

Kv ve kp paralarini istedikleri gibi harcar. Ister ev alir bir kardese ister bagislar. Burda hickimseye laf düsmez. Ac degilsiniz acikta degilsiniz. Benim kp ve kv de gecen esimin kardesine arsa aldi. Ona alip bize neden almadilar diye hic düsünmedim cünkü para onlarin. hesabini onlar yapsin. Benim hesabima kimse karismasin o yeter. Biz istedigimizi kendimiz yapiyoruz zaten

Back
X