kayınpederle yaşam fikir

Canım ya tebrikler fikir olsun diye anlatıyorum canım benzer bir durum yaşadım iki yıl önce ananemi kaybettik biz de. Annemin alt katında yaşıyorlardı. Ananemden sonra Dedem bir süre daha orda kaldı bizde kalmasını teklif ettik istemedi biz de bazen yemeği evine götürdük bazen geldi bizle yedi ama bir türlü rahat edemedi. Dayımın eşi var sizin gibi dünya iyisi kadın evi dubleks üst katı ona verdi yemeğini temizliğini yapıyor gerisine pek karışmıyor. Böylece Dedem çok rahat ediyor çok mutlu halinden. Hem yengeme bir yükü yok hem kendisi rahat. Allah kabul etsin bir evde yaşlı varken cenneti kazanamayana şaşarım demiş peygamber efendimiz.

Daha simdiden bunlari düşünen bir kayinpeder size hic bir sikikti yasatmaz korkmayin ztn anlattiginza gore evde varligi yoklugu belli olmayacak gibi. Bol bol.hayir duasini alirisinz ileride de evlatlariniz size aynisini yapar bunuda unutmayin.

Nedense bir an aklıma rahmetli dedeciğim geldi ve duygulandım.

Nasıl anlayışlı bir insanmış size nasıl mahcup davranmış. Öyle kız evlada da diyecek güzel sözlerim var da şu ara ağzımı bozmamaya gayret ediyorum. Evime almak istemiyorum nedir edepsiz!

Sizinde iyi niyetinizden öperim valla. Çok güzelsiniz. Belli ki kalbiniz çok güzel. Ömrünüzce iyilerle karşılaşın inşallah. Yazık adamcağız zaten 80 küsür yaşındaymış. Ömrü ne kadar vefa eder bilinmez. Sizlere onun duası yeter.

Allah sizden razı olsun demeye geldim

Bence esin mantikli konusmus kiraciyi cikrsin babasini alsin asagi hem eviniz ayri olur hem yemegini kahvaltisini sizde yapar ihtiyavi gorulur anladigim kadariyla durumu var ayda bir temizlikci tutarsin zaten tek neyi batiracak

Senin kp tam istanbul beyefendisi galiba bence adami yanliz birakmayin. Günah cok bir zorlugu olmaz. Zorlandiginiz zaman arada yardimci alirsiniz durumunuz iyi galiba. Bence hem sevap.
Kayinpederimizi yanlızlığa mahkum etmeyin

Cok sanslisiniz anlayisli bir kp iniz var size yuk olacagini hic sanmam ustune duasini alirsiniz, hele misafir gelince odamdan cikmam demis ya cok duygulandim ustelik esinide kaybetti zor gunlerinde yaninsa olmalisiniz.. Allah saglikli omurler versin mutlu mesut gecinirsiniz ins

Hepinizin iyi niyetleri güzel maşaAllah. O da iyi birisi olduğu için sorun olmaz inş. Tek aklıma gelen iyice düştkten sonra alttan almalr falan ama böyle bişy olamayadabilir. Analarımız babalarımız bakıcaz tabi. Onu da o zamn düşünürsünüz.

Öncelikle başınız sağolsun. Allah evladın da insanın da hayırlısını nasip etsin, sizin de eşinizin de kalbi ne kadar güzelmiş. Babacığınız zaten duygusal ve yalnız kalmayı da travmatik olarak kaldıramayacak bir durumda, sizinle kalması da sağlıklı olur. Maddi durumunuz gücünüz var ise bir aylığına siz tatile gittiğinizde geçici bir bakıcı ya da yardımcı ile işini çözebilirsiniz, inanın yaşlılar bir yerde istenmediklerini hissettiklerinde daha çok üzülüyorlar, kızkardeşi bakmak istemiyorsa siz tatildeyken ortak bir bütçe ile ona kendisini değersiz hissettirmeden düzenini bozmadan bir şeyler yapabilirsiniz. Tatil gibi yaşlıların sosyalleştirildiği huzurevleri var, onu da sizinle birlikte tatile gönderip alabilirsiniz :) Sosyalleşmesi için biraz adım atabilirseniz bu süreci daha çabuk atlatacaktır. Anladığım kadarıyla kaprisli bir insan değilsiniz, babacığınız da gururlu ve utangaç bir insan, bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kendi babanıza nasıl davranıyorsanız öyle davranmanız yeterli, böylece zorluk da yaşamazsınız diye :düşünüyorum. Sevgiler..

Başınız saolsun.Düşünceleriniz ve tavrınız ne kadar hoş ve naif, tebrikediyorum sizi Rabbim bir ömür mutluluk versin inşallah.Kızınada söylenilecek çok şey var belki ama Rabbim her daim evladın hayırlısını versin.

Iyi geceler..
Sizde bu güzel yürek, bu merhamet, bu vicdan varken hiçbir şey gözünüze zor gelmez, zor olanı da sevginizi gücü ve nişanlınızın desteğiyle de kolaylarsınız ..
Allah gönlünüzdeki güzelliği ömrünüze katsın...

Rahmetli dedeciğim geliyor aklıma bu konuyu okudukça.

Bize geldiğinde bir köşede otururdu. Dede acıktın mı desek siz yerseniz yerim kızım derdi. Bir bardak su istemişliği yoktur. Anneannem uyumayı sever diye o uyanmadan tv bile açmazdı.

Anneannem köye falan gittiğinde bize alırdık dedemi yanına 3 günlük ilacını alırdı ki evine dönmeye bahanesi olsun. Siz çalışıyorsunuz kızım bir de bana mı bakacaksınız derdi. Off nasıl özledim şimdi.

Nurlar içinde yat canım dedem.

Adamın anlattığına göre bırak sorunu yaşamaya mecali yok gibi... bence de en doğrusunu yapmışsın. Böyle söylemen çok çok iyi olmuş fırsatınız varken bolca duasını alın. Mutluluklar dilerim. Çok güzel bir kalbiniz var Emin'im ki.

Konu sahibi sizi gönülden kutlarım. Çok zorlandığınız bir durum saniyorum ki alzaimer söz konusu olursa olurdu.O da olmaz zaten olsaydı bu yaşa kadar olurdu.

Son düzenleme:
Valla kayinpederini bi baba gibi sevdim helal olsun amcama . Sizde cok iyi birisiniz bence cok sorun yasamazsiniz. Yaziktir ne olacakki birlikte otursaniz. Bende bir oturuyorum normalde okumadan hemen altina asla yazardim ama minnos amcayi ben bile tanimadan sevdim valla ben otururum amcamla

Sizi tebrik ediyorum ve bu zihniyetini kutluyorum kalbini hiç bozma. Yaşlı insan bak hemde ne kadar düşünceli bırak yanında kalsın kaç günlük ömrü varki. Onun Hayır duasiyla ayağına taş değmez emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…