- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Gece çişi gelirse ne olacak? Yaşlıların gecede kaç kez tuvalete gittiğini biliyor musunuz?Yani madem eşiniz işsiz gündüzleri gidip gerekirse yatana kadar tuvalet ihtiyacını vs giderdikten sonra evine gelip evde kalabilir.
Sabah yine gider.Kaza olalı daha 11 gün olmuş her şey çok yeni şöyle 1 ay geçsin biraz daha düzene girer çoğu şey.
Kar yağdı canımız sıkıldı vs demeniz biraz üzücü açıkçası ölümden dönmüş biri var çünkü.
Bosverin eviniz pis kalsın bu süreçte oturun kizinizla çizgi film vs izleyin sizde kafanızı dağıtacak şeyler izleyin kızınız yatınca.
Biraz topatladiktan sonra gelir. Belli ki yeni annesiniz , evet sizin süreciniz de zor ama temel ihtiyaçlar noktasında değil. Makul düşündüğünüz zaman temel ihtiyaçlar her zaman önceliklidir. Çok istiyorsanız siz de eşinizle orada kalmalisiniz. Çünkü şu durumda eşinizden bu tip bir beklenti içinde olmanız gerçekten anlayışsızlık olur11 gün önce benim kayınpederim 2.kattan düştü 10 tane kaburga kemigi kırıldı akciğeri yırtıldı 3 gün yogun bakımda 5 gün normal serviste kaldı hayati tehlikesi yok Allaha şükür p.tesi günü eve çıktı doktor demiş ki belinde omurilikte bir sıkıntı yok yavaş yavas gitmek kaydıyla destekle lavabo ihtiyacına gidebilir bezlemenize gerek yok.K.validem sadece kendisi götüremiyor korse olmasina ragmen kayinpederim kendini toplayamıyor cok canı yanıyor bu yüzden eşimin de koluna girip yardım etmesi gerekiyor ikisi zor götürüyorlar diyebilirim.Esim bana bir süre annemlerde kalalım dedi ben de kabul etmedim kayınvalidemle anlaşamıyoruz çünkü eşime söyledim sonra tamam o zaman ben orada kalayım dedi.Orada kalıyor arada eve geliyor kızımızi seviyor gidiyor ayni sokaktayız zaten ama sürekli bir seylerle tek basıma bas etmekten yoruldum kızım zor bir bebek zaten ev aldi basinı gidiyor yapamiyorum bir iş. 4 duvar arasında kaldik kar da yagdi ya eve tıkıldık canımız sıkıldı ben de daha yeni göz ameliyatı oldum anca toparladım esime gel artık akşamları bari kal desem anlayışsızlik mı etmis olurum ? Ya gitmesin demiyorum ama günde 10 dk esimi görmek de istemiyorum Cünkü bu süreç 10 15 gun degil aylar sürecek kolay iyilesmeyecek
3 gün idare edememiş.bir kaç ay yazıp da yüreğine indirmeyinBence şimdilik seslenmeyin.
Bu durum aylar alırsa o zaman sesinizi çıkartırsınız.
Kavgayla falan değil ama.
Güzel bir dille konusursunuz.
Ona göre çaresine bakılır.
Ama bir kaç ay idare edin bence.
Göz ameliyatı için izni anca gözleri toptan kapatılsa belki tamam derim ama kendisi yazmıştı mızmızlandım diye.yine siz yine mıyır mıyırlık şaşırmadım.
göz ameliyatı zamanında da mızmızlıktan adama izin aldırmıştınız şimdi işten çıkartılmış. babasının ölümden dönmesinde kullanması gereken izni şımarıklığınızdan kullandığından
Çocuklar da değil, tek bir tane çocuk baş edilemeyen. Ev niye alıp başını gidiyor ben de orayı anlamadım, kocası babasıyla ilgilenip orada kaldığı için temizlik yapılamıyor mu toplanamıyor mu ev? Ayrıca dediğiniz gibi dağınıksa dağınık kalsın. İki gün sonra veya canın ne zaman isterse o zaman yaparsın.evlilik, sosyal medyada göründüğü gibi karavanla dünya tatili, görkemli törenler, konseptli doğum günleri, sürekli dip dibe baş başa bir hayat değil maalesef.
İyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta..
eliniz ayağınız tutuyor çok şükür, alın çocukları çıkın. kahvaltıya gidin, kahve için. her zaman eşiniz olmayabilir. Çocuklar arkadaşınız olsun. havalar ısınacak az kaldı.
ev 'bırak dağınık kalsın, kendi başımızın çaresine bakmayı öğrenmeliyiz' bir gün alırsın bir yardımcı halledersin. 'sağlık olsun' değil mi? sizin de başınıza gelebilirdi, o zaman çocuklar ? Ev ? temizlik ? .. nolucaktı?
Çocuklu ev dağınık olur.
Aynı durumda sizin de aileniz olsaydı...
Eşiniz babasıyla ilgilensin, siz de çocuklarınızla.
hatta el atın, bir tatlı, bir kek pişirin gönderin. eşinizin de hoşuna gidecektir.
Anne-babalarımız hep öyle kalmıyorlar, onlarda bizim çocuklarımız oluyorlar zamanla .
Sağlık bu yapmayın lütfen, keyfi bir durum yok ortada. Evlatlık vazifesini yapıyor eşiniz azcık empati ya hu. Sizin evladınızın eşi de ileride böyle bir durum yaşarsanız sizin düşündüğünüz gibi düşünse evladınız sizinle ilgilenemese ne hissedersiniz.
Hayatı bu kadar zorlaştırmayın.
Ya benim kanamam oldu geçen haftalarda doktorum da ağzı ayarsız bir kadındi bana dedi ki bebek düşebilir çok kanaman olur ve parça gelir korkabilirsin hastanede kal dedi sonra yer bulamadilar kalamadim eşim aradı çıkıp geliyorum diye dedim ki gelme şu an bir şeyim yok ki sen gelsen yapacağın birşey de yok işinde sıkıntı olabilir acil durumda çağırırım sonraki günlerde ailemde kaldım yine işe gittiGöz ameliyatı için izni anca gözleri toptan kapatılsa belki tamam derim ama kendisi yazmıştı mızmızlandım diye.
Ben olsam eğer bana bakacak birileri varsa bir kaç günlüğüne izin aldırmam.
Durumum kendimi idare edebilecek durumda ise yine aldırmam.
Resmen adamı işinden olmasına vesile olmuş.
Benim ödüm kopardı valla, bazı kişiler çok gamsız demek ki.
O da doğru3 gün idare edememiş.bir kaç ay yazıp da yüreğine indirmeyin
Göz ameliyatı için izni anca gözleri toptan kapatılsa belki tamam derim ama kendisi yazmıştı mızmızlandım diye.
Ben olsam eğer bana bakacak birileri varsa bir kaç günlüğüne izin aldırmam.
Durumum kendimi idare edebilecek durumda ise yine aldırmam.
Resmen adamı işinden olmasına vesile olmuş.
Benim ödüm kopardı valla, bazı kişiler çok gamsız demek ki.
Bu o konu sahibi mi kocası çok sabırlı yahuyine siz yine mıyır mıyırlık şaşırmadım.
göz ameliyatı zamanında da mızmızlıktan adama izin aldırmıştınız şimdi işten çıkartılmış. babasının ölümden dönmesinde kullanması gereken izni şımarıklığınızdan kullandığından
Ben de anlamadım bir çocukla ev nasıl almis başını gidiyor.Enteresan yani istisnai durumlar dışında bazıları anne olmayı çok abartıyor. Burda istisnai bir durum bile olsa, yazıktır adamın başına gelmeyen kalmamış ,evlat tabi ilgilenecek.Çocuklar da değil, tek bir tane çocuk baş edilemeyen. Ev niye alıp başını gidiyor ben de orayı anlamadım, kocası babasıyla ilgilenip orada kaldığı için temizlik yapılamıyor mu toplanamıyor mu ev? Ayrıca dediğiniz gibi dağınıksa dağınık kalsın. İki gün sonra veya canın ne zaman isterse o zaman yaparsın.
Böyle bir durumda fedakarlık edilmeyecek de ne zaman edilecek? Benim eşim sızlansa, ya babama biraz da başkası baksın deyip çıkıp eve gelse, nasıl evlatsın sen diye kızarım. İnsanın nasıl içine siner babası altı bezlenip kendi başına banyoya gidemezken. Yaşlı insan kemikleri geç kaynar yaraları geç kapanır bu ne vicdansızlık. Kayınvalide de yaşlı, kolay mı bir erkeği taşımak? Ayrıca kim altının bezlenmesini veya birinin taşımasıyla banyoya tuvalete gitmek ister? Adam ne kadar utanıyordur yazık günah.
İnsan arada bir yemek yapar götürür, hem adam torununu, hem de çocuk babasını görür. Eş dediğin böyle günde belli oluyor. Benim annem babam bu durumda olsa ve eşim gel eve artık, üst katta babanın kardeşi oturuyor o baksın biraz da dese yemin ederim büyük kavga çıkarırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?