Kayınbiraderimin düğününde bizden istenen altın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten bence de böyle olmaya başladı. Şok oluyorum yani eşim bana bunu demeye cesaret edemez.

Anne babası küçükken ayrılmış, sonra hep sığıntı, besleme gibi muamele görmüş. Ne zaman evlendi kıymete bindi. Kıymete bindi dediğim de ilgi alaka başladı yani.
İşte profil belli. Kendini kabul ettirmek için mantıksız mantıksız davranıyor saçma sapan.

İşte profil belli. Kendini kabul ettirmek için mantıksız mantıksız davranıyor saçma sapan.
Aynen öyle görmediği sevgiyi birey yerine konmayi parayla kapamaya çalışıyor . Sırf bir yer edinmek için bu adamdan cacık olmaz şimdi okudum konu sahibi çok iyi yapmış .

Aynen öyle görmediği sevgiyi birey yerine konmayi parayla kapamaya çalışıyor . Sırf bir yer edinmek için bu adamdan cacık olmaz şimdi okudum konu sahibi çok iyi yapmış .
Bu içindeki kompleksi konu sahibi aşamaz. Adam kendi fark edip bunu aşmayı istemedikçe hep böyle ailesi için paspas olacak.

Bu içindeki kompleksi konu sahibi aşamaz. Adam kendi fark edip bunu aşmayı istemedikçe hep böyle ailesi için paspas olacak.
Ben böyle bir adamın asacagini düşünmüyorum colugun çocuğun rızkını yedirecek iki kuruş para bulunca kendini birşey sanmış

imkanlar dahilinde insanları zora sokmayacak ölçüde yeni evlenen çifte altın vs takmak yardımcı olmaktır
bir nevi hediyedir
bu hediyeyi geri çevirmemek kimseyi de mal konumuna sokmaz
ha şu kadar isterim bu kadar isterim demek sokar
neyin pazarlığı yani
hediyenin pazarlığı olmaz
onu bi hediye olarak düşünmek lazım bi jesttir bu
bunu diğer gelenekselliklerle karıştırmamak lazım
hediyeyi kabul etti diye diğer gelenekleri de yerine getirmek zorunda değil kimse
önce buradaki ters algılamayı bi düzeltmek lazım
sen istersin istemezsin, aileler yapmak isterse bile kabul edersin etmezsin o ayrı konu
zaten seninki yabancı muhtemelen adamın gözünde kötü bi konuma düşeceğini düşündüğün için böyle konuşuyorsun
bilmem kaç gramdan aşağısına olmaz diyen kadınla
kaç gram altın takalım sorusuna gönlünüzden ne koparsa diye cevap veren kişi aynı kefeye koymak mantıksız
hiçbir aile imkanı varken, evlenen evladına " sana beş kuruş vermem ne b.k yersen ye " demez çünkü

Yaaaa sen evleniyor musun? Konuyu biraz sabote edeceğim ama çok mutlu olursun inşallah. Forumda beğendiğim üyelerden birisin.

Ahahaaaaaa .
Harikasın

Eşin seni paragözlülükle suçlayıp manipüle etmeye çalışıyor kesinlikle inanma.
Asıl kendisi ahlaksız ki karısından 4 ay bu konuyu gizlemiş. Kendi kendine söz vermiş.
Terbiyesiz adam.

Yaaaa sen evleniyor musun? Konuyu biraz sabote edeceğim ama çok mutlu olursun inşallah. Forumda beğendiğim üyelerden birisin.
Teşekkür ederim, inşallah var öyle bir niyetim bir büyük problemi hallettik , bir büyük problemi daha atlatirsak yaz sonunda ailemle tanıştırmayi düşünüyorum
Bilmem, ben hep böyle düşünüyordum aslında sevgilimden bağımsız. Ailem mesela; on yıldır çalışıyorum, neredeyse eve bir kuruş katkım yok. Ailemin benden hiç beklentisi olmadi. Ne kazandiysam kendime harcadım, gezdim, biriktirdim. Şimdi evlenme çağına geldim neden beyaz esyami, salon takımımi babama aldırayim ki? Yaşları 65'e yaklaşıyor ailemin. Babam bu saatten sonra eskisi gibi çok çalışamayacak birkaç sene sonra. Gelirleri azalacak. Sağlık problemleri artıyor. Gözü, dişi, tahlilleri dünya para. Yani iyi kazandigi son demlerinde neden birikmisini bana beyaz eşya, altın vs almak için harcasin ya da neden kredi borcunun altına girsin ki? Bana vicdansizlik gibi geliyor. O yüzden sevgilimin evini tutup, dekore edip, her şeyini satın alıp ailemle tanistiracagim ki bir şey almak durumunda kalmasinlar. İlle de altın vermek isterlerse (ki isteyebilirler esitlige önem verirler. Ablama yapıp bana yapmamayı yediremezler kendilerine) elbet kabul ederim ama kendilerini sıkmayacak bir miktar olmasi için diretirim.
Ne bileyim, nisanli çift memur, doktor, ikisi de çalışıyor ..
Hala daha yaşlı başlı ana babadan medet umuyorlar. Yok durumu iyi - evleri var vs.
Durumu iyiyse sabret bekle on yirmi seneye ölürler nesi varsa sana payın miras kalır yaşarken insanları gasp etmeye gerek yok.
Tabii bu benim fikrim
Zaten sevgilim de 17 yaşında ailesinden ayrılmış, sonra 25 yasinda iki seneliğine tekrar onların yanina taşınmış. Kaldığı süre boyunca da ailesinin talep ettiği miktarda kira ödemiş ben bu kayinbabadan burma da isteyemem zaten farklı düşünsem de

Tabiki de haklısınız, sormanız hata. Asla izin vermem eşim de benden gizli o bileziği takarsa 3. Dünya savaşı çıkar çok net.
Çocuklarımın zamanından çalacağım, onları bırakıp işe gideceğim (hiçbir anne güle oynaya çocuğunu bırakıp işe gitmez) rızklarından kısacağım, eşek gibi çalışacağım. Ne için eltim 80 Gr altın kestiği için. Bana da sordular derdim.
Sizin durumunuz iyi olduğu için sömürmeye çalışıyorlar. Asla taviz vermeyiniz.

Bu ne terbiyesizlik siz ancak hediye alabilirsiniz hediyenin miktarına da isteyen değil alan karar verir, kesinlikle kabul etmeyin.

sahte bilezik takıp ne güzel dalga geçilirdi onlarla oh ne güzel gelin hanım istemiş, eltisi de takacakmış yok yaa madem size kredi çekip altın alın dediler kendileri kredi çeksin. bu erkek tarafı hep suskun kalan pısırık eşlerden dolayı bu kadar çenesini açabiliyor. eşiniz bir de size paragöz demiş, akıl tutulması gerçekten.

Eşin sana paragöz diyorsa "Tamam paragözüm okey ama üvey kardeşinin cici karısı istediği için 20 gr bilezik yapıyorsan ben de 20 gr bilezik istiyorum onlara yaparken koşa koşa tamam demiştin karın için de yaparsın hadi görelim önceliğin ben mi onlar mı" de

Aile kavgasi degil aile faciasi ciksin isterse asla verme.
Varsa Para Al cocuklarina sakla babalarina bile söyleme

Tabi ki aynı şey değil ama zaten gönlünüzden ne koparsa diyen insan, karsisindaki aileyi zora sokmak da istemez alınan hediyeye de minnet duyar içtenlikle teşekkür eder, geleneklerden de kopuk da olmaz gider gelir aile ilişkilerini sevgiyi saygıyı korur diye düşünüyorum. Ama yasli basli insanlara isine geldiğinde geleneksel pozlari yapip şu kadar altın isterim evimin susunu ode kirami ver ev ver araba ver demek bana da bu devirde artık çok modası geçmiş geliyor ve gerçekten çok garip geliyor ve bunu diyen insanlar çoğu zaman diğer geleneklere de uymuyor. Hediye tabi ki kabul edilir ama hediye olduğunu bilerek. Özetle bence zaten ikiniz de aynı şeyi söylüyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…