- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.477
- 548
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Gerçekten bence de böyle olmaya başladı. Şok oluyorum yani eşim bana bunu demeye cesaret edemez.Bu konu özelinde değil de şu ara bdvde konular hep "kocam böbreğimi cikarip organ mafyası kaynima hediye etmek istiyor. Kaynim mafya olduğu için işlerine yardımcı olmak istiyormuş. Senin böbrek iyidir diye bana baskı yapıyor. Kocamla bobregim arasında kaldım. Sizce ben mi bencilim?" Tarzı olmaya başladı.
İşte profil belli. Kendini kabul ettirmek için mantıksız mantıksız davranıyor saçma sapan.Anne babası küçükken ayrılmış, sonra hep sığıntı, besleme gibi muamele görmüş. Ne zaman evlendi kıymete bindi. Kıymete bindi dediğim de ilgi alaka başladı yani.
Aynen öyle görmediği sevgiyi birey yerine konmayi parayla kapamaya çalışıyor . Sırf bir yer edinmek için bu adamdan cacık olmaz şimdi okudum konu sahibi çok iyi yapmış .İşte profil belli. Kendini kabul ettirmek için mantıksız mantıksız davranıyor saçma sapan.
Bu içindeki kompleksi konu sahibi aşamaz. Adam kendi fark edip bunu aşmayı istemedikçe hep böyle ailesi için paspas olacak.Aynen öyle görmediği sevgiyi birey yerine konmayi parayla kapamaya çalışıyor . Sırf bir yer edinmek için bu adamdan cacık olmaz şimdi okudum konu sahibi çok iyi yapmış .
Ben böyle bir adamın asacagini düşünmüyorum colugun çocuğun rızkını yedirecek iki kuruş para bulunca kendini birşey sanmışBu içindeki kompleksi konu sahibi aşamaz. Adam kendi fark edip bunu aşmayı istemedikçe hep böyle ailesi için paspas olacak.
imkanlar dahilinde insanları zora sokmayacak ölçüde yeni evlenen çifte altın vs takmak yardımcı olmaktırBana da istemek saçma geliyor. Çok cinsiyetçi bir sey. Neden erkek tarafı kız tarafına altın taksin ki? Erkek bir hizmet mi satın aliyor? Mal miyim ben? Evlilik iki tarafı da mutlu edecek bir şey. Neden biri daha avantajliymis gibi dezavantajlı tarafa maddi yardım yapsın ki?
Şu an evlilik yolundayim, inşallah yıl bitmeden soyadım değişmiş olacakyani bekara karı boşamak değil olayim. Kendi ailemden de es ailesinden de asla bir sey talep etmeyecegim.
Bir de ne hikmetse es ailesinden altin isteyenler , bu konuda geleneksel olanlar kaynanası 'bayram öncesi evi temizliğe yardıma gel' dese gitmezler. 'bu kış sizde kalalım, soba yakmayalim' diye gelen eş ailesine gıcık olurlar. Kaynanası kıyafetini açık bulsa kıyameti kopartırlar.
Yaşlı başlı insanlardan altın isteyecek kadar gelenekselsen bunlara ses çıkarmayacak kadar geleneksel olmalısın. Yok bunlara gelemiyorsan o zaman altın konusunda, düğün masraflarini eş ailesine kitlemek konusunda geleneksel olmayacaksin. Benim de görüşüm bu yönde.
Altınımi almam ama evime de kimseyi karistirmam, bileziksiz olurum ama koca adayımin ev işleri yemek bebek vs konularında benimle eşit işbölümünü talep ederim
Bana da istemek saçma geliyor. Çok cinsiyetçi bir sey. Neden erkek tarafı kız tarafına altın taksin ki? Erkek bir hizmet mi satın aliyor? Mal miyim ben? Evlilik iki tarafı da mutlu edecek bir şey. Neden biri daha avantajliymis gibi dezavantajlı tarafa maddi yardım yapsın ki?
Şu an evlilik yolundayim, inşallah yıl bitmeden soyadım değişmiş olacakyani bekara karı boşamak değil olayim. Kendi ailemden de es ailesinden de asla bir sey talep etmeyecegim.
Bir de ne hikmetse es ailesinden altin isteyenler , bu konuda geleneksel olanlar kaynanası 'bayram öncesi evi temizliğe yardıma gel' dese gitmezler. 'bu kış sizde kalalım, soba yakmayalim' diye gelen eş ailesine gıcık olurlar. Kaynanası kıyafetini açık bulsa kıyameti kopartırlar.
Yaşlı başlı insanlardan altın isteyecek kadar gelenekselsen bunlara ses çıkarmayacak kadar geleneksel olmalısın. Yok bunlara gelemiyorsan o zaman altın konusunda, düğün masraflarini eş ailesine kitlemek konusunda geleneksel olmayacaksin. Benim de görüşüm bu yönde.
Altınımi almam ama evime de kimseyi karistirmam, bileziksiz olurum ama koca adayımin ev işleri yemek bebek vs konularında benimle eşit işbölümünü talep ederim
Var ve inan en kıymetli onlar.Ayy hala şu kadar gram istiyorum illa da olsun diyen gelin adayı var mı. Evlerden Irak
Ahahaaaaaaİsteyen kimse, KV mi, gelin mi yoksa gelinin ailesi mi kimse açıp diceksiniz ki ben 2 çocuk okutuyorum 55.000TLm yok kusura bakmayın, bizden beklemeyin. İnsanlar akıllarını yitirmişler , evleniyorsan da evleniyorsun başka birinden peynir ekmek gibi nasıl bu miktar para istenirGeline de ayrıca mesaj yazarım a...ın altından sanırsam güle güle teptir düğün gecesi ama benden para bekleme kızım derim
Eşin seni paragözlülükle suçlayıp manipüle etmeye çalışıyor kesinlikle inanma.Ben karşı çıktıkça eşim beni suçladı paragözsün bilmemne falan diye, bu yüzden kavga ettik zaten o yüzden onay aradığım doğru; içimi soğutmak istiyorum haksızlıkla suçlandığım için haklı olduğumdan emin olmak; göremediğim bir problem var mı diye danışmak istiyorum.
Teşekkür ederim, inşallah var öyle bir niyetimYaaaa sen evleniyor musun? Konuyu biraz sabote edeceğim ama çok mutlu olursun inşallah. Forumda beğendiğim üyelerden birisin.
Bilmem, ben hep böyle düşünüyordum aslında sevgilimden bağımsız. Ailem mesela; on yıldır çalışıyorum, neredeyse eve bir kuruş katkım yok. Ailemin benden hiç beklentisi olmadi. Ne kazandiysam kendime harcadım, gezdim, biriktirdim. Şimdi evlenme çağına geldim neden beyaz esyami, salon takımımi babama aldırayim ki? Yaşları 65'e yaklaşıyor ailemin. Babam bu saatten sonra eskisi gibi çok çalışamayacak birkaç sene sonra. Gelirleri azalacak. Sağlık problemleri artıyor. Gözü, dişi, tahlilleri dünya para. Yani iyi kazandigi son demlerinde neden birikmisini bana beyaz eşya, altın vs almak için harcasin ya da neden kredi borcunun altına girsin ki? Bana vicdansizlik gibi geliyor. O yüzden sevgilimin evini tutup, dekore edip, her şeyini satın alıp ailemle tanistiracagim ki bir şey almak durumunda kalmasinlar. İlle de altın vermek isterlerse (ki isteyebilirler esitlige önem verirler. Ablama yapıp bana yapmamayı yediremezler kendilerine) elbet kabul ederim ama kendilerini sıkmayacak bir miktar olmasi için diretirim.imkanlar dahilinde insanları zora sokmayacak ölçüde yeni evlenen çifte altın vs takmak yardımcı olmaktır
bir nevi hediyedir
bu hediyeyi geri çevirmemek kimseyi de mal konumuna sokmaz
ha şu kadar isterim bu kadar isterim demek sokar
neyin pazarlığı yani
hediyenin pazarlığı olmaz
onu bi hediye olarak düşünmek lazım bi jesttir bu
bunu diğer gelenekselliklerle karıştırmamak lazım
hediyeyi kabul etti diye diğer gelenekleri de yerine getirmek zorunda değil kimse
önce buradaki ters algılamayı bi düzeltmek lazım
sen istersin istemezsin, aileler yapmak isterse bile kabul edersin etmezsin o ayrı konu
zaten seninki yabancı muhtemelen adamın gözünde kötü bi konuma düşeceğini düşündüğün için böyle konuşuyorsun
bilmem kaç gramdan aşağısına olmaz diyen kadınla
kaç gram altın takalım sorusuna gönlünüzden ne koparsa diye cevap veren kişi aynı kefeye koymak mantıksız
hiçbir aile imkanı varken, evlenen evladına " sana beş kuruş vermem ne b.k yersen ye " demez çünkü
Tabiki de haklısınız, sormanız hata. Asla izin vermem eşim de benden gizli o bileziği takarsa 3. Dünya savaşı çıkar çok net.Hanımlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Kendi düğünüm 9 yıl önce oldu. Damat tarafından çöp bile istemedim, düğün masrafımızı ve eşyalarımızı tamamen kendimiz yaptık. Bana dediler ki kızım altın istersen kocan kredi çeksin alın ödeyin, tabii ki istemedim kendi altınımı kendim ödemek saçmalık tabii.
Bu süre içinde benim tek kardeşim evlendi, ince bir bileklik yaptık maddi durumumuz çok muhteşem değildi. Eşimin de üvey kızkardeşi evlendi, o zamanın parasıyla iyice bir nakit yardımı ve yarım altın yaptık. Şimdi eşimin diğer erkek üvey kardeşi evleniyor. Ve benim taa 4 ay sonra duyduğum üzere, gelin hanımın istediği 80 gram bileziğin bir tanesini biz yapacakmışız, şu an 55 bin tl. Duyunca şiddetle karşı çıktım biz istanbulda 2 çocuk okutuyoruz binbir zorlukla, maaşlarımız iyi ve çocuklar özelde okuyor ama bu parayı kazanırken pekçok zorlukla kazanıyoruz; örneğin eşim çok sık yurtdışına gidiyor ben çocuklarla tek başıma kalıyorum yardıma gelen kimsemiz de yok.
Bizden 55 binlik altın istemelerini çok anormal buldum ve aile kavgası çıktı. Haklı mıyım haksız mı?
Bu ne terbiyesizlik siz ancak hediye alabilirsiniz hediyenin miktarına da isteyen değil alan karar verir, kesinlikle kabul etmeyin.Hanımlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Kendi düğünüm 9 yıl önce oldu. Damat tarafından çöp bile istemedim, düğün masrafımızı ve eşyalarımızı tamamen kendimiz yaptık. Bana dediler ki kızım altın istersen kocan kredi çeksin alın ödeyin, tabii ki istemedim kendi altınımı kendim ödemek saçmalık tabii.
Bu süre içinde benim tek kardeşim evlendi, ince bir bileklik yaptık maddi durumumuz çok muhteşem değildi. Eşimin de üvey kızkardeşi evlendi, o zamanın parasıyla iyice bir nakit yardımı ve yarım altın yaptık. Şimdi eşimin diğer erkek üvey kardeşi evleniyor. Ve benim taa 4 ay sonra duyduğum üzere, gelin hanımın istediği 80 gram bileziğin bir tanesini biz yapacakmışız, şu an 55 bin tl. Duyunca şiddetle karşı çıktım biz istanbulda 2 çocuk okutuyoruz binbir zorlukla, maaşlarımız iyi ve çocuklar özelde okuyor ama bu parayı kazanırken pekçok zorlukla kazanıyoruz; örneğin eşim çok sık yurtdışına gidiyor ben çocuklarla tek başıma kalıyorum yardıma gelen kimsemiz de yok.
Bizden 55 binlik altın istemelerini çok anormal buldum ve aile kavgası çıktı. Haklı mıyım haksız mı?
Teşekkür ederim, inşallah var öyle bir niyetimbir büyük problemi hallettik , bir büyük problemi daha atlatirsak yaz sonunda ailemle tanıştırmayi düşünüyorum
Hayırlısı olsun inşallah.en az sıkıntı atlatırsın umarım
Aile kavgasi degil aile faciasi ciksin isterse asla verme.Hanımlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
imkanlar dahilinde insanları zora sokmayacak ölçüde yeni evlenen çifte altın vs takmak yardımcı olmaktır
bir nevi hediyedir
bu hediyeyi geri çevirmemek kimseyi de mal konumuna sokmaz
ha şu kadar isterim bu kadar isterim demek sokar
neyin pazarlığı yani
hediyenin pazarlığı olmaz
onu bi hediye olarak düşünmek lazım bi jesttir bu
bunu diğer gelenekselliklerle karıştırmamak lazım
hediyeyi kabul etti diye diğer gelenekleri de yerine getirmek zorunda değil kimse
önce buradaki ters algılamayı bi düzeltmek lazım
sen istersin istemezsin, aileler yapmak isterse bile kabul edersin etmezsin o ayrı konu
zaten seninki yabancı muhtemelen adamın gözünde kötü bi konuma düşeceğini düşündüğün için böyle konuşuyorsun
bilmem kaç gramdan aşağısına olmaz diyen kadınla
kaç gram altın takalım sorusuna gönlünüzden ne koparsa diye cevap veren kişi aynı kefeye koymak mantıksız
hiçbir aile imkanı varken, evlenen evladına " sana beş kuruş vermem ne b.k yersen ye " demez çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?