- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.779
- 133
- 40
- Konu Sahibi Hellohappiness
Merhaba kizlar. Bu aralar cok gerginim bana bir seyler soyleyin acaba ben mi haksizim.. isin icinden cikamiyorum. Esim daha yeni mezunken kayinvalidemler evin pesinatinin %70ini odeyerek esimi ev sahibi yapmislar. Kalan %30u icin esim kredi cekip kendisi odemis ve ailesi pesinati verdigi icin 12 yil o evin kirasini ailesi almis ki bu sure zarfinda esime verdikleri pesinati fazlasiyla geri aldiklarini dusunuyorum. Biz evliyken de hala kirayi onlar aliyorlardi. Sonra biz yeni bir ev daha almak icin kredi cekince esimin talebi ile kirayi esimin almasina izin verdiler. Buraya kadar bir sorun yok Allah razi olsun iyi insanlar ve kendi ailemden ayirmam. Esimin ailesinin elinde toplu bir para vardi ve yatirim icin ev aldilar onu da kayinbiraderimin uzerine yapmislar. Esime “onun adina yapicaz” demisler. Benimse haberim olmadi tabi. Sonra bi gun sohbet ederken oylesine “ev senin adina mi” diye sordum kvye ve o zaman ogrendim. Yasiyorken ona da ev alalim dedik dedi. Tamamini oesin ideyerek direkt kayinbirader adina yapilmis. Ben hayatim boyunca para hesabi yapmadim. Boyle bir hirsim olmadi. Cok sukur kendi yagimla kavruluyorum ama simdi bir evladim var ve o parada esimin de dolayisiyla kizimin da hakki oldugunu dusunuyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?