kayınpederinize bakar miydiniz?

Kendi baban olsa kapi disari eder misin diyenleri anlamiyorum.
Kendi babamin yaninda cok rahat davranabilirim
Normalde tesetturluyum cunku
Cocugumu bile emziririm nolacak yani
Ya da babiş ya bu aksam evde yemek yok disarida yiyip de gel derim
Ya da ev daginiksa hic umursamam titiz biri bile olsa
Ama esimin babasinin yaninda rahat gezemem, bebeklerime bakamam
Sinirlenince esimle tartisamam
Cocuklarin bakimini rahat yapmam
Yemegim eksik olsa, temizligim aksasa huzursuz olurum
O da benim yanimda rahat edemez
Annenin kafasi rahat degilse hele ki 2 bebekle cok sikinti cikar bence
Yani benim babamla esimin babasinin kalmasi hicbir sekilde bir degil

Hele ki bize yerlesmesinin sebebi hastalik falan diil de luks yasamin ceremesiyse
Hafta da bir yemege davet ederim, o kadar
 
Bakamam. Maddi olarak destek verirdim ama aynı evde uzun süreli misafire bile tahammülüm yok. Üstelik bu insan titiz, sürekli yemek bekleyen, sizi huzursuz edip, uğraştıran biri. Yani geçici olarak kaldığını bildiğinizde bazı şeylere tahammül etmek daha kolay ama size yerleştiğini düşündüğünüzde, o ses çıkarmayıp, yapmaya çalıştığınız şeyler sizi feci hırpalar.
 
madem hazir ev tutmus bir daha duzenini bozdurmayin. eger anlaşamazsaniz onun icin de tekrar duzen kurmak zor oluyor. onun yerine her ay maddi destekte bulunun. her ay para vermek zor gelebilir ama alacaginiz huzur un yerine gibi düşünün
 
Valla bakalacak baba var bakılmayacak baba var.
Yaptığı babalığa bağlı...
Evladına çok iyi bir baba olduysa bakılır.
 

Ben böyle bir kp'e af edersiniz yağmurlu bir günde bir bardak su bile vermezdim, birak vicdan sizlamasi.

Hi eşininkide fake vicdan sizlamasi. Yemek, temizlik yapan sensin. Onun ile ayni evde kalacak yine sen ama lafa gelince oğlu onu eve almiş oluyor.

Bu adam kendi evladina bile keyifinden bakmiyor. Yine keyiften yeni evliyken 4 ay sizde kaldi. Bu kadar yumuşak kalirsan o adamdan daha çoook çekersin.

Eşin ile cok ciddi konuşman lazim. Ben olsam "Eğer beni dinlemeyip, babani yine getirirsen bende annemlere gider ve bu iş boşanmaya kadar gider" derdim. Eşin seni fazlasi ile yumuşak yüzlü buluyor. Ezdirme kendini. Kimse sana sonradan madalya takmiyor. Yipranmiş sinirlerin ile "sanki naptin ki" bide derler sana.
 
Doğumdan sonra ne temizlik ne de yemeği adam gibi yapmaya vakit bulamayacaksınız. İlk zamanlar sütünüz artsın diye saatlerce emzireceksiniz hergün. Üstelik 2 bebek var. 1 adet bez minimum 40 kuruş günde 8 bez gidiyor bir bebeğe başlarda. Mama verirseniz masraflar inanılmaz artıyor daha kıyafet bile alamıyorum diyorsunuz. Zaten siz gel deseniz bile bebek ağlamasından kafam şişti diyecek, aç kaldık yemek yok diyecek, ev temiz değil diyecek çünkü hepsini tek kişi yapamazsınız iki bebeğe bakarken. Belki anneniz de bir iki hafta kalmak ister yanınızda destek olur. Ya da temizliği yemeği kayınpederiniz yapacak siz bebekletle ilgileneceksiniz o zaman olabilir belki.
 
İkiz bebekle olma ihtimali yok. Delirirsiniz. Bebekler için size kim yardım edecek. Yardım edecek Gece kalacak mı? Eviniz küçük.
Şuan hasta değil zaten hastada olsa siz bakamazsınız. Benim uç arkadaşımın ikizleri var sakinleştirici ilaç falan kullandılar. Ev büyük olursa ikizlerle size yardımcı olacak varsa özellikle Eşiniz çok anlayışlı ise olabilir.
 
Yeri geliyor bebek kustuğu için bir anda evin içinde atletle falan buluyorsunuz kendinizi yada banyo yaparken kapıyı aralık bırakmak zorunda kalıyorsunuz sırf bu ve benzeri sebepler yüzünden bile bakamazdım

Yemek ve temizlik konusuna hiç giremedim bile farkındaysanız
 
Ben hayatta yapamazdım ama benim kp gibiyse yapılır. Adam sabah çıkar gece gelir gider uyur kimseye bir zararı yoktur :)
Ama belli ki sizinki öyle değil. Zor. Yapamazsınız, lohusa olacaksınız. Bence ordaki düzenini hiç bozmasın derim.
 
Kayınpederim benim için çok kıymetli .yıllardır evliyim, hiç çocuklarından ayırmadı beni ..bakmam gerekirse seve seve bakarım .

İkizlerin varmış ,nasıl olur bilemedim fakat koca adam ,bebek gibi bakıma muhtaç değil .içinde bulunduğun zorluğu görüp ,herşeye razıysa olabilir
 
Okuyunca yaşamış kadar oldum, zaten her zorluğundan bahsetmişsiniz. Yani pek oluru yok bu işin. Ama eşiniz bu konunun neresinde acaba ? sonuçta gelir olarak da zaten kendinize yetiyorsunuz, küçücük evde 2 bebek anne baba ve dede olması pek akıl işi değil. hem kendi ruh saglığın hemde eşinle ilişkin baya zarar görür gibi.. uzakta kalsın maddi olarak yardımda bulunmaya çalışın illa size muhtaçsa eğer böyle çözün.. diger ihtimal beni bile korkuttu...
 


Bekar sanırım eşinizin kardeşi. Tek mi yaşıyor? Kayınpederiniz illa biriyle yaşayacaksa en uygunu birlikte yaşamaları. Kayınpederiniz eşinize karşı sinirli davranmıyor mu? Eşinize üniversitede maddi destekte bulunmuş mu? Yani kardeşinin sevmeme sebepleri eşiniz için de geçerli değil mi?

Bunun dışında kabul etmeyin derim. İki bebek, küçük bir ev, sorumsuz bir adam, iş hayatı. Hepsi bir arada olabilecek şeyler değil. Hoş ben yerinizde olsam, çocuk olmasa ve evim büyük olsa bile tercih etmezdim. Sorumluluk sahibi olmayan, bencil insanları hiç sevmem.
 
Maddi destek olsanız her ay
 
Ben vicdanlı değilim, çok net söylüyorum asla yapamam. Ayrıca tek bebekle çıldırma noktasına geldim iki bebekle kayınpederle uğrasabileceğini düşünmüyorum. İki kelimeden biri mükemmeliyetçi olmuş, bir başkasının evine yıkılan adamın mükemmeli isteme hakkıda yoktur. Bulduğunu yer beğenmiyorsa çeker gider. Gerekirse maddi destek olun ama o topa girmeyin derim.
 
Kendi işini sorunsuzca yapıp sizlere destek olsaydı tamam ama anlattığınız şekilde bir insansa çok çok zorlanırsınız, evinizde huzur olmaz ve bu bebek bakımına kadar yansır hele ki ikizlere bakmak ayrı bir zorluktur. Eviniz de küçükmüş, eşinizle bu konuyu detaylıca konuşun.
 
valla koca adam kendi sorumsuzluğunun bedelini size ödetecek gibi duruyo.kredi çekip ev kurmuş kendine madem otursun kurduğu düzende.2 bebek iş ev eşin derken zaten hiç zamanın kalmayacak kendine.bide mükemmeliyetçi bi kayınbabaya hizmet edecek takatin kalmaz gibi geliyo.eşine açıkla bence güzelce.
 


İkiz çocuklar, ev işi, işiniz, bir de kayınpeder çok çok zor.
Eğer bakıma muhtaç değilse yakın bir yerden ev tutup, maddi destek sağlayın. Küçücük bir evde küçücük iki bebek ve kpeder gerçekten zor. Emzirmesi, banyosu, bakımı, sinir sitresi, uykusuzluğu. Çok zor. Dediğim gibi bence en iyi çözüm yakınınıza taşınması. Aynı ev çok zor.
Bence kabul etmek istememeniz sizi vicdansız yapmaz. İçiniz rahat olsun. Bakıma muhtaç olur, hasta olur, kimsesi yoktur başka, kabul edilir ama anlattığınız koşullarda çok zor.
 
Siz vicdanım diyorsunuz ama kayınpederiniz pek de vicdan yapmıyor anlaşılan. Kendinizi başkaları için bu denli feda etmeye değer mi sizce? Üstelik eşinizin böyle yapması hiç değmeyeceğini gösteriyor, en ufak aksilikte sizin başınız ağrır.
 
Babasiyla kp ayni degilse ne olacak .
Babam herisini kendi yapar tatli dilidir ,saygilidir,uyumlu ve moderndir .
Kp bunlarin tam tersi bendeki model.
Konu sahibi anlattiklarıniza gore savurgan kp nize para destegi saglayin ama ayni evde kalmayin .
Giden para olsun .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…