- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
Ayyyyy birisi beni kör bıçakla doğrasınBu arada kayinpederimin 5 tane kira geliri var ayrica calisiyor hemde emekli yani durumlari bayagi iyi..biz ikimizde memuruz diye ustumuze yikti zaten cogu seyi diger evli 2 cocugu daha var onlarin esleri calismiyor diye surekli onlara yardim ediyor ben napayim simdi off cikamadim isin icinden esimlede kavga ettik
Zaten o evde sen yasiyosun senin halini millet mi dosemek zorunda ya kari koca bi ev acamayacaksaniz evlenmeyin arkadaslar niye millete eyvallah ediyosunuz koca insanlarBen bu borcu odersem kizlar artik evlerine pek gelip gtmem bayramdan bayrama tavrimi koyarim ben afedersiniz essek gibi calisip oduyorsam onlarda gelip oturamazlar ustunde..tavrimi net bir sekilde koyarim digerlerine her ay sabit 300 lira gonderiyorlar ama bize yok cunku biz para basiyoruz sizce yanlis mi dusunuyorm
Ben bu borcu odersem kizlar artik evlerine pek gelip gtmem bayramdan bayrama tavrimi koyarim ben afedersiniz essek gibi calisip oduyorsam onlarda gelip oturamazlar ustunde..tavrimi net bir sekilde koyarim digerlerine her ay sabit 300 lira gonderiyorlar ama bize yok cunku biz para basiyoruz sizce yanlis mi dusunuyorm
yalnız değilsiniz....Ayyyyy birisi beni kör bıçakla doğrasınçalışmaktan soğudum resmen ya. Aynı dert bende de var. Çalışan tek gelinim. Herkes bizim evin muhasebecisi kesildi. Ha bire gelirimizi hesap ediyorlar. Giderlerimizden bahsedince, off hep agliyorsunjz borc borc diye diyorlar. Çalışmak suç mu suç muuuuuu
Ben sizin neye bu kadar içerlediğinizi anlıyorum konu sahibi. Siz zaten tüm masrafları karşılamışsınız neredeyse. Evladı evlenirken durumu da olan birine 2000tl de benim yardımım olsun demek ve bunu yerine getirmek ne kadar zor olabilirki? Aile demek kan bağı kadar gönül bağıyla da birbirine bağlanmış, birbirinin hayatını kolaylaştırmak için uğraşan insanlar demek benim için. Elbette bekler insan en yakınından, öncelikle de verdiği sözü tutmasını en azından.
Hele de, böyle eve para girişine göre ayrım yapıldığını, bir tarafın sürekli kayrılırken bir tarafa ise yüklenildiğini gördükçe kırılmak normal. Seni ev hanımı diğer gelinlerden ayırmış oluyorlar bir nevi, sen çalıştığın için cezalandırılırken onlar ödülllendirilmiş gibi oluyorlar oturdukları yerde.
Ama unutma, sen kimseye minnet etmediğin için hep en dik duranı, en benim diyebileni olacaksın. Eğer mesafesini ayarlayabilirsen onlar da senden istemeye çekinecekler, ki çekinsinler zaten. O yüzden üzme tatlı canını, uzun dönemde en güzeli böyle olması dersin inşallah:)
Ödeyebiliyorsan öde. Yaptıkları çok ayıp. İlerde bir sorun olursa da yüzlerine vurursunKizlar sorunum şu ki biz bir yil oldu evleneli..mobilyalarimizi kendimiz aldik kayinpeder ise hali aldi.ayni yerden aldik tum bunlari mobilya borcu bizim 20bin hali borcuda yaklasik 2000 tl idi neyseki biz mobilyalari odedik son 1 taksit kaldi odeyemedik cok sıkıştk ev kredi borcuda var bugun mobilyaci aradi gittik meger kayinpederim 2bin tl borcu hic odememis bir yildir ee zaten bizim 1200 borcumz var onu bile odeyemedk eşimde aradi babasini once uzun bi dusundu sonra benimde durumum belli falan dedi sonra siz odeyin ben size verrim dedi ama vermez ben napayim kizlar simdi zaten bizimde borcumuz var ev satin aldik onun borcu mobilya borcu derken 4bin lira odememiz var aylik kayinpederimle konusaymmi yoksa borcu bir sekilde odeyip onlarla irtibati kesiyimmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?