- 19 Haziran 2012
- 30.174
- 38.361
- 598
- 35
Bayanlar Merhaba. 5 aylık evliyim, mutluyum, huzurluyum. Sorunum, eşimin ailesinin paraya olan düşkünlüğü. Baştan soyleyeyim, asla beklenti icerisinde degilim ve ihtiyacımda yok. Ama son yasadıgımız olay beni sorgulamaya itti. Kayınvalidem ve görümcelerimle oturuyorduk. Kayınvalidem benden on yaş buyuk olan gorumceme sordu, "Kayınpederin sana harclık veriyor mu?". Görümcemde hayır dedi. Kayınvalidem basladı bana dert yanmaya. Kayınpederi ona her hafta harclık veriyormus, ama artık vermiyormus. Kocasıda fazla para vermiyormus. O yuzden sıkıntı cekiyormus. Bahsettigimiz kisi saray gibi bir evde iyi sartlarda yasıyor. Ve inanın söz, nişan ve düğünüm oldu, kayınvalidem bana bir ceyrek bile takmadı. Bir daha boyle bir konu acıldıgında onlara haddini bildirmek icin ne soylemeliyim sizce?
Bu kayınvalidelerin de çoğu böyle zaten kendi kızlarına gelince hep versinler ama gelinlerine gelince hep alsınlar
(istisnalar hariç)
Kızlar kayınvalidemin bana bir kotulugu yok acıkcası. Ama kızlarının sartları kotu olmadığı halde her zaman onlara acır. Mesela boşanıp gelmiş, abilerinin baktıgı bir bayandan bahsederken, "benim şu kızımda boşanıp gelse ona kim bakar sanki" der. Ve ogullarının ismini sayar. "Şumu bakacak, bumu bakacak. Hicte bakmazlar." işte bu konusmalar sinirimi bozuyor.
yaa ben KV lerin kızlarına bu şekilde davranmalarını anlıyorum da benim KV nin elti için sürekli ahh vahh modunu anlayamıyorum.onun eltiye yaptıgı analığı anası yapmıyordur
senin kayınvalidenin kızı yoksa oda eltini kızı yerine koymuş olabilir ,benim babanemin kızı yok o yüzden hep yengemi kızı gibi kayırır durur
o zaman eşimi de dogurmamış saymak alzım zira diğer oglu için her türlü dolabı çevirir
evet zaten sorunda orda evlat ayrımı var bariz bir biçimde babanemde sanki babamı cami havlusunda bulmuşta sadece amcamı doğurmuş gibi zaten
en çok sevilen oğlanın eşide en çok sevilip kayırılır
Sebatiye benimde öyle bir eltim var canım. Aynı yastayız. Onun esi calısmadıgı icin ve butun masraflarını kayınvalidem yaptıgı icin herseyi kısıtlı olmuş. Benimde herseyimi esim yaptıgı icin hersey gonlumce oldu. Şimdi kayınvalidem ve görümcelerim ona hep üzülürler. Ona hic birsey yapamadık. Senin herseyini dort dortluk yaptık diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?