Kayınpederi Para Vermiyormuş

lafebesii

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
82
8
298
Bayanlar Merhaba. 5 aylık evliyim, mutluyum, huzurluyum. Sorunum, eşimin ailesinin paraya olan düşkünlüğü. Baştan soyleyeyim, asla beklenti icerisinde degilim ve ihtiyacımda yok. Ama son yasadıgımız olay beni sorgulamaya itti. Kayınvalidem ve görümcelerimle oturuyorduk. Kayınvalidem benden on yaş buyuk olan gorumceme sordu, "Kayınpederin sana harclık veriyor mu?". Görümcemde hayır dedi. Kayınvalidem basladı bana dert yanmaya. Kayınpederi ona her hafta harclık veriyormus, ama artık vermiyormus. Kocasıda fazla para vermiyormus. O yuzden sıkıntı cekiyormus. Bahsettigimiz kisi saray gibi bir evde iyi sartlarda yasıyor. Ve inanın söz, nişan ve düğünüm oldu, kayınvalidem bana bir ceyrek bile takmadı. Bir daha boyle bir konu acıldıgında onlara haddini bildirmek icin ne soylemeliyim sizce?

Keseleri bir ise kayınvaliden haklı .Bazı ailelerde para babada toplanır .Önce bunu araştır mademki

Ne kadar komik.. Yani ben de sana direk bir şey dedi. Sana imada bulundu sandım. Öylesine konuştu varsay.
Senden bir beklenti içinde olmadıkça neden geriliyorsun?

Hayır bilakis kasa görümcemin eşinde. Kesinlikle beklentim yok ama bizden daha iyi sartlarda yaşadığı halde eşim ve erkek kardeşleri ona harçlık versin istiyor.

Hayır bilakis kasa görümcemin eşinde. Kesinlikle beklentim yok ama bizden daha iyi sartlarda yaşadığı halde eşim ve erkek kardeşleri ona harçlık versin istiyor.
O zaman anneciğim babam da bana para versin deyin .

Size bisey dememis ki Illa bisey demek zorunda hissediyorsaniz "aaaa kayinbabam bana hic vermedi, söylesende toptan veriversin harcligimi" falan deyin... Dert ney onu cözemedim... Sizden parami istiyor yani?

Belki de çok tutumlu oldukları için saray gibi bir ende yaşıyorlardır ve kayınvalidenden parayı sakınıyordur kayın pederin. Kv den de rahatça para harcayamadığı için istediğini alamamıştır düğünde fln.

İşte kızlar benim para konusunda bir beklentim yok. Sizde bana verin demem bu beklenti icinde oldugumu zannetmelerine sebep olur. Oysa ben kendi yapmadıkları birseyi baskalarından beklemelerinin yanlıs oldugunu onlara gostermek isterdim.

bence hadlerini bildirmek için hiç bir söz söylemeyin olası huzurunuzu gereksiz bir yarışla bozmayın..efendi gibi gidin efendi gibi gelin..onların sarayı onların olsun siz yuvanızda mutlu huzurlu yaşayın..görümceye kayananaya da takılmayın..atın içinizde patlatın o balonu yoksa dönüşümsüz sidik yarışlarına sizde katılmış olursunuz.

planlayıp laf söylemek için konuşmak hoş durmuyor. o anda ağzından birşeyler kaçsaydı belki durum farklı olurdu..." aa öle bir şey mi varmış hiç haberim yoktu" vs. desen olurdu belki. ama şimdi planlayınca tuhaf kaçar

Kızlar görümcemin kayınpederi ve kayınvalidesi aile dostumuz. Ne sartlarda yasadıgını ve sahip oldugu imkanları biliyorum. Soylenen soze bu yuzden sinirleniyorum. Kayınvalidem genel manada iyi birisi. Varlıklı olmasına ragmen gelini olarak bana ne nisanımda ne dugunumde bir kurus harcamadıgı halde ben ona sevecen ve hurmetle davrandım. Beklentilerim olmadı hicbir zaman. Ama kendi gelinine yapmadıkları birseyi kızı icin istemesi sinirimi bozdu sadece.

her şeyi vardır ama gidip gönlünce kendine bir tişört bile alamıyorsa ne yapsın o sarayı

lafebesi bence bunları düşünme ..hatta esprisi iğrenç olacak belki ama lafebeliğine lüzum yok ,yoksay konuştuklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…