kayınpederinize bakar miydiniz?

simurg211603

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
187
213
103
kızlar eşim ve ben memuruz allah nasip ederse ocak gibi ikizlerimiz olacak inşallah. evliliğimizin ikinci yılına girdik geçen ay. biz evlendikten 1 ay sonra kayınpederim bize geldi 4 ay bizde kaldı sonrasında muglaya gidip orda kendine ev kurdu. biz ona bakmaya hazirdik ama çeşitli nedenlerden ötürü kendine ev açınca biz de bir şey demedik. ama ekononominin kötüye gitmesi kayinbabamida etkiledi faturalarini ve kirasini ödeyemiyor bunda savurgan olup sürekli kredi çekmesinin etki büyük eşim babasını yanımıza almak istiyor ama ben korkuyorum ikizler ile bir arada bakabilir miyim ayrıca işe de gitmem gerek. kayın pederim çok titiz ve boğazına düşkün biridir geçen yıl bizimleyken her şeyi yetiştirmeye çalışırdım elimden geldiğince ılımlı biri olduğum için birbirimize karşı uyumluyduk ama mukemmeliyetci oldugu icin genel olarak memnun kalmazdı. temizlik ve yemekte bir çok şeye müdahale eder ben de tabi olur der onun istediği gibi yapardim ama artık bunları yapamam çünkü bebekler var siz olsanız yine de kabul eder miydiniz ?

Eğer gerçekten geçinemeyecek durumdaysa ve benim bakabilecek durumum varsa ben bakardım açıkçası..
Hem bana yardımı bile dokunurdu çocuklarımla ilgilenirdi çocuklarımda dedelerini görmüş sevmiş olurdu..
Yada aynı evi düşünmüyorsanız bile kendinize yakın biyerde ev tutup geçinmesine yardım edebilirsiniz.. arada evinize gelir çocuklarınızıda severdi..

arkadaşlar ben vicdanlı biriyim elbetteki normal koşullarda bakarım ama ikiz bebeğim olacak inşallah kayın pederim 70 yaşında ve sinirli biri ben çocuklarla pek anlasacagini sanmam evimiz küçük iki+1 bebeklere bile nasıl yer yapacagimi bilmiyorum. ayrıca evlenirken ne benim ne de eşimin ailesinden ne bir maddi destek ne de tek bir çöp bile almadik. her şeyi kredi çekerek yaptik 3 yıl daha borç ödeyeceğiz aldığımız para sadece faturalarımızı kapatabiliyor bebekler için tek bir kıyafet alacak ekonomik bir gücüm olmadi henüz koşullarım şimdilik böyle ve ne yapacagimi bilmiyorum

Kayınpeder kendine ev açtıysa sanırım fiziksel durumu iyi. Maddi olarak kirasını ya da faturalarını ödeyerek destek olun.

Eve geldiğinde ikizlere ilerde evinizde bakıcıya baktırmak istediğinizde bu durumu kabul edecek bakıcı bulamazsınız. Anneliğinizin ilk yılında da sürekli memeniz açıkta gezeceksiniz.

Bence kayınbabaya bakabilmekten (yemek temizlik) öte bunları düşünün.

İkizlerim doğmadan önce sorulsaydi tabiki eve alırdım olurdu cevabım.

Ancak ikiz bakmak tek çocuk bakmak gibi olmuyor.Hele ki kp titiz mükemmelliyetci ise baş edemezsiniz.Evde devamlı yardımcı olursa ancak bakabilirdim herhalde..

Daha ayrıntılı cevap yazabilsem daha iyi anlatirdim demek istediğimi ama malum ikizler bu kadarına müsade ediyor

Elden ayaktan düşmemiş sonuçta, ben kabul etmezdim. Gerekirse eşiniz maddi destekse bulunsun ama evinize temelli getirmesin. Doğum yaptığım süreçte annem bebeğime bakmak için bir buçuk ay kadar bizde kaldı, o zaman dahi türlü zorluklar yaşadık. Ne annem tam olarak rahat edebildi ne de biz. Ev ev üstüne olmuyor ne yazık ki.

Eşinin başka kardeşi yok mu?

Valla iki küçük bebeyle zor.Hani uyumlu,titiz olmayan,her ortama ayak uydurabilen biri olsa eyvallah.Ama hem gelip hem herşeye müdahale edecekse çok zor.Zaten bir kaç yıla kendi işini kendi yapamayacak duruma geldiğinde mecbur gelecek size.Simdi gidebildiği yere kadar böyle gitsin.İkizler biraz büyür,siz de kolaylarsiniz o zaman,daha rahat olur.

2 bebiş ustu kp olmaz kabul etme. O kadar cok yardima ihtiyacin olacak ki zaten lohusayken her sey gozune batar olacak. Benim lohusaligimda evde babasi olacakti, herhalde bosanirdik..

Ben istemezdim valla. Evimde rahat rahat sortla oturup yatip tv izlemek isterdim. O varken bunu yapamam.. esimle basbasa rahat rahat duramam asla izin vermem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…