Kayınpederle iş kurmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi gisla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gisla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
3.860
En iyi cevaplar
1
6.791
73
28
Birkaç ay önce işsiz kaldım. yakında doğum yapacağım. Elimizde yaklaşık 1,5 milyon TL paramız var bir kısmı benim tazminatım ama benim param senin paran diye ayırmak istemem. Çünkü eşim şu ana kadar hep bana harcadı. Ben maaşımı da onun parasını da harcadım örneğin bir yıl boyunca arabamın kredi ödemelerini tek başına yaptı öyle aman aman para harcayan biri değil. Zaten bu iş kurulduğunda üzerime olacak. Bu yönüyle pasif gelir gibi de düşünülebilir.

Kayınpederim tarımla uğraşıyor, çok sayıda arsası var ve eşim de tek çocuk. Bize, arsasına %70 hibeyle iş kurma teklifi yaptı. Yatırımın geri kalanını kendi karşılayacak. Aylık 150 net gelir hedefleniyor. İşçi de tutacağız. O zaten bu işi yapıyor ama onun daha küçük. Kısa süre önce Kıbrıs’tan ev aldı, aylık 1.200 dolar ödeme yapıyor. Hibe geldiğinde verdiği katkıyı bizden geri alacak ayıca aylık 35 bin TL kira isteyecek. Aramız iyi ama daha önce bebeğimize ismini koymak istedi, kabul etmedim bu yüzden küçük bir gerilim olmuştu.

Eşim mühendis ve kendi alanında iş kurma planı vardı, hatta ortağı bile hazır. Bu parayı aslında o iş için ayırmıştık. Eğer tarım işine yatırırsak diğer plan askıya alınacak. Arsa 7 yıl bize kiralanacak ama biraz ısrar edersek üstümüze de verebilir eşiyle konuşup gönlünü yapabilirsek tabii. O zaten bize hep gidin ekin biçin diyor ama biz pek yanaşmıyoruz. Fındık var daha 7 senede 1 kere gidip 2 poşet toplamadım. Kayınpederim de ben unumu eledim artık köye yerleşirim ama sizin işiniz siz uğraşın boş boş durmasın herkes arı gibi çalışıyor dışardan gelip kiralıyorlar diyor
Diğer yandan, bu yatırımı yaparsak çevreden gelen dedikodularla da uğraşmak zorunda kalacağız. Geçen yıl arabamı yenileyince bazı akrabalar kayınpederin destek verdiğini düşündü. Halbuki kendim aldım ama kimse emeğimi görmüyor. arsa şu an boş duruyor. Eşim ve çocuğuma kalacak bir mal. Bu işi kurarsak uzun vadeli getiri sağlayabilir. Arkadaşımın ailesi aynı işi yapıyor, hem rahatlar hem de kazançları oldukça iyi. Onlar da paran, arsan, desteğin varsa mutlaka gir diyor.

Çok kararsız kaldım. Bu işi kurmak mı doğru olur bir yandan da ilerde olası ailevi sorunlar içimi tedirgin ediyor. Bir de hayvancılık sonuçta bir tavuk gribine bakar işçi vs sıkıntı ben gidip bakamam da.

Son düzenleme:
kp beni bi düşündürdü çocuğa ismini koymadığınız için gerginlik yaratan bi adam ama bir yandanda kocanız tek çocuğu.
Kenarda köşede başka yatırımınız falan varsa alınabilecek bir risk ama bilemedim

Birkaç ay önce işsiz kaldım. yakında doğum yapacağım. Elimizde yaklaşık 1,5 milyon TL paramız var bir kısmı benim tazminatım ama benim param senin paran diye ayırmak istemem. Çünkü eşim şu ana kadar hep bana harcadı. Ben maaşımı da onun parasını da harcadım örneğin bir yıl boyunca arabamın kredi ödemelerini tek başına yaptı öyle aman aman para harcayan biri değil. Zaten bu iş kurulduğunda üzerime olacak. Bu yönüyle pasif gelir gibi de düşünülebilir.

Kayınpederim tarımla uğraşıyor, çok sayıda arsası var ve eşim de tek çocuk. Bize, arsasına %70 hibeyle iş kurma teklifi yaptı. Yatırımın geri kalanını kendi karşılayacak. Aylık 150 net gelir hedefleniyor. İşçi de tutacağız. O zaten bu işi yapıyor ama onun daha küçük. Kısa süre önce Kıbrıs’tan ev aldı, aylık 1.200 dolar ödeme yapıyor. Hibe geldiğinde verdiği katkıyı bizden geri alacak ayıca aylık 35 bin TL kira isteyecek. Aramız iyi ama daha önce bebeğimize ismini koymak istedi, kabul etmedim bu yüzden küçük bir gerilim olmuştu.

Eşim mühendis ve kendi alanında iş kurma planı vardı, hatta ortağı bile hazır. Bu parayı aslında o iş için ayırmıştık. Eğer tarım işine yatırırsak diğer plan askıya alınacak. Arsa 7 yıl bize kiralanacak ama biraz ısrar edersek üstümüze de verebilir eşiyle konuşup gönlünü yapabilirsek tabii. O zaten bize hep gidin ekin biçin diyor ama biz pek yanaşmıyoruz. Fındık var daha 7 senede 1 kere gidip 2 poşet toplamadım. Kayınpederim de ben unumu eledim artık köye yerleşirim ama sizin işiniz siz uğraşın boş boş durmasın herkes arı gibi çalışıyor dışardan gelip kiralıyorlar diyor
Diğer yandan, bu yatırımı yaparsak çevreden gelen dedikodularla da uğraşmak zorunda kalacağız. Geçen yıl arabamı yenileyince bazı akrabalar kayınpederin destek verdiğini düşündü. Halbuki kendim aldım ama kimse emeğimi görmüyor. arsa şu an boş duruyor. Eşim ve çocuğuma kalacak bir mal. Bu işi kurarsak uzun vadeli getiri sağlayabilir. Arkadaşımın ailesi aynı işi yapıyor, hem rahatlar hem de kazançları oldukça iyi. Onlar da paran, arsan, desteğin varsa mutlaka gir diyor.

Çok kararsız kaldım. Bu işi kurmak mı doğru olur bir yandan da ilerde olası ailevi sorunlar içimi tedirgin ediyor. Bir de hayvancılık sonuçta bir tavuk gribine bakar işçi vs sıkıntı ben gidip bakamam da.
Her türlü ortak iş problem. Diğer seçenek de problem bence.

kp beni bi düşündürdü çocuğa ismini koymadığınız için gerginlik yaratan bi adam ama bir yandanda kocanız tek çocuğu.
Kenarda köşede başka yatırımınız falan varsa alınabilecek bir risk ama bilemedim
Başka yatırımımız yok ev araba motorbisiklet var borcumuz yok eşimin maaşı bizi hayli hayli idare eder. Zaten ben eşimi borca sokmak istiyorum bir kayınvalide belam var çünkü. Ve bizim paramız da başka arsada. Eşim sıcak bakmıyor ama ben bakmaya başladım herhalde aylık hatadan 100 gelse bile çalışmam bir daha. İsim konusunda çizgimi çizdim sen ölürsen çocuk yapar koyarım dedim

Her türlü ortak iş problem. Diğer seçenek de problem bence.
Evet ben de ona sıcak bakmıyorum aslında eşim de ona sıcak bakıyor hatta bu yılbaşında işten tazminatını alıp işini kurup şuan çalıştığı iş yerine danışmanlık verme planı vardı o arada da birikimi harcarız en kötü diyorduk

Başka yatırımımız yok ev araba motorbisiklet var borcumuz yok eşimin maaşı bizi hayli hayli idare eder. Zaten ben eşimi borca sokmak istiyorum bir kayınvalide belam var çünkü. Ve bizim paramız da başka arsada. Eşim sıcak bakmıyor ama ben bakmaya başladım herhalde aylık hatadan 100 gelse bile çalışmam bir daha
bence borca sokmak için risksiz başka yöntem bul 1+1 ev gibi zaten 1,5 varmış sonrada kira geliri. Eşinin maaşı iyiyse gerekmez zaten çalışmaya. Kp kvalide beni bi korkuttu batma riskide var bu devirde elinizdekinden de olmayın.

bence borca sokmak için risksiz başka yöntem bul 1+1 ev gibi zaten 1,5 varmış sonrada kira geliri. Eşinin maaşı iyiyse gerekmez zaten çalışmaya. Kp kvalide beni bi korkuttu batma riskide var bu devirde elinizdekinden de olmayın.
1+1 ile 15 almak var bir yandan da 100 almak var. Ama kümes kuracağız orda duracak ne olabilir ki diyorum yıllardır yapan vsr sen kuruyorsun bi firma getirip koyuyor yemini ilacını bırakıyor

Anladigim kadariyla is ile esiniz ilgilenecek. Bence esinizin istegi hangisi ona sorun. Hayali diger isi kurmaksa ordan devam etsin

Ailevi sıkıntı yaşama ihtimaliniz yüksek, ayrıca kümes hayvancılığından anlıyor musunuz gisla?
Hayvancılığın yatırım ve üretim maliyetleri yüksek, yemde dışa bağımlıyız maalesef, döviz kuru arttıkça yem fiyatları da artıyor, damızlık hayvanda da dışa bağımlılık var, bir hastalık geldiğinde ilk gözden çıkarılanlar kanatlı hayvanlar, üstelik anladığım kadarıyla işi kuracak ama başında duramayacaksınız, başında durmadığınız işin kardan çok zararı olur, işin başında kayınpederiniz duracaksa işten de anlamıyorsanız ilaçtı veterinerdi yemdi kümes atıklarının temizliğiydi derken ya sizden sürekli para ister ya kazancınızdan harcar işletmenin size getirisinden çok götürüsü olur.

Bence bildiğiniz ve başında duracağınız bir işe yatırım yapın.

Buyuk sozume tovbe ama ayda 200k da kazansam akrabayla is yapmam.
Ben de bu kafadayım.
Eşim zamanında beni dinlemedi (babamın ne mok olduğunu bilmiyordu) gidip babamla ortak oldu üstümüze atmadığı iftira kalmadı,yapacağım tüp bebek için harcadığım paraya bile laf etti,şükür 2 yıl sürmedi eşim farkına vardı kapattı çıktık o pislikten..
Bir daha dermanı olsa tövbe etti o da..

1+1 ile 15 almak var bir yandan da 100 almak var. Ama kümes kuracağız orda duracak ne olabilir ki diyorum yıllardır yapan vsr sen kuruyorsun bi firma getirip koyuyor yemini ilacını bırakıyor
İklim antlaşmasını imzaladık,çitfçiye ne gibi yaptırımlar , tarlası olanlara ne gibi kısıtlamalar gelecek belli değil .

Aylık 150 net gelir hedefleniyor.
Bizde en büyük hata bu. Hemen ayda şu kadar gelse yılda bu olur hesabı yapılıyor. 150 bin net gelir neye göre hesaplandı? O aylık gelir en az 1 sene gelmeyecek gibi hareket edebilecek misiniz? İsmi ben koyarım diye gerginlik yaratan kayınpeder siz kazansanız kazanmasanız her ay arsa kirasını isteyecek, verebilecek misiniz? Adamın döviz kredi ödemesi var. Hibe çıkacağı garanti mi? Evet iş kurmak istihdam yaratmak önemli ama sağlam basmak lazım. İşçi tutacağız, kaç kişi alınacak mesela? Hayvanların bakımı aşısı gıdası vitamini vs. çok önemli, biri kuş gribi olsa bütün kümes telef oluyor. Ben bakamam ilgilenemem diye bir şey yok, sizin işiniz sizin gelir kapınız olacaksa gideceksiniz de ilgileneceksiniz de. Bütün birikimimi koyacağım ve gerisine hiç bakmayacağım olmaz. Ayrıca diğer ortaklık işi de bana geçmedi. Yani ekonomi piyasa sabit değil, iki ortak demek geçinecek iki aile demek.

Başka yatırımımız yok ev araba motorbisiklet var borcumuz yok eşimin maaşı bizi hayli hayli idare eder. Zaten ben eşimi borca sokmak istiyorum bir kayınvalide belam var çünkü. Ve bizim paramız da başka arsada. Eşim sıcak bakmıyor ama ben bakmaya başladım herhalde aylık hatadan 100 gelse bile çalışmam bir daha. İsim konusunda çizgimi çizdim sen ölürsen çocuk yapar koyarım dedim
Eşinizin tek çocuk olması avantaj ama bir KV sorunu var dediniz (anladığım kadarıyla anne KP'inizin ikinci eşi yani üvey?) Eşiniz bu işe sıcak bakmıyorsa bence hiç karışmayın. Sonuçta ortak iş sıkıntı olabilir ve akraba ile ortak iş daha büyük sıkıntı.

Bir arkadaşımın eşi abisiyle hayvancılık işine girdi. 5 sene olacak ama tüm düzenleri mahvoldu. Ne işçi duruyor nede veteriner. Arkadaşımın eşi aşırı titiz bir insan. Hayvanları kendi çocuklarından daha çok görüyor. Bazen günlerce eve gelemiyor. Bazen geliyor 2 saat sonra gitmek zorunda kalıyor. Arkadaşım ve çocukları tatile çıkıyor o hayvan bakıyor. Asla çiftliği yanlız bırakamıyor.

Başka bir tanıdık gene hayvan işinde. Basında durmuyor. Ayda bir iki kere gelip gidiyor. Çiftlik ve yaşadığı şehir farklı. Elemanı dolandırdı. 100 kilo yem parası çıkmış,80 kilo yem alınmış gibi. Başında durmadan zor. Hayvancılık zor iş. Telef olna ihtimali var. Basında durmayacaksa kiralamak daha mantıklı.

Eşi aile şirketinde çalışan biri olarak kesinlikle aile ile iş yapılmaz diyorum, ne sınır kalıyor ne saygı.
İçinde olmasam söyledikleriniz bana da mantıklı gelirdi muhtemelen ama şu an tek söyleyebileceğim şey aile ile iş yapma fikrinden koşarak uzaklaşın.

Back
X