- 2 Ağustos 2013
- 38.247
- 128.099
- 798
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Gelin o bileziği kocasından ailesinden istemiştir de onlar size kakalıyor benceHanımlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Kendi düğünüm 9 yıl önce oldu. Damat tarafından çöp bile istemedim, düğün masrafımızı ve eşyalarımızı tamamen kendimiz yaptık. Bana dediler ki kızım altın istersen kocan kredi çeksin alın ödeyin, tabii ki istemedim kendi altınımı kendim ödemek saçmalık tabii.
Bu süre içinde benim tek kardeşim evlendi, ince bir bileklik yaptık maddi durumumuz çok muhteşem değildi. Eşimin de üvey kızkardeşi evlendi, o zamanın parasıyla iyice bir nakit yardımı ve yarım altın yaptık. Şimdi eşimin diğer erkek üvey kardeşi evleniyor. Ve benim taa 4 ay sonra duyduğum üzere, gelin hanımın istediği 80 gram bileziğin bir tanesini biz yapacakmışız, şu an 55 bin tl. Duyunca şiddetle karşı çıktım biz istanbulda 2 çocuk okutuyoruz binbir zorlukla, maaşlarımız iyi ve çocuklar özelde okuyor ama bu parayı kazanırken pekçok zorlukla kazanıyoruz; örneğin eşim çok sık yurtdışına gidiyor ben çocuklarla tek başıma kalıyorum yardıma gelen kimsemiz de yok.
Bizden 55 binlik altın istemelerini çok anormal buldum ve aile kavgası çıktı. Haklı mıyım haksız mı?
Kocana abi diyebilir miyim?
27186167 tane kardes var bekarini buluruz, kilon kadar altin isterizBen de kayınbiradere talibim, sadece 100.000TL karşılığında kuma olurum bulunmaz fırsat beni de alın alın beniiiiiiiii
Konu sahibi bravo sanaHerkese döktüm içimdekileri, boşuyorum oğlunuzu dedim.
Malesef. Eşim de kabul ediyor hemen ve bana 4 ay söyleyememiş, ben de bayramda kadınlar meclisinde öğreniyorum.
boşuyorum seni dedim.
boşuyorum oğlunuzu, çocuklarımın rızkını yedirmem dedim.
Aynen artık tak etti boşuyorum dedim.
Bu konu özelinde değil de şu ara bdvde konular hep "kocam böbreğimi cikarip organ mafyası kaynima hediye etmek istiyor. Kaynim mafya olduğu için işlerine yardımcı olmak istiyormuş. Senin böbrek iyidir diye bana baskı yapıyor. Kocamla bobregim arasında kaldım. Sizce ben mi bencilim?" Tarzı olmaya başladı.
Aynen gelinle damat kredi çekip ödesin. Yalnız kocası da az değil yani, 55 bin tl lik bilezik sözünü vermiş.
Kayınvalide konu sahibine nasıl altın istiyorsan kredi çekin ödeyin demişse bu geline de aynısını diyecekti. Yok demiyorsa da kendisi bir şekilde alacak. Hem böyle bir söz et hem de sonra para iste bu ne yüzsüzlüktürSen altın istemedin diye diğer gelinde istemeyecek diye bi kural yok. O tabiki talep edebilir.
Bu tarz yazanlar kendini burada övdürmek için öyle yazıyor. Küçükken goremedigi taktiri arıyorlar. Yoksa kendisi de farkında olmaz olur mu."Annem küçüklüğümde beni kafese koyar kardeşlerime taşlattirirdi ve karşıma geçip gülerdi. Onları özel okulda okuttu ve beni sanayiye çırak verdi. Ben bu şartlar altında kendi kendime copten buldugum kitaplarla tusu kazanip beyin cerrahı oldum ve çok şükür kendi ailemi kurdum. Annem şimdi de aramış kardeşimin brazilan butt lift estetiği parasını vermemi istiyor yoksa seni evlatlıktan reddederim diyor. Benden istediği meblağ 250 bin artı kardeşimin bu operasyon icin brezilyada kalma masrafları. Annemi de kırmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?"
Kayınvalide konu sahibine nasıl altın istiyorsan kredi çekin ödeyin demişse bu geline de aynısını diyecekti. Yok demiyorsa da kendisi bir şekilde alacak. Hem böyle bir söz et hem de sonra para iste bu ne yüzsüzlüktür
Bu tarz yazanlar kendini burada övdürmek için öyle yazıyor. Küçükken goremedigi taktiri arıyorlar. Yoksa kendisi de farkında olmaz olur mu.
Gelin hanim ne istiyorsa kendileri kredi cekip alsinlar, zamanla oderler deyip çekileceksiniz.
Ben de bu sekilde yazacaktimAra aynen söyle de cok isteyenin kocasi kredi ceksin alsin bana böyle denmisti ben kimseye altin yapamam de
80 gram kac olur bilmiyorum da 55 bin 20 grama tekabul ediyor ortalama yani dortte biri80 gr bilezik 55 değil en az 200 dur..normalde emri vaki yapmasalar 10 15 bine bileklik takilabilirdi ama bu durumda çeyrek takar cekilirdim çok bile
Ben karşı çıktıkça eşim beni suçladı paragözsün bilmemne falan diye, bu yüzden kavga ettik zaten o yüzden onay aradığım doğru; içimi soğutmak istiyorum haksızlıkla suçlandığım için haklı olduğumdan emin olmak; göremediğim bir problem var mı diye danışmak istiyorum.Bence de onay arıyorlar yani mantık olarak hak verseler de rahatlamak için onay aradıklarını düşünüyorum bence bu aileler yıllarca bu insanlari o kadar sömürmus ki suçlu hissetmemek için burda biz de bildikleri şeyleri söyleyince psikolojik olarak rahatladiklarini düşünüyorum aslında... ama konu sahibi özelinde demedim aslında konu sahibi zaten tepkisini vermiş de çağrışım yaptı
20 gramını biz alacakmışız.80 gram kac olur bilmiyorum da 55 bin 20 grama tekabul ediyor ortalama yani dortte biri
Sessiz kalmak değil tenezzül etmedim, ailem zengin, benim ve eşimin işi var ne istiycem milletten.Her kız bir değil. Konu sahibi sessiz kalmış olabilir ama belki diğer kız tuttuğunu koparan biri.
Bu kv ile gelin arasında.
Şaka gibi olan kvnin bu altını konu sahibinden istemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?