Kayinbiraderime alinan ev

Şunu bilir şunu soylerim.

Malın varsa ölene kadar kimsenin üzerine vermiceksin.
Ev burada dersin oturan otursun beğenmeyene ev falan yok baksın başının caresine kirasını alır çatır çatırda yerim.

Ben ölünce naparlarsa yapsinlar yapsinlar.

Hımmm ben de sandım eşin tüm parasıyla kardeşine ev almış.
Anne baba aldıysa kimseyi bağlamaz arkadaşım.
Hak geçer mi geçmez mi onu Allahım bilir.
Bence hak geçer ama para onların olduğu için yorum bile yapılmaz...

Haksızlık var bence de ama ben de katılıyorum size... O hesabı Allah'a bırakmak var ya... Ennn güzeli... Ortada bir haksızlık varsa zaten er geç çıkıyor hak yiyen taraftan... Çok şükür Rabbime.

sizin konunuzda haksizlik var. bu net. esinin kendi arabasini vermisler, ortada bir yardim yok yani.
bende bu konulara sinir oluyorum ama iyi yada kötü bir hukukcu olarak "Hak gecdi" denilince konunun icinde olan tüm Insanlarin acisindan bakmak istiyorum genelde.

konu icerigine Uygun degil ama bu sözü gecen "HAK" hangi yasaya dayali ben onu anlamadim.
12 sene önce alinan bir ev var- KV pesinati vermis, yani o parayi vermeseydi vadeli yatirsaydi zaten citir citir faizini yerdi. Hatda demin baska bir konuda altin hesabi yapdim. 2008 yilinda KV 10.000 tlye altin alsaydi kadinin parasi suan 49.000 TL yapardi. Ev kesinlikle deger kazanmistir- 12 sene önce 100.000 alinan ev suan 400.000 bin olmustur.

Konu sahibinin esine yapilan bir yardim var sonucda ortada- simdi interneti alt üst Edip kredi faizlerini ortaya dökmek sacmalik olur ama eminimki bundan 12 sene önce beyefendi kredi cekmis olsaydi büyük bir miktar Faiz öderdi. simdiden sonra evin kirasini kendi aliyormus, yani gecmisde cebine kalan Faiz ve bugünden sonra altigi kirayi var sayarsak Beyefendiye güzel bir yardimda bulunmus ailesi.

Bu şartları 12 sene sonrası için kayınbirader için değerlendirseniz sonuç ne olur peki.

ben hala aynı fkirdeyim

ailenin 70 bin tl verip bunu kira ile parça parçöa geri alması borç vermekle aynı durumdadır

diğer kardeşe evin tamamı verilirken
konu sahibi eşine para verilip parca parca geri ödemesi alınmış

Bu şartları 12 sene sonrası için kayınbirader için değerlendirseniz sonuç ne olur peki.

ben hala aynı fkirdeyim

ailenin 70 bin tl verip bunu kira ile parça parçöa geri alması borç vermekle aynı durumdadır

diğer kardeşe evin tamamı verilirken
konu sahibi eşine para verilip parca parca geri ödemesi alınmış

bu degerlendirme 12 sene sonra yapilabilir- bu sebepden dolayi miras zaten mal sahibinin ölümünden sonra paylasilir :)

perde kapansin önce- sonra hak gecdi- hak gecmedi, evlat ayrimi oldu diye konusulur. Suanda daha cok erken bence. Kayinbiraderde konu sahibine altin yapildi, benim hakkim niye abimin esine gecdi diye konu acmiyor burda. eger konu sahibinin kizinin KVnin parasinda Hakki varsa Kayinbiraderinde konu sahibine yapilan dügünde, mobilyada, altinda Hakki var :)

Kurus Kurus, kalem kalem hesaplansa eminimki konu sahibinin esine 17.04.2018 tarihine kadar daha cok harcanmistir.

Anne baba olmak da dert arkadas! Kendi kazandigin parayi nasil harcayacagina gelinine kadar karisiliyor. Ne ilgilendiriyorsa...

En iyisi kimseye bir sey almamak. Biz ölünce mahkeme dagitsin paylarini... Valla almayacaksin, alsan da yaranamiyorsun, almasan da nasilsa. İki tarafa da alinmasina ragmen yine yaranamiyorsun hatta. Harika :KK53:

Ooyy. Ben 1 çocuk istiyorum derken bana gülüyorlar. Al işte alsa suç almasa suç. :D
Bana kalıyorsa ayrım var mı? Var.
Ama onların parası ve onların çocukları. Kimseye laf düşmez ki.

Zamanında %70 ini verip ev almasalardı sizin şu anda bir eviniz olmayacaktı kenarda. Bu açıdan bakın birde. Siz evlendikten sonra kirayı siz alsanız daha hoş olurmuş ama artık alıyormuşsunuz. Büyük ihtimal kaynınızın evide evli değilse evlenene kadar kiraya verilir. Kirayı yine kv alır.

Ya ben de sizi haksız buldum . Kendi paraları istedikleri kişiye istediğini alırlar . Alıp bir ev hayır kurumuna da bagislayabilirler , hayattalar , miras değil ki bu .

İşte bu yüzden tek çocuk yapma niyetindeyim. Kardesler anlassa bile eşler hep sıkıntı çıkarıyor. Kardeşlerin de anlaştığını çok görmedim

Çok merak ediyorum, şu an bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden eşin, 12 yıl boyunca ailesinin parasıyla KENDİ ÜZERİNE ev alındığında, kardeşi adına haksızlık hissetmemiş mi?

Oh ne güzel annem babam abime ev alsın, onun üzerine yapsın benden mal kaçırır gibi, 12 yıl boyunca BENİM ÜZERİME ev olmasın, sonra annem babam yaptığı haksızlığı farkedip bana da ev alsın, üç günlük gelin ve torun gelsin bunun üzerinde hak iddia edip ay çok gerginim diye konu açsın. Oldu canım, gel bunu da senin üzerine yapayım??

O zaman o kadar varmış ki eşine o kadar vermişler. Şimdi ellerinde var tamamını vermişler. İkinci evi almışsın Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. kayınbiraderine alınan evin hesabını tutma. Haksızsın.

Merhaba kizlar. Bu aralar cok gerginim bana bir seyler soyleyin acaba ben mi haksizim.. isin icinden cikamiyorum. Esim daha yeni mezunken kayinvalidemler evin pesinatinin %70ini odeyerek esimi ev sahibi yapmislar. Kalan %30u icin esim kredi cekip kendisi odemis ve ailesi pesinati verdigi icin 12 yil o evin kirasini ailesi almis ki bu sure zarfinda esime verdikleri pesinati fazlasiyla geri aldiklarini dusunuyorum. Biz evliyken de hala kirayi onlar aliyorlardi. Sonra biz yeni bir ev daha almak icin kredi cekince esimin talebi ile kirayi esimin almasina izin verdiler. Buraya kadar bir sorun yok Allah razi olsun iyi insanlar ve kendi ailemden ayirmam. Esimin ailesinin elinde toplu bir para vardi ve yatirim icin ev aldilar onu da kayinbiraderimin uzerine yapmislar. Esime “onun adina yapicaz” demisler. Benimse haberim olmadi tabi. Sonra bi gun sohbet ederken oylesine “ev senin adina mi” diye sordum kvye ve o zaman ogrendim. Yasiyorken ona da ev alalim dedik dedi. Tamamini oesin ideyerek direkt kayinbirader adina yapilmis. Ben hayatim boyunca para hesabi yapmadim. Boyle bir hirsim olmadi. Cok sukur kendi yagimla kavruluyorum ama simdi bir evladim var ve o parada esimin de dolayisiyla kizimin da hakki oldugunu dusunuyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?

Yanlış düşünüyorsunuz, sizin yerinizde olan biri, susar oturur.
Aile iyi kötü iki evladını da düşünerek birer ev yapmış koymuş ortaya.
Eşiniz zaten haklı - haksız idrak edecek mantıkta belli ki.
Alınan kirayı istediğine göre, az buçuk kafasını yoruyor bu işlere.

Ne iki kardeşin arasında bir sorun yaratın durduk yere "bak ona yaptılar böyle, sana yaptılar böyle" gibi,
ne de üstünüze vazife olmayan aile işine karışın derim...

Ooyy. Ben 1 çocuk istiyorum derken bana gülüyorlar. Al işte alsa suç almasa suç. :KK70:
Bana kalıyorsa ayrım var mı? Var.
Ama onların parası ve onların çocukları. Kimseye laf düşmez ki.

bizde, ablamla ve ben aramda, bir saniye bile sorun cikmadi. biz mirasi bile bölüsmedik daha. hem babamdan kalan hem annemden kalan mirasi bölüsmedik.
hatda altinlari paylasirken, begendigimiz parcalari aldik. Ablam gecende beni aradi, gülerek diyorki---- kiz o annemden kalan yüzükler pirlantaymis- hepsini ben almisim- iki tanesini sana verim bari. bu tür mal mülk sevdasi insanin icinden gelir. benim baba tarafim 8 göbekten beri paylasmamis. eve ihtiyaci olan gidiyor oturuyor- tarlalari ortak isletiyorlar mesela. derlerya kardes kardes. genelde araya el girince sonrun cikiyor malasef

Pat diye demiyordur ki konu sahibi.o da evlenmiş artık içlerinde sayılır

sana şöyle bir örnek vereceğim

benim eşimin bekarken alınmıs bır arabası vardı
2013 senesinde ederi 40 bin tl idi
benim de aynı ederse aracım vardı

ben evlenırken arabamı getirdim
eşimin arabasını da satıp ev peşinatı yapalım dedik eşimle ama kv 3 sene boyunca araba anahtarı ve ruhsatı vermedı eşime:)

sonra araba satıldı biz eve peşinat yaptık eşimin kendi arabasının parasını
veeşimin ailesi biz size destek olduk dedi:)

biz aylık 2700 tl kredi ödüyoruz eşek gibi çalısarak
10 sene kredi çektik
kendı ımkanlarımızla ev sahibi olduk

ama kv dem ne yaptı
eşimin ailesinin istanbulda bir evi vardı
onu gorumcemın evi yok diye gorumceme verdi

sence bu adil mi?
bizim kendi paramızla bize destek olduk denıldı

ama diğer kardesine havadan emeksiz ev geldi

ben de bu duruma sinir oluyorum ama lafını etmem
içten içe sinir oluyorum
Ben de lafini etmiyorum esim uzulsun istemiyorum. Ama sinir de oluyorum tabi

Ayyy su para da pulda gözümüz yok, yagimizda kavruluyoruz diyen insanlarin ,ama niye ona yaptı bana yapmadi diye aglanmalari,
Yahu adamlar zaten eşine alacağını almış, eee ikinci evde almissiniz
Adamlar sagken diğer çocuklarını da dusunmus.
Bütün olanı biteni size biraksalardi
Kayniniza evinizde bi oda verecekmiyidiniz..

Valla ben tuhaflik görmedim. Biz evlendik herşeyi kendimiz yaptik. Kv dediki küçük kardeşi için o evlense esyalari alirim yaparım dedi, o okumadi sen okurken cok para yolladık dedi. Yapsinlarda karışmam hatta kaynım çalışıp maasini annesine veriyor o biriktiriyor esim hic vermemis belki ondan dolayı belkide onu cok seviyor hep der ayri seviyorum diye.
Kendi aralarındaki mesele allaha şükür eviniz var, muhtaç degilsiniz bırakın yapsınlar

Demek ki neymiş? Ölmeden kimseye bir şey vermeyecek, ölene kadar da çatır çatır malı mülkü yiyecekmişsin.
Böylece, gelin/damat tarafından hak yemiş pozisyonuna düşmeyeceksin.
Ben çalıştım ben yerim diyerek keyfine bakacaksın. Hak talep edenler lütfen bir zahmet çalışıp yapsınlar.
Sizin daha ailede olmadığınız dönemde ki olaylardan hesap sorup hak talep etmeniz ne komik.

nasıl iki evladı da düşünmüş aile
birine verdiği parayı kira olarak geri almıs
diğer kardese bedelsiz evi almıs
burada ayrımcılık yok mu?
sadece bir evladını düşünmüşler
İlk önce abiye ev alınmış. Küçük de o zaman kıskançlık yapmış mı, abime ev alındı bana neden alınmadı diye? Bundan bahsedilmemiş, o yüzden yapmadığını düşünüyorum. Kira olayı da oğullarının rızasıyla olmuş, haksızlık olduğunu düşünüyorsa zamanında kabul etmeseymiş. Kaldı ki kirayı kendi istediğinde karşı çıkmamışlar olur demişler. Yani herkesin rızasıyla olmuş bunlar. Anne Baba sağlıklarında kendi birikmişleriyle ne yapacaklarına karar vermekte özgürler. Halen yaşıyorlar, daha miras olmadı ki karışılsın. Ve sonuçtada her iki evlatlarını da ev sahibi yapmışlar mı yapmışlar. Burda konu sahibinin dediği gibi kızının hakkı ihlal edildiğini düşünmüyorum.

Allah'tan para hesabı yapmıyormuşsunuz. Kendi parası. İster yer içer, ister saçar. Siz kv'nin parasına güvenip mi çocuk yaptınız? Eşinize de ev alınmış. Sorun nerede? Hep bana hep bana olmayın. Aldığı kiraya kadar hesap edip bi de para hesabı yapmam demişsiniz. Bi sakin olun bence. Şartlar öyle gelişmiş, birinde kira alma ve %70 ödemek gerekmiş. Diğerinde gerekmemiş. Evlatlarını ev sahibi yapmışlar. Daha laf söylenmez.

Back
X