- 1 Ekim 2013
- 8.858
- 19.026
- 448
- 35
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Haklısın. Esin ne diyor ?Hanımlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Kendi düğünüm 9 yıl önce oldu. Damat tarafından çöp bile istemedim, düğün masrafımızı ve eşyalarımızı tamamen kendimiz yaptık. Bana dediler ki kızım altın istersen kocan kredi çeksin alın ödeyin, tabii ki istemedim kendi altınımı kendim ödemek saçmalık tabii.
Bu süre içinde benim tek kardeşim evlendi, ince bir bileklik yaptık maddi durumumuz çok muhteşem değildi. Eşimin de üvey kızkardeşi evlendi, o zamanın parasıyla iyice bir nakit yardımı ve yarım altın yaptık. Şimdi eşimin diğer erkek üvey kardeşi evleniyor. Ve benim taa 4 ay sonra duyduğum üzere, gelin hanımın istediği 80 gram bileziğin bir tanesini biz yapacakmışız, şu an 55 bin tl. Duyunca şiddetle karşı çıktım biz istanbulda 2 çocuk okutuyoruz binbir zorlukla, maaşlarımız iyi ve çocuklar özelde okuyor ama bu parayı kazanırken pekçok zorlukla kazanıyoruz; örneğin eşim çok sık yurtdışına gidiyor ben çocuklarla tek başıma kalıyorum yardıma gelen kimsemiz de yok.
Bizden 55 binlik altın istemelerini çok anormal buldum ve aile kavgası çıktı. Haklı mıyım haksız mı?
Bence 20 gramlık dört bilezik yani toplam 80 gram takılacak. Konu sahibinin eşi birini takmayı kabul etmiş. Ben bu şekilde anladım.80 gram bilezik 55 bin değil sanırım yanlış hesapladınız yanılmıyorsam 150 bin civarı filan en az . Ki bir şey istiyorsa kv kip den ister gelin, ne alaka eltiden kayinçodan istemek , ben inadına çeyrek altın takarım bu hadsizlik karşısındakocası kredi çeksin alsın, bana garip gelen kv kp söylüyorsa size bunu söylemeye nasıl cesaret ediyorlar onu da geç insan söylemeye utanır,ne görgsüüzmüş gelininiz. Ay bilmiyorum ben çok kurulurum belki takmam hiçbir şey bile durumum kötü der geçerim :)
Bu konu özelinde değil de şu ara bdvde konular hep "kocam böbreğimi cikarip organ mafyası kaynima hediye etmek istiyor. Kaynim mafya olduğu için işlerine yardımcı olmak istiyormuş. Senin böbrek iyidir diye bana baskı yapıyor. Kocamla bobregim arasında kaldım. Sizce ben mi bencilim?" Tarzı olmaya başladı.
Hımm o kısmı anlamamış olabilirim ,55. Binlik kadarını siz yaptırın demeye getirmiş olabilirler sanırım ,olabilir. Ne ayıp ya milletin takısına karışmak cidden ne hadsizBence 20 gramlık dört bilezik yani toplam 80 gram takılacak. Konu sahibinin eşi birini takmayı kabul etmiş. Ben bu şekilde anladım.
Teşekkür ederim, inşallah var öyle bir niyetimbir büyük problemi hallettik , bir büyük problemi daha atlatirsak yaz sonunda ailemle tanıştırmayi düşünüyorum
Bilmem, ben hep böyle düşünüyordum aslında sevgilimden bağımsız. Ailem mesela; on yıldır çalışıyorum, neredeyse eve bir kuruş katkım yok. Ailemin benden hiç beklentisi olmadi. Ne kazandiysam kendime harcadım, gezdim, biriktirdim. Şimdi evlenme çağına geldim neden beyaz esyami, salon takımımi babama aldırayim ki? Yaşları 65'e yaklaşıyor ailemin. Babam bu saatten sonra eskisi gibi çok çalışamayacak birkaç sene sonra. Gelirleri azalacak. Sağlık problemleri artıyor. Gözü, dişi, tahlilleri dünya para. Yani iyi kazandigi son demlerinde neden birikmisini bana beyaz eşya, altın vs almak için harcasin ya da neden kredi borcunun altına girsin ki? Bana vicdansizlik gibi geliyor. O yüzden sevgilimin evini tutup, dekore edip, her şeyini satın alıp ailemle tanistiracagim ki bir şey almak durumunda kalmasinlar. İlle de altın vermek isterlerse (ki isteyebilirler esitlige önem verirler. Ablama yapıp bana yapmamayı yediremezler kendilerine) elbet kabul ederim ama kendilerini sıkmayacak bir miktar olmasi için diretirim.
Ne bileyim, nisanli çift memur, doktor, ikisi de çalışıyor ..
Hala daha yaşlı başlı ana babadan medet umuyorlar. Yok durumu iyi - evleri var vs.
Durumu iyiyse sabret bekle on yirmi seneye ölürler nesi varsa sana payın miras kalıryaşarken insanları gasp etmeye gerek yok.
Tabii bu benim fikrim
Zaten sevgilim de 17 yaşında ailesinden ayrılmış, sonra 25 yasinda iki seneliğine tekrar onların yanina taşınmış. Kaldığı süre boyunca da ailesinin talep ettiği miktarda kira ödemişben bu kayinbabadan burma da isteyemem zaten farklı düşünsem de
Biliyor musun benzer hikayeleri ben de duydum. Misafirliğe gelen kişiden yemek parası alanlar varmış . Bir arkadaşım öğle molasında iş arkadasina muz ikram etmiş, arkadaşı bozuk para vermiş muz içinYabanci bir aileye gelin gitmiş biri olarak şunu söylemek boynumun borcudur:
dikkat edin o aile sizi tirtiklamasin.
Nişanlin nereli bilmiyorum ama avrupa genelinde türkleri tirtiklamak cok yaygin (evlilik icinde).
Kücük kücük igrenc hesap yapmalarida cabasi.
Mesela Noel yemeğine eş ailesin evine gidip, iki haşlanmiş patates bir parca tavuk icin kişi başi 50 Euro istemeleri ama sizin evinizde catlayana kadar yiyip, eve paket yaptirip sirita sirita türkler cok misafirperver demeleri vs.
Ben asla misafirin yediğine takilmam ama belirli bir zaman sonra yapilan kücük heseplar miğde bulandiriyor.
O yüzden sevgilimin evini tutup, dekore edip, her şeyini satın alıp ailemle tanistiracagim ki bir şey almak durumunda kalmasinlar.Teşekkür ederim, inşallah var öyle bir niyetimbir büyük problemi hallettik , bir büyük problemi daha atlatirsak yaz sonunda ailemle tanıştırmayi düşünüyorum
Bilmem, ben hep böyle düşünüyordum aslında sevgilimden bağımsız. Ailem mesela; on yıldır çalışıyorum, neredeyse eve bir kuruş katkım yok. Ailemin benden hiç beklentisi olmadi. Ne kazandiysam kendime harcadım, gezdim, biriktirdim. Şimdi evlenme çağına geldim neden beyaz esyami, salon takımımi babama aldırayim ki? Yaşları 65'e yaklaşıyor ailemin. Babam bu saatten sonra eskisi gibi çok çalışamayacak birkaç sene sonra. Gelirleri azalacak. Sağlık problemleri artıyor. Gözü, dişi, tahlilleri dünya para. Yani iyi kazandigi son demlerinde neden birikmisini bana beyaz eşya, altın vs almak için harcasin ya da neden kredi borcunun altına girsin ki? Bana vicdansizlik gibi geliyor. O yüzden sevgilimin evini tutup, dekore edip, her şeyini satın alıp ailemle tanistiracagim ki bir şey almak durumunda kalmasinlar. İlle de altın vermek isterlerse (ki isteyebilirler esitlige önem verirler. Ablama yapıp bana yapmamayı yediremezler kendilerine) elbet kabul ederim ama kendilerini sıkmayacak bir miktar olmasi için diretirim.
Ne bileyim, nisanli çift memur, doktor, ikisi de çalışıyor ..
Hala daha yaşlı başlı ana babadan medet umuyorlar. Yok durumu iyi - evleri var vs.
Durumu iyiyse sabret bekle on yirmi seneye ölürler nesi varsa sana payın miras kalıryaşarken insanları gasp etmeye gerek yok.
Tabii bu benim fikrim
Zaten sevgilim de 17 yaşında ailesinden ayrılmış, sonra 25 yasinda iki seneliğine tekrar onların yanina taşınmış. Kaldığı süre boyunca da ailesinin talep ettiği miktarda kira ödemişben bu kayinbabadan burma da isteyemem zaten farklı düşünsem de
çocuklarınızı neden dolduruyorsunuz seviyor sevmiyor diyerek.Malesef iş çok büyüdü. Tüm geçmiş serildi. Akşam beni kışkırtıp kışkırtıp bana hakaretler ederek çocukların üstüne saldı. O anlarda videomu çekip ailelere gönderdi bakın çocuklarına eziyet ediyor diye. Çocuklarıma babanız sizi de beni de sevmiyor diye ağladım. Çocuklar da ağladı, o da bunları videoya çekti ailelere attı bakın çocukların huzurunu nasıl bozuyor diye. Hep böyle yapıyor malesef. Türlü türlü hakaretler edip beni videoya çekiyor, o sırada ben kendime engel olamazken çocuklar da bana kinleniyor bizim huzurumuzu sen bozuyorsun diye. İnşallah büyüdüklerinde anlayacaklar beni. Eşimin beni aldattığına dair arkadaşlık sitelerinden gelen mesajlar var elimde. Karşılıklı mesajlaşılmış, inkar ediyor spam mail diyor. Önceki senelerde beni darp ettiğinin görüntüleri de var. Hepsini ailesine gönderdim ama malesef anlayacak hak verecek kapasitede değiller. Aynı sebeplerle abisi boşandı, aslansın kaplansın dediler yanlarına aldılar. Sinirden kendimi yiyeceğim artık o kadar çiğ bir adam ki.
Malesef iş çok büyüdü. Tüm geçmiş serildi. Akşam beni kışkırtıp kışkırtıp bana hakaretler ederek çocukların üstüne saldı. O anlarda videomu çekip ailelere gönderdi bakın çocuklarına eziyet ediyor diye. Çocuklarıma babanız sizi de beni de sevmiyor diye ağladım. Çocuklar da ağladı, o da bunları videoya çekti ailelere attı bakın çocukların huzurunu nasıl bozuyor diye. Hep böyle yapıyor malesef. Türlü türlü hakaretler edip beni videoya çekiyor, o sırada ben kendime engel olamazken çocuklar da bana kinleniyor bizim huzurumuzu sen bozuyorsun diye. İnşallah büyüdüklerinde anlayacaklar beni. Eşimin beni aldattığına dair arkadaşlık sitelerinden gelen mesajlar var elimde. Karşılıklı mesajlaşılmış, inkar ediyor spam mail diyor. Önceki senelerde beni darp ettiğinin görüntüleri de var. Hepsini ailesine gönderdim ama malesef anlayacak hak verecek kapasitede değiller. Aynı sebeplerle abisi boşandı, aslansın kaplansın dediler yanlarına aldılar. Sinirden kendimi yiyeceğim artık o kadar çiğ bir adam ki.
Çocuğum babasıyla uyumak istiyor onu bekliyor. Ben de hadi uyutsana dedim diye bana hakaretler etti sen ne hakla yanıma yaklaşırsın git oğlunu uyut, hani boşanınca sen uyuturdun niye uyutmuyosun dşye bağırdı. İçeri gittim gel oğlum baban bizi sevmiyor dedim gayri ihtiyari ağlamaklı. Oğlum ağlamaya başladı. Beni sevmediğini söyledi. Malesef hep böyle oluyor.çocuklarınızı neden dolduruyorsunuz seviyor sevmiyor diyerek.
çocuklar sizin kalkanınız değil sebep ne olursa olsun onları neden olaya dahil ediyorsunuz
Arkadaşım çocukların ne suçu var. Niye öfkeni cocuklardan çıkarıyorsun? Adam seni darp ettiyse aldattiysa o vakit gerekeni yapsaydın. Her şeyi şiddeti boynuzu yutup da 20 gram altından dellenmeniz ayrı olay.Malesef iş çok büyüdü. Tüm geçmiş serildi. Akşam beni kışkırtıp kışkırtıp bana hakaretler ederek çocukların üstüne saldı. O anlarda videomu çekip ailelere gönderdi bakın çocuklarına eziyet ediyor diye. Çocuklarıma babanız sizi de beni de sevmiyor diye ağladım. Çocuklar da ağladı, o da bunları videoya çekti ailelere attı bakın çocukların huzurunu nasıl bozuyor diye. Hep böyle yapıyor malesef. Türlü türlü hakaretler edip beni videoya çekiyor, o sırada ben kendime engel olamazken çocuklar da bana kinleniyor bizim huzurumuzu sen bozuyorsun diye. İnşallah büyüdüklerinde anlayacaklar beni. Eşimin beni aldattığına dair arkadaşlık sitelerinden gelen mesajlar var elimde. Karşılıklı mesajlaşılmış, inkar ediyor spam mail diyor. Önceki senelerde beni darp ettiğinin görüntüleri de var. Hepsini ailesine gönderdim ama malesef anlayacak hak verecek kapasitede değiller. Aynı sebeplerle abisi boşandı, aslansın kaplansın dediler yanlarına aldılar. Sinirden kendimi yiyeceğim artık o kadar çiğ bir adam ki.
Malesef iş çok büyüdü. Tüm geçmiş serildi. Akşam beni kışkırtıp kışkırtıp bana hakaretler ederek çocukların üstüne saldı. O anlarda videomu çekip ailelere gönderdi bakın çocuklarına eziyet ediyor diye. Çocuklarıma babanız sizi de beni de sevmiyor diye ağladım. Çocuklar da ağladı, o da bunları videoya çekti ailelere attı bakın çocukların huzurunu nasıl bozuyor diye. Hep böyle yapıyor malesef. Türlü türlü hakaretler edip beni videoya çekiyor, o sırada ben kendime engel olamazken çocuklar da bana kinleniyor bizim huzurumuzu sen bozuyorsun diye. İnşallah büyüdüklerinde anlayacaklar beni. Eşimin beni aldattığına dair arkadaşlık sitelerinden gelen mesajlar var elimde. Karşılıklı mesajlaşılmış, inkar ediyor spam mail diyor. Önceki senelerde beni darp ettiğinin görüntüleri de var. Hepsini ailesine gönderdim ama malesef anlayacak hak verecek kapasitede değiller. Aynı sebeplerle abisi boşandı, aslansın kaplansın dediler yanlarına aldılar. Sinirden kendimi yiyeceğim artık o kadar çiğ bir adam ki.
bunun gayri ihtiyarisi yok, bir çocuğa baban bizi sevmiyor demenin o çocukta biraktigi hissiyati biloyormusunuz ?Çocuğum babasıyla uyumak istiyor onu bekliyor. Ben de hadi uyutsana dedim diye bana hakaretler etti sen ne hakla yanıma yaklaşırsın git oğlunu uyut, hani boşanınca sen uyuturdun niye uyutmuyosun dşye bağırdı. İçeri gittim gel oğlum baban bizi sevmiyor dedim gayri ihtiyari ağlamaklı. Oğlum ağlamaya başladı. Beni sevmediğini söyledi. Malesef hep böyle oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?