Kayınpederimin giyim tarzıma laf etmesi..

benim eşim de babasıda çok tutucudur
bende ilk evlendiğimde çok sıktılar ve daha yeni yeni alışıyorum
seni gerçektn sevdiği için öyle söylemişdr takılma bu kadar
kötü bişey dememiş ki sonuçda bence dikkat et sonuçda yüz yüze bakıcaksn sen aLdırma

giyiminiz ,inanacınız ,dünya görüşünüz
sadece sizi ilgilendirir eşiniz bile saygı göstermek zorundadır göstermeyen adamlarla da işiniz olmasın
kapalı giyinmek istiyorsanız bu da sizin kararınız olmalı
nişanlınız biraz kişiliği oturmuş biri olsaydı sizin hakkınızda kimseye laf ettirmezdi
kendinizi savunun ve sessiz kalmayın

bunun devamı gelecektir
utandırmak ne demek ya utanılacak davranışlar bellidir ahlaksızlık mı yapmışsınız
bir kere söyleme uslüplarıbile öyle saygısızcaki ,saygı bekleyen önce saygı göstermeli

kadın olmak bu toplumda gerçekten zor ,sürekli kişiliği olmayan beyni olmayan korunmaya muhtaç insan muamelesi görüyorsun

kıza kapansın dememişler,daha üsturuplu giyinmesini istemişler ne var bunda
oğlumun kız arkadaşı gözümde dha bir yüceldi.kız bize gelirken giyimine dikkat eder.birlikte bir yere gideceksek giysisini gösterir uygun mu diye.halbuki giyim konusunda hiç bir kısıtlamamız yoktur.yeri gelir ben kendisine kolsuz veya kısa kıyafetler alırım,buna rğmen danışır,canım benim yaa

Bir konu vardı.
Orda da kız etek giyip gitmiş,nişanlısının ailesi
etegin altına giysin diye eline tayt tutuşturmuşlar.

Şimdi bu konudan ne farkı var?
Ama ben hala bunu kayınpederin söylemesine taktım

Son düzenleme:
Giyinme şekli nasıl kişilikle alakalı olabilir ki? Biraz felsefik olacak ama bende dışarıya çıkarken mini etek giymek istiyorum ama giymiyorum.
Bende gecelikle evin için de rahat rahat dolaşmak istiyorum ancak perdelerimi kapamadan dolaşamıyorum o şekil de.
Adabı muaşeret vardır,saygı vardır.Herşeyi kişilik ,karakter meselesi yaparsak hani uyum? Hani hoşgörü?

Son düzenleme:
Sadece konunu okuyarak yorum yaziyorum..

Ben de kapali bir bayan degilim, kisa kot sortlarim da var, mini etek-elbiselerim de.. Ama neyi nerde giyecegini bilmek de onemli..
Yasini bilmiyorum yazmamissin.. Sahsen ben kisa kot sortumu kayinpederimin yaninda giymem. Ha esimle tatile gidince minicik elbiselerimi topuklularimi giyerim makyajimi saclarimi yaparim esimin de hosuna gider ama dedigim gibi yeri ve zamani onemli bazi seylerin.

Ne kadar can ciger olunsa da esinin ailesinin yaninda daha dikkatli usturuplu giyinilmeaini dogru buluyorum..

(gecen aylarda esimin annesiyle ablasi gelmislerei bizde kaldilar bir hafta benim altimda tayt ustumde de tunik vardi, temizlikyaparken egilip kalkarken falan baktim ablam guluyo.. Dedim noldu abla cok seksisin dedi nolduya dedim git bi aynaya bak dedi bi baktim ben ince taytimi giymisim popom kabak gibi ortada.. Ona bile utandim kadin kadina oldugumuz halde ki biz de cok samimiyizdir gulduk ettik ama ... )

Neyse bu benim rezil bi animdi neden paylastiysam icimde kalmis demekki :)

Giyim icin son sozum dogru yer dogru zaman..

Geleyim nisanlinin tepkisine gozlerini devirip sinirli sinirli sana bunu demesi hiiic hos degil. Daha kibarca uyarabilirdi. Uyarmasi dogru olurdu yani sadece kizmasi ya sa hesap sorar gibi ya da emir verir gibi konusmasi asla dogru degil bence.

utanmıyormusun boyle kısa sort giyinmeye soyleyis tarzı bile faul zaten..babasının rahatsız oluyorum demesi bile yanlıs hoslanmasa bile bunu belirtmeye hakkı yoktu..ben bunda hicde iyi niyet aramam gıcıklık olsun maksat bu

Son düzenleme:
Kusura bakmayin ama hem cok kiskanc olup hemde kiyafete karismamak nasil oluyor? Kiskanc erkeklerin en belirgin özelliklerinden biri eslerinin - nisanli veya sevgililerinin giyim tarzi degil mi? Onu giyemezsin, bunu cikar bununla gidemezsin hatta gelinlik modeline bile müdahale etmiyorlar mi bunlar?

Tabi ki kayinpederinizin lafi hos olmamis. O diyene kadar nisanliniz farketmemis mi kiyafetinizi. Ben de kırılırdım ama arkadasim kısa sort olmaz. Gerci boyutunu da pek anlamis degilim. Diz kapaginin üstündeki boydaysa giymen cok normal ama bir karislik sortlardansa yine söylüyorum olmaz. Oturup kalkmasi rahat olmaz. Arkadas grubunla kendi ailenle giy gez. Kayinvalide kayinpederin evine giderken biraz daha dikkat etmek gerektigine inananlardanim. Sort giymeye evet ama cok kisa sort giymeye hayir :)

söyleyen nişnlı ylnız,ne şek,lde söylenirse söylensin nişanlı yumuştarak kızı uyarabilirdi

demekki nişanlının babası sert çıkışmış ki
nişanlın sinirli bir şekilde söylemiş..

etkısı altında kalmayabilirdi güzel bir dille uyarabilirdi..

klavye feministliği çok kolaydır efendim,ama Türkiye gibi ataerkil toplumlarda uygulanabilecek bir şey değildir. florida'da yaşıyor olsak ben de sizin gibi düşünürdüm,ancak Türkiye'deyiz ve aileler de evliliğin içinde.kayınpederin yanında daha "onların dünya görüşlerine uygun" giyinmesi toleranstır diyorum hala.

nişanlısının hatalı olduğunda herkes hemfikir zaten ama aile kavramı "onlar ne karışabilir benim giydiğime" denilecek bir şey değildir ülkemizde.olayı hemen kadın olmaya bağlıyorsunuz,mantıksız geldi.mesela benim nişanlım omzuna dövme yaptıracak üstkolunu kaplayacak şekilde,ve benim babam kesinlikle dövme sevmez...o yüzden onların yanında uzun kollu gömlek ya da sweat giyecek, dövme yaptıracak olmasını ben seviyorum kendisi istiyor zaten,babam bilecek dövme yaptırdığını sonuçta ama sevmiyor işte. gözüne gözüne sokmaya da gerek yok bunu.aileme saygı için sweat giyecek.
bu kişiliksizliğini mi gösterir acaba saygısını mı?
bence saygısını,mesele erkek kadın değil saygı meselesi.
o da dövmesini babamın gözüne gözüne soksaydı mesela babam da derdi bana "nişanlına söyle uzun kollu bişey giysin,bu ne hal falan" diye.

Burda kabahati kayınpeder de bulmuyorum nişanlısı kusurlu.Düzgün bir şekil de anlatmalıydı.
Adam ne bilsin olduğu gibi gidip aktaracağını.
Size bir şey anlatayım bir arkadaşım anlatmıştı.
Kayınvalidesi soruyor kıza ablan eşinin yanın da minicik şortlarla oturuyor rahatsız olmuyor musun.Gelin de sizin içiniz fesat diyor.
Gel zaman git zaman eşinin ablasına olan ilgisini farkediyor kız.Gerisini tahmin edersiniz...

Seni anlıyorum cidden ama ben olsam yerinde uzun giyinirdim biraz k.bakma lütfen saygıdan dolayı.

söyleyen nişnlı ylnız,ne şek,lde söylenirse söylensin nişanlı yumuştarak kızı uyarabilirdi

artık nasıl gaza getirdilerse kıyafete karısmadıgını soyledigi adam boyle bir uyarıda bulunmus.. kayınpederin bunu yapması dogru degil bu tarz seylere mudahale etmeye hakkı yok yanlıs gelebilir ona gore olmayabilir tamam ama ogluna soylemesi sacma geldi yani neyse

öncelikle kayınpederi kötü ilan etmemek lazım belki gittikleri yerde başka erkeklerin gelinlerine hoş olmayan gözlerle baktıklarını gördü ve oğluna başkalı kötü gözle bakıyor demedide böyle giyinmesin bi daha dedi olamaz mı? uzun zamandır nişanlıyım diyorsun illaki nişanlının ailesiyle birçok kez bir araya geldin bir çoğunda da açıktın kısa giydin ama belki bu kadar rahatsızlık vericek derecede müstehçen bulmadılar o an sadece o kıyafetini yargıladılar.. bunlarla keyfini kaçırma yaptığın kıyafet seçimi bir kerede hatalı oldu olabilir insanız her zaman nerede ne uygun düşünemeyebiliriz. kayınpederinin uyarmış olması üzmesin seni onun ailesinin bir parçası olacağını bildiği için seni korumak dışardaki insanların lafından, gözünden sakınmak istemiş. çünkü bu kadar zamandır tanıyorsunuz birbirinizi art niyet aramak doğru değil. dolduruş gibi algılama durumu ama nişanlına gelince çok kıskanç die yazmışsın onu böyle kabul ettiğini ve ona göre dikkatli davrandığını düşünüyorum özellikle erkeklerle ilişkilerinde daha dikkatli olduğunu tahmin ediyorum fakat iyi düşün derim o imzayı attıktan sonra geri dönmek çok zor yani boşanamazsın demiyorum ama hayatın hiçbir zaman eskisi gibi olmaz. yani dul bir kadın olarak Türkiyede kadın olmak, boşanma ve evlilik sürecindeki tramvalar, insanlara ve erkeklere bakışın, kendine ailene yabancılaşman vs vs uzar gider. yani kısaca şunu demeye çalışıyorum kıskançlığını iyi ölç biç ileride ciddi baskılar, zorbalıklar, Allah korusun şiddet yada kısıtlamalar seni bekliyor olabilir. erkekler evlenmeden önce arkadaşken, sevgiliyken, nişanıyken ve kocayken başka başka davranıp karşısındaki kadını farklı şekilde sıfatlandırıp ona göre şekilleniyor ve şekillendiriyorlar. benden sana sadece uyarı mutsun bi evlilik yaşamanı istemem. giyimin konusunda verdiği bu tepkiyi duyduğun üzüntü ve kaygılarını mutlaka otur konuş senden tam olarak evlenince neler bekliyor öğren derim ben.

İyi ama baban nişanlına yaptırma demiyor ki.

Eger yaptırmasın deseydi bu konuyla eşdeger olurdu verdiğin örnek...

Ben de nişanlında suç buluyorum. Babası belki biraz sitemkar söylemiştir ama bu erkek! nişanlı vay sen babamı rahatsız etmisşin, adam rahatsz olmuş deyip "utanmıyor musun" kelimesini kullanmış. Yani bu kelime "utanmıyor musun sen böyle giyinmeye" den çok "sen babamı kızdırmaya utanmıyor musun" gibi geldi. Sonra bu erkek nişanlı babasına " baba ben geline ayar verdim, sen sıkma canını" minavlinde sözlerle evin erkeği konumunu korumuştur. :=)Ayrıca nişanlın da kayınpederin yanında kısa şort giyiceğini tahmin etmemiştir. Şimdi kayınvalideler kayınpederler yaşlı insanlar ve saygı kavramları çok farklı. Bacak bacak üstüne atmak onlar için büyük saygısızlık, açık saçık giyinemezsiniz, mesela dövme veya piercing takanlara yine hoş gözle bakmazlar, serseri gözüyle bakarlar. Hanım hanımcık olacak biraz mutaassıp giyineceksiniz :)

Kaldı ki şort, genel olarak tatil yörelerinde giyilebilir kyafet olarak belirlenmiş :) Başka türlü toplumca şorta pek cevaz yok :))

O şortu o adam kendine saygsızlık adletmiştir veya çok küçük bir ihtimal olarak düşünüyorum dışarda böyle giyiniyordur, başka erkekler benim gelinime bakacak, oğlumun karısına bakacak yani göz kayar uyarmak lazım diye de dşünmüş olabilir.

İçinde kötü düşünce olsaydı hiç uyarmazdı, kısa şortun lafnı etmezdi bile, bakar bakar dururdu.

Son düzenleme:

kız kardeşim nişanlıyken,nişanlısının keçi saklı vrdı.kız kardeşim de çok hoşlanırdı.babamın her yanına gelişinde o sakalını keser öyle gelirdi.çünkü babmın hoşlnmadığını sezmişti.bizim için bu çok hoş gelmişti,saygısını göstermişti çünkü.bu evlendikten sonra da devam etti

Canım bende normalde kısa giyinirim.Tayt giyerim,kısa elbiseler falan ama nişanlımın ailesinin yanına gidince uzun giyinirim.Nişanlımla 5 senedir birlikteyiz o giyin aşkım ama dikkat et dedi ben anladım sonra.Nişanlın seni daha en başından uyarmalıydı bence şimdi gözlerini devire devire değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…