kayinvalde yine geldi yardim edin

Canım yaşaman lâzım. anlatılmaz çünkü. birkaç cümleye sigdirmaya çalışınca böyle anlaşılıyor demekki.
Herkes yaşıyor, burda hiçbir bayanın kv'den memnun olduğunu görmedim hep kötü. Aranızda ne geçerse geçsin o EŞİNİN ANNESİ elbetteki oğlunun evine gelecek kalacak oğluda onun evine gidecek kalacak senle evlendi diye heralde ailesini silsin istiyorsun, öyle bir adam yok böyle biri varsa eğer o'da adam değil demektir. Sadece şunu söylemek isterim sana sen kayinvalidene nasıl olursan ilerde de gelinin sana öyle muamele edecek (çünkü ilahi adalet var)
 
İLAHİ ÇOK GÜLDÜRDÜNÜZ BENİ
 
Neyse ki esiniz size sormus fikrinizi. Guzel bi dille istemediginizi soyleyebilirdiniz bence
 
güzelim senin kayinvalden varmı ?merak ettimde.
 
Bende boyleyim ya iyi niyetle dusunuyorum annesidir gelsin istiyorum.hatta kendimde davet ederim ama benim zararima oluyor sonra:))
Kiziyorum bidaha gel demiyecem orali olmuyacam hic diye ama sinirim gecince vicdanima yenik dusuyorum.
Annesidir bi basina aman kalsa ne kadar kalir biraz idare et sabret diye.
 
Bide zeynep diye bi uyenin konusu vardi.gerci konu sahte felan deniliyor ama daha hassaslastim o konudan sonra ya kadin ölürse felan diye.
Esimin oyle bi dusuncesi yok da gelmek isterse gel der.
Yoksa kendiliginden arayip davet etmez ya da gidip getirmez.zaten farkli sehirlerdeyiz ha diyince cikip gelmezde anca kış zamani o da en fazla 1 ay baska cocuklari da var onlara da gider.ama annesi gelince esim eve sigamiyor rahat hareket edemiyor:))
Ondan sonra herseye sariyor onkere disari cikip gelir evden cikmayan adam.ondan sonra hadi ablamgile gidek annem de orda kalir muhabbeti yapiyo sonra bende sanki ben istemiyomusum gibi vicdan yapiyorumboyle manyak bi ruh haline giriyom
 
ayniyiz arkadaşım
 
iyi de kardeşine gelmiş niye sizde kalsınlar ki bu sefer 2-3 hafta onu anlamadım teyzesini evi olduğuna göre, ve ona geldiğine göre. Hem kayınpederiniz yok mu onu nasıl bırakıyor ya da kardeşinin eşi yok mu. Evi yakınsa neden eşini bırakıp eşinizin teyzesi de sizde kalsın saçma değil mi. Hayır diyecektiniz o zaman.
 
güzelim senin kayinvalden varmı ?merak ettimde.
Hayır yok , ama çevremde çok kayinvalide var hepsi gelinlerinden senin yaptığın gibi muamele görüyor inan çok üzücü bişey bu onların gözünden baksan anlarsın ne demek istediğimi. Kayinvaliden senden yüz bulamadığı için erken gitme kararı almış belli ki, yıllarca bakıp büyüttüğü oğlunun evinden bu şekilde donmek çok üzücü olsa gerek
 

Bu tip şeyler yaşamak istemeyen insan ölçülü olmali ama. daha yeni döndüğün eve gelip yine yatılı kalırsam bunu yaşarsınız mesela.
Benim sınırın nettir mesela kendi annem de olsa kayinvalidem de olsa bir haftadan uzun kalamaz.
Ben de evlenmeden önce kayinvalidemle gül çiçek olmak isterdim. Ama evinde melek gibi de olsa bir aile büyüğü geldiğinde isine karıştığında akıl verdiğinde daraliyorsun. Hatta gik demese bile evde işin oluyor yalnız kalmak istiyorsun.
Bu nedenle aile büyükleri anlayışlı olacak sağlık durumu yada önemli bir gerekçe yoksa zırt pirt gelip uzun uzun kalıp kimseyi sinir etmeyecek.
Cidden yaşamayan da bilmiyor bunu.
 
bence de
istediğini söyleyen istemediğini işitir demişler
öyle kafasına estiğini yapan da istemediği muameleyi görür o zaman !

cidden burda konu sahibini haksız görenleri anlamıyorum
kim ister haftalarca evince kök gibi oturan bir misafir?
hastalık yok bir şey yok ne diye sürekli gelip insanı bunaltıyorsun ?
bir de kendi geldiği yetmiyormuş gibi yapışık ikizler gibi kardeşiyle gezermiş falan gitsin kardeşinde kalsın o halde!
domuz gibi biliyorlar karşısındaki insanın sıkıldıgını anlamamazlığa vurduruyorlar
istemediğin muameleyi görmek istemiyorsan adam gibi gel bir hafta kal defol git sonra b.kunu çıkarma dimi !
 
2-3 günmüş çıkın dışarı birlikte gezin akşamda altın kızlarla birlikte mutfağa girin zaman geçer
 
konularınıza baktım da siz evli değilsiniz

siz evlenin, kaynananız gelsin 3 hafta kök gibi otursun evinizde , gitsin 2 gün sonra kardeşini de alıp çıkagelsin, 2 3 hafta da bu şekilde kalmaya niyet etsin, siz eve hapsolun hizmet diye, işim var deyip evden çıkmaya kalkınca suratı beş karış kaynana birde küççük kaynana ( kaynananın kardeşi) ile karşılaşın, ondan sonra '' eee ama kocişimin anneeeeesiiiiii'' yapın ondan sonra gelin ben sizi TEPRİK EDECEM !
evlenin de gelin bence bir daha konuşalım !
 
İlerde sende kV olduğunda hayalindeki gibi olursun heralde, sabah gidip aksama eve donersin sırf rahatsız olmasınlar diye . Ne biçim bir dünya ya hani buyuklerimden dinliyorum da aynı evin içinde yaşamışlar kV KP ile yada hasta olan kV ye bakmış şimdiki gelinler 2-3 hafta yatılı kaldı diye kadını nerdeyse kovacaklar ve birde haklı gibi konuşuluyor, bişey diyemem sizin hayatınız ama o kadının gözünden baktığımda üzüldüm,başka çocukları varsa inşallah onların eşleri böyle değildir .
 

Valla benim annem de kayınvalide asla sizl yaşamak istemem diyor mesela. Neden illa yuz goz olup aynı evde tepis tepis yaşayalım ki? Anneannem seksensekiz yaşında öldü kimsenin evine yerlsmedi hep kendi evinde kaldı.
Ben kayinvalidemle hep soylerim bana bakarsın dediginde, size saygımı sevgimi kaybetmek istemem ileride Allah gecinden versin hastalık fln durumunda her gün gelirim kahve içer sohbet ederiz ama gece yanınızda kalacak bakımımızı yapacak biri olur diye.
Kendim de ileride çocuk yaparsam bana baksın diye bencil icgudulerle yapmayacağım için kendi düzenimde kalmayı kimseye yük olmamak yeglerim.
 
tabiki öle olurum
zırt pırt gidip nefret ettirmem kendimden
o dedikleriniz çook eskidenmiş beraber yaşamalar ,
üzüldüğünüz kaynana madem dediğiniz gibi varsa başka çocukları ve onların eşleri konu sahibi gibi değilse alsın kardeşini onlara gitsin

size dost tavsiyesi , konuların da var da birileriyle tanışıyorsunuz falan bunlarla ilgili , herhalde evlenmeye niyetiniz var aman ha illaki evleneyimm diye kaynana ile otururum falan demeyin
başınızı taşlara vurursunuz sonra
bekar kalın daha iyi
siz belli benim gençliğimdeki gibi aklınız , ben sizi kötü görmedim siz beni götü gördünüz ama varsın öle olsun ben değil hayat kötü malesef insanlar kötü , zamanla öğretiyorlar adama !
 
Daha gelmez heralde, zaten yüz bulamamış belliki, uzunca bir süre Gelin hanım rahat eder .
Benim demek istediğimi anlamadiniz sanırım ben kV ile oturun demiyorum bende oturmam zaten ama geldiğinde de yüzümü asmam yada onu rahatsız edeyimde kalksın gitsin bunu yapmam yani çünkü o ev onun oğlunun da evi.
Bizim de gelinimiz var bize gelip kaldıklarında ki 3 çocukla geliyorlar (yeğenlerim) evin altı üstüne geliyor ama gitselerde rahat etsek diye bir tavır yapmıyoruz, gittikleri zaman da annem ağlıyor arkalarından doyamiyor çünkü insan, eminim ki onun kV side böyle ama gelinin evine kV geldiğinde surat 5 karış bunu yapmayın demek istediğim sevmeseniz de katlanmak zorundasınız o yüzden onunla vaktinizi güzel geçirmeye çalışın hem o eğlenir mutlu mesut gider evinizde hemde siz sıkılmazsınız yanında.
 
İlahi adalet mesela gelin cümbür cemaat kalın hatta baya bir süre de kalın diyor mu ?
 
kayinvaldem ile kardeşi dul. kayınpeder 10 yıl önce öldü. ondan sonra evde duramamalar hep ev gezmesi. toplasan yılda 2 ay evinde kalır. hiç de kızına gitmez rahatsız etmemek için. daha çook anlatilirda hangi birini yazayım.
Bu arada kendi deyimi ile şöyle : kocalari gömdük geziyoruz. aynen bunu der.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…