- 20 Ocak 2016
- 2.321
- 4.734
- 133
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Evet o da kendisine haksizlik yapildigini dusunuyor. Sonucta biz kirada otururken esime alirken destek olduklari evin kirasini almaya devam ettiler. İhtiyaclari da yoktu ama pesinat odediler diye esim geri odemek icin kirayi talep etmedi.
o zaman isteseydi eşiniz bende kiracıyım burayı ödeyeceğim deseymiş zamanındaEvet o da kendisine haksizlik yapildigini dusunuyor. Sonucta biz kirada otururken esime alirken destek olduklari evin kirasini almaya devam ettiler. İhtiyaclari da yoktu ama pesinat odediler diye esim geri odemek icin kirayi talep etmedi.
En mantıklı yorum. Bence de hak geçer ama onların parası.Hımmm ben de sandım eşin tüm parasıyla kardeşine ev almış.
Anne baba aldıysa kimseyi bağlamaz arkadaşım.
Hak geçer mi geçmez mi onu Allahım bilir.
Bence hak geçer ama para onların olduğu için yorum bile yapılmaz...
Merhaba kizlar. Bu aralar cok gerginim bana bir seyler soyleyin acaba ben mi haksizim.. isin icinden cikamiyorum. Esim daha yeni mezunken kayinvalidemler evin pesinatinin %70ini odeyerek esimi ev sahibi yapmislar. Kalan %30u icin esim kredi cekip kendisi odemis ve ailesi pesinati verdigi icin 12 yil o evin kirasini ailesi almis ki bu sure zarfinda esime verdikleri pesinati fazlasiyla geri aldiklarini dusunuyorum. Biz evliyken de hala kirayi onlar aliyorlardi. Sonra biz yeni bir ev daha almak icin kredi cekince esimin talebi ile kirayi esimin almasina izin verdiler. Buraya kadar bir sorun yok Allah razi olsun iyi insanlar ve kendi ailemden ayirmam. Esimin ailesinin elinde toplu bir para vardi ve yatirim icin ev aldilar onu da kayinbiraderimin uzerine yapmislar. Esime “onun adina yapicaz” demisler. Benimse haberim olmadi tabi. Sonra bi gun sohbet ederken oylesine “ev senin adina mi” diye sordum kvye ve o zaman ogrendim. Yasiyorken ona da ev alalim dedik dedi. Tamamini oesin ideyerek direkt kayinbirader adina yapilmis. Ben hayatim boyunca para hesabi yapmadim. Boyle bir hirsim olmadi. Cok sukur kendi yagimla kavruluyorum ama simdi bir evladim var ve o parada esimin de dolayisiyla kizimin da hakki oldugunu dusunuyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?
[/QUOTE]Evet bencede ortada bir haksızlık var iki evladınada aynı muamelede bulunması gerekirdi en azından bir kısmına peşinAtina yardım edebilirlerdi ama kendileri suan hayatta oldukları için paralarını istedikleri yere kullanabilirler acaba yaptıklarının farkindalarmi yoksa eşitmi davrandiklarini dusunuyorlar
Evet o da kendisine haksizlik yapildigini dusunuyor. Sonucta biz kirada otururken esime alirken destek olduklari evin kirasini almaya devam ettiler. İhtiyaclari da yoktu ama pesinat odediler diye esim geri odemek icin kirayi talep etmedi.
Guzel yorumun icin tesekkur ederimBir de şöyle düşünün, eşiniz erkek kardeşine göre epey büyük, zamanında okumuş eli ekmek tutmuş, anne babası da kazancını çar çur etmesin en azından bir ev sahibi olsun diye maaşını borca bağlamış ki bence iyi yapmışlar, 12 yıl kirasını onlar almış olsa da sıkıştığında başını sokacağı bir evi var, aslında böyle yaparak eşinize sorumluluk duygusu da vermişler takdir etmek lazım, emeksiz yemek olmadığının bilincine varmış sorumluluk sahibi bir eşe sahip oldunuz böylece, kayınbiraderinizse hala öğrenci, eli ekmek tutmuyor henüz, kayınvalide kayınpederin de yaş kemale ermiştir, Allah gecinden versin pat diye ölseler küçük oğlumuz kimseye muhtaç olmasın, bir evcağızı olsun oturur ya da kiraya verir, bizim de gözümüz açık gitmez diye düşünmüşlerdir.
Sonuçta bu çocuk ne zaman mezun olacak da ne zaman iş bulacak, yarına çıkacağımızın garantisi yok, bir evlatlarını ev sahibi yaparak hayatını garanti altına almışlar, küçük oğullarının da hayatını ölmeden garanti altına almak istemişlerdir, öyle ya da böyle 2 evlatları da ev sahibi oldu anne babaları sayesinde, gizli kapaklı da yapmamışlar, eşinize söylemişler, o da evlat bu da evlat, tümüyle ömür geçiyor ya ölürsek bu çocuğun hali nice olur kaygısıyla hareket etmişler, o yüzden bence haksızlık gibi düşünmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?