valla havaalanıymış,yeni işmiş,3 günmüş v.s. bence bunların tümü bahane.
gitmek isteyen insan ne yapar ne eder yine gider.
haftasonu gider yine gider.
bu işlerde empati çok önemli.
Bugün bana,yarın sana!
Kızlar herkese teşekkür ederim yorumlar için
Ama eşim git derse gidicem gitme derse gitmiycem, çünkü ben kendim işin içinden çıkamıyorum, gideyim desem inanınki biraz saçma geliyo.
Gitmeyim desem vicdanım giriyo işin içine,
Aslında gitmemeye daha yakınım ama, gitmiycem dediğim an acaba k.validemin etkisi mi bu diyorum kendi kendime
Dediğim gibi bir de k.pederimin utanma çekinme durumu var, çekiniyo olabilir...
Bir de ziyaret bekliyo ama sıkıntı olmaması için gelme demiş de olabilir..
burdaki yorumları anlamıyorum ben neden herkes kayınpederi ve kayınvalidesi için kendi annen baban olsaydı giderdin ama onları ayırıyorsun diyor tabiki ayıracak hiç kimse kendi anne babasını tutamaz mantık olarak "ayyy ben kayınvalidemi annem gibi seviyorum "hiç inandırıcı değil zaten sevme de annen seni büyüttü kahrını çekti kayınvalideni insan olduğu için eşini büyüttüğü doğurduğu için seversin ama anne kadar olamaz.karşı görüş savunan varsa da sevmeye devam etsin en küçük kabahatinizde size arkasını dönen ilk o olur ! anne öyle mi ama ne yaparsanız yapın en büyük kızgınlığı siz elinin öpünceye kadar olur.konuya gelecek olursak küçük bir operasyonmuş zaten işe de yeni başlamışsın ihtiyacın olsa zaten çalışmazsın keyfine harcamıyorsn eşine destek oluyorsun onun için anlamaları lazım zaten anladığım hastanede de çok yatmayacak her gün ara. şu yorumlara karşılıkta kendi baban olsaydı eşin gelmeseydi diyorlar ya sende kendi babam olsaydı ben giderdim evet ama eşimi sürüklemezdim diyebilirsin ciddi bişey olur elbette gidilir ama 12 saat yolculuk çek sonra işinden izin al git böyle küçük rahatsızlıklarda izin al git sonra ciddi bi sıkıntı olsa izin almaya yüzün olmaz çalışan insanlarız neyin ne olduğunu biliyoruz.geçmiş olsun kayınpederinize
eminim kayınvalden iş güçten çok milletin aaaa gelini gelmemiş demelerinden korktuğu için sinirlenmiştir..1 günde olsa gidip görünebilirdin ama tabi çalışma şartlarını ortamı bilmeden ahkam kesmek istemiyorum..
Çok ılımlı düşünen iyi niyetli birisiniz. Eşinizle konuşup ona göre davranmanız daha mantıklı
burdaki yorumları anlamıyorum ben neden herkes kayınpederi ve kayınvalidesi için kendi annen baban olsaydı giderdin ama onları ayırıyorsun diyor tabiki ayıracak hiç kimse kendi anne babasını tutamaz mantık olarak "ayyy ben kayınvalidemi annem gibi seviyorum "hiç inandırıcı değil zaten sevme de annen seni büyüttü kahrını çekti kayınvalideni insan olduğu için eşini büyüttüğü doğurduğu için seversin ama anne kadar olamaz.karşı görüş savunan varsa da sevmeye devam etsin en küçük kabahatinizde size arkasını dönen ilk o olur ! anne öyle mi ama ne yaparsanız yapın en büyük kızgınlığı siz elinin öpünceye kadar olur.konuya gelecek olursak küçük bir operasyonmuş zaten işe de yeni başlamışsın ihtiyacın olsa zaten çalışmazsın keyfine harcamıyorsn eşine destek oluyorsun onun için anlamaları lazım zaten anladığım hastanede de çok yatmayacak her gün ara. şu yorumlara karşılıkta kendi baban olsaydı eşin gelmeseydi diyorlar ya sende kendi babam olsaydı ben giderdim evet ama eşimi sürüklemezdim diyebilirsin ciddi bişey olur elbette gidilir ama 12 saat yolculuk çek sonra işinden izin al git böyle küçük rahatsızlıklarda izin al git sonra ciddi bi sıkıntı olsa izin almaya yüzün olmaz çalışan insanlarız neyin ne olduğunu biliyoruz.geçmiş olsun kayınpederinize
Tabiki kimse kayınvalidesini anne babası gibi sevemez. Ama o kayınvalide, kayınpeder bizim koynumuza aldığımız kocam dediğimiz, sevdiğim dediğimiz adamın anne ve babasıdır. Haliyle sadece hatır gönül için bile gidilir.
Oğlu kızı gitmemiş gitmesin, olsun sen git. Çünkü bir insan, sevdiğin insanın babası olan bir insan ameliyat oluyor. Uzaklıkta öyle gelinmez gidilmez uzaklık değil.
Tatildeyiz eşimin abisi (55) iş ortağının oğlunun sünneti için Bodrumdan Ankara'ya(12 saat) otobüsle gitti doğumgününe katıldı hiç uyumadan geri döndü. Sanırım siz 20 li yaşlardasınız eğer gitmek isteseydiniz mesafe sorun olmazdı. Yorgunluk, yorgunluk dediğin uyuyunca geçer.
Nezakettir, hatırdır bunlar yoksa kaynana laf çarpmış, çarpmamış değil.
Eşinizle tabiki konuşun gelme diyorsa da zorla gidecek haliniz yok ama geleyim mi demek başkadır, geliyorum demek başkadır.
Şöyle yapalım o zaman, kendine bütün samimiyetinle sor bakalım; Allah korusun bir saat sonra ailenden birisi arayıp annenin ya da babanın acilen ameliyata alınacağını söyleseler ne apardım; izindi carttı curttu düşünürmüydüm yoksa hemen atlayıp gidermiydim?
Ha ameliyat da mesela safra kesesi ameliyatı olsun, ya da apandis .
Kızlar k.pederim ve k. validem bizden farklı bir şehirde yaşıyor,k.pederim küçük bir operasyon geçirdi, çok şükür durumu iyi, eşim onun yanında kalıyor.Yani birkaç gün ayrı kalmak durumundayız.
Sıklıkla telefonda konuşuyoruz eşimle, belli ki k.validemin yanından arıyor, her seferinde sesi geliyor, sor bakalım niye gelmemiş, yorulur muymuş, bize kim yardım edecek gibi şeyler söylüyor.
Oysa ki ben çalışmaya yeni başladım ve henüz yıllık izin hakkım bile yok, patronum sana da 3 gün izin veririm dedi ama 3 günümü bu şekilde harcamak istemiyorum açıkçası, eşimin işi rahat, patronuyla arkadaş gibiler istediği zaman istediği kadar izin alıyor ama ben öyle değilim,ayrıca k.pederim gerçekten küçük bir ameliyat geçirdi ve ben telefonda geçmiş olsun dileklerimi ilettim,kendisi de memnun oldu, gel falan demedi, gayet iyiyim kızım merak etme dedi. hem yanlarına gitsem ne yapacağım, neye yardım edeceğim, tarım işi yapıyorlar ki ben anlamam, yemek falan içinde açıkçası eşim k.babamın yanında dururken k.validem yapabilir diye düşünüyorum.Hem orada halalar, yengeler,teyzeler var ve köy olduğu için çok yakın oturuyorlar, onlar da yardım edebilir.
Haksız mıyım düşüncelerimde, her türlü fikire açığım..
ben şuna kafayı taktım.. ''Oysa ki ben çalışmaya yeni başladım ve henüz yıllık izin hakkım bile yok, patronum sana da 3 gün izin veririm dedi ama 3 günümü bu şekilde harcamak istemiyorum açıkçası''..
harcamış sayıyorsan.....ben daha birşey demiyorum sana..
EBRU 72, belki siz bu şekilde bir insanla denk gelmediniz, belki de geldiniz fakat bakış açınız çok farklı.
Şöyle söyliyim. K.validem gıcıklık yapayım falan gibi sinsice davranmaz açıkça yapar, içinde bana karşı her zaman bir art niyeti oldu.
En başta kendi kızları var , 1 oğlu daha var, onlar da gitmedi,
Bana bu şekilde davranması doğru mu peki?
Gelmemi isteyebilir ama arkamdan konuşarak mı?
En azından telefonu alır, sitem edecekse bi zahmet bana eder sitemini de.
Neyse sadece kendi içimde şunu ayırt etmeye çalışıyorum, k.pederimi seviyorum, ve bunun için gitmem gerekiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?