Kayınpederi Para Vermiyormuş

Kaldı ki sizin elinizdeki örneklerinizi benim baslıgımım altına saydırmanız benim problemime çözüm olmayacagı icin yorumunuza nezaketle tesekkur ediyor, elinizdeki örneklerinizle size mutluluklar diliyorum.

Lütfen bırakın böyle saçma şeyleri. Ne diye huzursuzluk çıkarıyorsunuz ki boş yere? Onlar da kendilerince haklılar. Kayınpeder alıştırmış harçlık vermeye. Sonra elini ayağını çekmiş. Aynı durumda siz de olsaydınız siz de beklenti içerisinde olurdunuz. Saray gibi evde yaşayabilir ama ona belki de güzel şartlar sunulmuyordur. Kendi de çalışmıyorsa parası da yoktur. Eşinden gelmezse ne yapacak? Size bir çeyrek takmadılar diye aç mısınız açıkta mısınız? Bırakın o da onların ayıbı olarak kalsın. Had bildirmek de nedir?

Hahaha valla kendileri yapmazlar ama kendi kizlarina isterler…

Keske o igneyi birazda kendilerine batirsalar.

Hahaha valla kendileri yapmazlar ama kendi kizlarina isterler…

Keske o igneyi birazda kendilerine batirsalar.
Ama yapılan iş ortakmış aile şirketleri varmış konu sahibi kasada ikiside söz sahibi diyor ama işin aslı öyle olmayabilir sonuçta ortak yapılan işlerde para idaresi bir kişide oluyor.

Ama yapılan iş ortakmış aile şirketleri varmış konu sahibi kasada ikiside söz sahibi diyor ama işin aslı öyle olmayabilir sonuçta ortak yapılan işlerde para idaresi bir kişide oluyor.
haa ben oralari kacirmisim demekki...ben genel anlamda demistim zaten.

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar. Sıra çocuklarına gelmiş. “Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!.. “Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”
“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”…
“O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk…

Mesele bu işde:)kızına anne gözüyle bakıyor size gelin

Kimse kimsenin evinin icini bilemez tabi. Eğer sıkıntısı varsa bile kayınvalidem varlıklı biri, kızının sıkıntısını gidersin. Buna kimse karısmaz. Ama tanıdıgım bir aile oldugu halde bana dert yanması sinirimi bozuyor.

Ayrıca benim dışarıdan gördüğüm kadarıyla kayınvalidesi hamileliginde temizligini yapsın diye evine kadın gönderen birisi. Hamile diye evine erzak almak icin alısverise goturen birisi. Ama görümcem bununla da memnun olmuyor. Vay efendim kadın gorumceme demis ki cebimde 200 tl var ona gore alısveris yapalım. Bu lafı nasıl soylermis.

Aynı dert bende de var. Başlarına gelmeyen anlamayacak kaynanayı savunacak bi dolu üye. Geline bi çeyreği kıymazlar kızlarına altın kemer isterler. Iyy iğreniyorum bu zihniyetten.

Haklısın canım. Bunlar belki bir cok arkadasımıza gore ufak seyler, bende hos karsılamaya calısıyorum zaten ama birikince insanı sorgulamaya zorluyor, sinir yıpratıyor.

Allah kimselere muhtaç etmesin. Bunların muhabbetini de duyup dinleyecekmişim. İnsan soylemeye bile utanıyor.

Haklısın canım. Bunlar belki bir cok arkadasımıza gore ufak seyler, bende hos karsılamaya calısıyorum zaten ama birikince insanı sorgulamaya zorluyor, sinir yıpratıyor.
anlıyorum canım anlıyorum, bakma sen. benimde kocamın annesi ve babası ne yapıyorlarsa diğer oğluna ve eltime yapıyorlar ama benim bununla hiçbir sorunum yok neden biliyor musun? insanlar sana üç kuruş verdiklerinde bütün hayatına karışabileceklerini sanıyorlar bu nedenle benim ne onların yaptıklarında gözüm var ne de eltimi kıskanırım. tam tersi üzülürüm kıza beni ne kadar kıskandırmaya çalışsa da kendi kendine.. çünkü yeni doğum yaptı çocuğun ismine göbek adına herşeyine karıştılar, kızın yemesine içmesine giyimine kuşamına herşeyine. bi saat oturdum eltimde ben nefes alamadım çıktım hemen o ortamdan. ve şükrettim bize yardım etmedikleri için, harçlık marçlık vermedikleri için ve her dediklerini yapmak zorunda kalmadığımız için. boşver canım, insanlar kendi yaptıklarından kendileri sorumludurlar. memnuniyetsizse herşeyden memnuniyetsizdir. sen kocamla mutluyum dersin ama ona sorsan belki diyemez. çünkü sahip olduklarının kıymetini bilmeyen insan hiçbir şeyle de mutlu olamaz, budur yani

sen gül geç bütün bu ikiyüzlülüğe ve içinden çok şükür de benim gibi, salla yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…