- 22 Eylül 2013
- 5.478
- 3.737
- 248
- Konu Sahibi mavi2sever
-
Allah razı olsun sizden hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin RabbimBurada kayınvalidesi kayınpederi ameliyat olaak olup birkaç gün bile bakamam diyenlere örnek olsun bu. İnanın çok büyük sevap kazanırsınız zaten çok anlayışlı insanmış rahatsız etmez sizi.
Beni kayınvalidem 2 sene önce vefat etti biz eşimle kıyafetlerimizi alıp kayınpedere taşındık ben 15 ay falan birlikte yaşadım. Ev zaten iki katlı dubleksti babam merdivenleri çıkamadığı için aşağı odayı ona oda yaptık kaynanam kalıyordu öncesinde de zaten bizimde odamız banyomuz yukardaydı aşağıdaki banyoyu da babam kullanıyordu salonsa bir oturduk yemeklerimizi yedik. Haftada iki gün kadın geliyordu bende yapıyordum falan beraber onunla maç izliyordum muhabbet ediyorduk çok mutlu oluyordu böylece kafası dağıldı daha kolay atlattı çok dua etti bize.
Biz evimize döndük ama haftasonları gideriz maç izleriz beraber yine hatta eşim izlemez ikimiz izleriz. Ben tüp bebekle defalarca tedavi gördüm sonunda hamile kaldım işlerimiz hep rast gitti bunlar hep hayır duasından işte.
Kayınpeder dinen sizin için sizin babanızla aynıdır (bakınız Nur suresi 32. Ayet) bu yönden hiç düşünceniz olmasın. Takdir ederim sizigörümcem kesinlikle bakmaz helede elden ayaktan düşünce biz yaparız temizliğini nişanlımla ne olacak ki kaç yaşında adam biyerini görsem ne olacak Allah günah yazmaz bence altını temizlesem falan çok şükür şuan öyle birseyi yok. Allah rahmet eylesin sizinde dedenizi ve babannnenizi
artık yavaş tartışırız gerçeği çok tartışan biri değiliz ama bakarızçağresineSizde çok iyi bir insana benziyorsunuz kp de .
Sizin için sorun olmazsa beraber yasamak onun için hiç olmaz zaten .
Ama yine de iyi düşündünüz mü en azından altlı üstü oturmak daha kolay olmaz muydu sonuçta yeni evli olacaksınız bazen tartışacaksınız vs vs rahat Olanilir misiniz ?
Hersey gönlünüzce olsunartık yavaş tartışırız gerçeği çok tartışan biri değiliz ama bakarızçağresine
imkanımız var ama denge sorunu var evden ayrılsın istemiyorum gözleri seçemiyor artık düşer diye korkuyorum. nişanlım iki kardeş sadece bir görümcem var oda babası için hayatta zahmet edip gelmez.7 yildir kayınpederi ile yaşayan biri olarak yazıyorum . kendi adima konuşayım önce ilk zamanlar cok zorlandim, kendi kendimi hirpaladim ama bunda kayinbabamin karakterinin de cok etkisi vardi zamanla oyle olaylar yasadim , öyle gunler gecirdimki yanimizda olmasina sukrettim. sanki evimizin huzuru , bereketi, dengeleyici si oldu. eski gunlerime bakip ne kadar da aptalmisim diye dusunuyorum. keske herseyi oluruna bırakıp kendime dünyayı daraltmasaydim diyorum. Bunlar benim yasadiklarim sizin kayinbabaniz cok daha anlayisli birine benziyor. baska bir imkan yoksa elbette hic dusunmeden alin evinize. ama eger imkan varsa Alt kattaki ev de kalması çok cok daha mantikli. boylece hem siz rahatça ilgilenenilirsiniz hemde varsa gorumceniz kayniniz rahatca girip cikar evine. sonucta banyosu var kisisel temizligi var herseyi siz yapamazsiniz. Mesela benim gorumcelerim banyo icin , hastalandigi icin vs. sik sik gelip gitmek durumunda kaliyorlar her ne kadar ben hic sorun cikarmasamda rahat edemiyorlar. Biraz uzun ve karisik oldu ama netice olarak eger imkânlar elveriyorsa alt katinizda kalsin yok degilse alin yaniniza onun duasi size bir omur yeter...
kıyamam ya ,ona da size de.. Kayınpederiniz yazık zaten çok anlayışlı belli, ben de çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum,sadece bazen evde eşinizle yalnız olmak isteyebilirsinizmerhaba arkadaşlar ben nişanlıyım ve kayınvalidem bu perşembe günü vefat etti. kayınvalidem 71 yaşındaydı ve kayınpederim 82 yaşında zor gören yürürken denge sorunu yaşayan biri. benide hep çok sevmiştir. kayınvalidemin yoğunbakım sürecinde benim nişanlımla beraber kaldı. görümcemde dahil. benim nişanlım tek yaşıyor. şimdi kayınvalidemin yoğunbakım süreci bir ayı geçti ve vefatta edince kayınpedrrim beni evime götürün demeye başladı(tek kalacakmış) ama ne doğru düzgün dengeyi sağlayabiliyor nede gözleri iyi görebiliyor. baş dönmesi sorunuda var. bende nereye gidiyorsun kal burda tek başına ne yapacaksın dedim ama dinlemedi kalktı ve dengesini kaybedip geri koltuğa düştü. ve ağlamaya başladı. ben kayınvalideme üzülüyor sanıp odadan çıktım. kahve yapmaya gittim baba oğul konuşsunlar teselli versinler birbirlerine diye. kapıya yaklaştığımda konuşmalarını duydum. kayınpederim bir aydır burdayım. yemekleri kız (benden bahsediyor) yapıyor. yoruluyor. size ne zamandır rahat vermedim. hiç rahat bırakmadık. belki yalnız olmak beraber vakit geçirmek istersiniz, biryerlere gitmek istersiniz ben sizin yanınızda olduğum için rahat hareket edemiyorsunuz, evlendiğiniz zaman kız benimle yaşamak istemeyebilir. dedi. kapıda kulak misafiri oldum onlara. nişanlımda baba en kötü alt kattaki kiracıyı çıkarırım seni oraya alırım hergünde gelirim yemeği hep beraber yeriz sonra evimize geçeriz dedi (beni üzmekten kırılmamdan çok korkar) bende o arada içeri girdim siz neden böyle konuşuyorsunuz dedim. kayınpederime kal burda gitme biyere bizimle yaşa tek başına evde ne yapacaksın dedim. kendi evi uzak arabayla 45 dakika birşey olsa yetişemeyiz. ben devlet memuruyum 8-5 çalışıyorum. nişanlımında kendine ait dükkanı var. öğlen gidiyor işe elemanı var. biz yokken 6 saat evde yalnız kalacak. benim sorum şu; kayınpederim benimle yaşaması benim için sorun değil. zaten bizi rahat bırakmak için saat 9 da odasına gidiyor. şuan bir sorunum yok yaşlı insan zaten ne sorunum olabilirki. ama sizce zorlukları varmı yada ne gibi sorunla karşılaşırım ilerde kendimi hazırlamak için soruyorum. tatile gittiğimizde görümceme bırakacağız. görümcem eve almak istemiyor babasını istemiyor evde açık açık söyledi. bizde tatile gideceğimiz zaman alırsın o zaman sadece dedim kabul etti naz yaparak. sonuçta senede 1 ay iznim var fazla yok. kayınpederim misafiriniz gelirse ben odamdan çıkmam dedi. üzüldüm çıkacaksın tabi odada niye duruyorsun dedim. sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırım. kendimi hazırlamak adına soruyorum çözüm yolu aramak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?