EBRU 72, belki siz bu şekilde bir insanla denk gelmediniz, belki de geldiniz fakat bakış açınız çok farklı.
Şöyle söyliyim. K.validem gıcıklık yapayım falan gibi sinsice davranmaz açıkça yapar, içinde bana karşı her zaman bir art niyeti oldu.
En başta kendi kızları var , 1 oğlu daha var, onlar da gitmedi,
Bana bu şekilde davranması doğru mu peki?
Gelmemi isteyebilir ama arkamdan konuşarak mı?
En azından telefonu alır, sitem edecekse bi zahmet bana eder sitemini de.
Neyse sadece kendi içimde şunu ayırt etmeye çalışıyorum, k.pederimi seviyorum, ve bunun için gitmem gerekiyor mu?
Babanızı görmeden nasıl rahat durabilirdiniz?
Ameliyat bu.
Apandisit ameliyatından ölen insanlar var.
YŞa da sizin ziyaret etmeniz için illa ki ölümcül bir ameliyat mı geçirmesi gerekiyordu.
Şu durumda eşinizin yanında olmanız gerekirdi bence.
Eşim tek kardeş değil, 2 k.biraderim 1 de görümcem var, hiçbiri gitmedi mesela, onlara gelince onların işi var diyor k.validem..
Mesafemiz otobüsle 12 saat
tam "h.sonu git,hayır duasını al ne olacakk ki" yazacaktım ta ki şu cümleyi görene kadar..adamın kendi oğlu ve kızı gitmiyor çünkü onların işi var-mış! eşin zaten gitmiş ama hala k.validen sana laf vuruyor öyle mi? üstelik 12 saat uzaklıkta bir mesafedesin bak burada iyi niyet göremedim ben. "kızım sana ihtiyacımız var,babanda yanında görmek istiyor" vb..cümleler kursa koşarak gidilir,mesafeler göze görenmez bile.vallahi iyi niyet her zaman makbul olan değil galiba..
Eğer kendi çocukları bile gitmemişse senin gitmeni istemeleri gereksiz. Hele k.validenin telefonda eşinle konuşurken sana duyuracak şekilde laf sokmasına ne gerek var? bu şekilde mi gitmeni sağlayacak? bende olsam gitmek istemezdim şu durumda. En sevmediğim şey böyle dayatmalar.
K.validemin tavrını bir kenara koyup düşünüyorum.
Yine de gitmem gerekir mi, belki k.pederim de istemiyordur prostat olduğu için, eşim gelince rahatça konuşup karar vericem.
k.validen anladığım kadarıyla yetinmeyen, mutlu olmayı bilmeyen bir insan. gitsem de şöyle der modundan bence çıkıp, gideyim k.pederimin ve eşimin gönlü olsun diye düşünebilsen ne güzel olur. şartların uygunsa, bir günlüğüne gidip dönebilirsin. k.validen de hiç gelmeseydin falan derse de, hiç gelmemek içime sinmedi, babamın iyi olduğunu gözümle göreyim dedim. keşke imkan olsaydı da daha fazla kalaydım deyip konuyu kapatabilirsin canım.
Aynı fikirdeyim.Mantıken aynen dediğin gibi arkadaşım...........Kızlar bana abartıyosunuz gibi geldi önceki ameliyattan ufak bi parça kalmış o alınmış neden 12 saatlik yolu izni yokken gitsin kız yarın öbürgün kendisi hastalanır yada daha büyük bi rahatsızlık olur o zaman nasıl izin isteyecek daha yeni girmiş işe izin almak kolay değil benim eşim balayı için bile izin alamamıştı siz çok rahat işlerdesiniz galiba.
Ben geçen sene ameliyat oldum 1 gün önceden hastaneye yattım eşim beni bıraktı işe gitti ben öyle istedim boş boş yanımda durmasının anlamı yoktu ertesi gün ameliyattan sonrada gitti geldi mecburdu annemde hep kalamadı babam hasta eve gelip babamada bakması gerekiyodu yalnız bile kaldım yani ama küsmedim darılmadım. Annemde geçen gün hemoroid ameliyatı oldu ameliyattan sonra haber verdim sadece 1 teyzeme kardeşleri 12 saat uzaklıkta bırakın kalkıp gelmeyi arayıp sormadılar bile ama annem hiç kırılmadı. Arkadaşta küçük ameliyat diyo anneminkide öyleydi ama size göre hepsi toplanıp gelcekmiydi? Allah korusun her ameliyat tehlikeli ölüm allahtan gelselerde gelmeselerde ölcek olan ölür. Ben annemden biliyorum ne büyük ne küçük olaylarda annemde gidemiyo onlarda gelemiyolar hiçte küsülmüyo ben doğum yapcam daha büyük bi ameliyat yani önceden olduğumda sezeryan gibiydi ama hiçbiri gelmicek düğünümede bi anneannem geldi napim darılayımmı işleri uymuyo kocaları salmıyo izin alamıyolar.. Halamın kızının düğününede ben gidememiştim eşimin izini yoktu bende hastaydım kış aylarıydı onlar bize küstüler 2 yıldır konuşmuyolar hediyemi yollamıştım kabul etmediler sonra işte ameliyat oldum aramadılar bu mu doğru sizce?
Köy yerinde bu kız ne iş yapabilir tarlayamı gitcek inekleremi bakcak bi yemek temizlik yapar onada ağız burun kıvrılır zaten köylerde herkes akraba bi tabak yemekmi getireni olmıcak o kadar tanıdık varken 12 saatlik yoldan refakatçi çağırmak bile saçma geldi bana 2-3 gün işler bırakılıp kayınvalide kayınpederin yanında kalabilirdi hatta küçük ameliyatsa adamın bi muhtaçlığı yoktur hastabakıcı diye bişey var hastanelerde bi zile basıyosun hemşire koşup geliyo kayınvalidenin yaptığı çirkeflikten başka bişe değil bence kocasını çok düşünenin aklına ortalık karıştırmak gelmez kocayı bırakmış oğlunu kışkırtmaya çalışıyo.!
uçak denen bişey var dimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?