kayınpederinize bakar miydiniz?

Hastalık dışında bakamam ben. Sonuçta benim için yabancı ve evde sürekli yabancı birini istemem. Rahat rahat giyinip oturamaz insan. Çekirdek aile olsa yemek olmadığında kahvaltılık bile hazırlanır ama bir de mükemmelliyetçiyse sürekli temizliği yemeği hazır etmek lazım. Bebekler de geliyormuş. Onun sorumsuzluğunun bedelini ben ödeyemem.

şimdilik kendine bakabiliyor keşke faturalarini ödeyebilecek gücümüz olsaydı ama aldığımız maaşla ancak düğün kredisi, kira, mutfak, hastane giderleri ve faturalari kapatabiliyoruz.

Hayır dediğinizde eşiniz ne diyecek ?
eşim kaygısız ve rahattır ben ona akıl vermediğim sürece geleceği öngöremez ona gore her şey çok kolay bebeklere de bakarım, işe de giderim, evide temizler, yemeği de yaparım diğer her şeye yetişirim nasılsa. kendisinin yardım edeceğini düşünür ama iş başa düştü mü sorumluluktan kaçar bir çok şeyi zorla yaptırmamam gerekir. şimdilik ona gore tozpembe olacak her şey ama yaşamadan zorluğu algilayamiyor sanırım birçok erkek böyle

Yani red ettiğiniz de size tepki verecek mi ?

Evet bir çok erkek için hal böyle.

Yakınlarda bir ev tutulması daha makul gibi.

var ama babasından nefret ediyor ve ona bakmak istemiyor bunda babasinin üniversitede ona maddi destekte bulunmaması ve babasinin sınırlı biri olması yatıyor. ayrıca kendisi de henüz atanmadı o yüzden yardım da edemez şimdilik

Ev dublex ise bi nebze beraber yaşanabilir. Diğer türlü çok zor olur diye düşünüyorum. Maddi yardımda bulunsanz orda yaşamaya devam etse?

5 aylık tek bebeği olan bir anne olarak söylüyorum, ben bakamam. Senin ikizlerin olacak. Hasta mı olacaklar, kolik mi olacaklar, gazlı mı reflülü mü olacaklar, sütün yetecek mi hep memede mi kalmak isteyecekler belli değil. Bebek bakmak hamilelik kadar kolay değil. Belki gece hiç uyumayacaksın, sende iki olacak aralarda yarım saat uyuyacaksın toplam 3 saat falan sonra kalkıp mükemmelliyetçi boğazına düşkün adama kahvaltı mı hazırlayacaksın? Sürekli emzirmek için odaya tıkılacaksın, sürekli yok sütüm aktı mı yok kanamam var geçti mi sıkıntı stres. Ben tabiki bakarım diyenlere hiç kulak asmıyorum, hayatta bakamam. Kendi babam kalabilirdi mesela, çünkü babam hala akşam kendi evlerine geçerken sen yapmamışsındır diye yemek bırakıp giden biri, temizlik bulaşık ütü herşeye yardım eden üstüne bebişi seven biri ki annem ve ben evdeyken. Böyle olsa tamam ama öyle bir adamla kafayı yersin.

Kendine ev açabilecek durumda ise sağlığı yerinde diye tahmin ediyorum. Yani yalnız yaşayabilir. Normalde hasta ve ihtiyaç sahibi ise tabiki bakacaksınız hepimizin evladı olacak bir gün aynı duruma düşmek istemeyiz. Ama sağlığı yerinde yalnız yaşayabilecek durumda ise birlikte oturmanın anlamı yok sizde çalışıyorsunuz bebekler olunca ses olur gürültü olur kp kaldırmaya bilir ayrica

arkadaşlar emin olun benim de vicdanım sızlıyor suanda çozum aramamin nedeni bu vicdanim yardım et diyor ama koşullarim ve mantığım bunu asla yapmamalisin diyor cunku ben gecen yıl pederim bizdeyken kendimi hayattan soyutladim hiç bir arkadaşımın davetine gidemedim kendime bir kıyafet almak için bile alışverişe çıkamadım bağımsız geçen hiç bir zamanim olmadi. sabah 7 de işe ciktim 4,5 gibi dönüp mutfağa girdim yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik robot gibiydim ayrıca evde kayın pederim olduğu için eşimin bir çok saygisizligina boyun eğmek zorunda kaldim. sustum ben sustukça eşim aşırı şımarmaya ve cesaret bulmaya başladı. elimden geleni yaptim ama yapmadigim şeyler için hep uyarıldım en basitinden sabah uyandigimda etlerim ağrıdan çürümüş oluyordu en fazla hazırlanıp ise gidebiliyordum ama sabahın 6 sında kalkıp kocama kahvaltı hazirlamam göze batıyor ve eleştirilme nedeni oluyordu. eğer bebeklerim olmasa ben yine çeker sabrederdim ama iki bebekle artık mukemmeli oynayamam. kayınpederimin yüksek bir emekli maaşı var ama kendisi zamanında hep har vurup harman savurmuş yasliliginda bile sürekli ev ve eşya degistirmis bütün kredileri lüks giderleri için çekip parasız kalmiş. o diyor ki ben yasayacaksam insan gibi yaşamalıyım insan gibi yasamanin ölçüsü ise konfor mobilyalar ve güzel kıyafetler. daha önce bizdeyken komsularimiz ile kavga etti biz o komsularimiz ile çok iyi anlasirdik ama kayın babam biraz daha kalsa apartmandan bile ayrılabilirdik. ayrıca evimiz 2+1 ve çok küçük bebek odası bile nasıl yapacam bilmiyorum. burda bir ev kıralasak bile yine olmaz çünkü a dan z ye bütün eşyaları almak zorunda kalırız ekstradan tüm harcamaları yine biz yaparız. ama bizim aldigimiz maaş bize bile kalmıyor düğün kredimiz, kiramız, faturalarimi, yakıtımız, mutfak, hastane, ayrıca eşim de aşırı gezmeyi seven biri ben tutumlu olmasam borç batağından asla cikamayiz çoğu zaman kredi kartı ile evi gecindiriyoruz. bir de siz iki bebeğin masraflarini düşünün şimdi. mamaları, arabaları, pusetleri, bezleri, elbiseleri, yataklari, hastane giderleri vs vs . vicdanım ve mantığım arasında çaresizim ama gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaşım mantigini dinlemiş ve mantigimi dinlemek istiyorum ben de

Bu sırf maddiyat değil, yani ben kendi evimde kayınpederim varken rahat edemem; evimde de rahat edemeyeceksem nerede edeceğim yani? Kayınpederimi yanıma yakın bir eve yerleştirir maddi manevi destek olurdum ancak aynı evde oturmazdım.

Adam keyfi icin gidip muglada ev acmış kredileri cekmis yemis. Sonra iki bebekle memnuniyetsiz kayınpedere gelin baksın. Kabul etme asla konu sahibi ikiz bebekle sana yük değil yardımcı lazım. Ödeyemiyorsa kirasına faturasına yardım edin. Zaten 2+1 evde hepinizin yaşaması imkansız mecbur taşınmak durumunda kalacaksınız kira artacak boşa masraf hem. Onun yerine para verin, evinize kabul etmeyin

İkiz çocuk olmasa bakın derdim
Sağlık sorunu olsa da bakin derdim
Ama maddi destek en iyisi

Konu sahibi, şöyle anlatayım size.

Babannemi yaklaşık 1 yıl önce kaybettim. Büyükbabamda yaklaşık 1 yıldır bizde kaldı. Şöyle ki, babam ile büyükbabam birbirlerini asla sevmezler. Ama babam ne bakmak ister ne de ağzını açar birşey diyemez. 1 sene bizde kaldı büyükbabamı çok çokk severim birbirimize çok düşkünüzdür. Fakat dillere destan bir özelliği vardır ki midesine çok düşkündür. Diktatör bir adamdır lafını geçirir. 1 senedir bir dediğini iki etmedik evi tepe tepe kullansın dedik, yanında olduk ama çoğu zamanda iyilikten anlamazdı. Annem çok merhametli hiç ağzını açmaz. Bir yemeği beğenmesin söylenir durur. Ama bunu yengeme yapamazdı yengem sert kadındır.

Gel gelelim rahatlık konusuna, inanın bana kardeşim 24 ben 26 yaşımdayım evde ne rahatlık ne özele dair birşey kaldı. Banyoya gizli gizli giriyordum, odamdan çıkamıyordum sürekli şortla gezen ben pijamayla gezer oldum. Annem ne alışverişe çıkabiliyordu nede dışarı. Bir yere gitsek “karnım acıktı” diye arardı. İyi kötü 1 sene geçirdik. Yeni ev aldık yerleşti oraya evlenmeyi düşünüyor. Arada uğruyor.

Ve sizi bebeklerinizle asla aynı evde düşünemiyorum. Anladığım için yazıyorum. Rahat olamazsınız, bebeklerinize mi kayınpederinize mi hangisine koşturacağınızı şaşırırsınız. Ki bebek emziren anne olacaksınız. Bunun lohusalığı var, çocukların geçiş geçiş dönemleri var. Var da var yani aynı ev olmaz. Ama maddi manevi destek elbette bulunabilirsiniz.

Kp başka çocuğu yok mu? Varsa şu an durumu en elverişsiz olan sizsiniz gibi duruyor. Ev 2+1 , ikiz bebisler gelecek, maddi durum yetersiz, full time dışarda çalışıyorsun, tüm ev işi sana bakıyor! Bunların yanında kp kiymet bilen melek gibi tonton bir dede değil, sürekli problem yaratan huysuz bir ihtiyar Allah kolaylık versin. İnşallah başka bir yol bulunur. Dedeleri çocuklara bakar sana yardımcı olur diyenlere kahkahayla güldüm şaka herhalde? Yahu oncelikle çocuk değil bebek olacak onlar. Yaşlı dede mi bakacak? İkiz bebek zaten çok zor, anne baba artı bir kişi daha yardımcı oluyor da anca yetisiyorlar masum bebislere. Sizin durum ise yardimsiz üçüz bebek bakmak gibi olcak. Ben sadece mantığı ve gerçekleri göstermek istiyorum. Çok yipranirsiniz gibi geldi. Gerçi sizde aşırı sabırlı, fedakar bir kadın kişiliği var belli. Ama o zaman daha da çok yipranirsiniz. Öte yandan adamcagiza da yazık gunah. Bebisler kreş çağına gelene kadar, tüm çocukları babanıza maddi destek olsa, kirasına faturasına yardım edip durumunu rahatlatsa nasıl olur? Yada kardeşler size destek olsa 3+1 e gecseniz?

Allah yardimciniz olsun.
Ne desek olmaz ki.Mesele sadece maddiyat degil.Hem is hayatiniz,onun getirdigi stres,ikizlerinizin bakimi ,onlarla ugrasmak hem de kayinpederiniz..Esinizle de illaki problemleriniz olacak.
İstemiyorum diyemezsiniz,esinizle araniz bozulur.Deseniz bile vicdaniniz rahat etmeyecek yorumlarinizdan bunu anladim.
Bir sure idare edin bakalim.
Esiniz de illa rahat edemeyecek belli bir sure,o da cocuklardan dolayi yorulacak.
Bir caresi bulunur ins.
İnsani en cok uzen durumlardan birisi vicdani ile boyle istemedigi durumlar arasinda kalmak.

Yüzeysel düşününce bakmalısınız demek kolaydır ama herşeye burun kıvıran, beğenmeyen, karışan biriyle temelli yaşamak ve maalesef eşten yana destek görmemek birlikte yaşama fikrini zora sokar, bu ister sizin ailenizden biri olsun ister eşinizin ailesinden biri olsun fark etmiyor.

Gel denilen birine git demek hiç kolay değildir, o yüzden enine boyuna düşünmek lazım.

Konu sahibesi,
siz kurallar koysanız eşiniz itiraz eder mi? Tamam kayınpeder gelsin yaşasın ama şu şartlar ve koşullarla deseniz, ev işi, yeme içme, çocukların yetiştirilmesi gibi konularda asla karışmamak, kendinize özel zaman ayırmak istediğinizde eşiniz ve kayınpeder tarafından kesinlikle müdahale edilmemek gibi şartları yerine getirebilecek kişiler mi eşiniz ve kayınpederiniz?

Anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz de size karşı anlayışlı biri değil, o benim babam sana ne oluyor, istediğini yapar, onun isteklerini yapmak zorundasın diyebilir gibi sanki, tamam hepimiz vicdanımızın sesini dinleyelim lakin ikiz bebekleri olan, sabahtan akşama kadar çalışıp akşam yorgunluktan bitap düşmüş bir kadının canının kıymetini eş de bilmiyor ve babasının her tribine susup eşini eziyorsa kusura bakmasınlar saray soylusu da olsalar çekilmezler.

Hiçbirşeye karışmayan, kendi halinde bir garip adamcağız olsa ya da eşiniz size yardım eden, babasına ezdirmeyen biri olssydı bu kadar ikilemde kalmazdınız diye düşünüyorum.

4 aylik bebeğim var. Tek olmasına rağmen gaziydi şuydu buydu derken. Tek başıma Afedersin wc ye vakit olmuyor. İlk 3 ay felaket zor geçti . Daha yeni yeni kendim kahvaltı edebiliyorum.

Anlattığın gibi bir koca ve kp ile senin lohulasalik depresyonu bitmez. 1 dilim ekmek yerim ama gitsin diye bakarsın.

Lohulasalik depresyonu çok beter bir şey.
İmkanin varsa gelmesin simdi. Çok zorlanirsin. Persembenin gelisi Çarşamba dan belli olmaya baslamis. Keşke yardimci olan biri olaydi . sende rahat ederdin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…