Kayınbiraderimin düğününde bizden istenen altın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim grup kurmuş. Ne yazmış gruba anlamadım orayı

Boşa kızım ya. Hani hastalık olur, verir parayı. Ama kocan ne kadar enayi, ne kadar aileci birisi. Sana yazık, çocuklarının geleceğine yazık. O bileziği isteyip, kabul edene de zehir zıkkım olsun. Azıcık düzgün insanlar olsalar istemezlerdi.

İsteyen kimse, KV mi, gelin mi yoksa gelinin ailesi mi kimse açıp diceksiniz ki ben 2 çocuk okutuyorum 55.000TLm yok kusura bakmayın, bizden beklemeyin. İnsanlar akıllarını yitirmişler , evleniyorsan da evleniyorsun başka birinden peynir ekmek gibi nasıl bu miktar para istenir Geline de ayrıca mesaj yazarım a...ın altından sanırsam güle güle teptir düğün gecesi ama benden para bekleme kızım derim

Son düzenleme:
aslında gayet de keyifle birilerini itin götüne sokabileceğin bi fırsat gelmiş ayağına
sana zamanında dedikleri gibi diyeceksin sen de
gelin hanım altın istiyorsa kocası kredi çekip alsın, ödesin
zamanında bana da bu önerildi. şimdi ben de aynı tavsiyeyi veriyorum. ben eş ailesinden böyle gördüm :) deyip kenara çekileceksin

Var, KKda bile var. Hatta ben de çok şaşırıyorum ama okumuş etmiş eli ekmek tutanlardan bile var.
En büyük argüman da şey; isteyince kıymetli oluyorsun
hiçbir şey istenmemesine çok katılmıyorum
yani ben onu istemem ben bunu istememden ziyade gönüllerden ne koparsa o benim için
ama böyle gram gram hesaplayıp rakam söyleyen kadınlar direkt kendini pazarlıyor gibi benim gözümde
kimse kusura bakmasın

Sen altın istemedin diye diğer gelinde istemeyecek diye bi kural yok. O tabiki talep edebilir. Ama bu altını sizden istemeleri şaka gibi. Asla ve asla yapmam. Eşimde yaparsa boşanmaya kadar gider.

aa adam vermeye okey yani
ya bu erkekler niye bu kadar salak
birinin kaynı evlerine yerleşmek ister, kocası denen herif hiç düşünmeden okey der
birinin üvey kaynı evlenir, kocası olacak herif okey der hiç düşünmeden
daha neler okuyacağız
ay valla beyin yok bunlarda

Bana da istemek saçma geliyor. Çok cinsiyetçi bir sey. Neden erkek tarafı kız tarafına altın taksin ki? Erkek bir hizmet mi satın aliyor? Mal miyim ben? Evlilik iki tarafı da mutlu edecek bir şey. Neden biri daha avantajliymis gibi dezavantajlı tarafa maddi yardım yapsın ki?
Şu an evlilik yolundayim, inşallah yıl bitmeden soyadım değişmiş olacak yani bekara karı boşamak değil olayim. Kendi ailemden de es ailesinden de asla bir sey talep etmeyecegim.
Bir de ne hikmetse es ailesinden altin isteyenler , bu konuda geleneksel olanlar kaynanası 'bayram öncesi evi temizliğe yardıma gel' dese gitmezler. 'bu kış sizde kalalım, soba yakmayalim' diye gelen eş ailesine gıcık olurlar. Kaynanası kıyafetini açık bulsa kıyameti kopartırlar.
Yaşlı başlı insanlardan altın isteyecek kadar gelenekselsen bunlara ses çıkarmayacak kadar geleneksel olmalısın. Yok bunlara gelemiyorsan o zaman altın konusunda, düğün masraflarini eş ailesine kitlemek konusunda geleneksel olmayacaksin. Benim de görüşüm bu yönde.
Altınımi almam ama evime de kimseyi karistirmam, bileziksiz olurum ama koca adayımin ev işleri yemek bebek vs konularında benimle eşit işbölümünü talep ederim

Siz haklısınız tabi ki. Niye kimse size takmadı? Aynısını söyleyin. Bana ne yapıldıysa ben de onu yaparım kredi çekip yapsınlar diyin.

Önceki mesajımı geri alıyorum kocana salakmış, isteyenler değil salak kocan suçlu. Ben boşuyorum seni, boşandıktan sonra kredi çek al mal değneği de geç o kadar.
Bu ara hasta evde yatıyorum banlanmasam iyi olur, oyalanıyorum, içimden geçenleri cherry dile getiriyor

Şöyle yapmacaksınız.
"Bilezik takmamızı mı istiyorsunuz, elbette" diyeceksiniz.
Sonra normalde ne kadar takmayı düşünyorsanız, mesela 10bin TL'lik bir hediye, o parayı ana-babaya vereceksiniz.
"Bizim bütçemiz buna yetiyor. Üstünü siz tamamlayıp gelinin istediği bileziği kuyumcudan alın.
Düğünde takı takılırken abisiyle ben bileziği takarız, içiniz rahat olsun"
deyin.
Sonuçta gelinin koluna siz geçireceksiniz, "biz bilezik taktık" diye yemin etseniz başınız ağrımaz yani.

Kimin ne takacağına kimse karışamaz. Çok saçma. İmkanınız neye elveriyorsa onu takın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…