Kayinbiraderime alinan ev

Yeni evi falan istemiyorum neresinden anliyorsunuz? Diger ogullari hala ogrenci ve ozel okulda okuyor. Dolayisiyle bahsettiginiz gibi ailesine para verme durumu yok.

Ha o sirf %30'u ödemedigi icin bu gerginlik öyle mi? Cocuk bide ögrenci daha. Ne güzel simdiden ileriye dönük bir güvencesi var. Yeni ev istemiyorsunuz fakat diger evlada verilmesini tahamül edemiyorsunuz. Yazik ya.

Bu konuda cok fazla yazdim fakat görüsüm belli. Herkesi iyi forumlar.
 
o zaman şartlar onu gerektirmiştir, şimdi ellerinde daha fazla vardır. bu olabilir yani. zamanında eşine %70 verdiler diye şimdi de kayınbiradere aynı şeyi mi yapsınlar?
Evet, o evinde 12 kirasını kendileri alıp, ev alınan kayınbiraderi kirada yaşasın.
 
Yaşarken kaynanasınin parasına göz diken bir gelin adayı daha.Şu zihniyet bir bitmedi.
Bir de araya sıkıştırılmis "çok severim " falan ,tabi tabi.
Pardon , senin,senin kızının ne gibi bir hakkı varmış parada ? Çalıştinda katkin mi oldu ? Nereden geliyor bu hak ?

Bir de her şeyi sana bildirme,icazet alma mecburiyetleri mi var , haberinin olmaması gayet normal.
 
Esime saglanan imkanlar belki fazlasi ona da saglaniyor.

Krediyi esim odedi kirayi ailesi aldi.
Tüm evin değil %30 unu eşiniz Ödemiş, ayrıca sizle evlenmeden önce yapılmış birşey, o mantıkla elin kızı oğlumun paralarını da yiyor bu yaşına kadar ben baktım şimdi evini parasını ayırdı da diyebilir.
Ayrıca çalışın kendi evladınızın geleceğini siz hazırlayın kayınbiradere alınan evi kafaya takmamaya çalışırsınız
 
Bu arada kv kp veya anne babanın parasının peşine düşen bunu nasıl harcaması konusunda ahkam kesen gelin ve damatlar ne kadar itici oluyorlar, yahu para benim ama gelinin gönlünü hoş etmeye göre mi harcayacağım, sen gelin olarak bana ne harcama yaptın sürekli benden istiyorsun dese haklı kvler
 
Benim eşim bekarken annesinin üstüne olan bir evin üst katını kredi çekmiş yaptırmıs evlendik halen onun borcunu ödedik beraber.Kaynım ve eltim o evin satılıp kendilerine ev alınmasını istediler.Küslük çıkardılar.Buna ne dersiniz?
 
bence boşa hırslandırmayın konu sahibini. zira özel şartları bilmiyoruz.
Ben konu sahibine hak veriyorum ki, evlat ayrımcılığındayım. Yoksa konu sahibinin söz hakkı yok.
Bu durum bana 2 evladı olan ailenin sadece bir evladını sevmesi hissini veriyor. Tabi bu benim düşüncelerim.
 

Ben de anlamadim.
Ogrenci olunca daha mi haksiz oluyor ev almak :) calisan olsa bu kez calisiyor demeyecek miydi konu sahibi merak ediyorum.

Kardes olmak kardesinin adina sevinebilmek, ne zorluk yasanirsa yasansin ayni zorluklarin kardesin cekmesini istememek.
Bunlar cok degerli duygular. Ozel duygular.
Para icin bu duygulari goz ardi edip hirsa yenilen insanlar bi de uzerine haksizlik diyerek kilif hazirlayanlar kendine yazik ediyor. Kendi huzuru bozuluyor. Iyilikten,iyi dusunmekten, guzel niyetten kimseye zarar gelmez.
 
Ben anlamadim yani sizin cocuklarinizn nasil hakki var zamaninda esinize vermisler ev almis hatta simdi 2. Evi de aliyorsunuz ailesi diger cocuguna da yapmak istemis ve siz buna karisamazsinz
 
o bahsettigimiz kardes hala ogrenci esim 15 yildir calisiyor. Aralarinda cok yas farki var.
peki yeni alınan evde öğrenci olan kardeş mi yaşayacak? aile ile aynı evde yaşıyorlarsa büyük ihtimal o evde kiraya verilecek ve kirasını da aile alacaktır.... haksızlık kısmı nerede bu durumda?
 

Siz kendiniz diyorsunuz ortada bir haksızlık varsa 'eşinize' oluyor. Sizinle hatta sizin kızınızla hiçbir ilgisi yok olayın. Bir rahatsızlığı varsa eşiniz gider konuşur sizin bunu aklınızdan geçirmeniz bile anlamsız.

Benim de bir kız kardeşim var ailem bana yaptığının on katını kardeşime yapsa ağzımı açmam, hatta mutlu olurum. Eşim de bu konuda bana haksızlık olduğunu aklının ucundan geçirse cevabım 'sanane' olur. Gerçekten ona ne benim kardeşim ile olan ilişkilerimden, aile dinamiğimden? Aynı durum sizin için de geçerli, ortada sizi ilgilendiren bir durum yok, kendinize dert etmeyin.
 
Konu sahibinin kastettiği şeyi anladım sanırım.
Eşine 12 yıl önce ailesi alınan evin %70ini ödemiş ama 12 yıl boyunca kira gelirlerini de aile almış.
Ancak diğer kardeşe kiraya verilmeyeceği net olan bir ev alınıp verilmiş.
Kızınızın ya da sizin bu durumda bir hakkı yok ya da yenilmiş bir hakkı yok; ancak kardeşlerden birine daha bonkör davranılmış gibi görünüyor anlattıklarınıza bakılarak.
Belki de diğer kardeşin iş yaşamında eşiniz kadar önünün açık olmayacağını düşündükleri için gözümüz görürken bir faydamız dokunsun demiş olabilirler.
Bu durumla ilgili esas yorum yapma hakkı eşinizin, siz sadece onun duygularını dinler, ihtiyacı varsa destek olursunuz. Bir şey diyecekse de eşiniz ailesine diyecek.
 
Peki bunu eşiniz dert etti mi sizin kadar ?
Evet o da kendisine haksizlik yapildigini dusunuyor. Sonucta biz kirada otururken esime alirken destek olduklari evin kirasini almaya devam ettiler. İhtiyaclari da yoktu ama pesinat odediler diye esim geri odemek icin kirayi talep etmedi.
 
bence 12 yılda o peşinat ödenmez.... çünkü o ödediği %70lik kısım bankada yatsaydı zaten kirası kadar getirisi olurdu. hatta örnekle açıklamak gerekirse; ablam ev aldı para biriktirerek, bankada yaklaşık 140 bin tl parası vardı aylık faizi bin tl den fazlaydı. bu şekilde faizi ile 160 bini biraz geçince ev aramaya başladık. 160 bine ev aldı kirası 700 tl.... şimdi o 700 tl kira ile evin kendini geri ödemesi ne kadar sürecek siz hesaplayın....

yani demek istediğim AİLESİ konu sahibinin eşine alınan evin %70 şini ödemeyip faizde tutsaydı zaten kira kadar getirisi olacaktı ve parası da yerinde duracaktı. ama şu an duran bir parası yok, eve gitti çünkü....dolayısıyla o evi ailesinin büyük desteği ile almış.... kira meselesini de eş kişisi aile söylediğinde sorun çıkarmamışlar. ki kardeş de henüz öğrenci imiş, muhtemelen aile ile yaşıyor ve kirayı yine aile alacaktır diye tahmin ediyorum. bu durumda sizin mantığınıza göre kardeşin de evini almış olmayacaklar, çünkü kirasıyla geri ödeyecek!!!
 
Evlenirken sadece taki taktilar. Gelinlige kadar her seyi esim odedi. Ayrica esim senelerce yurtdisinda ve sehir disinda calisti. Ailesinin evinde falan yasamadi yani.

Eşinizin durumu varmış kendisi yapmış zaten ev almışlar daha ne yapsınlar onu da almak zorunda değillerdi yani. Sizin dediğiniz şeyler mirasa girer ki sizin kayınpederin malı mülkü üzerine hakkınız yok eşinizin üzerindeki mallar üzerinden var yani tutup da kaynıma aldıkları evde benim ve kızımın da payı var diyemezsiniz onlar yaşarken ne eşinizin ne sizin onların parası ve aldıkları hiçbirşey üzerinde hakkı yoktur istedikleri yere istedikleri şekilde harcarlar. Size de alınmış omlara da ortada haksızlık yok sizi açıkta bırakan da yok
 
Evet o da kendisine haksizlik yapildigini dusunuyor. Sonucta biz kirada otururken esime alirken destek olduklari evin kirasini almaya devam ettiler. İhtiyaclari da yoktu ama pesinat odediler diye esim geri odemek icin kirayi talep etmedi.
Tamam eşiniz talep etmemiş.Öyle uygun görmüş.Bunun tasarrufu eşinize ait.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…