- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.347
- 598
- Konu Sahibi Hellohappiness
Olmeden once tum parami catir catir yiyecegim ki gunun birinde kadinin teki gelip paramda hak iddia etmesin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlenirken sadece taki taktilar. Gelinlige kadar her seyi esim odedi. Ayrica esim senelerce yurtdisinda ve sehir disinda calisti. Ailesinin evinde falan yasamadi yani.Pardon da kaynına alınan evde senin ve kızının nasıl payı oluyormuş. İnsanlar senin eşine ev almış ona da alacaklar ne var bunda. O zaman o da sizin evinizden hak talep eder olur mu öyle şey. Sağ iken çocuklarının üzerine ev aldıysa o ev sadece o kişilerin mülkü olur. %70 ini ödemek az mı yani.
Kaldı ki kirayı ailesi almış da eşinizde o evde yaşıyormuş sonuçta size düğün yaptılar ettiler değil mi masraf yaptılar. O kadar para o kadar sene kira geliri almakla kapanmaz hem sonuçta ev eşinizin üzerine önemli olan bu evi kirasını almaları birşey ifade etmez. Zaten artık vermiyormuşsunuz kirayı onlara.
Kaynınızda borç ödeyecek zaten hepsini vermemişler. İki çocuğa da ev alınmış sizin kızınızla hakkınız olan size alınan ev ve yeni aldığınız evdir. Kredi çekip yeni ev alacak durumunuzda varmış hala kaynınıza alınan eve de göz dikmişsiniz hala para da gözüm yok diyorsunuz yani
Canım bak eşim ödedi diyorsun.Gitti kendi anam babam aldı demiyorsun.Evlenirken sadece taki taktilar. Gelinlige kadar her seyi esim odedi. Ayrica esim senelerce yurtdisinda ve sehir disinda calisti. Ailesinin evinde falan yasamadi yani.
Evlenirken sadece taki taktilar. Gelinlige kadar her seyi esim odedi. Ayrica esim senelerce yurtdisinda ve sehir disinda calisti. Ailesinin evinde falan yasamadi yani.
Olmeden once tum parami catir catir yiyecegim ki gunun birinde kadinin teki gelip paramda hak iddia etmesin
Allah’a şükür evin varBen hic istememezlik yapmadim. Kendi evinde gibi rahattir evimde. Malina da goz dikmisligim yok. İstedigi gibi harcar parasini. Ama iki evladi varken birine harciyorsa digerine de soz duser diye dusunuyorum.
eşine av almamıslar ki
aldıkları parayı kira bedeli olarak geri vermiş eşi
yani ailesi borc vermiş gibi birsey olmus bu durumda
ama diğer kardese ev bedelsiz alınmıs
kbiraderine alınan evde kızının ve eşinin hakkını gözetmesi doğru değil ama aile birine bedavadan ev vermiş, diğer kardese de bedeli ile
Konu sahibi diyor ki. 12 yil boyunca kira almislar. Ve esine alinan ilk evin parasi hayli hayli cikmis zaten. O birikimide bu sayede yapmis olabilirler anlaminda. Hak verdim gercekten diger kardesin corbada 1 gr tuzu yokken ev sahibi olmasi normal degilkayınvalidenlerin birikmiş parasında senin kızının neden hakkı olmuş?
ilk ev eşinin üstüne mi?
Pat diye demiyordur ki konu sahibi.o da evlenmiş artık içlerinde sayılırbu durum daha belli degil ama- belki ikinci cocukdan kira alinacak veya aile o cocugun dügününü yapmiyacak vs.
belki konu sahibinin esinin universitesi ödendi ama Kücük kardese yardim edilmedi... büyük cocuga dügün yapildi vs.
annem vefaat etmeden önce nakit parasinin 100/80% bana verdi mesela- disardan bakilinca haksizlik gibi gözüksede- ablama ehliyet, araba, dügün, mobilya ve altin yapilmisti. Bana yapilmadi bu sebepden dolayi annem nakit parasini bana verdi.
bu tür konular ince isler. öyle pat diye evlat ayrimi var demek biraz agir bence. Kardesi ve KVyi dinlemek gerek.
Konu sahibi diyor ki. 12 yil boyunca kira almislar. Ve esine alinan ilk evin parasi hayli hayli cikmis zaten. O birikimide bu sayede yapmis olabilirler anlaminda. Hak verdim gercekten diger kardesin corbada 1 gr tuzu yokken ev sahibi olmasi normal degil
Belkide böyle daha iyidir cnm. Yarin laf ettiler mi "herseyi kendimiz yaptik bisey demeye hakkiniz yok" dersiniz olur biter!e biz napalım çöp görmedik kaynanamlardan![]()
Pat diye demiyordur ki konu sahibi.o da evlenmiş artık içlerinde sayılır
sana şöyle bir örnek vereceğim
benim eşimin bekarken alınmıs bır arabası vardı
2013 senesinde ederi 40 bin tl idi
benim de aynı ederse aracım vardı
ben evlenırken arabamı getirdim
eşimin arabasını da satıp ev peşinatı yapalım dedik eşimle ama kv 3 sene boyunca araba anahtarı ve ruhsatı vermedı eşime:)
sonra araba satıldı biz eve peşinat yaptık eşimin kendi arabasının parasını
veeşimin ailesi biz size destek olduk dedi:)
biz aylık 2700 tl kredi ödüyoruz eşek gibi çalısarak
10 sene kredi çektik
kendı ımkanlarımızla ev sahibi olduk
ama kv dem ne yaptı
eşimin ailesinin istanbulda bir evi vardı
onu gorumcemın evi yok diye gorumceme verdi
sence bu adil mi?
bizim kendi paramızla bize destek olduk denıldı
ama diğer kardesine havadan emeksiz ev geldi
ben de bu duruma sinir oluyorum ama lafını etmem
içten içe sinir oluyorum
Eee eşin olan oğlana ev almışlar zaten diğerine de almasınlar mı?Merhaba kizlar. Bu aralar cok gerginim bana bir seyler soyleyin acaba ben mi haksizim.. isin icinden cikamiyorum. Esim daha yeni mezunken kayinvalidemler evin pesinatinin %70ini odeyerek esimi ev sahibi yapmislar. Kalan %30u icin esim kredi cekip kendisi odemis ve ailesi pesinati verdigi icin 12 yil o evin kirasini ailesi almis ki bu sure zarfinda esime verdikleri pesinati fazlasiyla geri aldiklarini dusunuyorum. Biz evliyken de hala kirayi onlar aliyorlardi. Sonra biz yeni bir ev daha almak icin kredi cekince esimin talebi ile kirayi esimin almasina izin verdiler. Buraya kadar bir sorun yok Allah razi olsun iyi insanlar ve kendi ailemden ayirmam. Esimin ailesinin elinde toplu bir para vardi ve yatirim icin ev aldilar onu da kayinbiraderimin uzerine yapmislar. Esime “onun adina yapicaz” demisler. Benimse haberim olmadi tabi. Sonra bi gun sohbet ederken oylesine “ev senin adina mi” diye sordum kvye ve o zaman ogrendim. Yasiyorken ona da ev alalim dedik dedi. Tamamini oesin ideyerek direkt kayinbirader adina yapilmis. Ben hayatim boyunca para hesabi yapmadim. Boyle bir hirsim olmadi. Cok sukur kendi yagimla kavruluyorum ama simdi bir evladim var ve o parada esimin de dolayisiyla kizimin da hakki oldugunu dusunuyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?