- 20 Mart 2018
- 119
- 169
- 18
- 34
- Konu Sahibi mavi2sever
-
Allah RAzı olsunAllah ne istiyorsanız gönlünüze göre versin...budur işte...sizi yetiştiren ailenin ellerinden öperim..
Allah sizdende razı olsunGerçekten okurken gözlerim doldu çok duygulandım. Babam geldi aklıma. ALLAH sizden razı olsun inanın mükafatını kendi evladinizdan alacaksınız ...
saolun kayınpederime alt kattaki evi açma imkanımız var ama gözleri çok görmüyor ya ondan korkuyorum odasına tv almak istiyorum hatta nişanlım alalım dedi ama ben bu sefer seni odada istemiyoruz diye düşünür diye aldırmadım ama kendisinden talep gelirse tv için alacam tabiBenim dusundugum sekilde bir cok yorum yapilmis ama ben de yazmadan edemedim.
Oncelikle masaAllah hepinize ayri ayri, evlatlar olarak nisanlinizin ve sizin inceliginize, buyuk olarak da kayinpederinizin naifligine.
Benim dusunceme gore de altta ev acma gibi bir durumunuz varsa o daha rahat olabilir. Eger su anki eviniz genis degilse, amcaya tv’li vs bir oda sunma imkaniniz yok ise ve de ikinci bir banyonuz, en guzeli alttaki ev. Ne kadar rahat ettirseniz de insanin kendi evinde ayaklarini uzatabilmesinin rahatligi baska olur. Asagida kendi evinin oldugunu bilir ama yine sizde durmak isterse durur. Bunaldiginda iniverir evine. Ise giderken gelirken ugrarsiniz veya o size cikar mis gibi.
Guzel niyet ve dusuncelerin oldugu yeri seytan ve nefis bos birakmaz :) amcanin ilerideki durumu ne olacak bilemiyoruz, alta kacirma vs durumlari olabilir, dugununuz ne zaman bilmiyorum ama bebek vs oldugunda sorumluluklar size yola basladiginiz andan daha agir gelmeye baslayabilir ayni evin icerisinde. Sonradan da asagi mi indirsek demek daha ayip olur. En guzeli sizde duracak olsa bile asagidaki evi amcaya tahsis etmeniz, bir evim var rahatligini onun da hissetmesi. Bir bunalma durumunda asagiya rahatca inebilmeli, misafir gelince odadan cikmam diyecek incelikte birisi ona da kulfet olmaz kendini yuk gibi hissetmez.
Eve de ses sistemi vs dosetebilirsiniz veya bir acil durumda(dusmesi vs) size haber verebilecegi arama ozellikli bir kol saati vs temin edebilirsiniz. Bu kazalar ayni evin icindeyken de olabilir(Allah muhafaza) ama yine de iciniz daha rahat etmis olur. Rahmetli dedemin sesi cok kisilmisti son zamanlarinda, bas ucuna bir zil sistemi kurdurmustuk elinin altina. Ona basip cagirirdi bizi yan odada da olsak.
Allah iyi niyetinizin karsiligini versin insallah.
cahil cesaretinden çok vicdanımla hareket ettimBenim kayınvalidem kendi annesine bakıyor,tahmini 90 yaşında kendi annesinden bunaldığı oluyor,ki öz annesi,bu kadar verici ve fedakar davranırsanız eşinizin minicik bi hatası bile çok batar,ben onun 80küsür yaşındaki babasına baktım o bana bunu yaptı vs,muhtemelen çok genc ve tecrübesizsiniz,umarım hiçbir zaman benim minvalinde yazanlara hak vermezsiniz,çünkü cahil cesaretiyle hareket ettiğinizi düşünüyorum.
Kahroldum !kayınpederim misafiriniz gelirse ben odamdan çıkmam dedi.
vermemmm. benim oooo:)Kıyamam ben ona yaa.Misafiriniz gelince odadan çıkmam dedi öyle mi.Sarın sarmalayın,bırakmayın kimseye.
Ay ben senin vicdanını yerim yaaa , babaları ortada bırakmayan insanları çok severim .cahil cesaretinden çok vicdanımla hareket ettim
teşekkür ederim inançlı 5 vakit namazını kılan biri ama yolu bilmiyor burda. nişanlım arabayla camiye götürüp getiriyor her öğlen ve ilkindi akşamı, yatsıyı ve sabahı evde kılıyor.Kahroldum !
Nasıl ince düşünceli bir adam .. bu yaştaki insanlar aksi ve çekilmez olur . Adam daha nişanlılık sürecinde yük olduğunu düşünüyor . Bir sürü sağlık problemi var ve sırf sizin üzerinize sorumluluk yüklememek için yalnız kalmayı göze alıyor ..
Ben olsam aynı evde yaşardım . Kayınvalidemi kaybetsek, kayınpederimi hiç düşünmeden evime alırım .çok tonton bir adam :) aynı senin müstakbel kayınpederin gibi ..
Düşünceleri içimi acıttı sabah sabah ..o yaşta bir adamın kime ne zararı olur ki ! Hiç yük olacağını sanmıyorum .iki kap yemek koyacaksın önüne ..zaten o yaşta adamlar inancı varsa camide yoksa odasında vakit geçirir ..
Helal olsun sana ,bakamam demiyorsun ..
Kızı için de söyleyecek birşey bulamıyorum .yarın o da yaslanaçak ,umarım aynı muameleyi görür .
Basın sağolsun Bu arada
saolun Allah razı olsunGerçekten okurken neredeyse ağlıycaktım kayınpederinize sarılmak geldi içimden size de aynı şekilde Allah sizden razı olsun büyük sevap . Kayınpederiniz çok yaşlı zaten çok anlayışlı size bir zararı dokunmaz Allah ömür versin hepinize Kayınvaliden içinse başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin .
Ya sana nasıl teşekkür etsem bilemedim . Herkes kalbinin ekmeğini yer .. umarım önünde güzel kapılar açılır ve bir iyiliğine on iyilik bulursun ..teşekkür ederim inançlı 5 vakit namazını kılan biri ama yolu bilmiyor burda. nişanlım arabayla camiye götürüp getiriyor her öğlen ve ilkindi akşamı, yatsıyı ve sabahı evde kılıyor.
hayır aynı evde yaşamıyorSiz nisanlisiniz ama ayni evdemi yasiyorsunuz
merhaba arkadaşlar ben nişanlıyım ve kayınvalidem bu perşembe günü vefat etti. kayınvalidem 71 yaşındaydı ve kayınpederim 82 yaşında zor gören yürürken denge sorunu yaşayan biri. benide hep çok sevmiştir. kayınvalidemin yoğunbakım sürecinde benim nişanlımla beraber kaldı. görümcemde dahil. benim nişanlım tek yaşıyor. şimdi kayınvalidemin yoğunbakım süreci bir ayı geçti ve vefatta edince kayınpedrrim beni evime götürün demeye başladı(tek kalacakmış) ama ne doğru düzgün dengeyi sağlayabiliyor nede gözleri iyi görebiliyor. baş dönmesi sorunuda var. bende nereye gidiyorsun kal burda tek başına ne yapacaksın dedim ama dinlemedi kalktı ve dengesini kaybedip geri koltuğa düştü. ve ağlamaya başladı. ben kayınvalideme üzülüyor sanıp odadan çıktım. kahve yapmaya gittim baba oğul konuşsunlar teselli versinler birbirlerine diye. kapıya yaklaştığımda konuşmalarını duydum. kayınpederim bir aydır burdayım. yemekleri kız (benden bahsediyor) yapıyor. yoruluyor. size ne zamandır rahat vermedim. hiç rahat bırakmadık. belki yalnız olmak beraber vakit geçirmek istersiniz, biryerlere gitmek istersiniz ben sizin yanınızda olduğum için rahat hareket edemiyorsunuz, evlendiğiniz zaman kız benimle yaşamak istemeyebilir. dedi. kapıda kulak misafiri oldum onlara. nişanlımda baba en kötü alt kattaki kiracıyı çıkarırım seni oraya alırım hergünde gelirim yemeği hep beraber yeriz sonra evimize geçeriz dedi (beni üzmekten kırılmamdan çok korkar) bende o arada içeri girdim siz neden böyle konuşuyorsunuz dedim. kayınpederime kal burda gitme biyere bizimle yaşa tek başına evde ne yapacaksın dedim. kendi evi uzak arabayla 45 dakika birşey olsa yetişemeyiz. ben devlet memuruyum 8-5 çalışıyorum. nişanlımında kendine ait dükkanı var. öğlen gidiyor işe elemanı var. biz yokken 6 saat evde yalnız kalacak. benim sorum şu; kayınpederim benimle yaşaması benim için sorun değil. zaten bizi rahat bırakmak için saat 9 da odasına gidiyor. şuan bir sorunum yok yaşlı insan zaten ne sorunum olabilirki. ama sizce zorlukları varmı yada ne gibi sorunla karşılaşırım ilerde kendimi hazırlamak için soruyorum. tatile gittiğimizde görümceme bırakacağız. görümcem eve almak istemiyor babasını istemiyor evde açık açık söyledi. bizde tatile gideceğimiz zaman alırsın o zaman sadece dedim kabul etti naz yaparak. sonuçta senede 1 ay iznim var fazla yok. kayınpederim misafiriniz gelirse ben odamdan çıkmam dedi. üzüldüm çıkacaksın tabi odada niye duruyorsun dedim. sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırım. kendimi hazırlamak adına soruyorum çözüm yolu aramak için
Allah sizdende yengenizdende razı olsunCanım ya tebriklerfikir olsun diye anlatıyorum canım benzer bir durum yaşadım iki yıl önce ananemi kaybettik biz de. Annemin alt katında yaşıyorlardı. Ananemden sonra Dedem bir süre daha orda kaldı bizde kalmasını teklif ettik istemedi biz de bazen yemeği evine götürdük bazen geldi bizle yedi ama bir türlü rahat edemedi. Dayımın eşi var sizin gibi dünya iyisi kadın evi dubleks üst katı ona verdi yemeğini temizliğini yapıyor gerisine pek karışmıyor. Böylece Dedem çok rahat ediyor çok mutlu halinden. Hem yengeme bir yükü yok hem kendisi rahat. Allah kabul etsin bir evde yaşlı varken cenneti kazanamayana şaşarım demiş peygamber efendimiz.
hoşgeldiniz Allah sizden de razı olsunAllah sizden razı olsun demeye geldim
parasal konuda sıkıntımız yok şükürSenin kp tam istanbul beyefendisi galiba bence adami yanliz birakmayin. Günah cok bir zorlugu olmaz. Zorlandiginiz zaman arada yardimci alirsiniz durumunuz iyi galiba. Bence hem sevap.
Kayinpederimizi yanlızlığa mahkum etmeyin
Allah senden de razıolsunNeymis:evladın kızı erkeği değil,hayırlısı hayirsizi olurmus. Kendinden olma kızı anaya babaya bakmıyor, igreniyor;"el kizi"
Seve seve bakicam diyor.vay be! Allah razı olsun senden konu sahibi
Ayyy nasil kötü bir evlatmis yaziklar olsun. Onu o koltuklarmi getirmis Dünya'ya. Allah korusun hayirsiz evlattan. Vicdansizben ona yüzüne direk görümcek diyorum annesine bakmak istemedi zaten koltukları yeniymiş evi kokarmış öyle dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?