kayinpederimin dönekliği..

Ayyyyy birisi beni kör bıçakla doğrasın çalışmaktan soğudum resmen ya. Aynı dert bende de var. Çalışan tek gelinim. Herkes bizim evin muhasebecisi kesildi. Ha bire gelirimizi hesap ediyorlar. Giderlerimizden bahsedince, off hep agliyorsunjz borc borc diye diyorlar. Çalışmak suç mu suç muuuuuu

Zaten o evde sen yasiyosun senin halini millet mi dosemek zorunda ya kari koca bi ev acamayacaksaniz evlenmeyin arkadaslar niye millete eyvallah ediyosunuz koca insanlar

Muhtaç olma ..
Çalış öde canım. .
K.peder yaptığı hiç hoş değil ..

Borc sizin üstünüte olmasaydi ödeme dicektimde
Ama vasta hata yapmissiniz borcu kendi üstünüze alarak.

Ayrkca 20 bine mobilya aliyosun 2 binrde halini kendin alsaydin bugün kayinpederin minnetini cekmezdin , bosver öde o borcu ama araya mesafe koy ve fazla yüz verme...

Evli değilim bekarım çalışıyorum. Nasipse evleneceğim zaman ne kendi aileme nede karşı tarafa borç yıkarak evlenmek istemiyorum. Kendi sorumluluğumu kendim almayı istiyorum. Çünkü bu tarz muhabbetler insanlığı öldürüyor resmen. Bi kaç ay daha sıkışırsınız ödenir ve siz kimseye aman demek zorunda kalmazsınız. Ödeyin bence. Ve aile ile parayı aynı kefeye koymayın.

Bizi ayri tutmalarina kiziyorum biz calisiyoruz diye bize hep boyle yapiyorlar para ile aile ayni degil ama yasanmisliklar insani yipratiyor uzuyor bu borcu ben odersem araya sert bir mesafe koyarim

o kadar keskin olmayın bence.sonuçta eşinizin babası .küsseniz bile bi süre sonra ister istemez barışmak zorunda kalırsınız.eşiniz küslüğü sürdürmez.siz sürdürürseniz de 2000 lira için mi yapıyosun der aranız açılır.ödeyin geçin.biraz mesafeli olursunuz.yanlış yapmış kp.

Asiri paragozler mesela su heryerde 50 kurustur birkez su almaya gitti 1 lira diye almadan gelmis boyle yani tuhaflar..ben kaldiramiyorum boyle seyleri alirim dedi ama sonra doneklik yapti

Ya 5 kira geliri olan adamın terbiyesizliğine bak bir halıya tenezzül ediyor, bırak ödeme kendi maaşından zırnık verme o adama. Utanmaz herif.

yalnız değilsiniz....

Ben sizin neye bu kadar içerlediğinizi anlıyorum konu sahibi. Siz zaten tüm masrafları karşılamışsınız neredeyse. Evladı evlenirken durumu da olan birine 2000tl de benim yardımım olsun demek ve bunu yerine getirmek ne kadar zor olabilirki? Aile demek kan bağı kadar gönül bağıyla da birbirine bağlanmış, birbirinin hayatını kolaylaştırmak için uğraşan insanlar demek benim için. Elbette bekler insan en yakınından, öncelikle de verdiği sözü tutmasını en azından.

Hele de, böyle eve para girişine göre ayrım yapıldığını, bir tarafın sürekli kayrılırken bir tarafa ise yüklenildiğini gördükçe kırılmak normal. Seni ev hanımı diğer gelinlerden ayırmış oluyorlar bir nevi, sen çalıştığın için cezalandırılırken onlar ödülllendirilmiş gibi oluyorlar oturdukları yerde.

Ama unutma, sen kimseye minnet etmediğin için hep en dik duranı, en benim diyebileni olacaksın. Eğer mesafesini ayarlayabilirsen onlar da senden istemeye çekinecekler, ki çekinsinler zaten. O yüzden üzme tatlı canını, uzun dönemde en güzeli böyle olması dersin inşallah:)

Evet inşaAllah birde oderiz diye aldilar guya aldiklarini zannetmisz aslinda ama asla eskisi gibi olmam terbiyesizlik yaptiklari asla da birseyime kariştrmam artik

Benim annemde ailede calisan iki gelinden birisi herkes agzinin icine bakiyor onlar cift maasli diyorlar.Ama gelir ne kadar coksa giderde cok oluyor borc harc hic bitmior.Kayinpederinizede yuh ya ne var oglunun evine hali alsa bence gayet haklisiniz maddi durumlarida var.Bence siz odeyin ama tavrinizida koyun cok abartmadan bu seferde sizi 2000tlye tenezzul etmekle suclarlar

Konu sahibinin dert ettiği verilen sözde durulmaması, elbette halısını almak zorunda değil, 24 bin tl ödeyen 1200 de öder, sorun miktar değil kiama kp yaptığı hoş değil, söz vermiş, bir de ödemediğini söylememiş, tam borç bitmek üzere diye sevinirken bir borç daha eklenmiş. İnsan öz babasının veriği söze itimaat etmeyecek neye edecek. Bence artık tenezzül etmeyin, durumu belirtin satıcı ödeme kolaylığı yapar elbet o kadar ödeme yapmışınız. Ama artık mesafe koyun aranıza. Ben olsam öyle yapardım.

Böyle şeylerde kesinlikle herşeyi kendiniz yapmanız en iyisidir.Çevremde görüyorum çalışan gelinlere malesef böyle yapılıyor hatta ileri gidilip sizin yerinize maaş bordronuzu gözden geçiriyorlar.Bırakın ödemesin siz ödeyin yoksa halıları ben aldım diye üzerinde yatıp kalkar belli mi olur.Verilen sözün tutulmaması kötü elbet siz tavrınızı bu davranışa koyarsınız zaten...

Ödeyebiliyorsan öde. Yaptıkları çok ayıp. İlerde bir sorun olursa da yüzlerine vurursun

tenezzul edıp ıstemeseydınız bıle
20 bın odemıssınız 2 bınıde oderdınız
herseyınızı kendınız yapmıs oldunuz halıyıda sız almıs olun
mesafe her zaman ıyıdır tavrını bellı edersın zaten eskısı gıbı olamazsınız ısın ıcıne para gırdımı bozuluyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…