• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder ve araba işi fikir verin ne olur

Papatyaaa58

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
185
182
18
36
Herkese iyi akşamlar forumun takipçilerindenim bana da mantıklı fikirler vereceğinize eminim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bizim mecburiyetten iki arabamız var ikinciyi yeni aldık sayılır borcunu ödüyoruz hala.
Eşimle öğretmen olduğumuz için tatildeyz şu an arabanın birini kayınpedeirm istemiş eşimde tamam deyip götürüp verdi.

Ehliyeti yok kayınpederin komşudn veya kaynmdan sürmesini istiyomş gezmek için. Şu an kaynım onlarda kalıyo şöförde hazırda.

Ee babası ne var bunda diyebilirsiniz ama ben hazmedemiyorum. Kendi düğünümüzü kendimz yaptık sonrasnda borç öderken onların ev kredi taksidinin yarısını ödedik sonrasnda hiç maddi ve manevi olarak yanımızda olmadılar.

Biz her zaman büyüğümüz diye saygıda kusur etmedik. Herşeyde bizi aradılar gittik istedikleri yere götürdüm. En son bakıcıyla anlaşamadık ve rica ettim 2.5 ay kızıma bakmaları için bakamayız dediler saçma bahanelerle (ama istemeyerekte olsa eltimin çocuğuna bakacaklarmış) özellikle bu mesele yüzünden bnm işim düştüğünde torunlarına bakmadıkları için hazmedemiyorum. Anlatmadığım çok şey var daha bi iyilik göremedim ne kadar iyi davransamda.

Eşimle iyi anlaşıyoruz onlarla ilgişi konular yüzünden huzursuzluk yaşıyoruz sadece yaşarsakta.Hastalıkta düğünde bayramda acil bi işte istese tamam da okul açılana kadar onlarda kalacakmış.

Eşim ailesine düşkün değil ama kötü evlat olmamak için bişy diyemiyo ben fazla mı fesatça düşüniyorm Allah aşkına. Eşimde trip atıyo şu an küstü bana . Bu meselee yüzündn seneye tek araba kalmayı düşünüyo pire için yorgan yakıcaz.

Tamir ettirmemiz gerek diyerek alsana diyorm anlarlar vermek istemediğimizi diyo

Siz olsanız ne yapardınız?

Çocuğa bakmak zorunda değiller ama ben ailelerin çocuklarının düğünlerinde maddi manevi tam destek yapmalarını bekliyorum açıkcası . O yüzde sen çalış didin araba al sonrA oooo adam kullansın oldu gözlerim oldu . Birde birisi sizin arabayla kaza yapsa ne olacak

Biz de esimle bu konu yuzunden cok tartisiyoruz.Bizde de iki araba var,biri şirket aracı diğeri bende. Abisi senelerdir isteyip duruyor, veriyorduk ama artık abartti.Gecen sene bilerek muayene yptirmadik,para yok dedik.Yptirinca da haber vermedik, uzun süre alamadi.Hatta kaç kez kızdı yaptırmıyormuşuz diye.
'Verin ceza yersek ben oderim' diyip son 1âydir 3kere aldı,artık arsizliga vurdu. Yapılacak şey basit de bizim eşlerimiz niye ağzını açamıyor bilmiyorum. Kendi abim olsa babam olsa ben çekinmezdim, kırmadan söylerdim ama bunlar soyleyemiyor. Bak hatırlattın yine sinirlendim:KK34:

O araba ile akşamın bir vakti kazaya karışırsa ruhsat kimin ustuneyse onun başının agriyacagini biliyor mu eşiniz?Arabamizi kaynima ve ya bir başka akrabaya ödünç vermeyiz.Araba alacak para vermisligi vardır eşimin ama arabasını değil.İkinci araci siz mi kullanıyorsunuz?Eşiniz böyle bir kararı nasıl tek başına veriyor? Neden seneye tek araba kalacak missiniz,bu arabayı kayinpederinize hediye etmek için mi almışsıniz?

Yıllardır değişmeyen ve asla değişmeyecek olan konu sanırım.
Aileler çocuklarından ama özellikle de erkek çocuklarından hep bir beklenti içindeler.
Baktık büyüttük o da bize bakacak,gak dediğimiz yerde han guk dediğimiz yerde hamam yaptıracak vs vs vs
Bizde de durum farklı değil,yıldım artık karışmıyorum naparlarsa yapsınlar diyorum çünkü erkekler ailelerine laf söyleyemiyor bunu çok net idrak ettim.

Böyle çıkarcı aileler olmasın daha iyi. Huzursuzluktan başka neye yariyorlar Allah aşkına. Büyük olarak çocuğuna destek olacagina, onu sömürup duruyorlar. Haklısınız. Ben de sinir olurdum bu duruma.

Herkese iyi akşamlar forumun takipçilerindenim bana da mantıklı fikirler vereceğinize eminim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bizim mecburiyetten iki arabamız var ikinciyi yeni aldık sayılır borcunu ödüyoruz hala.
Eşimle öğretmen olduğumuz için tatildeyz şu an arabanın birini kayınpedeirm istemiş eşimde tamam deyip götürüp verdi.

Ehliyeti yok kayınpederin komşudn veya kaynmdan sürmesini istiyomş gezmek için. Şu an kaynım onlarda kalıyo şöförde hazırda.

Ee babası ne var bunda diyebilirsiniz ama ben hazmedemiyorum. Kendi düğünümüzü kendimz yaptık sonrasnda borç öderken onların ev kredi taksidinin yarısını ödedik sonrasnda hiç maddi ve manevi olarak yanımızda olmadılar.

Biz her zaman büyüğümüz diye saygıda kusur etmedik. Herşeyde bizi aradılar gittik istedikleri yere götürdüm. En son bakıcıyla anlaşamadık ve rica ettim 2.5 ay kızıma bakmaları için bakamayız dediler saçma bahanelerle (ama istemeyerekte olsa eltimin çocuğuna bakacaklarmış) özellikle bu mesele yüzünden bnm işim düştüğünde torunlarına bakmadıkları için hazmedemiyorum. Anlatmadığım çok şey var daha bi iyilik göremedim ne kadar iyi davransamda.

Eşimle iyi anlaşıyoruz onlarla ilgişi konular yüzünden huzursuzluk yaşıyoruz sadece yaşarsakta.Hastalıkta düğünde bayramda acil bi işte istese tamam da okul açılana kadar onlarda kalacakmış.

Eşim ailesine düşkün değil ama kötü evlat olmamak için bişy diyemiyo ben fazla mı fesatça düşüniyorm Allah aşkına. Eşimde trip atıyo şu an küstü bana . Bu meselee yüzündn seneye tek araba kalmayı düşünüyo pire için yorgan yakıcaz.

Tamir ettirmemiz gerek diyerek alsana diyorm anlarlar vermek istemediğimizi diyo

Siz olsanız ne yapardınız?
Bizim iki arabamız var diye bir cümle ve bakış açısı başta yanlış.. eğer evde 2 araba varsa kişilere ozeldir...benim arabam, eşimin arabası gibi..

eğer bu şekilde bir söylem geliştirmiş olsaydınız, sizin arabanızı veremez, kendini arabasını da vermezdi..

Bizde böyle, benim arabam belli, onunki belli, o benimkini kullanmaz, ben onunkini..yani arabasini birisine emanet verse benim arabayı kullanamayacagini bilir, bu nedenle kendi arabasını da asla vermezdi...

Ben evlilikte her şeyin ortak olmasından yanayım. Ne varsa bizimdir. Ama eşim gidip de arabayı babasına verecek olsa ve kp keyfi istiyor olsa gidip isterim. Çünkü adım gibi biliyorum ki gidip de babasından alamaz o arabayı. Defalarca ufal tefek konularda tecrübe ettim. Ben kendi aileme söylerim böyle böyle diye (kendisi de zorlar zaten) ama iş onun ailesine gelince söyledin mi derim, söyledim der. Ama söylediğinin konu ile alakası olmaz. Açık açık ve dobra dobra konuşamaz. O yüzden (heleki kvnin kendini bir bok sanıp da haddini fazlasıyla aşmasından sonra) gidip söylerim. Bugüne kadar saygısızlık etmedim de ne oldu, gene de kötü gelin bildiler. Çünkü beni yönetmelerine izin vermedim.

Yani özetle git ve arabanı al. :) mümkünse birini de üzerine al.

Aman küserse küssün eşin salla.
Şu an tatildeysen dönünce bebişini al kpye git eşinin gelmemesini sağla
Özlemişsinizdir diye geldik de
Biraz otur sonra saate bak bi 10 dkya kalkayım giderken arabayı da alayım klimasına baktırmam gerek bebekli olduğumuz için hep lazım oluyor malum 2 araba var ama bu kadar masraf edince hep elinin altında olsun istiyor insan
Neyse anahtarı nerede?
De al çık
Zamanında yardımları olsaydı gözün görmezdi bu olayı ama hiç destek olmayıp bide arabayı istemek hoş olmamış haklısın

Back
X