- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
herseyi uctan anlıyorsunuzKonu sahibin esi birsey ödemedi ki. Kira parasi krediyi karsiladi.
Eh insanlar baska ne yapsin? Kolaymi hem 1000 lira kredi ödemek, hem gecim saglamak?
Yani 30bine ev almak yetmiyor. Bu nimet degil. Tamamen ücretsiz verilmesi gerekiyor. Anne baba o krediyi öderken, ogul sefa sürsün kira parasi ile öyle mi?
Kücük oglan tabi hicbirsey demezsin bu arada. O abisi, o büyük onun hakkidir demi?
Yani gercekten hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum. Ev parasi 200-300bin. Hangi aile bunu kolay kolay tüm evlatlarina alabiliyor saniyorsun?
Ben cocuklarim arasinda adil olurum diye dusunuyorum.Kayınvzlideniz cok adaletli davranmış. Sizin haksız olduğunuzu düşünüyorum. Hatta empati yapın kızınız var bir de 2.çocuk olsa..kızınıza eşinize yapılan şekilde ev alınsa kirası vs aynı durumda olsa. 2.cocuğunuza da ev alıp üstüne yapsanız
Kızınızın eşi damadınız çocuğumuzun eşimin bizim de hakkımız var deseydi
Siz ne hissederdiniz 2.çocuğunuz adına?
sagol canim. allahim sizin anne babaniza uzun ömürler versin. bende ablama karsi asla miras konusunu acmam... oda bana acmadi. zaten hepsi ikimizin. biz damatlari olay disi birakmak icin noterde sözlesme yaptirdik. ölüm durumda sadece evlilik ici alinan mallar ese kalacak, aileden gelen miras direk cocuklara- cocuk yoksa diger kardesin cocuklarina- eger diger kardesinde cocugu yoksa ozaman ese. biz hafif cazgiriz bu konuda. bundan 5 sene önce ablamin esi miras lafi acmisti yanlislikla... dedim: hooop ne oluyo? babamin kayip oglumusun? haddini bil, benim mezarda yatan ana babamin malinami akbabalik yapiyorsun- canin cok miras istiyorsa git kendi anan babandan al. ne ben esimin mirasina karisirim ne karistiririm.
herseyi uctan anlıyorsunuz
kolay demıyorum
ortadaki ayrımdan bahsedıyorum ben
bakış açımız farklı .
Esime saglanan imkanlar belki fazlasi ona da saglaniyor.O öğrenciyse, sizin hakkı yeniliyor dediğiniz kızınızda daha bebek.
12 yılda o anne babanın başına bi şey gelse, o öğrenci dediğiniz kardeş evsiz barksız kalacak belki bunun korkusunu neden yaşatmış, anne, baba, abi üçlüsü? Ve abi bundan hiç hicap duymamış?
Krediyi esim odedi kirayi ailesi aldi.Konu sahibin esi birsey ödemedi ki. Kira parasi krediyi karsiladi.
Eh insanlar baska ne yapsin? Kolaymi hem 1000 lira kredi ödemek, hem gecim saglamak?
Yani 30bine ev almak yetmiyor. Bu nimet degil. Tamamen ücretsiz verilmesi gerekiyor. Anne baba o krediyi öderken, ogul sefa sürsün kira parasi ile öyle mi?
Kücük oglan tabi hicbirsey demezsin bu arada. O abisi, o büyük onun hakkidir demi?
Yani gercekten hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum. Ev parasi 200-300bin. Hangi aile bunu kolay kolay tüm evlatlarina alabiliyor saniyorsun?
Yeni evi falan istemiyorum neresinden anliyorsunuz? Diger ogullari hala ogrenci ve ozel okulda okuyor. Dolayisiyle bahsettiginiz gibi ailesine para verme durumu yok.Hangi uctan bahs ediyorum? Ortada hangi ayrim var? Diger ogullarindan kira parasini talep ettiklerini bilmiyorsun. Yahut diger oglan simdiye kadar anne babasina ne kadar para vermis bilmiyorsun.
Neticede iki evladina ev verildi. Konu sahibi kurus ödemeden ev sahibi oldu. Ona ragmen bu yeni evinde onlarin üstüne olmasini istiyor. O diger cocugun hakkini kim düsünüyor?
Ben cocuklarim arasinda adil olurum diye dusunuyorum.
evin kredisini eşi ödemişHangi uctan bahs ediyorum? Ortada hangi ayrim var? Diger ogullarindan kira parasini talep ettiklerini bilmiyorsun. Yahut diger oglan simdiye kadar anne babasina ne kadar para vermis bilmiyorsun.
Neticede iki evladina ev verildi. Konu sahibi kurus ödemeden ev sahibi oldu. Ona ragmen bu yeni evinde onlarin üstüne olmasini istiyor. O diger cocugun hakkini kim düsünüyor?
Ya cidden sasiriyorum.
Yarin bir gun cocuklarim olsa elimden geleni yapsam birinin esi cikip sinir oluyorum diyecek mi,yazik ya gercekten anne baba daha napsin ? Demek ki ellerinde o imkan varmis hic bisey de vermeyebilirlerdi.
Benim kardesim olsa ve ayni seyleri ben yasasam cok sevinirdim ya kardesimin adina. Hayir bana tamamini vermediler ona nasil alirlar muhasebesine girmezdim, hele hele esim bu konuda sinir olsa ciddi anlamda fikirlerim degisirdi esime karsi.
Esime saglanan imkanlar belki fazlasi ona da saglaniyor.
Krediyi esim odedi kirayi ailesi aldi.
Aralarina girmiyorum, esimi doldurmuyorum aileye tavir almiyorum. Kendi icimde haksizlik diye dusunuyorum. Ailesi destek olmus allah razi olsun ama neticede evi esim odedi. Yarin bir gun cocuk ise baslar ev almaya niyetlenir ona da destek olurlar bu adildir. Ama daha okuyan cocuga direkt ev alindiginda evet esime haksizlik oluyor.2 cocugunuza iyi kotu ev alsaniz birine daha zor sartlar altinda digerine daha kolay , biri cikip ama ona kolay alindi dese ne hissederdiniz? Kardes onlar, kardes dedigin benim yasadigim zorlugu kardesim yasamasin diyebilmek. Onun adina sevinebilmek.
Ama yok birinin esi cikip sinir oldum diyerek kardeslerin arasina girip hesap kitap yaparsa bu adillik olacak.
Aralarina girmiyorum, esimi doldurmuyorum aileye tavir almiyorum. Kendi icimde haksizlik diye dusunuyorum. Ailesi destek olmus allah razi olsun ama neticede evi esim odedi. Yarin bir gun cocuk ise baslar ev almaya niyetlenir ona da destek olurlar bu adildir. Ama daha okuyan cocuga direkt ev alindiginda evet esime haksizlik oluyor.
Hayir ev kirada olmayacak cocuk ayri yasamak istiyor.Eşinin kardeşine aldıkları evin de kirasını alacaklar mı? Eğer almayacaklarsa biraz gıcık olmakta haklısın ama belki o zaman ki maddi durumları bu şekilde elverdi. Kendi içinde kızmakta haklısın ama onlara laf söylemek sana düşmez bence
evin kredisini eşi ödemiş
kirasını ailesi almıs
verdikleri peşinattan fazla da kirayı almıslar burada ev almak nerede ben anlamadım
Aralarina girmiyorum, esimi doldurmuyorum aileye tavir almiyorum. Kendi icimde haksizlik diye dusunuyorum. Ailesi destek olmus allah razi olsun ama neticede evi esim odedi. Yarin bir gun cocuk ise baslar ev almaya niyetlenir ona da destek olurlar bu adildir. Ama daha okuyan cocuga direkt ev alindiginda evet esime haksizlik oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?