Kayınpederim Hastanede, Eşim Onun Yanında Nöbetçi...

burdaki yorumları anlamıyorum ben neden herkes kayınpederi ve kayınvalidesi için kendi annen baban olsaydı giderdin ama onları ayırıyorsun diyor tabiki ayıracak hiç kimse kendi anne babasını tutamaz mantık olarak "ayyy ben kayınvalidemi annem gibi seviyorum "hiç inandırıcı değil zaten sevme de annen seni büyüttü kahrını çekti kayınvalideni insan olduğu için eşini büyüttüğü doğurduğu için seversin ama anne kadar olamaz.karşı görüş savunan varsa da sevmeye devam etsin en küçük kabahatinizde size arkasını dönen ilk o olur ! anne öyle mi ama ne yaparsanız yapın en büyük kızgınlığı siz elinin öpünceye kadar olur.konuya gelecek olursak küçük bir operasyonmuş zaten işe de yeni başlamışsın ihtiyacın olsa zaten çalışmazsın keyfine harcamıyorsn eşine destek oluyorsun onun için anlamaları lazım zaten anladığım hastanede de çok yatmayacak her gün ara. şu yorumlara karşılıkta kendi baban olsaydı eşin gelmeseydi diyorlar ya sende kendi babam olsaydı ben giderdim evet ama eşimi sürüklemezdim diyebilirsin ciddi bişey olur elbette gidilir ama 12 saat yolculuk çek sonra işinden izin al git böyle küçük rahatsızlıklarda izin al git sonra ciddi bi sıkıntı olsa izin almaya yüzün olmaz çalışan insanlarız neyin ne olduğunu biliyoruz.geçmiş olsun kayınpederinize

İnanınki bahane değil, izin alamıyorsunuz.
Havaalanı var tabii ki uçakla gidebilecek durumdaysanız, ben uçağa binemiyorum, gidersem de yol falan umursamam zaten.

Çok ılımlı düşünen iyi niyetli birisiniz. Eşinizle konuşup ona göre davranmanız daha mantıklı

Son düzenleme:

Teşekkür ederim
Ama kendi babam bu durumda olsaydı gitmezdim bu durumda, evet hergün arardım ederdim ama babam gerçekten gelmemi istemezdi çünkü zaten asıl ameliyat olduğunda gitmişim, o zamanlar çalışmıyordum da zaten, bu devam operasyonunda gelmemi istemezdi, üzülürdü o kadar yolu gidiyorum diye. bi de hasta hasta beni gezdirmeye falan çalışırdı.

Ama gelin olunca durum dağişiyo tabii..

eminim kayınvalden iş güçten çok milletin aaaa gelini gelmemiş demelerinden korktuğu için sinirlenmiştir..1 günde olsa gidip görünebilirdin ama tabi çalışma şartlarını ortamı bilmeden ahkam kesmek istemiyorum..

Diğer iki gelini de var ama onlara karşı bu tip davranışları pek yok nedense

Bir de şu şekilde empati yapalım. Diyelim konu sahibi küçük bir operasyon geçirdi. K.valide ve k.peder aradı eşi "küçük bir operasyon gelmenize gerek yok" dedi ve gelmediler. O zaman "eşiniz gerek yok gelmenize demiş onlar da gelmemiş sorun etmeyin bu kadar" tarzında yorumlar yapacaktık -ki benim yorumum da aynen böyle olurdu.

aileni en iyi sen bilirsin,eğer gitmen gerekiyorsa bir yolunu bulup gidersin dert etme..eşinle konuşman ve o şekilde karar vermen en mantıklısı.çünkü burada hepimiz kendi yaşadığımız duruma göre fikir veriyoruz ve aklın karışabilir..ve bu iyi niyetini hiçbir zaman bozma lütfen

Kesinlikle katılıyorum...

Tabiki kimse kayınvalidesini anne babası gibi sevemez. Ama o kayınvalide, kayınpeder bizim koynumuza aldığımız kocam dediğimiz, sevdiğim dediğimiz adamın anne ve babasıdır. Haliyle sadece hatır gönül için bile gidilir.

Oğlu kızı gitmemiş gitmesin, olsun sen git. Çünkü bir insan, sevdiğin insanın babası olan bir insan ameliyat oluyor. Uzaklıkta öyle gelinmez gidilmez uzaklık değil.

Tatildeyiz eşimin abisi (55) iş ortağının oğlunun sünneti için Bodrumdan Ankara'ya(12 saat) otobüsle gitti doğumgününe katıldı hiç uyumadan geri döndü. Sanırım siz 20 li yaşlardasınız eğer gitmek isteseydiniz mesafe sorun olmazdı. Yorgunluk, yorgunluk dediğin uyuyunca geçer.

Nezakettir, hatırdır bunlar yoksa kaynana laf çarpmış, çarpmamış değil.

Eşinizle tabiki konuşun gelme diyorsa da zorla gidecek haliniz yok ama geleyim mi demek başkadır, geliyorum demek başkadır.

Nezakete, hatıra son derece dikkat eden birisiyim zaten, yine de uyardığınız için teşekkür ederim, evet 20'li yaşlarımdayım, bir düğün, ya da cenaze olsa tabii ki koşa koşa giderim, ama burada biraz daha farklı bir durum var sanki..

Geliyorum demek başka, geleyim mi demek başka demişsiniz, istekli ya da isteksiz olmakla ilgili bahsediyorsunuz, özellikle dikkat ettim eşimle konuşurken, ama ben ha deyip eşyalarımı toplayıp çıkabilecek durumda değilimi tabii ki durumu konuşup değerlendirip ona göre hareket ediyorum

Bunun yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum..39 yaşında biri olarak... Yorgunluk öyle uyumakla kolay kolay geçmez..Ki uyumak için zamanı bile olmayabilir esnek olmayan mesaisi varsa...Zaten çalışmıyorken ilk ameliyatında gitmiş..İkinci küçük operasyon için telefonla araması bile gayet nezaket sahibi olduğunu gösteriyor konu sahibinin...

Şöyle yapalım o zaman, kendine bütün samimiyetinle sor bakalım; Allah korusun bir saat sonra ailenden birisi arayıp annenin ya da babanın acilen ameliyata alınacağını söyleseler ne apardım; izindi carttı curttu düşünürmüydüm yoksa hemen atlayıp gidermiydim?

Ha ameliyat da mesela safra kesesi ameliyatı olsun, ya da apandis .

Bu konuyu az önce diğer arkadaşlar da sormuştu.
C.tesi eşim annesinden haber gelince apar topar gitti, bana da sen kal, ben sana duruma göre haber vericem dedi.
Gitti, ne operasyonu olduğunu iyice anladı ve bana anlattı, gelmene gerek yok dedi.
K.pederim de aynı şekilde, aynı operasyonu babam da olsaydı aynı şekilde hissederdim.

Eşin gelmeni gerektirecek kadar acil bir durum yok,gelme dediğine göre bence kendini üzme daha fazla....Arayıp görevini yerine getirmişsin zaten.....

ben şuna kafayı taktım.. ''Oysa ki ben çalışmaya yeni başladım ve henüz yıllık izin hakkım bile yok, patronum sana da 3 gün izin veririm dedi ama 3 günümü bu şekilde harcamak istemiyorum açıkçası''..

harcamış sayıyorsan.....ben daha birşey demiyorum sana..

Bazı sorular karşısında kendimi vicdansızmışım gibi hissediyorum ama her zaman her istediğimiz yere gidemeyebiliyoruz, malesef uzaklık yakınlık bazı şeylere engel oluyor.

Eşimle ilk iznimizi kullanıcaz, eşimin çok planları var, ki planları da beni yine memleketine götürmek, seve seve gidicem,daha önce 1 kez memlekete k.pederimin ameliyatı için gitmiştim ve hastane ve ev arasında mekik dokudum, hiçbir yere akraba ziyaretine bile gidemedim, eşimin tanımadığım görmediğim halaları, teyzeleri var daha..

Açıkçası bazen tercih yapmak durumunda kalıyoruz, sağlık tabii ki önemli, yine söylüyorum eşimle gitmeye karar verirsek en ufak burun kıvırmam, ama bu durumda, içimdeki isteğin yazın 3 gün izin kullanmak olması da benim tercihim.

Cımbızla laf seçmesek konunun özüyle ilgilensek..
Zaten daha birşey deyip dememeniz çok da önemli değil

Son düzenleme:

kayınlarınla görümcelerinin yaptıkları senin umurunda olmaması lazım, ister giderler ister gitmezler, kendileri bilir
sen sana düşeni yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…