kayınpederle yaşam fikir

mavi2sever

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2018
119
169
18
34
merhaba arkadaşlar ben nişanlıyım ve kayınvalidem bu perşembe günü vefat etti. kayınvalidem 71 yaşındaydı ve kayınpederim 82 yaşında zor gören yürürken denge sorunu yaşayan biri. benide hep çok sevmiştir. kayınvalidemin yoğunbakım sürecinde benim nişanlımla beraber kaldı. görümcemde dahil. benim nişanlım tek yaşıyor. şimdi kayınvalidemin yoğunbakım süreci bir ayı geçti ve vefatta edince kayınpedrrim beni evime götürün demeye başladı(tek kalacakmış) ama ne doğru düzgün dengeyi sağlayabiliyor nede gözleri iyi görebiliyor. baş dönmesi sorunuda var. bende nereye gidiyorsun kal burda tek başına ne yapacaksın dedim ama dinlemedi kalktı ve dengesini kaybedip geri koltuğa düştü. ve ağlamaya başladı. ben kayınvalideme üzülüyor sanıp odadan çıktım. kahve yapmaya gittim baba oğul konuşsunlar teselli versinler birbirlerine diye. kapıya yaklaştığımda konuşmalarını duydum. kayınpederim bir aydır burdayım. yemekleri kız (benden bahsediyor) yapıyor. yoruluyor. size ne zamandır rahat vermedim. hiç rahat bırakmadık. belki yalnız olmak beraber vakit geçirmek istersiniz, biryerlere gitmek istersiniz ben sizin yanınızda olduğum için rahat hareket edemiyorsunuz, evlendiğiniz zaman kız benimle yaşamak istemeyebilir. dedi. kapıda kulak misafiri oldum onlara. nişanlımda baba en kötü alt kattaki kiracıyı çıkarırım seni oraya alırım hergünde gelirim yemeği hep beraber yeriz sonra evimize geçeriz dedi (beni üzmekten kırılmamdan çok korkar) bende o arada içeri girdim siz neden böyle konuşuyorsunuz dedim. kayınpederime kal burda gitme biyere bizimle yaşa tek başına evde ne yapacaksın dedim. kendi evi uzak arabayla 45 dakika birşey olsa yetişemeyiz. ben devlet memuruyum 8-5 çalışıyorum. nişanlımında kendine ait dükkanı var. öğlen gidiyor işe elemanı var. biz yokken 6 saat evde yalnız kalacak. benim sorum şu; kayınpederim benimle yaşaması benim için sorun değil. zaten bizi rahat bırakmak için saat 9 da odasına gidiyor. şuan bir sorunum yok yaşlı insan zaten ne sorunum olabilirki. ama sizce zorlukları varmı yada ne gibi sorunla karşılaşırım ilerde kendimi hazırlamak için soruyorum. tatile gittiğimizde görümceme bırakacağız. görümcem eve almak istemiyor babasını istemiyor evde açık açık söyledi. bizde tatile gideceğimiz zaman alırsın o zaman sadece dedim kabul etti naz yaparak. sonuçta senede 1 ay iznim var fazla yok. kayınpederim misafiriniz gelirse ben odamdan çıkmam dedi. üzüldüm çıkacaksın tabi odada niye duruyorsun dedim. sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırım. kendimi hazırlamak adına soruyorum çözüm yolu aramak için

Sizi tebrik ederim çok güzel bir davranış . Kayınpederiniz anlayışlı bir insana benziyor . Eğer böyle bir insansa zorluğunuz olmaz inşallah birde eşiniz de yardımcı olur size Rabbim de yardımcınız olur inşallah yaşlı bir insana bakıyorsunuz sonuçta hayırlısı olur hakkınız da

Yani bu dede baya anlayışlı... sizi rahatsız etmekten rahatsız böyle düşünen insanlar var ne mutlu.. bu konuda rahatsiz olacağını düşünmüyorum.zamanla sağlık sorunları artacak ama pamuk gibi adam onlar göze gelmez eşinin babası seninde baban....Bu nasıl bir kız evlattır neden bakmıyor babaya görümce demeden edemedim.

Kayınpederiniz olması gerekenin farkında, sizin bir hayatınız olduğunun farkında.

Böyle yaşlıdan zarar gelmez.Ne mutlu size.

Hepimiz yaşlanıcaz muhtaç olucaz.Mühim olan çocuklarının hayatına dahil olurken onlara saygı göstermek.

Kayınpederinizde bunun gayet bilincinde.

Iyi niyetli gecimli temiz kalpli evlatlarinin huzurunu dusunen onlarin hayatinin merkezine oturmayan karismayan biri ise olur.ama mesela benim kv ile zor gecimsiz kavgaci cikarci dedikocu laf getirip goturen biri ise olmaz.insanina insanligina bagli.

nişanlım Allah razı olsun benimle beraber yemek yapar. sofra kurar, kaldırır, çay servisinde yardım eder, ben çamaşırı makinaya atarım o asar hep dua eder bana annesiyle vefat etmeden önce çok ilgilendim felçliydi her hafta gider yıkardım. hastanesine yoğunbakımına kadar ayarladım hep dua eder bana sen yeterki bana ne yapacağımı anlat bilmiyorsam öğret ben yaparım der.

Sizi tebrik ederim allah gönlünüze göre versin herşeyi böyle kp can kurban kaç yaşında adam insana saygı duyuyor buda 50 yaşındaki anneleri gelinlere her türlü eziyeti yapıpta patavatsız arsızca laf soktuğunda ama anam yaşlı idare et diyenlere örnek olmalı kpizin davranışı

Boyle kayinpederimi basimin üstunde tasirim..adam kolaylaştirmak icin cirpiniyor siz hala zorlugu varmi diye soruyorsunuz..gorumcenize de yaziklar olsun..okurken gozlerim doldu..keske kp boyle iyi olsaydi benimde..onun duasi bi omur yeter size
ben zaten bütün zorluğuna razıyım sorun etmiuorum sadece tecrübeli olanlardan neyle karşılaşırım diye soruyorum en azından ben biliyordum deyip onu rahat ettirmek için

Bu mantıkta birinin sizin evinizde rahat edeceğini düşünmüyorum.
Gerçekçi olmak gerek.
Sonuçta kendi evi değil,yaşlı adam,narin,kırılgan ,kafanız bozulsa başka birşeye,eşinizle tartışsanız azıcık suratınız düşse üzerine alınıp üzülebilir.
İmkan varsa kiracıyı çıkartın alt katınızda olsun. Bir eliniz,gözünüz her daim üzerinde olur. Yemeğini,çamaşırını halledersiniz. Ayda 1 temizlikçi alır evini temizletirsiniz. Oda kendi evinde rahat huzurlu olur,size yük olduğunu hissetmez diye düşünüyorum.
9da odasına çekiliyor demişsiniz belki o saatte yatağında debeleniyor uyuyabilmek adına. Kendi evinde düzeni olur. Kimseye yük olduğunu hissetmez.

Ayy okurken bile duygulandim.
Allah sizden razi olsun gerçekten
Çokta anlayışlıymış aksi birine benzemiyor gibi
Zaten sizde kalmadından yanasınız kalsın evet

Çok yaşlı ve kişisel bakına ihtiyacı olabilir. Ama nişanlınızın işi esnek olduğu için o ilgilenir sanıyorum.
Bence sorun yaşamazsınız. Alt katta oturması da iyi bir ihtimal ama, bence bir kendisi ne ister diye sorun.
Çünkü şöyle benim de dedem çok geç yaşta vefat etti, dayım evde her şeyi oba göre dizayn etmişti, işte boyuna göre lavoboyu ayarladı, yatağını keza. O tahat etsin diye klima alındı falan. Mesela yaşlılar çok üşür gibi. Direk ona uygun şekilde yaşam alanı oluşturulursa daha rahat edebilir.

Odaya çok erken çekiliyorsa mesela, odası geniş mi? Tv için ve okuma alanı yapabilecek yer var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…