Kayinbiraderime alinan ev

herseyi uctan anlıyorsunuz
kolay demıyorum
ortadaki ayrımdan bahsedıyorum ben
bakış açımız farklı .

Evlat onu kendi cebinden ödememiş. Kiracıyı oturtmuşlar eve, kira gelirini almışlar. Ayrıntıları bilmiyoruz, ailenin o zamanki durumuyla şimdiki durumunu bilmiyoruz. Belki o zaman şartlar öyle gerekti. Orasını bilemeyiz.

Ben cocuklarim arasinda adil olurum diye dusunuyorum.

Sağol canım. Amin..
Çok iyi cevap vermişsin. Haketmiş.

Ya cidden sasiriyorum.
Yarin bir gun cocuklarim olsa elimden geleni yapsam birinin esi cikip sinir oluyorum diyecek mi,yazik ya gercekten anne baba daha napsin ? Demek ki ellerinde o imkan varmis hic bisey de vermeyebilirlerdi.

Benim kardesim olsa ve ayni seyleri ben yasasam cok sevinirdim ya kardesimin adina. Hayir bana tamamini vermediler ona nasil alirlar muhasebesine girmezdim, hele hele esim bu konuda sinir olsa ciddi anlamda fikirlerim degisirdi esime karsi.

herseyi uctan anlıyorsunuz
kolay demıyorum
ortadaki ayrımdan bahsedıyorum ben
bakış açımız farklı .

Hangi uctan bahs ediyorum? Ortada hangi ayrim var? Diger ogullarindan kira parasini talep ettiklerini bilmiyorsun. Yahut diger oglan simdiye kadar anne babasina ne kadar para vermis bilmiyorsun.

Neticede iki evladina ev verildi. Konu sahibi kurus ödemeden ev sahibi oldu. Ona ragmen bu yeni evinde onlarin üstüne olmasini istiyor. O diger cocugun hakkini kim düsünüyor?

Esime saglanan imkanlar belki fazlasi ona da saglaniyor.
Krediyi esim odedi kirayi ailesi aldi.

Yeni evi falan istemiyorum neresinden anliyorsunuz? Diger ogullari hala ogrenci ve ozel okulda okuyor. Dolayisiyle bahsettiginiz gibi ailesine para verme durumu yok.

Ben cocuklarim arasinda adil olurum diye dusunuyorum.

2 cocugunuza iyi kotu ev alsaniz birine daha zor sartlar altinda digerine daha kolay , biri cikip ama ona kolay alindi dese ne hissederdiniz? Kardes onlar, kardes dedigin benim yasadigim zorlugu kardesim yasamasin diyebilmek. Onun adina sevinebilmek.
Ama yok birinin esi cikip sinir oldum diyerek kardeslerin arasina girip hesap kitap yaparsa bu adillik olacak.

evin kredisini eşi ödemiş
kirasını ailesi almıs
verdikleri peşinattan fazla da kirayı almıslar burada ev almak nerede ben anlamadım

Evet bende mutlu olurdum kardesimin adina. O kira parasina alsa bile. Sefasini sürmesini isterim. Aile ici
Esime saglanan imkanlar belki fazlasi ona da saglaniyor.

Krediyi esim odedi kirayi ailesi aldi.

Tekrar baktim, ama sadece o %30'un kredisini ödemis. Yani yine ayni kapiya cikiyor. Esin cok az bir para ile ev sahibi olmus. Diyelim ki ev 200binlik. Esin 60bin ödemis fakat annesi babasi 140bin ödemis. 60bin lira ile 200bin lira degerinde bir ev sahip oldu esin. Hatta simdiki digeri ile kim bilir 300bin, 400bin degerinde.

Ayni sey sen ailen ile yasasan ve kira parasini onlara biraksan. Yillar sonra esin bu konuda hak talep etse ne düsünürdün? Ben böyle annemler ile anlastim demezmisin? Annenler kardesine ev aldigina göz diken esine üzülmezmisin?

Aralarina girmiyorum, esimi doldurmuyorum aileye tavir almiyorum. Kendi icimde haksizlik diye dusunuyorum. Ailesi destek olmus allah razi olsun ama neticede evi esim odedi. Yarin bir gun cocuk ise baslar ev almaya niyetlenir ona da destek olurlar bu adildir. Ama daha okuyan cocuga direkt ev alindiginda evet esime haksizlik oluyor.

Eşinin kardeşine aldıkları evin de kirasını alacaklar mı? Eğer almayacaklarsa biraz gıcık olmakta haklısın ama belki o zaman ki maddi durumları bu şekilde elverdi. Kendi içinde kızmakta haklısın ama onlara laf söylemek sana düşmez bence

Onlarda genclesmiyor. Ölümlü dünya. Daha gecen hafta arkadasimin babasi kanserden vefat etti. 3 ay icinde gitti adam. Size ne kim evladina ne yapmis. Su aile hesaplardan bir cikin. Esiniz bu durumda söz sahibi söz varsa. Siz degilsiniz. Sinirlenmeye de hakkiniz hic yok

Hayir ev kirada olmayacak cocuk ayri yasamak istiyor.

evin kredisini eşi ödemiş
kirasını ailesi almıs
verdikleri peşinattan fazla da kirayı almıslar burada ev almak nerede ben anlamadım

Esi %30'un kredisini ödemis. Bunu konu sahibin kendisinede yazdim. Cogunlugu yine ailesi ödemis. Adam kücük bir rakam ödeyerek ev sahibi olmus. Ve evet bu cocuguna ev almaktir. Adamlarin gücü buna yetmis. Kira parasinida simdi geri vermisler. Ki simdiki kira parasi daha yüksektir bide.

Ha ama pesinattan daha fazla para almislar vah vah! O zaman ailede hep böyle hesaplar dönecekse o zaman bu defa anne baba üniversitede, lisede, dügünde, herseyde harcadigi parayi geri istesinler. Hani esitlik olacak ya!

Konu sahibin esi annesi babasi ile öyle anlasmis. Konu sahibin bu konuda zerre söz hakki yoktur. Benzer anlasmayi kücük oglan ile yapilmadigi ne malum?

Bunca yaygara sirf kücük o %30'u ödemedigi icinmi oluyor? O mu bile kardese cok görülùyor? Vay be!

Aralarina girmiyorsunuz anladim ama sizin bir anne babanin evladi icin hayata hazirlama cabasini esinize yapilan haksizlik olarak gormeniz asil haksizlik degil mi?
Esinize %30 u da verilseydi ya da kardese ev alinmasaydi size gore haksizlik olmayacak miydi ?
Yahu bunlar kardes. Bugun annem babam bana ne yaparsa yapsin yarin kardesime yasi kac olursa olsun ev alinmasi, gelecegine yatirim yapilmasi beni mutlu eder. Kardes ya bu.
Ne haksizligi ? Siz niye kendi icinizde sizi ilgilendirmeyen bir mevzunun para hesabina girdiniz?yazik gunah ya.
Ciddi soyluyorum esim boyle dusunse yuzune bakmam.

Neden sizin çocuğunuzun hakkı olsun ki ?
Esin sadece az bir miktar para ödeyerek ev sahibi olmuş .
Kirayi alıyor olmaları bu gerçeği değiştirmiyor. Sonuçta kirayi alsaniz da almasanız da az bir miktar ödeyerek ev sahibi olmuş oluyor .
Adaletsizlik yok.
Irdelemeyin derim bu konuyu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…